Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכנת SCUTTLE SIDE לריתוך למקומו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלקים הנדרשים להרכבת ההילי רחוקים מלהתאים כמו לגו.

לכן נדרשת עבודת חיתוך וריתוך המתכת כדי ליצור התאמה טובה בין החלקים ע"מ שיתאפשר חיבורם זה לזה.

חשוב לזכור שהחלק המדובר נחבא מן העין כשהמכונית שלמה. מצידו האחד ה-A-POST ומעליה הכנף, ומצידו השני ריפוד (בד"כ שטיח) לאזור הרגליים של הנוסע (הגה ימני במקרה זה).

בתמונות ניתן לראות את מיקום וריתוך ה-FLANGES החדשים שהכנתי, ובהמשך היות וקו הרדיוס לא מלווה את קו ה-SILL חתכתי אותו, הוספתי לו חתיכה, הרכבתי שוב לרכב (שמשמש כ-ג'יג במקרה זה) סימון נוסף חיתוך ריתוך ולבסוף השחזה.

עבודה זו היא עבודת בודי פנימי טיפוסית. היא כוללת את כל מרכיבי 5 מרכיבי העבודה שהם: מדידה,סימון,חיתוך,ריתוך,השחזה.

תנאי לתוצא טובה הוא ביצוע טוב של כל אחד מהעיל. אם אחד מהם שגוי האחרים לא יפצו על כך - להפך דווקא יעצימו את השגיאה.

כל עבודת הריתוך המצולמת נעשתה ברתכת מסוג TIG. עובי המתכת בתמונה 20 SWG כלומר אזור ה-0.9 ממ זהה למתכת ששימשה במקור.

IMGP3734.jpg

IMGP3735.jpg

IMGP3740.jpg

IMGP3741.jpg

IMGP3742.jpg

IMGP3745.jpg

פורסם

הריתוך נעשה ללא שימוש ב-FILLER ROD שכן ההתאמה היתה טובה מספיק. דבר זה מקל מאוד על ה- PLANISH של הריתוך ועל השחזתו.

תמונות נוספות

IMGP3747.jpg

IMGP3748.jpg

IMGP3749.jpg

IMGP3750.jpg

פורסם

לגבי סוג הפח מדובר ב-MILD STEEL. אני לא זוכר את אחוז הפחמן, אני יכול לבדוק.

לגבי חורים קטנים, קטן זה ענין יחסי. תמיד רצוי לחתוך החוצה עד למתכת בריאה, ולחבר אליה.

ל-TIG במקרה הזה יתרון רב על הMIG שכן הוא מאפשר לי לבצע את העבודה מהר יותר.

הסיבה היחידה לכך היא ההתאמה המלאה בין החלקים.

במידה וההתאמה הייתה לא טובה הריתוך ב-TIG היה לוקח זמן רב והתוצאה לא משהו כלל.

ה-MIG סולח מעט על התאמות לא טובות. אבל השחזתו לוקחת זמן רב.

אנשים בטוחים כי ה-MIG מהיר יותר תמיד.

לדעתי לכל עבודה יש את סוג הריתוך המתאים (ברמת מהירות השגת התוצאה) ולעיתים רבות ה-TIG ייתן דווקא את התוצאה המהירה יותר.

פורסם
לגבי סוג הפח מדובר ב-MILD STEEL. אני לא זוכר את אחוז הפחמן, אני יכול לבדוק.

לגבי חורים קטנים, קטן זה ענין יחסי. תמיד רצוי לחתוך החוצה עד למתכת בריאה, ולחבר אליה.

ל-TIG במקרה הזה יתרון רב על הMIG שכן הוא מאפשר לי לבצע את העבודה מהר יותר.

הסיבה היחידה לכך היא ההתאמה המלאה בין החלקים.

במידה וההתאמה הייתה לא טובה הריתוך ב-TIG היה לוקח זמן רב והתוצאה לא משהו כלל.

ה-MIG סולח מעט על התאמות לא טובות. אבל השחזתו לוקחת זמן רב.

אנשים בטוחים כי ה-MIG מהיר יותר תמיד.

לדעתי לכל עבודה יש את סוג הריתוך המתאים (ברמת מהירות השגת התוצאה) ולעיתים רבות ה-TIG ייתן דווקא את התוצאה המהירה יותר.

שלום.

אני לא יודע מאיפה כול התאוריות האלה!!!

תן לי פטיש 5 ק"ג חוט ברזל ורתכת ואני יראה לך איך מתקנים רכב אספנות!!!

בברכה בני ל :shock: אגב המבט אומר אצל הפולניה מה בתתתתתתחחחחחח!!!

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ברור, אנחנו בארץ תמיד יודעים יותר טוב מכולם איך לשפץ מכוניות, ובאים אצלנו מכל העולם לעשות קורסים.

we've got the ripples, dents, rust and superb panel fit to show for it...

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
ברור, אנחנו בארץ תמיד יודעים יותר טוב מכולם איך לשפץ מכוניות, ובאים אצלנו מכל העולם לעשות קורסים.

we've got the ripples, dents, rust and superb panel fit to show for it...

במיוחד בני ל. שגם יודע הכל וגם יודע לפרגן

• אחראי פורום
פורסם

עבודה מרשימה. אני יכול לבהות שעות בתמונות האלה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

למנהלים הניכבדים.

נא ליצור שרשור יעודי עבור 57mmStroke !

אין ספק שמדובר באמן מתכת ושיחזור ברמה הכי גבוהה!

HARLEY-DAVIDSON XLCH 1974 1000 SPORTSTER

KAWASAKI Z1000 1980

פורסם
כשאתה מרתך פח לצד של הקורה, נוצר אזור פנימי סגור של פח לא צבוע. איך תמנע את החלדתו בעתיד?

לפותח השירשור העבודה באמת מרשימה. קח בחשבון שכאשר אין בכלל רווח בין החלקים המרותכים ההשחזה מחלישה עד גורמת להיתנתקות. נמרוד, בשיפוצים שאני ביצעתי במצב של אזור "מת" שלא ניתן להיגיע אליו ביצעתי אטימה בעזרת חומר יעודי בזמן הקצר ביותר לאחר הריתוך למניעת חדירת לחות.עוד טיפ קטןבסיום ריתוך /פיק ב TIG יש להשאיר יותר זמן את ידית הריתוך במקום לאפשר לנקודה להיתקרר תוך שטיפה של ארגון למניעת התחמצנות .כל הכבוד בהצלחה.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

תודה יובל, אתה מחמיא לי מאוד. למנהלים - אין שום צורך לפתוח שרשור בישבילי. אני שמח מאוד לכתוב בפורום ולפרסם תמונות כשיש טיפה זמן, ושמח מאוד לקבל תגובות מהחברים בפורום

נמרוד- כמו שדורון ציין SEAM SEALING עם חומר ייעודי יימנע הופעת חלודה בין החיבורים. העדר SEAM SEALER ייצור לאחר שנתיים שלוש קווי חלודה בנקודות החיבור בין פחים (מקומות של OVERLAP). צבע רכב טוב יקפיד על SEAM SEALING מלא.

TUB כלומר בודי פנימי של הילי לוקח באזור ה-12 שעות לעשות SEAM SEALING מלא.

דורון - התאמה מלאה בין הפחים, לפי מה שאני יודע, היא הדרך הכי טובה לריתוך ב-TIG. השחזה נכונה כמעט ולא מסירה חומר, ולראיה ניתן לראות את הפח משני צידיו, והשינוי מעוביו המקורי זניח. בהשחזה נכונה אין DIG IN כלל, וצביעה בPRIMER ועליו צבע 2K לא תאפשר לראות את מקום ההשחזה כלל אפילו שההשחזה נעשית עם FLAP DISC P36

MIG זה כבר סיפור אחר. אצלנו לא מרתכים BUTT עם MIG. עשיתי זאת בעבר בארץ על הג'וליה שלי משום שלא היה TIG במקום בו עבדתי, ולפי דעתי זו צורת ריתוך נחותה יותר לריתוך BUTT.

אם היה סיכוי שבעת ריתוך הTIG שלי המוצג לעיל, או ההשחזה, או כל שלב בדרך לשם - שהפחים ישתחררו אחד מהשני, או יהפכו לדקים מידי - הייתי מוטס באותו הרגע מהדלת הראשית של הסדנא!

דייב בארבר (בעברו איש POST VINTAGE - מתמחים באסטון מרטין קלאסיות) ואנוכי היחידים בסדנא המרתכים ב-TIG מתוך כל הצוות המונה שבעה. הסיבה לכך היא סיבת התוצאה.

• תוכן חדש...