Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לרכב קטן יותר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עקב היותי סטודנט עם מרחקי נסיעה של 100 ק"מ ליום ארבע פעמים בשבוע אני שוקל להחליף את הבהמה הקטנה שלי ברכב מיני חדש.

ברשותי לאנטיס 1840, צריכה משולבת 1:10 (נסיעה רגועה ידעתי צריכה של 1:8)

עלות התדלוק החודשית שלי נעה כ-1200 1300 ש"ח בחודש, למרות שהרכב שנת 2001 עם ק"מ נמוך יחסית 130K הק"מ עתיד לעלות בו וכך תדירות הטיפולים, בלאי, תיקונים וכיו"ב.

לאור מחירי רכבי המיני החדשים שקלתי למכור את הרכב ולבצע עיסקת מימון על הרכב כאשר אשלם 50% ממנה (עלות המאזדה).

לפי החישובים שלי, יהיה משתלם יותר לקחת רכב חדש עם אחריות ללא חשש תקלות ובלתמי"ם, בעל צריכת דלק הפחותה בחצי מהרכב הנוכחי (למרות שיהיה עגלה יותר), אחזקה וביטחוים זולים יותר.

אשמח לחוות דעת בנוגע לשיקולים כלכליים אחרים שלא לקחתי בחשבון, כמו כן אשמח להמלצות (אמפיריות) על רכבי מיני מגוונים

אשר ירידת הערך בהם תהיה מינימאלית (עקב קבלת מחירון בתום השלוש שנים וכניסה למבצע מימון רכב חדש).

פורסם

חשבתי לעבור לקאיה פיקנטו גיר ידני אומנם הכח הינו כחצי ממה שהרכב הנוכחי שלי מספק אך אל נשכח את החיסכון בהוצאות.

כמו כן העלות החודשית של הקאיה הינה 375 ש"ח לשלוש שנים ובתום התקופה מעבר לרכב חדש.

מזלי שאני נהג יחיד ללא אנשים כך שזה לכאורה אמור להספיק לי (התרגלתי כבר למנוע של כמעט 2 ליטר).

האם הקנייה הינה כדאית ומשלמת בהתחשב שהוצאות התדלוק ירדו במחצית?

נ.ב

תודה רבה על המענה וההתיחסות, מעריך זאת מאוד.

פורסם

בימים כמו שלנו בהם מחירי הדלק הפכו לבלתי שפויים, רכב קטן הוא דרך טובה לחסכון משמעותי. זה למה יותר ויותר רואים מכוניות קטנות על הכביש.

לגבי הפיקנטו מדברים עליה המון פה בפורומים אז תקרא אחלה רכב.

פורסם

יצא לי לברר אודות היבטוח 1800 מקיף, 1050 חובה (בן 24).

כמו כן, טסט לשנתיים באגרה של 1100 ש"ח (קצת יקר למנוע קטן ציפיתי לפחות).

בגדול חסכון שנתי של 1300 ש"ח על ביטוחים שזה משמעותי.

אין לי מה לדאוג מבחינת תיקונים עתידים לקיה רק טיפולים שמסתמכים בעוד 300 ש"ח פחות ודלק.

החסירון זה המנוע הקטן שיוציא אותי מדעתי כנראה....

פורסם

אני חייב לתקן את עצמי, כניראה הייתי שיכור או משהו.

מקודם חישבתי שהחיסכון יהיה משמעותי מאוד, אבל מסתבר שהוא יהיה בסביבות ה-150-200 שקל בחודש בערך למקסימום.

לפי דעתי, אם יש לך מספיק כסף להחזיק רכב(סביבות ה-1500 שקל בחודש לפחות) אני הייתי משקיע את העוד 200 שקל אקסטרה בשביל לנסוע על רכב נורמלי ולא על קופסת שימורים שלא סוחבת, ועם כפתור כיבוי מזגן בתור טורבו(חייב לציין שממש הצחיק אותי).

אחרת,אם הייתי רוצה באמת לחסוך, הייתי עובר לתחבורה ציבורית.

אבל זאת דעתי בלבד.

פורסם

פשוט לא מבין את זה. הסטודנטים (ובכלל הצעירים) של היום מפונקים בצורה מחפירה. צריכים פוזה, וגיר אוטומטי, ומנוע חזק, ושנתון גבוה וכו'...

למגיב שמעלי - קופסת שימורים שלא סוחבת? הלו? כשהייתי צעיר גרתי בחיפה, ועם רנו 5 מנוע 965 סמ"ק שנת 1977 (ללא מזגן, אתה שומע?) צלחתי את העיר בקלות, אפילו לרמה"ג למילואים הגעתי איתה!

...מה רע בדייהטסו סיריון ידנית מנוע 1 ליטר שצורכת 15.5 ק"מ לליטר? מה סטודנט צריך יותר מזה על מנת לחיות עם הוצאות דלק ואחזקה נמוכות?

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אם הייתי מפונק לא הייתי נוסע היום באוטובוס+ הליכה של חצי שעה כול יום.

פשוט אני בדיעה של או לעשות משהו כמו שצריך או לא לעשות בכלל. אם יש לך כסף להחזיק רכב, אז תחזיק רכב. אם אין לך , סע באוטובוס.

פורסם

לא כל דבר זה שחור ולבן.

מבחינת תחזוקה, כמעט ללא ספק, עדיף מכונית מיני ע"פ הלאנטיס. אם המטרה היא להגיע מנקודה א' ל-ב' - גם פיקנטו תעשה את זה.

לדעתי לטווח ארוך - עדיף רכב קטן ויותר חדיש (במודל), ללא קשר אם הסטודנט מפונק או לא.

alfa 156 2.5.

פורסם

זה בציניות,כיבוי המזגן משפר את הביצועים אז כאילו כפתור "טורבו".

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
פשוט לא מבין את זה. הסטודנטים (ובכלל הצעירים) של היום מפונקים בצורה מחפירה. צריכים פוזה, וגיר אוטומטי, ומנוע חזק, ושנתון גבוה וכו'...

למגיב שמעלי - קופסת שימורים שלא סוחבת? הלו? כשהייתי צעיר גרתי בחיפה, ועם רנו 5 מנוע 965 סמ"ק שנת 1977 (ללא מזגן, אתה שומע?) צלחתי את העיר בקלות, אפילו לרמה"ג למילואים הגעתי איתה!

...מה רע בדייהטסו סיריון ידנית מנוע 1 ליטר שצורכת 15.5 ק"מ לליטר? מה סטודנט צריך יותר מזה על מנת לחיות עם הוצאות דלק ואחזקה נמוכות?

איך בדיוק הגעת למסקנה שאני מפונק שמחפש פוזה בדיוק?!

יצא לי לסוע בעבר על רכבים בעלי מנוע ליטר או ליטר וקצת, והעליות של משגב, כרמיאל וכו' היו פשוט זוועה.

עד כה, מאחר ועבדתי במשרה מלאה לא הפריע לי להחזיק רכב בעל נפח של שני ליטר כי הייתה לי האפשרות לכך.

אני מאמין שכל אדם אפילו אתה מר צנוע, שהיה נוסע ברכב של 2 ליטר והיה נאלץ לרדת בחצי היה מתבאס באיזשהו אופן,

עם כל הכבוד לרנו 5, תוריד לה את הנפח בחצי ותסע עליה ואני בטוח שתדבר אחרת...

אם בצעירותך הייתה לך האפשרות לסוע בבימר, אני בטוח שלא הייתה סולד מכך לרגע, ולא אין לי תמיכה כלכלית ולא הייתה לי ...

פורסם
יצא לי לברר אודות היבטוח 1800 מקיף, 1050 חובה (בן 24).

כמו כן, טסט לשנתיים באגרה של 1100 ש"ח (קצת יקר למנוע קטן ציפיתי לפחות).

בגדול חסכון שנתי של 1300 ש"ח על ביטוחים שזה משמעותי.

אין לי מה לדאוג מבחינת תיקונים עתידים לקיה רק טיפולים שמסתמכים בעוד 300 ש"ח פחות ודלק.

החסירון זה המנוע הקטן שיוציא אותי מדעתי כנראה....

מאיפה קיבלת את ההצעה הזו?? של הביטוח?

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

מקודם חישבתי שהחיסכון יהיה משמעותי מאוד, אבל מסתבר שהוא יהיה בסביבות ה-150-200 שקל בחודש בערך למקסימום.

אבל זאת דעתי בלבד.

הפחתה של 40% מהעלות החודשית הנוכחית של בעל הרכב, מרמה של 1:10, לרמה של 1:16-7 בערך, תתן לו חיסכון נאה של

72 ליטרים בערך...זה סביבות 520 ש"ח.

אם המימון לרכב הוא סביב 500-600 ש"ח בחודש, הבחור ירוויח רכב חדש וכיפי שגם נראה טוב ומגיע עם 3 שנות אחריות - בעצם בכלום כסף.

לפותח השרשור - אל תתבאס יותר מדי מענייני סחיבה - לא רק המנוע יורד לחצי בנפח, גם משקל הרכב לא רחוק מזה.

מה עוד שהרכב שלך כבר ישן וחלק מהסוסים כבר ברחו מהאורווה...

• תוכן חדש...