Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארץ המחירים נעים בין 1400(למקומבנים) ל1800. איפה זה ואיפה המחירים בEBAY, כולל המכס.

לגבי הצעתך, בכיף הייתי מזמין, אבל כבר שמתי את כספי על הסט שבראש הת'רד.

אגב, חשבתי על זה והגעתי למסקנה הדי ברורה שבעצם אפשר לזייף היום הכל חוץ מ...הסאונד עצמו. הבעיה היא שכרגע אין לי מערכת מוכנה ואין אפילו אוטו, אלא יש רק את הרכב של אבא ואין בו כלום, אז מי מוכן להתנדב באחד המפגשים להתקין את אותו קומפוננט אצלו רק לצורך הבדיקה? אפשר אפילו בלי מפגש, להפגש באמצע שבוע או משהו ולעשות את הבדיקות.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב גם אני נפלתי בפח והאמת, מגיע לי

אני קניתי MLK165 ב270$ וזה סט שעולה הרבה יותר

שכחתי לבדוק את הדברים הברורים כמו מאיפה זה מגיע כי בדיוק היה לי מישהו בארה"ב שחוזר לארץ ומיהרתי מדי כדי להספיק לשלוח את זה אליו לפני שהוא חוזר.

קיבלתי את הסט היום, המשלוח היה מאוד מהיר ולארה"ב, ולמרות שאין בו שגיאות כתיב כמו בוידאו ששלחת אני עדיין מאמין שזה זיוף כי:

1. בקרוסים יש קצת צבע דהוי / סריטות

2. לא מאמין שזה עולה כל כך זול ועדיין מקורי

3. חסר טוויטר אחד

4. המוכר הסיר את עצמו מ איבי ועכשיו ראיתי את אותו תיאור מוצר תחת מוכר אחר שגם למוכר האחר יש הסטורית מכירות דומות (אמנם 100% חיובי אבל ממוצרים זולים מאוד)

בקיצור זה עוקץ, יצאתי טמבל אבל לפחות פתחתי dispute בעזרת eBay Buyer Protection ורשמתי את כל מה שאני יודע.

אגב זה לא אומר שפתאום eBay זה לא שווה, הזמנתי עשרות מוצרים משם ואני ימשיך להזמין רק שעכשיו אני יתן דגש לא לרכוש מהמזרח שום דבר איכותי.

קיצר נראה מה יקרה הלאה... אני יעדכן.

פורסם

הקיצר אין FREE MEAL הכל ביזנס

אם העסקה היא טובה מדי אז יש להפעיל שיקול דעת ולמצוא את הק"ץ כי הוא שם זה בטוח

מי שלא מפעיל את שיקול הדעת ומתפתה למחיר הוא הדוגמא הקלאסית להצלחת הנוכלות ולמימדיה הגדולים

לגבי הת"רד ש"צנון" העלה כת"רד מנחה להתנהגות צרכנית (לפחות כדבריו) אז אני יכול לומר שזוהי בהחלט לא הדרך הנכונה להסתכל על דברים באופן גורף כי הת"רד הזה הוא ת"רד דמגוגי

תאר לך מה יקרה אם כל הצרכנים במדינת ישראל יתחילו לרכוש את כל צרכיהם בחו"ל, רק המחשבה על הכאוס והתוהו ובוהו שיווצר במדינה גורם לי לצמרמורת

נכון שישנם בהחלט מוצרים שהצרכנים כגוף צריכים למצוא את הדרך להתלכד ולהלחם במחירם (במידה והוא מופקע) אבל בטח שלא ככלל ובטח ובטח שלא בענף המדובר

אני הייתי הראשון לצאת בצהלות שמחה אם הרווח (מה שנשאר בסוף החודש) של יבואני הסטריאו לרכב היה אפילו מתקרב לחזירי

שמישהוא מכל המלעיזים יראה לי או יאמר לי שם של יבואן סטריאו לרכב שאפשר לכנותו כאמיד או כאחד "שעושה כסף"

אז אני יכול מראש לומר שאובייקטיבית משיווק בענף הזה לא יימצא ולו אחד כזה

אז ח"ברה צאו מזה אף אחד לא עושה עליכם רווח גדול ובטח שלא חזירי

פורסם

דרור, לא נמאס להתחבא מאחורי המסיכה? שוב חזרנו לימים אפלים והפחדות?

ובנקודה הזו אני מוצא לנכון להזכיר לכל חברי הפורום - זה פורום ציבורי ופתוח, לא חובה ולא צריך להאמין לכל מה שרושמים לכם כאן ובהודעות הפרטיות.

עד שהיבואנים לא ירדו מהעץ שהם טיפסו עליו (ע"ע אפריל טקליין, עוזי רדיו - ביקשת שמות של יבואנים "אמידים") הייבוא הפרללי יימשך במלוא המרץ ורק ילך ויגדל.

זה אבסורד שאנחנו משלמים עשרות ומאות אחוזים יותר מעלות המוצרים בחו"ל, ואל תתחיל עם "היבואנים לא גוזרים עליכם קופון שמן" או "אין לכם אחריות", זה לא עובד על אף אחד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מסכים עם איתמר. עם הרווח בארץ היה הוגן, כולנו היינו מעדיפים לשלם אפילו קצת יותר ולקנות כחול לבן מאשר לממן "גויים"(ולהסתכן במכס או בזיוף).

מור, תגיד התקנת את הקומפוננט כדי לעשות לו וידוי הריגה סופי כדי להגיע למסקנה שהוא מזוייף? שריטות וצבע דהוי זה מעלה חשד, אבל עדיין לא ראיה נחרצת להחליט על זה שהוא מזוייף.

אגב, גילוי נאות, זאת ההזמנה הראשונה שאני עושה בEBAY. אם זה אכן יהיה זיוף, אז מה לעשות, נקרא לזה טעות של מתחילים(מקווה שהטעות לא תעלה לי הרבה, ושאפשר יהיה להחזיר את המוצר). בדרך כלל אני בודק מיליון אפשרויות, סיכונים וכל הסתברות לפני שאני קונה משהו. הפעם רצתי עם זה, בעיקר משום שהחבר שעשה לי את ההזמנה הוא חייל שבא פעם בשלושה שבועות.

פורסם

איתמר בהמשך להערה באדום בתגובתך הקודמת אשמח אם תסביר איך מכשיר פיוניר לצורך העיניין דגם 3205UB נמכר ב אי ביי בסביבות 110-130 USD לא יודע אם זה כולל משלוח או לא אבל מה שאני כן יודע זה שהוא צריך כיול + מס + מע"מ (וכנראה משלוח) אפרופו משלוח במידה וזה לא כולל משלוח אז יש לחשב את המס והמע"מ גם על דמי המשלוח

בארץ הוא עולה בין 600-700 ש"ח

ישנם עוד המון כאלו דוגמאות וזו אחת מרבים

איפה החזירות ?

איפה הרווח השמן ?

איפה הניצול ?

וכל זאת בהתעלם מהנושאים שאתה קורא להם הפחדות ואני קורא להם שירות ואחריות

איתמר זו סתם הערת ביניים אין צורך שתענה לי הרי אני ואתה לא ראינו ולעולם לא נראה דברים עין בעין

שזה בסדר לכשעצמו כי הויכוח הוא לגיטימי והוא טוב ומלמד

פורסם

לקחת דוגמה לא טובה.

קודם כל, ההפרש בין 110$ (כלומר 380 ש"ח) ל 600 שקל הוא כמעט 40%, כלומר המחיר בארה"ב זול משמעותית מהמחיר בארץ. למה? וזה עוד כשאנחנו מדברים על מכשיר זול, ככל שהמחיר עולה כך גם ההפרש. ברור שמי שיזמין את המוצר מארה"ב זה לא ישתלם לו (משלוח לבדו יכול לעלות עוד 100$ בכיף ועדיין לא דיברנו על כיול), אבל למה מלכתחילה המחיר בארץ עומד על 600 ש"ח? אם זו לא חזירות אז כנראה ששנינו חיים בארצות אחרות.

כמו לישראל גם לארה"ב המכשירים מיובאים ויש עליהם מיסים. אז נגיד שהמס בארה"ב נמוך יותר, עדיין, זה מצדיק את הפער הזה? לא נראה לי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המס בארה"ב הוא 3 אחוז בלבד בעוד שבארץ המס הוא 15 אחוז

המע"מ ברוב ארה"ב הוא 8-9 אחוז בעוד שבארץ המע"מ הוא 16 אחוז כרגע

הכמויות שקונה סוחר אמריקאי מול סוחר ישראלי הם בכלל ללא יכולת השוואה לכן גם מחיר הקניה שלהם טוב יותר

ותעשה אתה את החשבון

הדוגמא שהבאתי אולי לא טובה אל מול טענותיך אבל מי שהשתמש בשם של עוזי רדיו היה אתה ולכן לקחתי את הדוגמא הזו

מה שבטוח שישנם המון דוגמאות שמצדדות בתיזה שלך והמון שמצדדות בשלי

ואז אני שוב חוזר לזה שההכללה והדמגוגיה היא לא במקומה ויש מקום לקחת את הדברים לגופם

פורסם

megan - לקחת את הדוגמא שהכי תואמת לטיעון שלך והיא לא משקפת בכלל את המצב. זה הרי ברור שהעלות של מכשיר זול עם המון ביקוש ירד בגלל התחרות הערה בין הקמעונאים והרצון למכור כמויות. עכשיו אני לא מאמין שאף אחד שוקל להביא מחו"ל מכשיר שכזה, בטח שלא במשלוח. גם אני רכשתי לאחרונה מכשיר (הזול ביותר שהיה לקלריון) ב-500 ש"ח כדי למכור את הרכב. אבל האמת היא שהמוצרים הנחשקים הם אלו היקרים יותר ולרוב (לא גורף) ההפרש בין מחירם בחו"ל עם דגש על ארה"ב משמעותי מאוד לעומת ישראל ואני אתן דוגמא:

הד יוניט Alpine IVA-W505 עם בלוטות ו GPS (אותה קופסאת ניווט מסין) וכרטיס של תכנת iGO - באיזור ה-8000 ש"ח מאפריל, אחרי הנחות, לפני התקנה. באיבי המכשיר עולה 2400 ש"ח (ממוכר גדול) לפני משלוח, תוסיף לזה את הקופסת ניווט כ-800 ש"ח, בלוטות כ-300 ש"ח ומשלוח נגיד עוד 400 שקל (TNT - כתובת וירטואלית בארה"ב) כמה הגענו? 3900 ש"ח. עכשיו רובנו מצליחים או בעזרת מכר שחוזר מחו"ל או בעזרת שיטות אחרות להתחמק ממכס. אם לא אז זה עוד 35% שהופך את המחיר ל 5265. בכל מקרה גם אם מתקלקל משהו עדיין יהיה לי יותר זול לקנות את הרכיב חדש שוב מחו"ל מאשר לקנות עם אחריות בארץ. וזו רק דוגמא אחת מני רבים...

עכשיו זה 4000 פה ו-3000 שם ו-5000 ו-1000 ויאללה מה אני רוטשילד???

תאמין לי שאני רוצה לרכוש כחול לבן אבל באמת שלא הולכים לקראתנו הצרכנים.

פורסם

בואו נדבר על הדבר האחרון שנתכלתי בו זה שעוזי רדיו אמר שפיונר P99 עולה 8/9 אלף שקל וזה בהזמנה מיוחדת כשהמחיר ביפן היקרה בטרוף הוא פחות מאלף דולר וכולל מגבר 6 ערוצים חיצוני!

פורסם

יבגני אני חושב שזו דוגמא לא טובה

ברגע שהיבואן מזמין בהזמנה מיוחדת אז כל הכללים השתנו ופה באמת אפילו אני ממליץ בדיקה של יבוא אישי

לעומת זאת מכשיר פיוניר AVH 4200 DVD בייבוא סדיר של עוזי רדיו עולה (לפי בדיקה מהירה שלי ב איביי) מ 330 דולר ומעלה

לפי בדיקה מהירה שלי בזאפ ניתן להשיגו בארץ מ 2700 ש"ח ומעלה

אם ניקח את כל מרכיבי המחיר (משלוח, מכס, מע"מ, וכ"ו) אז אני לא מצליח לראות קצה קצהו של חזירות

ההיפך הוא הנכון כי אם מוצר שמגיע למחיר של 2100 ש"ח לערך ביבוא, נמכר בארץ ללקוח סופי בכ- 2700 ש"ח לאחר שגם בעל החנות הרויח כיד שניה לאחר עוזי רדיו אז לי זה נשמע בסדר

במיוחד שהמכשיר מכוייל לארץ ושוב אני חייב לציין את נושא אחריות ושירות וידיעה ודאית שמה ששילמת זה מה שקיבלת ובמיידי

פורסם

למה אתה כל הזמן חוזר ולוקח את המחיר לצרכן בארה"ב ומשווה אותו למחיר לצרכן-לאחר-ייבוא בארץ? זאת ממש לא המשוואה וברור שיש כאן חזירות! אם מכשיר נמכר לצרכן בארה"ב ב 330$ (לא בדקתי, לפי מה שרשמת) כלומר ב 1460 ש"ח ובארץ ב 2700 ויותר - למה מי מת? מה פשר הפער הזה?

גם אם לטענתך המיסים בארה"ב מסתכמים ב 12% בלבד, אפילו אם אנחנו משלמים 40% מס אנחנו לא מגיעים קרוב לסכום הזה.

היבואנים הרשמיים גוזרים קופון שמן על חשבוננו ואותי כצרכן לא מעניין אם היבואן מחזיק משרדים מפוארים או מעבדה שיותר נקייה מהחדר הנקי באינטל. ההפרש במחיר אבסורדי, במיוחד כאשר רוב הלקוחות הם חבר'ה ללא יותר מדי ממון בכיס שיסכימו להתפשר על אחריות אם הם יקבלו מחיר נמוך משמעותית.

איתמר.

פורסם

איזה מחיר אתה רוצה שאני אקח כמשוואה ?

אני לא מכיר את המחיר בפיוניר יפן

לכן המשוואה היחידה המעניינת את הח"ברה ללא יותר מדי מזומן בכיס היא כמה יעלה למכשיר מסויים להגיע אליהם לרכב דרך יבוא אישי (מאיביי או כל מיני אתרים שאתה או הח"ברה הצעירים יותרבטח מכיר טוב יותר ממני) או מקנייה מקומית

והאם ההפרש שווה את הסיכון (אני מבין ואין לי שום טענה כלפיך על היותך מזלזל בשירות ואחריות ומימון ואחזקת חלפים ואיש מעבדה בשכר, אבל לא לכולם יש את היכולת שלך ושל עוד כמה חברי פורום והיא לפתור חלק ניכר מהבעיות שעלולות לצוץ במכשיר בעצמם) של להישאר ללא שירות או אולי לקבל מוצר לא אותנטי או לא את המוצר שהזמנת וכנלי"ם שאתה קורא להם "הפחדות"

אני חושב שזו ההשוואה המעניינת בסופו של תהליך

וכל אחד שיעשה את החשבון שלו

מה שאני ניסיתי לומר זה שדיבור גורף וכינוי כוללני לכל היבואנים כחזירים הוא לא נכון ויש לקחת את העיניין בצורה פרטנית וכל מקרה לגופו

פורסם

פשוט מאוד.

קח את המחיר לצרכן בארה"ב ותשווה אותו למחיר לצרכן בארץ הקודש. עכשיו תנמק לי למה ההפרשים כאלה גדולים.

לגבי אחריות, עד היום כל המוצרים שרכשתי מיד שנייה לא עשו שום בעיות. דווקא הרמקול היחיד ששלחתי לתיקון היה של סקאן-ספיק וזה קרה כשהוא היה חדש לחלוטין.

מוצרי אודיו לרכב הם אמינים ביותר, בטח המוצרים של החברות הגדולות. מאחר וגם ככה האחריות הניתנת היא מגוחכת ושווה בערך לקליפת השום - אני לא מוצא סיבה לשלם כפול על אותו המכשיר בדיוק.

איתמר.

• תוכן חדש...