Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה עם קרבורטורים..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מכיוון שזה מנוע של אופנוע מצאתי לנכון לפרסם את השאלות שלי כאן,לפני כן קצת הקדמה:

בבעלותי תומקאר ["באגי" למי שלא מכיר] עם מנוע של GPZ,שאליו מותקנת משאבת דלק של סובארו,ורדיאטור של רנו 5 [שלא כל כך קשור לשאלה,אבל שיהיה].

ביום שבת האחרון,יצאתי קצת לטייל בשטח,אחרי נסיעה מהירה,ועצירה למנוחה קטנה,הכלי סירב להניע,הייתה לי נזילה מכיוון הקרבורטורים [שאליהם מחוברים פילטרים פתוחים] כשהנזילה ירדה בעיקר מהצינור עודפים.

איכשהו הצלחתי להגיע הביתה [אחרי נסיונות התנעה מרובים,כבר כמעט גמר לי את המצבר],הכלי סירב לעלות לטורים גבוהים,לא סחב כרגיל,וכשעליתי להילוכים גבוהים הוא התחיל ממש לזייף.

שיערתי שהבעיה יכולה לבוא מכמה מקומות: משאבת דלק,דיסטרביוטר [מפלג],מהקרבורטורים,בגלל שהיה הרבה דלק על הפילטרים [פילטר אויר] ובעיקר הפילטר השמאלי,והרבה דלק שנזרק מהצינור עודפים.

אחרי שדיברתי עם הבחור שקניתי ממנו את התומקאר [שגם החליף לו את המנוע,למנוע של ה-GPZ,והוא גם מכונאי אופנועים],הוא אמר לי לנקות את הקרבורטור,נקיתי אותו היום,אבל לא הצלחתי לפתוח את הכוסיות מתחת לקרבורטור [ס'עמק עם הברגים האלה,באסה שלא הייתה לי ג'בקה],נקיתי אותו בפדנטיות יש לומר [ואני לא מדבר על החיצוניות,נסיתי להגיע לכל חור שרק ראיתי :D ] ואחרי שהרכבתי ונסיתי להניע [והחלפתי גם פילטר דלק בדרך,מה שהראה לי שהמשאבת דלק בסדר גמור],הוא המשיך לירוק דלק מהקרבורטור השמאלי,יש לציין שלא חיברתי את הפילטרים [אויר],כי רציתי לראות מאיפה הוא יורק את הדלק,לקרבורטור הימני לא הגיע בכלל דלק,טוב האמת,אחרי שראיתי שהוא יורק לי את הדלק,לא נסיתי להניע יותר,כי ראיתי שלא פתרתי את הבעיה.

ועכשיו לשאלות: [וואי איזה מגילה רשמתי..]

1. האם הבעיה היא באמת מהקרבורטור,אולי באמת נשאר שם קצת לכלוך וזה מה שגורם לבעיה? או אולי זה משהו אחר שלא חשבתי עליו עדיין?!

2. האם מישהו יודע או שמע על בעיות עם המנוע של הGPZ? או כל בעיות מכניות אחרות?

3. המערכת חשמל שמותקנת בתומקאר היא של האופנוע,מישהו יודע על בעיות שיש למערכת חשמל של ה-GPZ? כשהסתכלתי על המכסה פלג,ראיתי שהוא רופף קצת,האם זה צריך להיות כך? [יש לי נסיון רק עם 2 פעימות,וזה לא היה ככה שם],אולי בריחת ניצוץ?!

4. האמת שהיה לי כיוון מחשבה על האגזוז,אבל לא נראה לי שזה משם,כי הכלי נשמע מצוין ולא חנוק,אלא רק מגמגם ולא סוחב.

5. לא עשיתי בדיקה לראות אם יש ניצוץ,כי לא היה לי מפתח פלגים.. :( בכל מקרה,אני הולך לטפל בו רק שבוע הבא [סוף סמסטר,אוטוטו מבחנים,אז אני קצר קצת בזמן לטיפול בצעצוע],אבל בכל זאת,הצעות?! כיוון מחשבה אחר אולי?! [סיני,מישהו]..

תודה לעונים

אלון (:

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

לא יכול לעזור לך לגבי הבעיה, אבל עצה קטנה: אם כבר הצלחת לפתוח את הברגים המעצבנים, שים במקומם ברגי אלן, תחסוך לעצמך צרות חמורות יותר בעם הבאה.

פורסם

הבעיה שיש לך היא תיאור קלאסי של לכלוך בשסתום המאייד(סיכת מצוף).

כתוצאה מאי סגירה מלאה של השסתום מאייד אין מה שיגביל את כמות הדלק שנכנסת לבית מצוף המאייד, ואז כמות הדלק במאייד חייבת להשפך לאן שהוא, קודם כל היא נשפכת מהצינורות עודפים של המאייד, לאחר מכן למנוע, שמקבל כמות ענקית של דלק ומתחיל לגרגר ולזייף, וגם לפילטרים דלק, שבמקום אויר נקי מוצפים בדלק ונותנים למנוע אויר עם אדי דלק, בקיצר (תשים את הקרבורטור שעה בשמש עד שיצוף הרדיאטור), ראה סנוקר,אני צוחק,

מה שעליך לעשות הוא לפתוח את תחתית המאייד(בית המצוף) לשחרר בעדינות את פין המצוף , לשלוף את המצוף עם הסיכה , לנקות עם לחץ אויר בחור שישבה הסיכה, לעשות כיוון מצוף, להרכיב הכל חזרה, ולהחליף פילטר דלק.

רק רצוי לבדוק מה כיוון גובה המצוף במאייד שלך.

מקווה שהייתי לעזר. :type:

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
הבעיה שיש לך היא תיאור קלאסי של לכלוך בשסתום המאייד(סיכת מצוף).

כתוצאה מאי סגירה מלאה של השסתום מאייד אין מה שיגביל את כמות הדלק שנכנסת לבית מצוף המאייד, ואז כמות הדלק במאייד חייבת להשפך לאן שהוא, קודם כל היא נשפכת מהצינורות עודפים של המאייד, לאחר מכן למנוע, שמקבל כמות ענקית של דלק ומתחיל לגרגר ולזייף, וגם לפילטרים דלק, שבמקום אויר נקי מוצפים בדלק ונותנים למנוע אויר עם אדי דלק, בקיצר (תשים את הקרבורטור שעה בשמש עד שיצוף הרדיאטור), ראה סנוקר,אני צוחק,

מה שעליך לעשות הוא לפתוח את תחתית המאייד(בית המצוף) לשחרר בעדינות את פין המצוף , לשלוף את המצוף עם הסיכה , לנקות עם לחץ אויר בחור שישבה הסיכה, לעשות כיוון מצוף, להרכיב הכל חזרה, ולהחליף פילטר דלק.

רק רצוי לבדוק מה כיוון גובה המצוף במאייד שלך.

מקווה שהייתי לעזר. :type:

אתה בטוח שאם אני ישים אותו חצי שעה בשמש,הרדיאטור יעלה בחזרה... :multi:

סיני,אתה מלך,האמת,אתה מה זה נותן לי חשק ללכת ולסדר את זה מחר על הבוקר,אבל המבחנים באונברסיטה תקועים לי באמצע החיים.. :roll:

תודה על העזרה,אביא רשמים אחרי שאנקה את הקרבורטור.

אלון (:

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• תוכן חדש...