Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה זה המערכת שלי ואשמח אם תתנו לי רעינות לשיפור...

רדיו דיסק של פיוניר 760MP

קומפוננט של פיוניר 50 וואט RMS

גם מאחורה אותו הקומפוננט

ושתי הקומפוננטים מחוברים למגבר של רוקפורד 200.4 שזה 25*4 RMS

סאב של סרווין וגה "12 200 WATT RMS דגם HED

והוא מחובר דרך קרוס אובר למגבר של רוקפורד 150.2 שהוא מוציא בגישור 150 RMS

ועוד סאב של סרוין 300 RMS דגם VMAX החדש

והוא מחובר למגבר של רוקפורד 450.2 שהוא 450 RMS בגישור

ובסוף הכל מתחבר לקבל של רוקפורד 1 קבל

אשמח לשמוע תגובות

פורסם

לא שמעתי את המערכת שלך.. אב לאם אתה שואל אז בטח משהו מפריע לך..

אני במקומך הייתי מעיף את הקבל ואת ה200.4 ואת הHED וקונה מגבר רוקפורד אחר לקומפוננטים.

פורסם

1.מוכר את הסט הקדמי וקונה במקומו מורל דוטק,ואת הדוטק מחבר בגישור למגבר של הקומפוננטים,ואת הקומפוננט האחורי מחבר לרדיו דיסק.

2.מוציא מהרכב את נסאב ה200RMS ואת המגבר שלו כי אתה שם שני סאבים שונים ביחד על מגברים שונים,זה רק מוריד מהאיכות.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

אני הייתי מוציא את הסרויון החלש, ואת הקומפוננט הקדמי.

במקום הקומפוננט הקדמי הייתי מביא קומפוננט יותר איכותי (דוגמת הדוטק שהמליצו לפני... או כמובן יותר איכותיים אם התקציב מאפשר) ומחבר אותו (שוב, כמו שהמליץ neo19) מחבר אותו בגישור על ה 200.4 כך שכל צד יקבל בערך 80-90 RMS.

את המגבר שעליו יושב היום הסרווין החלש הייתי מחבר לקומפוננט האחורי (המגבר אמור להיות בערך 40 RMS) - זאת רק במידה ואתה חייב סאונד מאחור - אם מדובר ברכב של משפחה או רכב מאוד גדול (ג'יפ או מסחרי).אני אישית הייתי מנתק לגמרי את האחוריים.

סה"כ לא אמורה להיות אצלך דרישה לקבל. בטח לא של 1 פראד. נסה לנתק אותו ולראות אם זה משפיע (הבהובי אורות שפתאום יהיו או כל תופעה שלילית אחרת). אם לא השפיע - נתק אותו (אבל תשאיר אותו מותקן סתם ליופי :lol: ). אם השפיע אז חבר אותו חזרה.

שורה תחתונה - תמכור את הסאב והקומפוננט הקדמי (נגיד תקבל 700 על שניהם) תוסיף עוד 300 ש"ח ותקנה קומפוננט ברמה יותר גבוהה שמסוגל לספוג עוצמה יותר גדולה.

סה"כ הוצאה לא נוראית שתתן שיפור די גדול לדעתי.

פורסם

לא יודע למה כולם נגד הקומפוננט של פיוניר

שמעתי הרבה קומפוננטים והפיוניר לא נופלים מהרבה סידרות הרבה יותר יקרות מהם

בלי הקבל האורות באמת מהבהבים

עכשיו אם אני מוציא את הסאב החלש

אז משום מה הסאב השני לא נותן מספיק עוצמה

כאילו אין מספיק באס אם סאב אחד

פורסם

אז ממה אתה לא מרוצה?

אם זה באס אז תחליף את 2 הסאבים ואת הHED לסאב של 450-400W ותמכור גם את המגבר של הקומפוננטיים ותחבר את המגבר של 150.2 לקומפונטים שיעבוד ב2 אום.

פורסם

תוציא את הקרוס,תוציא את הסאב החלש.

תשאיר את הסאב החזק עם המגבר שמוציא 450 rms בגישור,,את המגבר של הסאב החלש תחבר לקומפננט הקדמי.

תכוון את המערכת ,תחזור תגיד לי איך שומעים.

שם המשחק פה הוא הכיוון.

*אם אתה מאזור המרכז תבוא אליי אני יעזור לך לכוון אותה.

8)
פורסם
לא יודע למה כולם נגד הקומפוננט של פיוניר

שמעתי הרבה קומפוננטים והפיוניר לא נופלים מהרבה סידרות הרבה יותר יקרות מהם

בלי הקבל האורות באמת מהבהבים

עכשיו אם אני מוציא את הסאב החלש

אז משום מה הסאב השני לא נותן מספיק עוצמה

כאילו אין מספיק באס אם סאב אחד

או קיי, עכשיו יש קצת כיוון למה שמפריע לך...

לגבי הקומפוננטים, זה לא שהם רעים (לא מכיר, לא שמעתי אבל פיוניר זה טוב בד"כ), הם פשוט חלשים אבל אם זה מספק אותך לא אמרתי כלום.

אין מספיק באס עם סאב אחד... זה באמת יכול להיות עניין של כיוון.

אפשרות נוספת היא ששני הסאבים גורמים אחד לשני לביטול תדרים (גם שני סאבים שונים וגם מחוברים לשני מגברים שונים).

אם אפשר לשאול באיזה רכב מדובר ?

והאם כאשר רק ה HED מחובר (לבד) יש מספיק באס ?

פורסם

הרכב ניסאן סאני(לא שיא האקוסטיקה)

עכשיו אם אני שם רק את החלש יש האמת מספיק באס אבל לא מספיק

ואם שתי הסאבים יש יותר עוצמה אבל עדיין משהו חסר כזה

פורסם

תחליט - מספיק באס או לא מספיק ???

הרכב 4 דלתות נכון ?

אצלי הרכב גם 4 דלתות, ומאחורי המשענת גם של המושב האחורי יש פח לכל הרוחב. על מנת שיעבור סאונד מהבגאז' אל פנים הרכב היה צורך לנתק מלבן במרכז הפח הזה (המלבן הזה היה חתוך למחצה, ז"א ניתן היה לנתק אותו עם קצת כוח, בלי לנסר או משהו), אולי זה המצב גם אצלך ?

הקומפוננטים האחוריים נמצאים בדלתות ? אולי כדאי לשקול לחתוך שני חורים במגש האחורי כדי ליצור פירים שיעבירו את הסאונד מהבגאז' אל פנים הרכב ? (אם הקומפוננטים יושבים על המדף, אז לנסות להוציא אותם ולראות אם יש שינוי).

אני חושב שדרוש כיוון של עוצמת הסאב החדש יותר (ה VMAX), ובכל מקרה ניתוק של הישן, כי שני סאבים שונים על שני מגברים שונים זה לא מתכון מוצלח במיוחד.

במידה וכיוון של הסאב החזק וניתוק הסאב החלש יעשה חצי מהעבודה (הסאב ישמע יותר חזק מקודם אבל עדיין לא מספיק) אז יש לבדוק את עניין מעברי הסאונד מהבגאז' אל פנים הרכב כמו שציינתי מקודם.

פורסם

בוא נגיד ככה אם הסאב החלש מפרק את האוטו אבל לי לא מספיק

אז בגלל זה הוספתי עוד סאב

עכשיו ניסיתי לחבר את ה-VMAX לבדו ולא יודע לא מספיק לי הבאס שלו לבדו

במגבר העוצמה מכוון על חצי מהגיין

הקומפוננט האחורי יושב על המגש

פורסם

דבר ראשון- אם יש לך שני סאבים, עדיף שהם יהיו אותו דבר.

בשני סאבים שונים (אפילו מאותה חברה) יכולה להיווצר התאבכות כאשר שניהם פועלים ביחד. זה אומר שגלי הקול של סאב אחד יבטלו את הסאב השני ותשמע חלש מאוד בפועל.

אם יש לך 2 סאבים ואתה עדיין לא מרוצה מהעוצמה- או שאכן ישנה התאבכות, או שפשוט המערכת לא מכוונת כמו שצריך.

בכדיי לשפר- קודם כל צריך לבדוק שהמערכת מכוונת כמו שצריך ואתה עדיין לא מרוצה.

אם כך הדבר - הייתי קונה עוד HED 12 בדיוק כמו זה שיש לך, או את ה-VMAX החדש - שיהיה לך זוג זהה של סאבים (תמכור את השונה).

תחבר את שניהם למגבר רוקפורד 450.2 שצריך להספיק להם.

או שתקנה מגבר (תמכור את ה-450.2) יותר חזק לחבר לשניהם.

פורסם

או שאפשר לכוון אותם לתדרים שונים, ואז לפתור את בעיית ההתאבכות. איך? זה כבר תלוי ברכיבים שלך ובאפשרויות שקיימות במכלול המערכת שלך (HU, אקוולייזר, מגבר).

פורסם

אתה מוזמן להצטרף למפגש שלנו, ונוכל לעזור.

אם מדובר בעבודה רצינית, נוכל לפרוס על פני מפגש או שניים... לא?

• תוכן חדש...