Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

500 אבארת-להחליף או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יחד עם זאת, ה-500 מרגישה יותר תזזיתית, בועטת, משוגעת מהקופר - וזה לא פחות חשוב בנהיגה מהסוג הזה.

מה בועטת?!

ה-ESP לא מתנתקת. היא לא בועטת בכלום, היא עושה קולות של ליד...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האמת היא שבהודעה הקודמת שלי הססתי לרגע, אולי באמת צריך להוסיף שהתנהגות בסיבוב בסמיכות למושג "זמנים" תובן על ידי מי שלו הגבתי. אבל במחשבה שניה לא נראה לי הולם להוסיף את המובן מאליו. נו אז טעיתי. להתנהגות בסיבוב יש יותר ממובן אחד, בצד ההנאה מהתנהגות הרכב בסיבוב ויכולת השליטה על משובותיו, ישנן גם תכונות פיזיקליות טהורות כמו אובדן אחיזה, זוית רכינה ובטח עוד דבר או שניים להם חשיבות מסיבית בכל הקשור למהירות בה ניתן לעבור בסיבוב. ובאמת, כבר לא נוח לי להדגיש את האבסורד שבנסיון להשליך מאוטו אחד לאוטו אחר לגמרי רק בשל כך שהם חולקים מנוע דומה וחברת האם של יצרניהם היא זהה. לפי אותו הגיון אפשר להסיק איך תתנהג לנצ'יה דלתא אחרי שבחנת אלפא 159 עם אותו מנוע. וסליחה כמעט שכחתי, גם באיזו מהירות תסיים כל אחת מהן את הסיבוב.

אתה שוכח, ואולי אני שכחתי להזכיר, שאני מגיע להשערה הדי מבוססת הזו אחרי שנהגתי לא מעט על כל המכוניות המדוברות, גם אם לא תמיד אחת נגד השנייה. ובכל מקרה, בוודאי תסכים איתי שההפרשים לא יכולים להיות גדולים - הרי מדובר על מכוניות מאותו סדר גודל ומשקל, אותו סדר גודל של ביצועים ואותו המיקוד - קטנה ספורטיבית.

להלן דעתי הצנועה:

בתור מי שנוהג על ה-500 ביומיום ומי שנהג בעבר משך למעלה מחודש על הקופר S (באנגליה....) - הקופר מרגישה הרבה יותר "נטועה" בנתיב, בעיקר בסיבובים, והמנוע של הקופר מרגיש מעט יותר חזק בנסיעה אתגרית. יחד עם זאת, ה-500 מרגישה יותר תזזיתית, בועטת, משוגעת מהקופר - וזה לא פחות חשוב בנהיגה מהסוג הזה.

בשורה התחתונה - אף אחת מהשתיים לא "משפילה" את השנייה ומדובר ב- 2 רכבים דומים למדי, כאשר ההעדפות האישיות של כל נהג הן שמכריעות.

אתה משווה קופר S, אני מדבר על קופר רגילה. אם ב-S עסקינן אז ההפרש בביצועים גדול יותר, לטובתה, שכן ההספק מדבר בסופו של דבר. (ו-175 מול 135 זה יותר מ-135 מול 120, אפילו שהמשקל הוא לטובת ה-500).

ה-500 עובדת היטב עד מהירויות בינעירוניות. משם היא פחות מרשימה. ואחת הבעיות העיקריות שלי איתה היא הבקרה הלא מתנתקת, שיש לה רצון משלה ובמהירות נמוכה היא לא צפויה - פעם עובדת, פעם לא.

אני שוב נאלץ לא להסכים עם השורה התחתונה שלך - מניסיוני, עבור נהג ספורטיבי המיני היא בפירוש מכונה שלמה, מהוקצעת ומהנה יותר. בוודאי ובוודאי שבגרסת ה-S.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, כאחד שהיה בעלים מיטו 155 עם תוספת של גאנט 18 כשנה, כאשר קיבלתי את האבארט לכמה ימים להתרשמות, בהם לקחתי אותה לכל הכבישים המוכרים לי עם המיטו, שהוזכרו כאן(נס, ערד,דרגות,כביש המערכת ) האבארט הייתה בפרוש מהירה יותר, מתנהגת יותר, ומהנה לנהיגה הרבה הרבה יותר בכל קטע כביש, ותאמין לי שהייתי מופתע מאוד, שהרי מדף הנתונים היתרון למיטו ברור(+20 כ"ס) במיוחד עם גאנט 18 דלק 98 ,לעומת 95 באבארט, וצמיגים דביקים שהיו לי לעומת האבארט שנמסרה לי עם צמיגים שדרשו כבר החלפה.האמת הדבר באמת הפתיע אותי,אתה אומר לעצמך כולה 135 כ"ס אבל כנראה שיש עוד דברים המשפיעים בנושא זה, ועומר יעיד ששיגעתי אותו בנושא ואפילו לקחתי שוב את האבארט לעוד סשן רק כדי להיות בטוח (עניין ההתנהגות עניין אותי יותר מהכל)ולכן כאשר החזרתי אותה לסוכנות, נשאר רק לבחור את הצבע, האבארט הייתה פשוט טובה יותר מהמיטו שלי.

על הקופר נהגתי כולל על האס רכב מצויין שלעצמו עם כיול מדהים וTURN IN לדעתי מהטובים בקטגוריה, אך אינני חושב שהוא יוכל לעמוד בקצב של האבארט, בכל כביש שהוזכר כאן בין אם זה קטעים טכניים או כביש פתוח ומהיר יותר, פשוט כי האבארט תיצר קצב התקדמות בפניות ובישרות מהיר יותר.לגבי הבקרה דעתי היא (אמרתי זאת בעבר)שאם אתה נוהג נקי מדויק לפי הספר(והרי ברור שכך יש לנהוג בבדיקה זו)הבקרה לא אמורה להתערב ואם היא כבר התערבה זה רק עקב טעות נהיגה של הנהג ועקב טעות זו נפגם הקצב.

ואין בעיה לבדוק את הנושא קופר VS אבארט רק תגידו מתי.ד"א מאותה סיבה אני גם די בטוח שה500 אבארט מהירה מהפונטו אבארט למרות יתרון הסוסים.

לפותח השרשור שהזמנתי את האבארט שלי העדפתי לחכות חודש ורק לא לקחת את הסאן רוף.ברכב ההדגמה שהגיע עם סאן רוף לא הייתה אפשרות לסגור את הגג מבפנים אלה רק להסיט רשת דבר שלא עוזר ומחמם לך את הראש כאשר השמש יוקדת, מה גם שזה מצמצם משמעותית את מרווח הראש וכאשר הרכב באוויר (ולא תאמין כמה קל להתעופף איתו שילוב של משקל נוצה ומתלים קשיחים) אתה נוגח את הרשת לעיתים קרובות מה שיוצר ביחד עם החימום מהשמש מתכון מנצח לכאבי ראש ככה שאני לא רואה שום סיבה לקחת את הסאן רוף, לשיקולך.

פורסם

היי nax,

המיטו היא מכונית ספורטיבית פחות מוצלחת מה-500, באופן משמעותי. ועדיין, אני יכול להבין שהאבארת' מרגישה מהירה יותר ממנה, אבל בפועל ההבדלים יהיו קטנים מאוד מול השעון. מה שכן, עם האבארת' יהיה יותר כיף, זה בטוח.

ה-20 כ"ס יתרון של המיטו מתבטלים לעומת המשקל הקל יותר של האבארת'. ג'נט 18 בטח לא מוסיף ולדלק אין משמעות. לצמיגים כמובן שיש, אבל אי אפשר לשפוט מעל גבי הפורום.

בנוגע לקופר - אני חוזר ומזכיר - גם עם צמיגי 175 היא עמדה בלי בעיה בקצב של מיטו אוטומטית עם 205 ואודי A1 עם 215. שתיהן מוגדשות (אם כי ההספק המירבי לא גבוה משמעותית). נכון שהאבארת' תתקדם עליה בישורות, אבל אפילו בכביש מהיר כמו סדום ערד אני מאמין שהמיני תצליח לסגור עליה בסיבובים, ולו מכיוון שמה לעשות - מסתבר שהמהנדסים של ב.מ.וו עדיין טובים יותר מאלו של פיאט... ה-500 מתמודדת פחות טוב במהירויות גבוהות, והשלדה של המיני פשוט יותר sorted, כמו שאומרים.

מיני היא מהמכוניות הבאמת נדירות שמצליחה לזרוח גם בסדום ערד וגם בנס הרים, ואפילו לא צריך את ה-S בשביל ליהנות איתה.

אני באמת מחבב את ה-500, אבל במאבק מול המיני היא אמנם מוכרת יותר תזזיתיות ותחושת אקשן, אבל לא יותר קצב וכן פחות הנאה בידיים הנכונות. כן, גם בנהיגה "לפי הספר".

אגב, מי שנוהג אגרסיבי ביום יום כנראה יעדיף את האבארת', וזה בסדר גמור.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני אני אומר מכוון ששנינו פה היחידים שערים בשעות האלה וסובלים מנדודי שינה נשאר רק להפגש עוד חצי שעה בכיכר הגדולה לרדת ולעלות הראשון שמגיב פה בפוסט ניצח...

וברצינות, מסכים שמדובר פה הרבה בתחושות(לא פחות חשוב) ופחות במדידת זמנים, וגם אותי הפתיעה הקופר לטובה אך לא יצא לי לנהוג בשניהם ראש בראש ובסיס ההשוואה שלי הוא רק מול המיטו ושם האבארט טובה יותר.

בהחלט נשמע קרב מעניין אולי נפגש בכיכר בכל זאת?:-D

פורסם

בקשר להתנהגות כבר ענו לך. שים לב שקסנון תוכל להתקיו מאוחר יותר, אך החוקיות של הדבר בעייתית. שאר התוספות זה עניין אישי לגמרי. אני למשל לא ממש אוהב מזגן, אז סאנרוף זה אחלה בשבילי. שים לב, אגב, שהאבארת תהיה פחות פרקטית מהאודי בשל גודלה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לגבי הבקרה דעתי היא (אמרתי זאת בעבר)שאם אתה נוהג נקי מדויק לפי הספר(והרי ברור שכך יש לנהוג בבדיקה זו)הבקרה לא אמורה להתערב ואם היא כבר התערבה זה רק עקב טעות נהיגה של הנהג ועקב טעות זו נפגם הקצב.

אני שומע את הדעה הזו ולא בפעם הראשונה, והיא שגוייה.

ESP לא מתקנת טעויות, היא מתקנת החלקות, ובמקרה של האבארט, מתקנת גם כשאין החלקות ובאופן מיותר ומעצבן.

אני אסביר:

1. אם אתה רוצה לנהוג מהר, דווקא כדאי להשתמש בבקרה. נותנים כמה גז שרוצים ביציאה, והבקרה מווסתת. מבחינת יעילות, זה עובד. אם זאת המטרה בחיים, תנהג רק עם ESP.

2. אני לא מכיר במונח, לנהוג "נכון". אין דרך אחת לקחת כל סיבוב בעולם. ללחוץ על הבלם בפנייה, על מנת להדק קו, זו לא טעות. זו אפילו לפעמים הדרך הנכונה לקחת פניה מסויימת (או רצף פניות). זה בטח נכון בנהיגת כביש, שבא אתה לא תמיד יודע בדיוק בכניסה לאן ואיך אתה צריך למקם את הרכב בסיבוב

לחיצה על הבלם באבארט, גם רכה מאוד, גם כזו שלא גורמת לאיבוד אחיזה, מפעילה את הבקרה, ומשאירה אותך עם תת היגוי מינורי. כלומר, אי אפשר להדק קו עם הבלם כרצון הנהג. זה מעצבן.

3. אם אני רוצה להיכנס לפנייה עם בלימה מאוחרת (טכניקת נהיגה מקובלת), באבארט אני לא יכול, אפילו בלי החלקה.

4. אם אני רוצה להיכנס לסיבוב בזריקה קלה של הזנב, באברט אני לא יכול.

אם עם סעיף 4 עוד אפשר לחיות בשלום, עם השאר לא. יש בקרות ESP שלא נכנסות, אלא אם יש באמת החלקה, ומשמעותית. באבארט היא נכנסת לפני שיש בכלל החלקה, וזה מיותר ומעצבן וכופה סגנון נהיגה מאוד ספיציפי, שלא מתאים לקטנה חמה.

מה האבארט כן נותנת לעשות?

Lift Of Oversteer, כי אין נגיעה בבלם (גם זה עד זווית מסויימת של החלקה). LOO זה תרגיל לילדים מתלהבים, אין לו שום תועלת.

ה-ESP באבארט הופכת אותה למכונית מוגבלת ביותר, מבחינת מה שהיא מאפשרת לנהג לעשות איתה, וחבל, כי מלבד זאת מדובר במכונית באמת מרגשת.

ולסיום, לגבי קצב התקדמות, הרבה יותר מעניין כמה מכונית מרגישה חיה, בועטת ונותנת תחושת מיצוי ומהירות, מאשר כמה באמת רשום על הספידומטר או הסטופר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות, שלא ממש קשורות כבר למה ששאלתי :lol: :lol: :lol:

בכל מקרה, ביום שישי החלפתי עם בעל האבארט את המכוניות לכמה שעות והמטרה היתה ביום ראשון להעביר בעלות.

אני אהבתי את הרכב מאוד, אבל ההורים שלי לא היו מוכנים לשמוע על מעבר מאודי איי3 ל"קופסאת נעליים על גלגלים" כמו שאמא שלי אמרה לי או, "רכב לכוסיות בנות 17" וכו' וכו'...בדרך כלל הם תמיד זורמים איתי בשגעונות שלי אבל הפעם לא היו מוכנים לשמוע.

אני ואמא שלי נוהגים ביחד על אותו רכב, אגב. עד היום היו לנו(לפי הסדר מאז שהוצאתי רישיון, ב2006), פולו 1.4 ידנית 2007, איביזה 1.6 ידנית 2008, איביזה FR 2007 1.8T ידנית, איביזה קופרה 2008 1.8T ידנית, אימפרזה STI 2004 2.0T ידנית, ועכשיו אודי A3 2010 1.6 DSG.

בכל הרכבים היא זרמה איתי למרות שהם יותר מתאימים לי מאשר לה, ראו דוגמא STI, אבל על האבארת היא ממש ממש לא הסכימה אפילו התביישה מידי להראות ברכב כזה, לכן ידעתי שאין טעם אפילו לנסות לשכנע אותה וכמובן זו גם בחירה שלה אז החלטתי לרדת מזה ונסעתי לבנאדם והחלפנו את המכוניות חזרה.

אז האבארת היא כבר לא פונקציה, מה שנותר זה מיני קופר, אני אחכה לראות מה קורה במחירון בתחילת החודש מקווה שתהינה ירידה משמעותית בקופר, בעקבות ירידות המחירים של היבואן, כדי שאוכל לקנות שנתון כמה שיותר גבוהה.

פורסם

החלפת 6 רכבים ב-7 שנים של רישיון. אני כמעט בטוח שלא מיצית אפילו רבע מהיכולת של הרכבים האלה. נראה כאילו אתה רוכש את הרכבים רק כדי לסמן "וי" ולהמשיך הלאה. האם עשית קורס נהיגה מתקדמת במקרה מאז שהוצאת רישיון?

זה לא דבר רע להחזיק רכב ספורטיבי בשביל הפוזה או בשביל לסוע לסופר אבל כלכלי זה ממש לא. אשמח אם תוכל לפרט מה הסיבות שהחלפת כ"כ הרבה רכבים בכ"כ מעט זמן?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אז האבארת היא כבר לא פונקציה, מה שנותר זה מיני קופר,

לא הבנתי, ה-4 ס"מ אורך ו-5 ס"מ רוחב שיש למיני על האבארת', הם מה שהעבירו אותה ממעמד של "קופסאת נעליים על גלגלים" למעמד קנייה פוטנציאלית? ההורים שלך מוזרים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
החלפת 6 רכבים ב-7 שנים של רישיון. אני כמעט בטוח שלא מיצית אפילו רבע מהיכולת של הרכבים האלה. נראה כאילו אתה רוכש את הרכבים רק כדי לסמן "וי" ולהמשיך הלאה. האם עשית קורס נהיגה מתקדמת במקרה מאז שהוצאת רישיון?

זה לא דבר רע להחזיק רכב ספורטיבי בשביל הפוזה או בשביל לסוע לסופר אבל כלכלי זה ממש לא. אשמח אם תוכל לפרט מה הסיבות שהחלפת כ"כ הרבה רכבים בכ"כ מעט זמן?

קודם כל 5 שנים, לא 7. אני לא חושב שזה עניינך כל כך הסיבות שבגללן אני מחליף מכוניות, זה כולה חתיכת פח עם מנוע לא בנאדם.

אבל אתה יודע מה אם אתה כל כך סקרן אז את הפולו חבר השבית לי אחרי חמישה חודשים, יכלתי למנוע? לא.

ניסיתי לשכנע את הוריי לקנות לי איביזה FR הרבה זמן הם לא היו מוכנים לשמוע על רכב ספורטיבי. אז קניתי את האיביזה 1.6.

הרכב היה אצלי 8 חודשים וכשסיימתי טירונות כלוחם, אבא שלי רצה לעשות לי קצת טוב ולהגשים לי את החלום שהיה אז איביזה טורבו.

והחליף לי את ה1.6 לFR, עם הFR הייתי כמעט שנה אך לילה אחד בכביש חשוך לא ראיתי שיש לפניי "בוטקה" של שומר, שהיה ריק למזלי ולמזלו. ונכנסתי בו והיא הושבתה. רציתי לגוון אחרי שהתאהבתי ברכבי ספורט, ניסיתי STI, הרכב ממש לא היה בשבילי ולא התאים לי, כך גם האחזקה, ולכן אחרי חודשיים וחצי בלבד מכרתי אותו. לא מצאתי תחליף ראוי בתקציב שאז עמד על 105 אל"ש שיספק את כל דרישותי, לכן חזרתי לאיביזה, הפעם קופרה 2008, שהיתה איתי במשך 10 חודשים נוספים, לאחר תקופה מסויימת הרגשתי שדי מיציתי(3 איביזות, בפחות מ3 שנים) והזדמן לי להשתדרג משמעותית, החלטתי לנסות לשנות כיוון וללכת פעם ראשונה על רכב אוטומטי רגוע יותר, אך גם הרבה יותר איכותי מאובזר ויפה. וכך החלפתי לA3 שעד היום אני כל יום מחייך כשאני מסתכל עליה בחניה, רכב מדהים מכל הבחינות, אני איתה כבר כמעט שנה וחצי ואני מאוד מרוצה אבל מי שחולה הגה כמוני כמובן שזה לא הרכב האידיאלי עבורו. מרוצה?

asishap כתב:

אז האבארת היא כבר לא פונקציה, מה שנותר זה מיני קופר,

לא הבנתי, ה-4 ס"מ אורך ו-5 ס"מ רוחב שיש למיני על האבארת', הם מה שהעבירו אותה ממעמד של "קופסאת נעליים על גלגלים" למעמד קנייה פוטנציאלית? ההורים שלך מוזרים...

לא יודע על הנייר כמה זה, במציאות זה משמעותית יותר גדול! אין מה להשוות ואת זה אני אומר כי יש לידידה קרובה שלי מיני קופר 2011, את האבארט אני יכול לחבק ולהקיף אותה עם שני הידיים הקופר נראה הרבה יותר רכב. בכל אופן, החלטתי כרגע להשהות את כל זה אולי עד שאהיה סגור על עצמי יותר ואעשה את כל הבדיקות לעומק.

פורסם
אתה יכול לחבק ולהקיף את האבארט עם שתי הידיים שלך? אתה בטוח?

איזה מן מוטת ידיים יש לך חבר?

כן בול כמו בתמונה!

סתם, נו באמת, הריי לא אני זו הבעיה פה.

על כל פנים כבר לא אחליף לאבארת.

פורסם

אמא שלך צודקת, למרות שזה לא מהסיבות הנכונות.

אם גם היא אמורה לסוע ברכב היא דיי תסבול באבארט מבחינת נוחות נסיעה, איכות נסיעה ומרחב פנים.

לא שבקופר המצב הרבה יותר טוב אבל עדיין, האבארת מתאימה אך ורק למי שמחפש הנאה מנהיגה, כל השאר דיי יסבלו באוטו הזה.

פורסם
אמא שלך צודקת, למרות שזה לא מהסיבות הנכונות.

אם גם היא אמורה לסוע ברכב היא דיי תסבול באבארט מבחינת נוחות נסיעה, איכות נסיעה ומרחב פנים.

לא שבקופר המצב הרבה יותר טוב אבל עדיין, האבארת מתאימה אך ורק למי שמחפש הנאה מנהיגה, כל השאר דיי יסבלו באוטו הזה.

זה מה שאני מנסה להסביר, את האמת שאני אמרתי לעצמי שבטוח היא תתלהב כשאבוא לה עם אוטו חמוד קטן ואדום אבל מסתדר שמה

שקרה זה בול ההפך ממה שאני חשבתי שיקרה. לא מוכנה לשמוע, לא הפסיקה להשמיץ את הרכב, לא היתה מוכנה להכנס לראות מבפנים אפילו, ואפילו אמרה שהיא מתביישת להראות בתוך רכב כזה(אני מזכיר לכם שעל STI היא עוד השתכנעה כן?)

אבל אני מבין אותה היא התרגלה לקלאסה בליגה אחרת ואני לא יכול בשביל ההנאה שלי להוריד אותה ברמה.

לכן חשבתי שהמיני תתאים היא הרבה יותר מרווחת מהאבארת, אחכה לראות מה יקרה עם המחירון שלה כי כרגע זה סתם מחיר הזוי

ולא משנה עד כמה היא טובה.

• תוכן חדש...