Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת מנוע עצמאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר אז הייתי הולך על מנוע גרעיני ,תחסוך על דלק ובטוח יאשרו ,עמימות ,ואפילו ירשמו את זה תחת חסותו של "מפעל לנעליים"

פורסם

לא יאשר וגם הפרוייקט הזה לא בר ביצוע בבית וגם לא במוסך כשמדובר במכונית. קצת יותר מעשי אם מדובר בקטנוע/אופנוע קטן, וגם במקרה זה משרד התחבורה לא יאשר.

פורסם
מה ההגיון מאחרי זה ?.

אם זה לא מסכן או מפריע לאף אחד אז מה הבעיה ?.

שים רגע בצד את משרד התחבורה.

איך אתה מתכוון טכנית לבצע את זה, מאיפה תשיג סוללה, איך תתאם את פעולת שאר המערכות של הרכב עם המנוע החדש ?

פורסם
מה ההגיון מאחרי זה ?.

אני אומר שי אגסי :evil:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם נהיה רגע רציניים - רכבי ההדגמה הראשונים של שי אגסי (בטר פלייס) היו רנו לגונה שהוסבו בסדנא בחו"ל ממנוע בנזין למנוע חשמלי.

מדובר בהסבה מורכבת ומקיפה ביותר, ועדיין היא לא הייתה מושלמת - למשל חלק מהשעונים בלוח שעונים לא עבדו ועל מה שקרה מתחת למכסה המנוע ובתא מטען אני לא מדבר - בהדגמות לא איפשרו למבקרים לפתוח אותם.

פורסם

אם נהיה רגע לא רציניים -אז עשה זאת בעצמך:

מצרכים:

• השג מספר זוגי של מצברים ומקם אותם ברכב.
  • השג מנוע זרם ישר למתח נמוך (
  • בנה/קנה יחידת בקרה PWM להספק של 20 קילווואט.
  • תכנן ובנה מארז תיאום בין המנוע לתושבות המנוע הקימות ברכב.

אפייה:

• פרק מנוע מקורי ותה"ל.
  • הרכב את המנוע במארז התיאום.
  • הרכב את מארז תיאום על תושבות המנוע הקימות ברכב והתחבר לציר ההנעה.
  • מקם את המצברים ברכב.
  • מתח חוטים בין המצברים ליחידת בקרה ומיחידת בקרה אל המנוע.
  • חבר את הפונטציומטר של יחידת בקרה אל דוושת הגז.

הגשה:

• מצא חלקת חוף/שטח פתוח.
  • התפלל.
  • הפעל.

זהו בגדול.

בתכלס, אם אתה יכול להשיג קיט מתאים (כגון אלה שנמכרים בחו"ל) אז זה לא ממש מסובך (ברצינות). החלק היחידי שאינו פתיר הוא משרד התחבורה:-(

פורסם

בתכלס, אם אתה יכול להשיג קיט מתאים (כגון אלה שנמכרים בחו"ל) אז זה לא ממש מסובך (ברצינות).

לא ממש מסובך, הא ?

איך יפעלו כל המערכות ההיקפיות ?

מי יספק וואקום למגבר בלמים ?

מי יסובב את משאבת הגה כוח ?

מי יסובב את מדחס המזגן ?

איך יעבוד החימום ברכב ?

מה יוצג בלוח שעונים במקום שעון דלק, ובמקום נורות בקרת מנוע ?

איך תתמוד עם צריכת חשמל גדולה של מערכת התאורה ?

איפה תמקם את המצברים ? ( מצברים שמספקים טווח נמסעה של 100-150 קילומטר - משקלם כ 300 קילו )

פורסם
לא ממש מסובך, הא ?

איך יפעלו כל המערכות ההיקפיות ?

מי יספק וואקום למגבר בלמים ? מנוע חשמלי יעודי. רק לדוגמה, היה מאמר ב"ג'יפלוג" על שיפור מגבר הבלמים (איפשור בלימה כאשר המנוע כבה) באמצעות מנוע חשמלי אאל"ט.

מי יסובב את משאבת הגה כוח ?

מי יסובב את מדחס המזגן ?

מנוע חשמלי כמובן. כפי שהיום מורכבות מערכות היקפיות על פולי המנוע אז ברכב מוסב מנוע חשמלי קטן שיוכנס במקום האלטרנטור (פיזית הוא קטן יותר מהאלטרנטור) יסובב פולי דמה ואת שאר המערכות

איך יעבוד החימום ברכב ? גוף חימום. בנוסף, שים את הממיר/בקר בתעלת האיוורור ותקבל חימום לרכב וקירור הממיר/בקר בו זמנית.

מה יוצג בלוח שעונים במקום שעון דלק (מד מתח למשל?), ובמקום נורות בקרת מנוע ? (נורות בקרת ממיר/בקר)

איך תתמוד עם צריכת חשמל גדולה של מערכת התאורה ? מה? מערכת התאורה בכלל זניחה (100-200 וואט?)

איפה תמקם את המצברים ? ( מצברים שמספקים טווח נמסעה של 100-150 קילומטר - משקלם כ 300 קילו ) לא יודע, אני לא חושב שיש בכלל איזשהו טעם כלכלי להמרת רכב רגיל לחשמלי אך אם הייתי מאולץ לבצע זאת אז כבר הייתי חושב על משהו

כאשר אני אומר "לא ממש מסובך" אני מתיחס להשוואה רכישת קיט מתאים מול תיכנון/בניה של מערכת כזאת באופן עצמאי. ד"א, באחד מפירקי טופגיר הראשונים הם בנו רכב כזה (רכב בנזין שהוסב לחשמלי) פחות או יותר והוא נסע. (וסינוור כהוגן, ראה את הפרק ותבין:-D)

פורסם

גם אם זה יסע, זה לא יתן טווח נסיעה סביר, לא יותר מכמה עשרות קילומטרים, ולאחר מכן טעניה של 8-12 שעות.

השאלה - בשביל מה ?

פורסם

מנועים זבל אלה, חוסר קומפרסיה, אטמי ראש שרופים, מים בשמן, עשו שם קומבינות ברינגים.

כמעט נפלתי בפח וקניתי לפונטו:-P

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...