Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם,

בעוד חודש וחצי אני מקבל רכב חדש מהליסינג (פוקוס 5ד', אחרי שירדתי מהמאזדה). בשונה מהרכב האחרון שהיה לי, אני שוקל הפעם להשקיע קצת יותר במערכת (ברכב הקודם נשארתי עם מה ששמו מהליסינג - לא אטרקציה).

כשאני אומר קצת יותר זה אומר שבשלב הראשון מדובר על קנייה של HU קצת יותר מוצלח, ובשלב השני אני שוקל הוספת מגבר. ברמקולים אני מעדיף לא לגעת - הרמקולים של פוקוס לדעתי סבירים, ובהיות זה רכב ליסינג אני מעדיף להחליף כמה שפחות רכיבים.

בכל מקרה, השלב הראשון הוא קניית HU טובה יותר. לגמרי במקרה, חודש הבא גם יוצא לי לנסוע לארה"ב, וחשבתי להביא משם HU, כי נראה שהמחירים שם זולים באופן משמעותי מהמחירים בארץ. וזה מביא אותי לכמה שאלות:

1. האם אפשר לקנות בלי חשש HU בארה"ב? אני זוכר שפעם, לפני המון המון שנים, היה בעיות עם מערכות שלא התאימו לתדרים השונים בין הארצות השונות. מצד שני, מאז כבר ראיתי מערכות שאפשר להגדיר בהם את אוסף התדרים, השאלה היא איך אני בודק את זה? האם יש יצרנים שידוע שמייצרים את כל המערכות לכל העולם וזה רק הגדרה?

2. עד כמה באמת משתלם לקנות בחו"ל?

3. המלצות לחנויות טובות בארה"ב שעושות משלוחים של דברים כאלה.

4. וזאת השאלה הגדולה - מה לקנות. אני מחפש HU בדרישות הבאות:

חייב

----

- יכול לספק איכות סאונד טובה+ גם בלי מגבר (עד שאני אחליט, אם בכלל, להוסיף מגבר)

- קורא את כל סוגי הצרובים למיניהם

- קורא MP3

- RDS

- ביצוע Mute אוטומטי כשנכנסת שיחה בפלאפון.

- תאימות לתדרים ישראליים כמובן

- פאנל נשלף (לא רוצה מתהפך - פורצים אצלנו!)

רצוי

----

- יציאה מופרדת למגבר

- שלט להגה (שלא שהוא לא להגה בעיני לא שווה כלום...)

- מחיר באזור ה-200-300$ (בארה"ב), אפשר לעלות קצת לטובת דברים מומלצים במיוחד :-)

שליטה בצ'יינג'ר לא הכרחית - אני לא רואה את עצמי שם צ'יינג'ר באוטו הזה...

אודה לכל אינפורמציה שאוכל לקבל.

---

אמור לי באיזה רכב אתה נוהג, ואומר לך מיאטה

פורסם

ורצוי עם שלט הגה - לדעתי סתם שלט לא נותן לי כלום....

איזה חברות באמת כדאי לי להסתכל עליהן? מה דעתם על פיוניר? סוני? קנווד?

---

פורסם

לאיכות, הייתי מציע לך את האלפיין כפי שצויין כאן (המלצה חמה)

או clarion.

סוני? [לא]

קנווד ופיוניר, לאחר שאלפיין וקלריון לא נראים לך אז תלך לכיוון הזה...

פורסם

סוני אני אישית לא אוהב. הם קופצים.

פיוניר אחלה מכשירים אבל הרוב לא מתאימים בתדרי רדיו.

אלפיין מתאים לתדרים בארץ וגם מאד איכותיים ונשמרים שנים. העיצוב משעמם קצת

הכי כיף לדעתי זה שלט אלחוטי רגיל.אתה שם יד על ההגה ויד על המשענת בצד ומשחק ברדיו.

אני לא אוהב שלטי הגה.

לקנווד יש מכשירים חדשים אם נתונים טובים מאד מחירים מעולים ונראים פצצה. הדגמים שלפני הדגמים החדשים קצת איכזבו אותי. מגנים בסדר אבל לא מדבר אליי קנווד.. משהו היה חסר.

זה דעתי האישית כן?? תתיחס לזה איך שאתה רוצה..

פורסם

א. לפי דעתי תקנה משהו נחמד בדיוטי-פרי, ככה אתה סגור ובטוח שיש לך אחריות ושיש לך תדרים שמתאימים לארץ וכו'.

ב. אי אפשר להוסיף מגבר לרמקולים המקוריים של הפוקוס - הם יישרפו בו במקום.

בברכה,

פורסם

קודם כל, יש לי תחושה חזקה שבדיוטי פרי ידפקו אותי...

חוצמזה שאין בעיית תדרים, התחלתי להסתכל על Alpine, ובכל הדגמים שלהם יש אפשרות לכיוון התדר (זה מופיע ב-Manual שמופיע באתר שלהם).

הבעיה העיקרית שלי כרגע היא מה לעשות עכשיו - יש מיליון דגמים שיש להם את מה שאני רוצה (למעט שלט להגה, שזה בכל דגמי אלפיין תוספת נפרדת). בכל מקרה - והבעיה היא לבחור ביניהם. המליצו לי פה למשל מקודם על ה-CDA7894, שעולה 330$ (והוא גם לא במלאי), אבל יש גם CDA7893 שנראה בערך אותו דבר, ועולה 60$ פחות.

ויש עוד איזה מיליון וחצי דגמים. חלקם ישנים יותר חלקם חדשים יותר. מישהו מבין ויכול להמליץ על דגמים ספציפיים של Alpine?!?

---

פורסם

הרמקולים של הפוקוס כל כך רעים שמגבר ישרוף אותם?!

---

פורסם
הרמקולים של הפוקוס כל כך רעים שמגבר ישרוף אותם?!

תבין יצרן מחפש לחסוך... והוא לא ישים לך רמקולים יקרים כי זה ייקר את מחיר הרכב.

ורוב האנשים מסתפקים במה שבא מהחברה.

הרמקולים האלה אולי ישמעו טוב בלי מגבר אבל הם לא בנויים לקבל הספק גבוה ובמיוחד לא הספק שבא ממגבר... זה פשוט ישרוף אותם, ואם לא אז כשתגביה קצת את הווליום הם יתעוותו מיד.

פורסם
קודם כל, יש לי תחושה חזקה שבדיוטי פרי ידפקו אותי...

למה שידפקו אותך? המון אנשים קונים שם והכל בסדר, אומנם טוענים שהשירות שלהם לא משהו, אבל לא אמורה להיות לך בעיה עם hu. הענין הוא שאחרי הורדת המיסים המחירים שם די דומים למחירים בארץ, אז כבר עדיף לך לקנות כאן, כי אתה יכול להסתובב בחנויות ולראות בעצמך מה נראה לך.

מישהו מבין ויכול להמליץ על דגמים ספציפיים של Alpine?!?

הדגם שנתנו לך הוא דגם די ישן, בגלל זה הוא גם לא במלאי. שים לב לדגמים הבאים:

Alpine CDA-9827 :

http://ecoustics.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=1805790

Alpine CDA-9830 :

http://ecoustics.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=2039722

Alpine CDA-9831 :

http://ecoustics.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=2039723

כמו כן היתי ממליץ לך גם JVC KD-LH300 (רק אני לא יודע לגבי התאמת התדרים) :

http://ecoustics.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=2242402

פורסם

הכוונה בידפקו הוא לא שיחפשו איך לעשות לי משהו רע. אלא פשוט המחירים שם יצאו גבוהים כמו בארץ בערך.

ולראיה:

קנווד KDC 507 - מחיר בדיוטי פרי - 200$. בלי mp3. באותו מחיר אני מקבל בארה"ב אלפיין טוב יותר עם mp3. לא חבל לקנות בדיוטי פרי? :-))))

ולגבי הדגמים - _עכשיו_ אתה אומר??? בזבזתי חצי היום היום בלהבין את כל הדגמים והדורות של הדגמים שלהם.. שיהיו בריאים....

וזה מביא אותי באמת לשאלה - אני מסתכל על הטווח שבין הדגמים ב-200 ל-350$, ורציתי להבין עד כמה זה כדאי...

בעקרון - ב-200$ אפשר לקבל את ה-CDA9827. אין לו פאנל נופל, אלא כזה שיש בפאנל עצמו שקע ל-CD. אחרי זה, ב-245$ יש את הדגם עם הפאנל שיורד, שיש לו מסך גדול יותר, וקצת יותר אפשרויות באקוולייזר (CDA9830). ואז ב-290$ אפשר לקבל את ה-CDA9831, שהוא דומה בפיצ'רים ובהספק המקסימאלי (50W) לשניים הקודמים, אבל יש לו RMS יותר גבוה (23 לעומת 18). ואז בעוד קפיצה של 40$ (כלומר ב-330$), יש את הדגם 9833, שהוא כבר מגיע עם המגבר היותר טוב, 60W מקסימום, 27RMS, ועוד כל מיני פיצ'רים שקשורים לסאונד.

השאלה היא כמה שווה להשקיע בשביל כל אחד מהדברים האלה... כי אני מניח שגם הדגם הבסיסי ב-200$ ישמע מצויין (הביקורת על איכות הסאונד שלו הן 5 כוכבים ללא יוצא מהכלל...), ובכל זאת אני תוהה אם לא שווה להוסיף...

אשמח לדעות, בפרט של אנשים ששמעו את המערכות הנ"ל :-)))

---

פורסם

if you buy a newer, and more expensive CD, you will "save" more.

i´ll explain: if you buy CD with 200$, here i will cost 2000 (example)

and the 330$ will cost here 3500.

i´d check the differecne between the prices there and here and then decide on which CD i´ll "save" more.

besides that, if you can aford it, and you´r not planning on a power amplifier soon, take the most powerful CD. (depends on how long you´r planning to use it with no amp)

the JVC KD-LH300 (kameleone) has the option to change the radio freq.

פורסם

בהמשך לדיון - הייתי שמח לראות את הדגמים האמורים בארץ. וגם להשוות מחירים ולהחליט אם שווה לי הבלאגן ואובדן האחריות לגבי המחיר.... מישהו יכול להמליץ על חנות טובה שמחזיקה אלפיין ומאפשרת גם לשמוע אותם?

ולגבי התשובה האחרונה - לא מעניין אותי כמה אני "דופק את המערכת". מעניין אותי לקנות רדיו שיתאים לצרכים שלי בלי להתפרע.

ולגבי מגבר - אני לא יודע כמה זמן זה יקח לי עד שאני אקנה... אבל אני שואל את עצמי האם לא עדיף לי לקנות רדיו ב-200$ ואז להוסיף 150$ למגבר, לעומת לקנות רדיו ב-350$... ?

ועוד שאלה - יש סיבה ספציפית להמלצה על הרדיו JVC? הסאונד שלו יותר טוב מהאלפיין?

---

פורסם

היבואן של אלפיין זה אפריל-טקליין, אתה יכול להתרשם אצלם. לגבי עוד חנויות, בטוח יש, אני אישית לא מכיר.

לגבי "דופק את המערכת" - אני לא התכוונתי לזה ככה. אלא לכיוון שאם כבר יש לך את האפשרות לקנות בזול, הייתי מחפש את ההפרש הכי גדול כדי ל"לספוג" כמה שיותר "רווח" מהקניה. כמובן, אתה יכול להחליט שאתה מוציא פחות על רדיו דיסק ומוסיף גם מגבר, אבל מה שאמרת עד כה שכרגע אינך מעוניין במגבר.

ה JVC לא יותר טוב מאלפיין, פשוט ENZO המליץ גם עליו רק לא היה בטוח שיש בו אופציה לשנות תדרים אז ציינתי שכן יש אופציה כזו.

פורסם

חזרתי עכשיו מהיבואן....

אני חיי לציין, מבלי להגזים, שהבן אדם שדיבר איתי שם היה אחד האנשים היותר דוחים, מגעילים ושקרנים שפגשתי בחיים שלי.... המחירים שם גבוהים בצורה בלתי סבירה (דבר נפוץ אצל יבואנים בד"כ... אבל עדיין...), והפתרון שלו לזה שהם גבוהים הוא להמציא סיפורים מפה ועד להודעה חדשה, שפשוט אין להם גבולות.

בכל מקרה, יש נקודה אחת אבל שרציתי לשאול. הוא נתן לי הרצאה שלמה (ולא ממש מדוייקת), לגבי התדרים בארה"ב, וטען שמעבר להבדלים בתדרים עצמם, יש הבדלים באיכות הטיונר - שבגלל שבארץ התדרים יותר צפופים, אז הטיונרים פה יותר רגישים מאשר בארה"ב. עכשיו - לי זה נשמע קצת בולשיט, מה גם שההסבר שלו התבסס על למה התדרים בארץ צפופים, כשהדגמים בארץ הם זהים לדגמים האירופאים. ויחד עם זה, יש בעיקרון הבדל בשמות בין הדגמים שנמכרים באירופה לדגמים שנמכרים בארה"ב (לדגמים באירופה יש את האות R בסוף הדגם, כלומר CDA-9833R כמקום CDA-9833), ותהיתי אם יש ביניהם בכלל הבדל?

אשמח לשמוע ממישהו עם ניסיון בהבאה של מכשיר מארה"ב שעבר התאמה לתדרים ישראליים, בפרט מישהו שהביא אלפיין, אם יש לו איזשהן בעיות קליטה?

---

• תוכן חדש...