Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניוטרל באוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לשם מה יש הילוך ניוטרל במכונית אוטומטית? האם ההילוך שימושי למשהו במכונית אוטומטית? ומהו "הילוך" הפארקינג ולמה אין לו מקביל במכונית ידנית?

תודה.

פורסם

הילוך ניוטרל הוא כמו בידני, הילוך פארקינג גורם למכונית לא לזוז.

כלומר, אם תשים מכונית בשיפוע קטן על ניוטרל היא תדרדר כמו מכונית ידנית, אם תשים על פארקינג היא לא תדרדר.

חשוב לזכור גם ברכב אוטומטי כשמחנים לשים אמברקס ולא להסתמך על העצירה של הP.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

למה לא להסתמך על פארקינג? הוא עושה עבודה זהה לאמברקס לא?

והכוונה שלי בנוגע לניוטרל היא איזה שימוש יש לו במכונית אוטומטית? זה פשוט הילוך שלא עושה כלום, הילוך מיותר?

פורסם

ואיזה שימוש יש לו בידני?

בקשר לפארקינג, כשאתה משאיר רכב בP הרכב נשען על פין קטן בגיר, בלם יד לעומת זאת מפעיל את הבלמים האחוריים, אם תזרוק את הרכב על P אתה גורם בלאי די רציני לגיר!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עקרונית לדעתי השימוש החשוב ביותר לניוטרל הוא עמידה והמתנה למשהו, בלי להיות בהילוך-כאשר המנוע עובד (מוזיקה, מזגן, וואט-אבר). מעבר לזה, בעת גרירה, על המכונית להיות בהילוך נייטרלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ואיזה שימוש יש לו בידני?

בקשר לפארקינג, כשאתה משאיר רכב בP הרכב נשען על פין קטן בגיר, בלם יד לעומת זאת מפעיל את הבלמים האחוריים, אם תזרוק את הרכב על P אתה גורם בלאי די רציני לגיר!

למה בגיר ידני מספיק ניוטרל+בלם יד ובאוטומט צריך את הפין הזה בגיר?

פורסם
למה בגיר ידני מספיק ניוטרל+בלם יד ובאוטומט צריך את הפין הזה בגיר?

אם בטסט לרישיון נהיגה תשים N ותמשוך את בלם היד אתה נכשל אוטומטית.

בטסט חובה לכבות את הרכב עם קלאץ' לחוץ והילוך ראשון מוכנס. ככה זה יותר בטיחותי אם במידה והבלמים לא יעמדו בעומס, למשל בירידה, ואז הרכב ידרדר ללא נודע. ד"א בירידה מכבים על רוורס. אותו העיקרון באוטומט.

שבת שלום.

פורסם

איזה שטויות אנשים רושמים כאן.

- בגיר ידני אין כזה דבר הילוך N, זה פשוט מצב שאף הילוך לא מחובר. בתיבות סיקוונציאליות יש הילוך N מוגדר, אבל שוב זה רק "אוויר".

- בגיר אוטומטי בהילוך N, אף הילוך אינו נעול, בשביל להעבין את המשמעות של נעול אתה צריך לדעת איך תיבה אוטומטית עובדת, וזה לא משהו שאפשר להסביר בטקסט, אתה צריך לראות את זה באנימציה או במציאות. בתיבה אוטומטית כל ההילוכים תמיד משולבים בכל מצב.

- מצב P בגיר אוטומטי, נמצא אחרי התיבה. וגם אם הוא נשחק או נשבר או מה שלא יהיה, התיבה עדיין מסוגלת לתפקד כרגיל רק P לא יעשה כלום.

- בגיר אוטומטי ללא משאבה אחורית (שזה כל המכוניות היום וככה כבר לפחות 40 שנה) כאשר המנוע כבוי, פרט ל-P אין כל הבדל באיזה מצב הגיר, זה זהה ל-N. אין לחץ שמן אז לא ניתן לנעול הילוך. בגיר אוטומטי עם משאבה אחורית ניתן לייצר לחץ שמן ע"י הזזת הרכב, ולכן רכבים כאלו ניתן להניע גם בדחיפה (ע"י רכב אחר).

- מהנקודה הקודמת אמור להיות לך ברור שלא ניתן לבלום את הגלגלים ע"י המנוע בתיבה אוטומטית כאשר הרכב כבוי ולכן הוסיפו מצב P.

- עוד בשנות ה-50 וה-60 היו תיבות אוטומטית ללא מצב P.

- אישית אני אף פעם לא חונה בהילוך, אלא אם אני על שיפוע.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
ואיזה שימוש יש לו בידני?

כמו שנרשם מקודם, מצב P אינו קשור לגיר כלל. זה סך הכל נעילה.

ניתן לשים לב לתופעה הזאת כאשר בדרך כלל בחלק מהרכבים האוטומטיים הפשוטים, כאשר מעבירים מ P להילוך, יש מכה/קפיצה/בעיטה.

פורסם
ואיזה שימוש יש לו בידני?

זה לא פין כל כך קטן ,זה וו רציני

http://imageshack.us/photo/my-images/851/unledspo.png/

פורסם

הוו הרציני הזה ננעל על שן הרבה פחות רצינית אם אני זוכר נכון, בקשר לבלאי, אם תזרוק את הרכב על P (כמו שרואים הרבה בסרטים של האמריקאים) במשך כמה שנים אתה תגרום נזק לתיבה נטו מהעומס הנוצר עליה ברגע ה"זריקה".

המלצה אישית שלי בתור אחד שהחניה הפרטית שלו היא בירידה קלה, ניוטרל+בלם יד ->שחרור ברקס->P.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
הוו הרציני הזה ננעל על שן הרבה פחות רצינית אם אני זוכר נכון, בקשר לבלאי, אם תזרוק את הרכב על P (כמו שרואים הרבה בסרטים של האמריקאים) במשך כמה שנים אתה תגרום נזק לתיבה נטו מהעומס הנוצר עליה ברגע ה"זריקה".

המלצה אישית שלי בתור אחד שהחניה הפרטית שלו היא בירידה קלה, ניוטרל+בלם יד ->שחרור ברקס->P.

אותו עיקרון אני מפעיל אצלי בתיבה הידנית. עצירה>ניוטראל>בלם יד>שחרור ברקס>מכניס לראשון

כדי שהאוטו ישען קודם על הבלם יד ולא קודם על גיר.

טיפ מאוד טוב:arrow:

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...