Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

יש לי פיאסטה יוטה 1300 שנת 95,

עכשיו אני כמעט בטוח שיש לי מזגן כחול לבן :), עכשיו לפני איזה שנה נכנסתי לחשמלאי רכב באזור מגורי, שמילא לי גז במזגן בדק לי לחץ, שם לי זרחן לראות אם יש נזילות וכו, כשהוא הפעיל את המזגן, הי קור אבל לא ממש חזק, וגם שנסעתי בתוך העיר על סלד משתנה לא היה אוויר קר ממש רק בדרכים מהירות, לטענתו המדחס היה בסוף חייו,

היום אחריכל החורףשל הדלקתי את המיזוג, הדלקתי את המזגן, יוצא אוויר רגיל ולא קר, מהסתכלות בתא מנוע, הוונטה של הרדיאטור קירור לא הסתובבה, ונגיעה בברזים איפה שממלאים את הגז, הם לא היו קרים כמו שהיו מקודם,

כמה שאלות ברשותכם,

1) התרחיש שלפני שנה יכול להיות שבאמת המדחס היה בסוף חיו, ועכשיו הוא מת סופי?

2) עקב כך שאולי המדחס מת, אז הוונטה לא מסתובבת?

3) כמה עלות התיקון של מדחס משופץ או חדש לפיאסטה 95 וגם וונטה? (נשאל מכדאיות התיקון?)

4) שוב, האוטו שלי שווה 5000 שקל, וכרגע אני לא מתכוון לקנות חדש לפחות בזמן הקרוב, האם שווה להשקיע את הכסף לתיקון?

5) אשמח להמלצות למזגניסטים טובים באזור מודיעין והסביבה או תל אביב והסביבה גם מגיע, העיקר שיהיה מישהו מקצועי והוגן

תודה על עזרתכם ומצטער שקדחתי,

עמית גלאם.

פורסם

אני אהיה כנה איתך לחלוטין. גם שהמזגן תקין בהחלט אל תצפה שיהיה קר באוטו כמו שישנם אנשים שמשתמשים בביטוי מזגן מקפיא. אני בזמנו ניגשתי לאיש מזגנים שאמר לי ששיפוץ מדחס כולל עבודה כולל מילוי גז יגיע לאזור ה 2000 שח. החלטה שלך.

ידוע שהפיאסטה כבר לא שווה הרבה אבל מצד שני מהן האופציות האחרות שיש לך? יש לך כסף להוסיף בכדי להתקדם הלאה? אם לא אולי תתקן את המזגן. אם אתה עדיין לא בטוח סע בקיץ ללא מזגן. לא נעים בהחלט ולא נוח אבל אף אחד עוד לא מת מזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא יורים על ציפור עם תותח.

צריך קודם לבצע בדיקה אצל מזגניסט רכב מקצועי.

אולי רק נתיך (פיוז) שרוךף או שיש חוסר קרר (גז) שנובע מדליפה שתיקונה אינו יקר.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה על התגובה, אני כנראה יתקן, שווה את ההשקעה בשביל הנוחות ממש לא נעים לצאת מנסיעה בקיץ שכל הגב מזיע,

רפי מה בנוגע לאיזה המלצה על בעל מקצוע מקצועי והוגן מבחינת מחיר באזור מודיעין והסביבה או תל אביב והסביבה, העיקר שיהיה אמין!

תודה,

עמית גלאם.

פורסם

היי,

עידכון, לאחר בדיקה באוטו, כל הפיוזים של הוונטות תקינים כמו כן בדקתי אם מגיע חשמל לוונטה של הרדיאטור קירור ולא מגיע חשמל, אז זאת לא הוונטה, כמו כן עקבתי אחרי החשמל שמגיע לוונטה והוא מגיע מהמדחס, ולא עובר חשמל בחוט שיפעיל את הוונטה,

עכשיו לאחר בדיקה לא מוסמכת יש גז במערכת בדיקה ע"י הוצאה של מעט גז לראות שלא התייבש שם, כמו שהיה לי לפני שנה שמילאתי גז, ושמו לי זרחן לראות נזילות, שלא התגלו ד"א בבדיקה חוזרת.

אני שואל שוב רק כדי לדעת למה להערך,

לאור הממצאים מה יכול להיות הגורם לבעיה, אני לא רוצה לחשוב רעות אבל כלהדרכים מובילות למדחס הארור :)

אשמח לקבל טלפונים של בעלי מקצוע המתמחים במזגנים, מקצועים והוגנים מבחינת מחיר שהיה לכם ניסיון איתם, לא אכפת לי לנסוע לת"א והסביבה אם צריך.

ד"א אני גר במודיעין אז אם יש פה איזה מישהו מוצלחמה טוב.

המון תודה,

עמית גלאם.

פורסם

קבל עצה ממה שכבר היה בסרט הזה (פיאסטה 97) גם כשמוציאים על המזגן המון כסף והוא תקין הוא לא ממש מקרר, למעשה זו אחת הסיבות בגללן החלפתי את הרכב - היה בלתי נסבל לנסוע בקיץ, האוטו נמכר בחורף כמובן :).

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

פורסם

רשמתי פעם אחת ובפעם השניה לא נותר לי להצטרף לתגובתו של דביר. גם שהמזגן תקין הוא לא מקרר משהו משהו. אז כך את זה בחשבון כי היום אף אחד לא ישלם לך מחיר על פיאסטה מחיר שיחזיר לך את ההשקעה. חוץ מזה שהמכוניות הללו נמכרות (כמו כל המכוניות אני מניח) הרבה מתחת למחירון שלהן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה על התגובות, אני כנראה לא יתקן את המזגן אם זה כרוך בעלות גבוהה, למרות שאני שוקל להחליף את הרכב למשהו יותר חדיש בתקציב של 20000 יש הצעות כל שהן?

• תוכן חדש...