Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה 1.4 TSI או ג'טה TSI 1.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

האם יש יתרון לג'טה על האוקטביה - אותו מנוע וגיר (TSI+DSG) באותו הספק 122 כ"ס.

מאחר והמכוניות כמעט זהות מבחינת יתר המרכיבים וברמת האבזור, נשאר רק האמינות / תדמית של שני היצרנים.

על איזו מכונית הייתם ממליצים?

תודה על העזרה :-)

פורסם

שלוםלמיטב ידיעתי, סקודה שמשודכת למנוע 1.4 טורבו לא מיובאת. יש את הג'טה בנפח 1.4 ומנגד את הסקודה בנפח 1.2. מבחינת הסקודה מדובר ברכב טוב ואמין. מושב נהג מעט צר, איכות הרכבה טובה ותא מטען ענקי. לגבי נוחות נסיעה, בידוד רעשים וכד', צריך לנהוג כדי לחוות דעה. המנוע מספק 105 כ"ס ו-17 קג"מ, שזה נכובד לכל הדעות. הבעיה היא שכרגע אין כלל מלאי של רכבים וההמתנה נאמדת בערך בכארבעה חודשיםצ הג'טה מנגד חזקה יותר, וסביר להניח שמורכבת באופן איכותי יותר, אבל שוב, אתה צריך לשבת ותנהוג כדי לאמוד ולעמוד על ההבדלים. למיטב ידיעתי ג'טה טורבו כמעט ואין במלאי, משום שעוד כמה חודשים יגיע לארץ הדור החדש שלה. בגדול השיקול פה הוא כלכלי משום שהאוקטביה היא טובה לכל הדעות, וזולה משמעותית מהג'טה. אם לא איכפת לך להמתין ואתה לא נלהב מהסמל של פולקסווגן בחזית, זו בחירה לא רעה, אולם עלייך לנהוג ולהתרשם מכיוון שמדיווחים למשל עולה כי יש השתהות מעיקה בימיאה מהמקום ברכבים הללו שמשודכים למנוע ה-1.2 (שובזמ הכל עניין של איך אתה תרגיש). מנגד, הג'טה אולי מעט איכותית יותר, לפחות מבחינת הרכבה אך יקרה משמעותית. אם תחליט לרכוש אותה תהיה בעמדת מיקוח בפני הסוכן כי בגדול הם מחפשים להיפטר ממלאי הרכבים המצומצם הזה ולבטח יתנו לך צ'ופרים. תזכור שכניסת דגם חדש עלולה להוריד את ערך השוק של הג'טה, אולם במבצע הנוכחי של פולקסווגן, ואם תצ'ופר ע"י היבואן, ייתכן וישתלם לך.מבחינת אמינות אני חושב שהרכבים אמינים, משרתים למשל נהגי מוניות רבים, ובין כה יש שנתיים אחריות. זכור דבר נוסף - כרגע הסקודה קיבלה רק ארבעה כוכבים במבחני ריסוק (הסוכנים בארץ טוענים שזה בגלל שהרכב שנבדק היה מצויד רק בארבע כריות אוויר ולא בשש) ואילו הג'טה קיבלה 5, נתון שלי לפחות היה מהווה פקטור ברכישה.אתה מוזמן לחפש ברשת מבחני דרכים, יש כמה טובים שיעזרו לך להכריע. כמו כן תזכור לבצע נסיעת מבחן - אל תתפשר על כך.אגב, האם אתה הכנסת לשיקולייך את הגולף ? בהצלחה

פורסם

כפי שציינת הן כמעט זהות.

אמינותן זהה ככל שניתן לשער (בכל זאת מדובר בדגמים חדשים יחסית).

היצרן-אותו יצרן,בסקודה מייצרים מנועים עבור פולסוואגן,בפולסוואגן מייצרים מחשב עבור סקודה וכך הלאה....

תדמית? בשנים האחרונות חל שיפור משמעותי ביותר ביחס לתדמיתה של סקודה ובמיוחד ביחס לאוקטביה שנחשבת לסוס עבודה אמין וטוב ושנהנית משוק יד שנייה טוב יותר ממתחרות שבעבר נחשבו ל"השקעה".

קשה לדבר בשם כל הציבור אבל נראה כי לסקודה יש תדמית "אמינה" וסולידית יותר מאשר לפולסוואגן בעוד שלפולסקוואגן יש תדמית יוקרתית וספורטיבית יותר,לכן גם משלמים על הג'טה (שמיוצרת במקסיקו) יותר מאשר על האוקטביה הצ'כית.

שורה תחתונה,עניין של טעם ושל הפרש מסויים במחיר.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
שלוםלמיטב ידיעתי, סקודה שמשודכת למנוע 1.4 טורבו לא מיובאת. יש את הג'טה בנפח 1.4 ומנגד את הסקודה בנפח 1.2. מבחינת הסקודה מדובר ברכב טוב ואמין. מושב נהג מעט צר, איכות הרכבה טובה ותא מטען ענקי. לגבי נוחות נסיעה, בידוד רעשים וכד', צריך לנהוג כדי לחוות דעה. המנוע מספק 105 כ"ס ו-17 קג"מ, שזה נכובד לכל הדעות. הבעיה היא שכרגע אין כלל מלאי של רכבים וההמתנה נאמדת בערך בכארבעה חודשיםצ הג'טה מנגד חזקה יותר, וסביר להניח שמורכבת באופן איכותי יותר, אבל שוב, אתה צריך לשבת ותנהוג כדי לאמוד ולעמוד על ההבדלים. למיטב ידיעתי ג'טה טורבו כמעט ואין במלאי, משום שעוד כמה חודשים יגיע לארץ הדור החדש שלה. בגדול השיקול פה הוא כלכלי משום שהאוקטביה היא טובה לכל הדעות, וזולה משמעותית מהג'טה. אם לא איכפת לך להמתין ואתה לא נלהב מהסמל של פולקסווגן בחזית, זו בחירה לא רעה, אולם עלייך לנהוג ולהתרשם מכיוון שמדיווחים למשל עולה כי יש השתהות מעיקה בימיאה מהמקום ברכבים הללו שמשודכים למנוע ה-1.2 (שובזמ הכל עניין של איך אתה תרגיש). מנגד, הג'טה אולי מעט איכותית יותר, לפחות מבחינת הרכבה אך יקרה משמעותית. אם תחליט לרכוש אותה תהיה בעמדת מיקוח בפני הסוכן כי בגדול הם מחפשים להיפטר ממלאי הרכבים המצומצם הזה ולבטח יתנו לך צ'ופרים. תזכור שכניסת דגם חדש עלולה להוריד את ערך השוק של הג'טה, אולם במבצע הנוכחי של פולקסווגן, ואם תצ'ופר ע"י היבואן, ייתכן וישתלם לך.מבחינת אמינות אני חושב שהרכבים אמינים, משרתים למשל נהגי מוניות רבים, ובין כה יש שנתיים אחריות. זכור דבר נוסף - כרגע הסקודה קיבלה רק ארבעה כוכבים במבחני ריסוק (הסוכנים בארץ טוענים שזה בגלל שהרכב שנבדק היה מצויד רק בארבע כריות אוויר ולא בשש) ואילו הג'טה קיבלה 5, נתון שלי לפחות היה מהווה פקטור ברכישה.אתה מוזמן לחפש ברשת מבחני דרכים, יש כמה טובים שיעזרו לך להכריע. כמו כן תזכור לבצע נסיעת מבחן - אל תתפשר על כך.אגב, האם אתה הכנסת לשיקולייך את הגולף ? בהצלחה

יש אוקטביה 1.4 TSI, אחרת לא הייתי שואל את השאלה.

המחיר של הגטה במבצע שווה לגרסה הלא מאובזרת של אוקטביה 1.4 וזול מה-1.4 המאובזרת. כך שלמעשה המחיר של הגטה נמוך מהאוקטביה, אבל היא גם פחות מאובזרת.

נסעתי בשתיהן ושתיהן טובות והנסיעה לא עזרה לי להחליט, לכן ההתלבטות היא יותר תדמית של שתי החברות, אמינות, שמירת ערך. התגובות של האנשים שמחזיקים בשני הרכבים יכולה לעזור לי לבחור.

פורסם

לא נסעתי על האוקטביה, אבל על ג'טה 1.4 TSI + DSG נסעתי לא מעט.

לדעתי הרכב מעולה. תא מטען ענקי, יש הרבה מקום בתא הנוסעים. רמת גימור מאד גבוה.

מבחינת מנוע, הרכב פשוט טיל בליסטי (יחסית למנוע קטן ורכב גדול) פשוט אי אפשר לצפות למשהו טוב יותר.

לדוגמא, רכב מלא (4 מבוגרים + ילד), מזגן בעליה בכביש ירושלים-ת"א (ישר אחרי סיבוב מוצא) מגביר מהירות כאילו הוא נוסע על מישור (וכל זה מבלי לעבור את ה 2600 סל"ד).

כמו כן, הרכב מאד חסכוני (670 ק"מ + מזגן + 4 מבוגרים ב 44 ליטר).

בעירוני (עם מזגן) הצריכה היא 1 ל 12

פורסם

אני חושב, ששמירת ערך של ג'טה תהיה קצת יותר טובה.

תבדוק את מחירי הביטוחים על שני הרכבים. יכול להיות שסקודה יותר יקרה לביטוח.

היתרון של אוקטביה זה צורת פתיחת הבגאז' ואפשרות להכניס חפצים גדולים יחסית.

לפי ההרגשה הפרטית שלי המושב של ג'טה יותר נוח (אני נוהג לפעמים שעות באוקטביה TDI, והמושב מאוד לא נוח לגב שלי).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קח בחשבון שלאוקטביה 1.4 TSI תאלץ לחכות לפחות ארבעה(!) חודשים.

הג'טה לעומת זאת - קיימת במלאי.

המסקנה נראית לי די ברורה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קח בחשבון שהג'טה כבר הוחלפה בדגם חדש, וגם עליו הביקורות לא מחמיאות במיוחד...

אני חושב שזה משנה מעט את המסקנות :roll:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם אני חשבתי לאחרונה לרכוש אוקטביה 1.8.

לטעמי ג'טה במראה שלה היום מחזירה אותך כמה שנים טובות אחורה ביחס לעלם הרכב, בעוד שהאוקטביה נראית מודרנית למדי.

A3

A4

פורסם

שלום לכולם.

אני מתכוון לקנות סקודה 1.4 TSI . יש משהו שיוכל לעזור לי ו להגיד לי האם אני עושה צעד נכון או ש אני צריך לחשוב על רכישת רכב אחר.

• תוכן חדש...