Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילואים , כמה מגיע לי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית אציין שבדקתי בגוגל וקראתי כמה כתבות וממש הסתבכתי שם.

אני יוצא למילואים שבוע הבא מראשון עד רביעי בבוקר\צהריים (זה נחשב 4 או 3 ימים?)

אני לא עובד במשרה מלאה , אלא משמרות , ומרוויח מעל המינימום , כמה צריך לצאת לי ליום מילואים?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

למיטב ידיעתי וזכרוני:

גויסת ביום ראשון ושוחררת ביום רביעי - 4 ימי מילואים.

מרוויח מעל המינימום -> מקבל על כל יום מילואים 1/90 משכורת שלושת החודשים האחרונים (כלומר משכורת ממוצעת ליום. אם המילואים שלך במאי, אז תסכם את משכורות פברואר, מרץ, אפריל ותחלק ב-90). למה 90? כי התשלום הוא עבור כל יום מילואים, כולל שבת וחג - ז"א אם עשית בדיוק 30 יום מילואים תקבל בדיוק שכר חודש.

:turn-l:
פורסם

ארבע ימים. לצורך העניין, דקה אחרי חצות כבר נחשב יום.

כך יצא לי פעם שלאחר תרגיל בשטח שחררו אותי בצפון הארץ בשעה 21:00 לערך ולא דאגו לנו להסעה, לאחר היסחבות בטרמפים הצלחתי להגיע לבסיס האם במרכז הארץ בשעה 00:15 הפקידה במשרד מילואים (שיפה מצידה שהמתינה בכלל) רצתה לתת לי אישור ללא אותו יום, בקשתי שהקצין מילואים תורן יגיע, לאחר שהקצין הגיע והסברתי לו את החוקים ושלא מעניין אותי מתי שחררו אותי מהשטח אלה מה שקובע מתי אני מקבל את האישור וטופס השחרור מהמשרד המילואים, הוא נתן לי אישור כפי שבקשתי כולל היום האחרון.

פורסם

שכחתי עוד משהו , כשאני חוזר ממילואים , יש להגיש טפסים ואישורים כלשהם למעסיק כדי שייחשב את זה במשכורת?

פורסם

אתה מגיש למעסיק את טופס אישור השמ"פ. ביטוח לאומי משלם לו.. הוא אמור לשלם לך רגיל, לא ברור איך זה הולך אם זה במילא משמרות ..

פורסם

המעביד אמור לעשות את אותו החישוב שביטוח לאומי עושה ולשלם לך את מה שביטוח לאומי משלם לו. בשביל זה יש למעביד חשבת שכר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ארבע ימים. לצורך העניין, דקה אחרי חצות כבר נחשב יום.

כך יצא לי פעם שלאחר תרגיל בשטח שחררו אותי בצפון הארץ בשעה 21:00 לערך ולא דאגו לנו להסעה, לאחר היסחבות בטרמפים הצלחתי להגיע לבסיס האם במרכז הארץ בשעה 00:15 הפקידה במשרד מילואים (שיפה מצידה שהמתינה בכלל) רצתה לתת לי אישור ללא אותו יום, בקשתי שהקצין מילואים תורן יגיע, לאחר שהקצין הגיע והסברתי לו את החוקים ושלא מעניין אותי מתי שחררו אותי מהשטח אלה מה שקובע מתי אני מקבל את האישור וטופס השחרור מהמשרד המילואים, הוא נתן לי אישור כפי שבקשתי כולל היום האחרון.

אם כבר להתעקש על החוק, כל שיחרור אחרי חמש בערב נחשב ליום חדש.

ושלא יעבדו עליכם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מכובדיי,נצ"לשון קטנטן ברשותכם.

אצלנו יום עבודה הינו 9וחצי שעות,כאשר החצי הינה ההפסקה (11:30-12:00) שהיא כמובן ללא תשלום.

היום עצמו הוא מ06:30 עד 16:00 - כאמור,9שעות ללא ההפסקה.

עד היום בשנים האחרונות בכל חודש שהיו לי ימי מילואים,שילמו לי במשכורת כאילו הם היו יום חופש (רשום בתלוש מילואים,וליד מצוין 8שעות,כמו יום חופש בדיוק).

האם זה תקין? או שמה מקום העבודה קיבל תשלום מלא עם ריבית דריבית,ובדרך גזר קופון שמן (יחסית :-P) עלי? :evil:

היה לי ויכוח עם החשב ומנהל כ"א ושניהם טוענים שזה תקין (נוכלים,תמיד באים קודם כל לטובת המעסיק :lol:)

אודה לכם על העזרה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אתה עובד במשמרות או עובד חודשי?

עובדים בימי שישי ובלילות?

בזמן ההפסקה מותר לך לעזוב את שטח המפעל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עוד שאלה קטנה.

במידה ואני עובד יום ראשון בבוקר במשך כמה שעות , ואז מגיע למילואים , האם אני מקבל שכר על אותן שעות + על יום מילואים?

פורסם
האם זה תקין? או שמה מקום העבודה קיבל תשלום מלא עם ריבית דריבית,ובדרך גזר קופון שמן

היה לי ויכוח עם החשב ומנהל כ"א ושניהם טוענים שזה תקין (נוכלים,תמיד באים קודם כל לטובת המעסיק :lol:)

כמו שכתבתי, ותוכל למצוא את לשון החוק ברשת, התשלום הוא על פי 3 משכורות אחרונות בחישוב ממוצע ליום. מספר שעות עבודה ביום הוא בכלל לא רלוונטי כאן. לדוגמא, אם קיבלת בונוס חודש לפני המילואים, התשלום גדל.

א-ב-ל, כמו שכתבתי, חישוב הממוצע הוא ל-30 ימים בחודש. אם אתה עושה מילואים רק בימים שהם ימי עבודה, אז מה שהמעביד שילם לך פה (כ- 1/22 ממשכורת חודשית?) הוא ככה"נ גבוה ממה שביטוח לאומי משלם.

בקיצור, תחשב כמה קיבלת וכמה היית אמור לקבל.

במידה ואני עובד יום ראשון בבוקר במשך כמה שעות , ואז מגיע למילואים , האם אני מקבל שכר על אותן שעות + על יום מילואים?

אין תשלום כפול! אם קיבלת יום מילואים למעסיק שלך אסור לשלם (או להעסיק אותך) על אותו יום.

פורסם

אין תשלום כפול! אם קיבלת יום מילואים למעסיק שלך אסור לשלם (או להעסיק אותך) על אותו יום.

עד כמה שידוע לי, מה שכתבת אינו נכון.

פורסם

tanga , זרקת משפט לאוויר , מה הלאה?

פרט , נמק , הסבר.

פורסם

מסתבר שאני לא מעודכן.

http://www.aka.idf.il/miluim/templates/inner.asp?catId=57172&docId=57696

זכית בתוספת:

שירות של 1,2,3,4,5 ימים: ישולם על-פי הנוסחה הקיימת: חלוקת השכר הרבע שנתי ב- 90 x מספר ימי המילואים, ובתוספת 40% למספר הימים.

ד. תשלום למי ששירת במילואים ולא נפגעה הכנסתו עקב השירות

בהסתמך על התיקון בחוק ישולם תגמול מילואים בעבור כל יום שירות, ללא אבחנה אם נפגעה הכנסתו של המשרת במילואים עקב השירות או לא. עובד המשרת במילואים יום עבודה רגיל, וביצע את שירות המילואים מעבר לשעות העבודה, או בימי המנוחה השבועית של ו/או בחופשתו, ישולמו לו הן שכר עבודה רגיל והן תגמולי מילואים.

נתון לפרשנות - האם המילואים שלך מתחילים "מעבר לשעות העבודה"?

• תוכן חדש...