Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנעתי את הרכב בבוקר התחלתי בנסיעה והבחנתי שמשהו לא בסדר בנסיעה הגיר התנהג מוזר לאחר כמה דקות יצא במחשב ההודעה תקלה בגיר האוטומטי. הגיר לא נתן לי לחזור להילוך ראשון וגם לעבור לטיפטרוניק, עצרתי סגרתי את הסוויץ' הוצאתי את הכבל של המצבר כדי לאפס את המחשב למשך שעה התקלה נעלמה לי כרגע.

מה לדעתכם הבעיה ומה הסיכווים שזה יחזור עוד פעם??

פורסם

אני כרגע חולה, יש לי שפעת תוך כמה זמן לדעתך אני אהיה בריא?

אי אפשר לדעת ואי אפשר להעריך שום דבר, גש למוסך כדי לבדוק איזו תקלה קרתה.

פורסם

מאראט,

האם בוצעה בעבר החלפת שסתומים חשמליים בגיר שלך? טיפולים אחרים בגיר?

כמה ק"מ הרכב עבר?

על פניו נראה שהגיר נכנס למוד חירום (הילוך 3 ללא אפשרות להעברה) עקב תקלה כלשהי. איפוס התקלה לא פותר את הסיבה להתראה, אלא רק מבטל אותה עד להופעה הבאה (שיכולה להיות היום או בעוד שנה).

מנסיון אישי אני מציע להתייחס לזה ברצינות ולגשת למוסך אמין בעל יכולת דיאגנוסטיקה (חיבור מחשב, אולי גם בדיקת שמן גיר וכדומה).

בהצלחה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הרכב עבר 113 אלף קילומטר, לא עבר החלפת שסתומים מי מה שידוע לי.

היום התקלה חזרה על עצמה מה שאומר שכנראה אצטרך לגשת למוסך, אם מישהו מכיר מוסך אמין ולא יקר שמתמחה בסוג כזה של תקלות באזור נתניה אשמח לקבל עצה!

פורסם

שלום רב!

קודם כל בדוק בדיקות משלך כמו :

1. האם יש לזילות שמן (שמן גיר) במקום חניה הקבוע של הרכב

2. האם הנך נוסע בתדירות גבוה בעיר - יש סבירות להניח שיש לך בעיה בשסטומי גיר

3. מאחר והרכב שלך נטקע בהילוך - וזהו אכן הילוך 3 אז הגיר נמצא במצב "בטוח" בו הרכב יכול לנסוע אך דרוש להגיע בהקדם לאבחון התקלה ע"י סורק תקלות ממוחשב - דיאגנוסטיקה של מחשב גיר

4. תיקון של שסתומי גיר בסביבות 2500 ש"ח + מע"ם

5. גיר שלם ללא מחשב , משופץ, 7.5K ש"ח - לא נראה לי אבל

6. שמן גיר להחלפה זה 360 ש"ח לגלון שמן (כ-4 ליטרים)+ מע"מ + עבודה . לא נראה לי אבל , אלא אם כן סעיף 1 נכון.

7. כמו כן יש חיבור בין גיר למנוע בו יש גומיה אשר עם הזמן , כאשר הרכב חונה בשמש לעתים קרובות גומיית חיבור זאת נסדקת והשמן לאט לאט מתחיל לנזול ואז יש נטיה לתופעה שתארת . אם זה נכון , שזה כן סביר גם להניח, אזי הגומיה לא יקרה אך העבודה יחסית כן, בסביבות 500 ש"ח כולל הוספת שמן החסר כ-ליטר .

*השמן המקורי נמכר בחויות של 2ליטר, ועלותו כ 180 ש"ח כולל מע"מ בערך - ואין צורך להחליפו הוא נועד ומוגדר כ-

END OF LIVE בתיבה האוטומטית שיש לך ברכב.

תעדכן אותנו, בבקשה

בהצלחה לך

ושיהי נסיעה בטוחה ושקטה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

1. החלפת שסתומים בגיר עולה 1500 ש"ח +-

2. בחיבור בין הגיר למנוע יש מחזיר שמן וגם אם תעמוד שנה שלמה בשמש במדבר סהרה לא אמור ללכת המחזיר שמן.

3. השמן מוגדר כ- lubricated for life או filled for life

פורסם

מאראט, תבדוק בהיסטוריה של הרכב (במוסך מורשה יבואן ידפיסו לך היסטוריה); אם לא הייתה החלפת שסתומים כנראה שמצב הגיר לא טוב.

אני ממליץ לך בחום לדבר עם ספי ממכון הגירים "י.ס גירים אוטומטיים" בסגולה ולתאם בדיקה, כשאתה יכול להשאיר אצלו את הרכב לטיפול בן כמה ימים.

חבל לבצע תיקון פלסטר שלא יענה על הבעיה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

שלום רב!

מעניין מה זה בסוף היה?

מראט84 - הנך מוזמן בבקשה לרשום על פתרון הבעיה.

תודה מראש

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

מישהו יכול להגיד לי בבקשה, איזה שמן גיר צריך לשים? אני יודעה שמומלצות שתי חברות ELF וESOO , אבל אני לא יודע מה מספר השמן. הרכב שנת 2008.

Hyundai IONIQ

פורסם

שמן חצי סנטטי

esso lt71141

או

elf renaultmatic D3 SYN

בארץ אני חושב שתמצא את זה רק תחת אריזה מקורית של היצרן בעלות של 180 ש"ח לשני ליטרים

אני יודע מכמה מכוני גירים וגם מנסיון אישי שמשתמשים ב sunoco sunamatic atf 155

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אחרי שלא היה זמן להתעסק היום נכנסתי למוסך לעשות דיאגנוסטיקה ושם המחשב הראה תקלה בשני שסתומי גיר כמו שחלקכם כתבתם.

הדילמה היא שאני עומד לפני מכירת רכב האם שווה להתעסק בהחלפה כזאת לפני מכירה שכן אצטרך עוד לנסוע לפחות חודש על הרכב השאלה אם התקלה הזאת יכולה לגרום נזק לרכב תוך חודש והאם שווה לעשות החלפה לפני מכירה?

פורסם

אני חושב שלא תהיה בעיה למשוך את זה אבל אני לא הייתי מוכר רכב ומסתיר בעיה כזאת מהקונה כמו שאתה לא היית רוצה שיעשו לך כזה דבר כשתקנה רכב.

פורסם

מאראט, היית רוצה לקנות רכב עם גיר תקול? לא נראה לי.

כמה דחוף לך למכור את הרכב? אולי כדאי לך לתקן וליסוע בו עוד שנה...

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...