Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיבר-דשבורד, איך יצא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל בעלי יונדאי אקסנט 95 וקצת הלאה מכירים את התופעה,

הדש מתעייף ומתחיל להסדק, ואז ממשיך להסדק עד שכמעט נופל

ברגים חדשים נופלים לרצפה בכל כמה שבועות, השטיח האפור שהיה אמור לכסות כבר כמעט טובע בין הסדקים...

הרכב מרגיש רע, מקרקש וגורם לך לחשוב שרכיבה על סוס תהיה יותר אסתטית

אז מה לעשות??! לשדרג לסוס?

הנה רעיון לאמיצים, למוכשרים בעבודה עם פיברגלס, לאלו שזמן פנוי הוא העיסוק העיקרי שלהם, או פשוט לאלו שהמחירון של הרכב שלהם מתנוסס במטבע של ערך סנטימנטלי בלבד, והרבה ממנו.

כל העבודה בוצעה בתנאי גינה בבית, אני מעריך את סך ההוצאה בפחות מ500 שקלים.

התפתתי האם לשתול מסך או תושבת ל2דין, אולי לפטופ ישן או לפחות תושבת לסלולרי. אך לבסוף נזכרתי במציאות. אני הרי לא אשאר עם הרכב מספיק זמן כדי למצות את ההשקעה. ואין סיכוי שאמצא קונה שיעריך תוספות מולטימדיה ברכב כזה.

ובקיצור, נשארתי נאמן למקור ככל הניתן.

ברשת, לא הצלחתי למצוא פרויקט דומה או כזה שנותן מספיק כיוון. יש המון אנשים שהתחילו ולא סיימו מעולם , וגם לא מצאתי אף אקסנט שזכתה לטיפול כזה (זה מאוד תורם לתקווה, במיוחד שזה הפרויקט השני שלי) כך שאם יש לכם שאלות בעניין התהליך,

אתם מוזמנים

למי ששאל את עצמו מה זה הצבע הבהיר הזה??? אז הוא משמש בעיקר להפחתת ספיגת החום מהשמש, שהיא הגורם העיקרי לסדקים, וגם כדי ליצור שינוי אחרי כל המאמץ

הנה התוצאה:

dsc03110i.jpg

dsc03107j.jpgdsc03117y.jpg

dsc03096r.jpgdsc03087f.jpg

dsc03086l.jpgdsc03108eu.jpg

פורסם

יצא יפה, זה בטוח הרבה יותר טוב ממה שהיה. מהתמונות נראה כאילו יש חוסר אחידות בצבע או שהמשטח לא הוחלק כראוי, אבל יתכן וזה נובע מהצילום.

אני הייתי נשאר נאמן לשחור, אין משמעות אמיתית לצבע ולחום. הלבן "זועק" מול המשטחים השחורים של האקסנט ונראה לא טבעי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • אחראי פורום
פורסם

כל הכבוד, עבודה לא פשוטה.

חבל שאין תמונות מהתהליך.

אגב, פה יש מאות עבודות ועצות מועילות שאני נעזר בהן כל הזמן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יצא יפה, אבל אני מסכים עם קודמי שהלבן קצת צועק ולא שייך. הייתי מחזיר לשחור, או שובר

את הלבן לפחות לאפור או בז'(כמו של ריפודי עור).

אני אשמח לשמוע קצת על השלבים של התהליך, על החומרים, ועל הבעיות שנתקלים במהלכו.

בכל מקרה, תתחדש!

פורסם

תודה, זה אכן נראה מעט טוב יותר במציאות אם כי לא מושלם

וזו הזדמנות להודות לך איתי שלמדתי לא מעט מפרסומים ישנים שלך. תודה! בשלבים הראשונים חשבתי על הלחמת פלסטיק ובצעתי כמה ניסויים כדי לקבוע את ההרכב של הדש. מסתבר שהוא עשוי כמו סנדויץ' של פוליקרבונט בשכבות החיצוניות וABS באמצע. הרבה מה לעשות עם זה- אין. ואני רשום גם באתר של הפיברפורום, אמנם לא מצאתי משהו דומה אך למדתי הרבה.

בתנאי בית, כשאתה משאיל את הדיסק מאבא של חברה שלך ואת הראשים במקדחה אתה מחליף בעזרת מפתח צינורות אתה יודע שאין דבר העומד בפני הרצון :-)

ליום ההולדת? היתי רוצה לקבל אייר בראש :-D

פורסם

וואו, ממש מגניב, נראה מאוד טוב ומאוד איכותי.

אני גם מצטרף להמלצה לצבוע לצבע נייטרלי כלשהו, כרגע הוא נראה כאילו הוא צבוע בצע יסוד ולא היה זמן או חשק להשלים את העבודה.

מזכיר לי את הבית בכפרים דרוזיים / ערביים בצפון הארץ: בתים מדהימים, אבל נראים כמו אתרי בנייה, וזה דיי הורס את כל הפואנטה לדעתי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ספייר, אתה צודק. הצבע באמת בגוון של פריימר ובטוח ששכבה אמיתית של פריימר היתה הופכת אותו למושלם. במבחן המציאות לא היתה לי גישה לכלים לגימור מושלם או צבע מושלם. את הטקסטורה של הדש החלקתי בעזרת משחת אפוקסי מיוחדת שיועדה במקור לאיטום מיכלי ואקום

torr-seal

ובעזרת המון ניירות שיוף, ממספר 4 ומטה... ושיוף ושיוף ושיוף

אני מתנצל על התמונות המעטות

התהליך בעיקרו היה פירוק הדש מהרכב, הוא יצא ב5-6 חתיכות, למרות שבמקור היה אמור להיות חתיכה אחת:-D במהלך הפירוק הסתבר לי שבכדי לפרק את ההגה דרוש כלי מיוחד שמסיר אותו מהמוט. מה שלא היה לי, לכן הסתפקתי בלפרק שתי טבעות שהפילו אותו כמו שהוא לרצפה כך שיכלתי להוציא את הדש יחסית בקלות. הסדקים עשו את שלהם... לאחר הפירוק ניקיתי את הכל טוב טוב, חרצתי את האיזורים המיועדים להדבקה מחדש לחתיכה אחת והדבקתי אותו חזרה בעזרת מזרק אפוקסי. אין ספק שאפוקסי היא מילת המפתח... לאחר שהדש חזר לצורה המקורית, הנחתי יריעות פיבר על כל החלק האחורי, את הצורה של היריעות התאמתי לדש על ידי הדבקה חלקית בנקודות חשובות בעזרת דבק 3 שניות (30 דקות), סיכות כביסה וסיכות מתכת רחבות. מאחר ופתח המיזוג לעבר החלון הקדמי היה עשוי פלסטיק שנשבר כמעט כולו החלקתי את כל שיני הפלסטיק שנותרו וחתכתי בעזרת דיסק רשת נירוסטה שניתן לראות בתמונות

חלקים גדולים מהדש נשברו, בעיקר פלסטיקה מסביב לברגים שתפסו את הדש למקום. חלקים גדולים שוחזרו בעזרת יריעות פיבר וטבעות מתכת (מה בסוף.. שי בא?) כהכנה לבורג. את כל יריעות הפיבר חיברתי אחת לשניה בעזרת פרימה של הקצוות בכל יריעה קטנה ופיזור סיבים חופשיים מעליהן, כך שלאחר יציקת הפוליאסטר, כל התוספת הזו תתנהג כמקשה אחת. את היציקה, ביצעתי בשני שלבים, חצי דש, וחצי השני. בגלל הצורה המעגלית של התבנית, העדפתי ליצוק פוליאסטר כשהכבידה עוזרת לו להשאר במקום

.לאחר ההתקשות ניסרתי את כל הקצוות לפי המסגרת המקורית, וניקיתי שאריות בעזרת מקדחי אבני ציר פשוטים

את החלק החיצוני שייפתי מהטקסטורה המקורית עד שהפך חלק, את החלקים ששוחזרו מפיברגלס החלקתי בעזרת הפריימר אפוקסי

שציינתי למעלה, עד שקיבלתי צורה חלקה כמה שאפשר. ואז, שייפתי עוד :)

ועוד ועוד

פירוק הדש הוא הזדמנות מעולה לתיקון ענייני החשמל ברכב, הסוואת יתר של כבלי הסאונד וניקוי דרכי המיזוג. המזגן אגב, מחזיר אותי לשנת 95 כשהוא עובד עכשיו... ברר

ישנו פאנל נוסף מתחת להגה, עליו ביצעתי ניסויים לפני הביצוע על המשטח הגדול של הדש, לבסוף כיסיתי אותו בבד פיבר עדין עם טקסטורה עדינה ובשבוע הקרוב אעשה אותו הדבר גם לתא הכפפות. בעבודה עם חלקים גדולים ומורכבים צריך להזהר שלא לשנות את הצורה הכללית ואז להתקע עם חלק שמסרב לחזור למקום

תעלות המיזוג עברו התאמה מחדש ע"י ניסור חלקים מיותרים בכדי לחזור למקומן

מעל הדש, הוספתי שלוש נקודות אחיזה גדולות. קרי שכבות פיבר עבות היצוקות מעל הדש ומחוברות בברגים עם אומים רחבים אל מתחת הדש. כך יצרתי אחיזה מכנית חזקה שתעזור למנוע בעתיד את התנתקות היציקה מהצורה המקורית של הדש. היריעות בולטות ונמצאות בפינות בצמוד לחלון. השארתי את הטקסטורה המקורית של הפיברגלס בתור תוספת עיצוב

באיזורים אחרים הוספתי ברגים עדינים עם אומים רחבים והעלמתי אותם אל תוך המבנה או מיקמתי אותם בנקודות נסתרות

הצביעה חובבנית מאוד אבל מספקת. סך הכל הפרוייקט ארך כשבועיים-שלושה ובסופו היה לי את העונג לזרוק את השטיח שכיסה את הדש בעבר ולהחזיר את הדש למקומו שוב בחתיכה אחת

פורסם

העבודה יצאה יפה, הידית הילוכים בתמונה כשרואים אותה לא על ניוטרל נכון?

זה פשוט נראה לי מוזר, בטח הזזת אותה לרביעי כי היא הפריעה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בדגם שלי אין כריות אויר. הדגם עם כריות האויר אגב זכה לכוכב וחצי של בטיחות... וזה מדוע קוראים לדגם יונדאי אקסידנט

והידית אכן ברביעי... זה הילוך המעבר מכסא לכסא בתוך האוטו המועדף עלי:-P

פורסם

חחח על השיטה הזאת לא שמעתי עדיין, אולי בגלל שגם אם אני אוציא לגמרי את הידית מהמקום שלה ברכב שלי אני לא אצליח לעבור מכסא לכסא אצלי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

עבודת שיפוץ דש בורד מאוד הרשימה אותי. כל הכבוד. זה נעשה בתנאים ביתיים? כמה זמן לקח?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סך הכל פחות משלושה שבועות עבודה לא מאוד אינטנסיבית וימים אחרונים יותר אינטנסיביים בתהליך חיזוקים שיוף וצבע שיוף וצבע שיוף וצב.. עכשיו אני מנסה להתאפק שלא לרדת לאוטו כדי לשכוח איך זה נראה ולהתרשם שוב מחדש :lol:

קילר, אין מצב... הצורה המעוגלת לא מאפשרת להדביק וינילים

• אחראי פורום
פורסם
תודה, זה אכן נראה מעט טוב יותר במציאות אם כי לא מושלם

וזו הזדמנות להודות לך איתי שלמדתי לא מעט מפרסומים ישנים שלך. תודה! בשלבים הראשונים חשבתי על הלחמת פלסטיק ובצעתי כמה ניסויים כדי לקבוע את ההרכב של הדש. מסתבר שהוא עשוי כמו סנדויץ' של פוליקרבונט בשכבות החיצוניות וABS באמצע. הרבה מה לעשות עם זה- אין. ואני רשום גם באתר של הפיברפורום, אמנם לא מצאתי משהו דומה אך למדתי הרבה.

אחלה, שמח שנעזרת בהם :-)

בכלליות, תיקון דשבורד שלם בהלחמה הוא לא מומלץ. הפלסטיק עייף ולא יפסיק להתעוות,

החיבור בין החומר לאלקטרודה לא תמיד מושלם, התקנה לא מוקפדת, כל אלה יזיקו בוודאות להלחמות.

חלקים קטנים יותר - מסגרות, קונסולות, חופות שעונים - אלה כן ברי תיקון בהלחמה וסביר שיחזיקו כל עוד התיקון נעשה כמו שצריך.

גם אני הייתי חוזר לשחור. יש צבעים שייתנו לך טקסטורה כמו של סקאי ולדעתי גם תוכל לקבל אותם מט,

כך שעניין ההשתקפות פחות יפריע.

האמת שזה היה בדיוק הזמן לשתול שעון סל"ד חביב, נראה שחסר שם :wink:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...