Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט ספיידר 850, כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי היה פיאט 850 ספורט קופה .רכב נחמד מאוד .בעליות היה מתחממם לי אבל זה בגלל שהורידו לו את הפח שמתחת למנוע

שלום,

מישהו יכול בבקשה להסביר למה זה גרם לרכב להתחמם?

תודה

פורסם
שלום,

מישהו יכול בבקשה להסביר למה זה גרם לרכב להתחמם?

תודה

אני מניח שהבעיה היא דומה לגומיה שיש מסביב למנוע בחיפושית.

אוויר שנכנס מלמטה, עובר דרך האגזוז ועל כן חם.

משכנתא זה קל

פורסם

אחד הדברים שנוטים להתעלם מהם או לעשות שגיאות מהותיות היא נושא זרימת האוויר במנועים מקוררי האוויר!

כאשר מורכב ברכב מנוע מקורר אוויר, יש חשיבות לכל פרט עד רמת השייבה ואני לא מתלוצץ!

כאשר הרכב מתוכנן המהנדס יודע מראש כי המנוע המקורר אוויר נחות יחסית לאחרים ולכן משקיע כמות אדירה

של מחשבה מקורית ומשאבים להגיע לניצולת אופטימלית של המצרך החשוב ביותר והזול ביותר לטובת קירור

אופטימלי של המנוע. האוויר כמובן...

האוויר עובר לעתים דרך פתלתלה מאד על מנת להשיג את התוצאה המיטבית עבור המנוע והוא מוכוון ע"י

מאווררים כנפונים וכונסי אוויר כך שיכנס קר ויצא חם מהמנוע לעתים נדרשת פעולת וואקום (תת לחץ) על

מנת לנתב את האוויר לטובת קירור מקסימלי.

ואז בא מוחמד מהמוסך ומספר לך שלא צריך את הפחית, כי בארץ האוויר חם יותר, וצריך יותר "רוח".

ואז בלי הפחית אין ואקום יש רוח ואין מנוע....ומוחמד כבר לא עובד פה יותר....שהיד אללה ירחמו.

בקיצור מנועי קירור אוויר נהדרים אם שומרים בקפדנות ייקית על המקור פועלים לפי הוראות היצרן

ומקפידים על שמן איכותי מהבית הכי טוב שנמצא. זה כל התורה על רגל אחת...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, הכל נכון.

קורה גם הרבה עם תרמוסטטים, גם ברכבי קירור מים (הרכב מתחמם, אז נוציא את התרמוסטט, כי בישראל חם ובאירופה צריך שהרכב יתחמם).

משכנתא זה קל

פורסם

אני מצטרף לאוהבים את הדגם, רכב חביב, אישית מעדיף את ה 124 - אבל לך תמצא אחת למכירה בארץ, מצאתה את ה 850 לך על זה, נראה לי רכב חביב, לעניין החלפים, אפשר למצוא, אחרי הכול זו פיאט רכב נפוץ יחסית לרכבים אחרים.

בהצלחה

פורסם
הפחית גרמה לסרקולציה של אויר . אותה הבעיה היתה לי בפיאט 500

ב-500 המנוע עטוף במעטה פח, כניסת אויר מהמפוח בצד אחד, ויציאת אויר בצד השני - דרך צלעות הקירור של המנוע.

דוקא ה-500 לא נוטה להתחממות כלל כשהמעטפת שלמה, כמו גם הכנפיים של המפוח (אלומינים במקור, פלסטיק מאוחר יותר).

אחד הדברים שנוטים להתעלם מהם או לעשות שגיאות מהותיות היא נושא זרימת האוויר במנועים מקוררי האוויר!

רק שה-850 מקורר מיים.

מערכת הקירור של ה-850 היתה די גבולית ביכולותיה כבר במקור (מנוע אחורי, רדיאטור קטן מאוד) ובודאי כשהיא איננה במצב חדש היא עוד יותר בעייתית. דוקא שם יש פתרון פשוט יחסית לשיפור הקירור - הקטנת הפולי של משאבת המיים/מפוח מגבירה את זרימת המיים והאויר (על חשבון קצת יותר הספק מנוע). אפשר גם להוסיף מפוח חשמלי לעזר.

:turn-l:
  • תוכן חדש...