Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 107 VS שברולט ספארק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום המדהים הזה.

מחיפוש נרחב בפורום שערכתי לגבי המכוניות הללו עדיין לא הגעתי להחלטה איזה מכונית יותר טובה מבחינת צריכת דלק, אמינות, פינוק וכו'.

אני אשמח לקבל תשובה בנושא.

תודה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שתי המכוניות חדשות בארץ כך שבשלב זה אי אפשר לדעת מאום על אמינותן העתידית.

לשברולט ספארק מנוע גדול וחזק יותר ואיבזור עדיף (וזוג חלונות אחוריים "נורמאליים") ואילו לפיג'ו עיצוב חמוד וצעיר יותר.

צריכת הדלק אמורה להיות דומה, ובשום מקרה אין טעם להתעמק בעיניין הזה - בקרוב מחיר הדלק צפוי לרדת עקב ירידת מחירי הנפט, וכל הסערה סביב העיניין תדעך קמעה.

בצע בשניהן נהיגת מבחן, זה יקל עליך את ההחלטה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בקרוב מחיר הדלק צפוי לרדת עקב ירידת מחירי הנפט, וכל הסערה סביב העיניין תדעך קמעה.

אתה בטוח בקשר לעניין?

לדעתי עד סוף השנה הדלק הולך לעלות ל-10 ש"ח!

כתבה שקראתי הבוקר:

חובה לקרוא! - הסיפור האמיתי למה אין לנו מכונית חשמלית

אנשים אתם יודעים למה המכונית החשמלית נתקעת בכנסת??? מי שנחש ואמר מיסים צדק.... הרעיון היה כבר מזמן... המכונית כבר כאן... תשתיות תוך שנה... אז למה אנחנו עדין משלמים ביוקר על הבנזין והסולר... כי בכנסת רוצים שתקנו רק מאצלם את החשמל בתוספת מיסים ועוד לא עלו על הרעיון איך יעשו זאת. הרעיון של איך לגבות מהאזרח מיסים על אותו חשמל שיש במכונית ובשקע החשמלי (נכון הבטריה הנשלפת אחלה רעיון אבל יתפתח שוק שחור שכל אחד יכול לקנות בטריה רזרבית ולמלא בעצמו ואז חוזרים לנקודת ההתחלה)... אז בנתיים תוקעים את רעיון החשמלית וממשיכים לעשות כסף על האזרחים... בממשלה בנתיים מעלים מיסים ליצור רזרבות של שקלים לקראת היום שלא תהיה בררה והכל יהיה פה על חשמל וממשלת נתניהו העושקת תתקע בלי מיסים מהכבישים.

אף אחד לא מתייחס לזה שהתחנות דלק מרוויחות באחוזים מכל תדלוק... שהמחיר לליטר בנזין עולה ככה עולה הרווח... בעלי אינטרסים ומניות רוצים שמחירי הדלק ימשיכו לעלות... בעלי התחנות שכעת מרוויחים 12% מ-7.6 שקל (בערך 90 אג') במקום רווח של 12% מ-5 שקל (60 אג') 150% אחוזי רווח בעליית מחירי הדלק לטובת הטייקונים!!!!!!!!!!! לביבי יש יותר מיסים לטייקונים יש יותר הכנסה... ואנחנו מעמד הביינים אוכל אותה... לא פלא שתשובה שותק על העלת מיסי התגלית של הגז בים שיש לו אוצר פה מתחת לאףףףףף.

פורסם

אמנם ה-107 חדשה בארץ, אבל כפי שאתה יודע ה-107 / אייגו / C1 אינן חדשות בעולם וכבר רצות מספר שנים בהצלחה יחסית וזוכות לרוב לשבחים על אמינותן באירופה.

מה שכן אולי יהיה קשה יותר לצפות זה את ההתאמה שלהן לאורך שנים לאקלים הישראלי, למרות שקשה לי להאמין שזה יפגע משמעותית באמינות של ה-107 או בזו של הספארק (אבל מה אני מבין 8)).

לפותח השרשור -

הנושא הזה נחפר כל כך הרבה בפורום בחודשים האחרונים. יש הרבה טיעונים לכאן ולכאן.

ממליץ לך לא להתעצל, לשבת כמה שעות מול המחשב ולעשות חיפוש בפורום על שני הדגמים.

אנשים כתבו פה דברים מועילים מאוד (שבסוף עזרו לי לעשות את הבחירה).

בנוסף - עיתונות הרכב מלאה אף היא בהשוואות בין מכוניות המיני השונות. אתה מוזמן לחפש גם שם.

פורסם

לא נהגתי ב107,אבל כן בספארק,ממליץ לך קודם כול לעשות נסיעה מבחן על שתיהם.

אישית ה107 חסכו יותר מידי כדי לקבל כזה מחיר,אין דיפון מלא לדלתות,הפלסטיק ניראה יותר זול מ ספארק,ידית הילוכים משנות ה 80.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לשברולט ספארק מנוע גדול וחזק יותר ואיבזור עדיף (וזוג חלונות אחוריים "נורמאליים") ואילו לפיג'ו עיצוב חמוד וצעיר יותר.

צריכת הדלק אמורה להיות דומה,

אתה בטוח שצריכת הדלק דומה ? אני עכשיו בדיוק תדלקתי את הC1 (שזו ה 107) ויצא 1-19 ק"מ לליטר עם 85% נסיעה עירונית, חלקה עם מזגן וחלקה כשהרכב מלא.(סביבה עירונית פקוקה והררית)

מה גם שה 107 נמצאת בכבישי אירופה כבר 5 שנים לפחות. לעומת הספארק שנמצאת בהודו איזה שנה-שנתיים,

בכללי עדיף שתבצע נסיעת מבחן ותחליט, נסה גם את האלטו את הפיקנטו יש גם I10, אין לך מה להתעצל,

ואחר כך תחליט מה הכי מתאים לך, לכל אחד חשובים דברים אחרים.

לי לא אכפת מהחלונות מאחור וזה לא מה שיגרום לי לקנות ספארק, וגם מראות חשמליות זה לא מה שעושה לי את זה.

המטרה שלי הייתה רכב חסכוני, בתיקווה שיהיה כמה שיותר אמין.

תוספת,

הפלסטיק ניראה יותר זול מ ספארק,ידית הילוכים משנות ה 80.

חוץ מהפיקנטו יצא לי לראות ולנהוג בכל הרכבים הקטנים האלה, לא הרגשתי שום פלסטיק איכותי יותר או איכותי פחות באף אחת מהמכוניות המדוברות.

(ההרגשה של ידית האיתות וההגה בספארק הייתה כמו הפלסטיק הכי זול שיכול להיות)

so far so good so what

פורסם

לדעתי אם מדובר במיני ידנית קיה פיקנטו החדשה היא הבחירה (לא נסעתי עליה זה רק מתוך מפרט).

ו-7 שנים אחריות

פורסם

הספארק יותר מאובזרת ומרווחת. ה-107 יותר חסכונית ומגניבה. הבחירה בניהם זה עניין של טעם ודרישות שלך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
שלום לכל חברי הפורום המדהים הזה.

מחיפוש נרחב בפורום שערכתי לגבי המכוניות הללו עדיין לא הגעתי להחלטה איזה מכונית יותר טובה מבחינת צריכת דלק, אמינות, פינוק וכו'.

אני אשמח לקבל תשובה בנושא.

תודה.

צריכת דלק- ה107 מובילה

אמינות- ה107 הוכיחה את עצמה לאורך שנים בעולם, הספארק עדיין לא הוכיחה את עצמה

פינוק- זה עניין אישי. לספארק יש רשימת תוספות יותר ארוכה, אך זה לא אומר שהיא בהכרח מפנקת יותר.

צריך להתחשב גם בנוחות הנסיעה, ואת זה כמישהו שלא נהג בספארק אני ליכול להכריע.

תעשה נסיעות מבחן על שתיהן ותחליט.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

גם אני,כמו epiphone בחרתי בC1 שהיא 107

במבחני השוואה כאן בארץ הרכב יוצא הכי חסכוני (ראה מבחן "הגה" מהשבוע), טוב, זו לא חוכמה, יושב שם מנוע של טויוטה.

לגבי כל שאר השיקולים האחרים שנרשמו, הם חשובים אך לא רלוונטים... שים כל רכב קטן ליד ה C1\107 ותבין כבר לבד, הרכב פשוט נראה כמו סוכריה חביבה, מכל זווית, גם העיצוב הפנימי פשוט מבריק וגם דלת תא המטען היא הברקה תכנונית\עיצובית.

בקיצור, בסעיף צריכת הדלק, אמינות, מגניבות - 107\C1

My 2 Cents

ליאור (1:20)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
צריכת דלק- ה107 מובילה

אמינות- ה107 הוכיחה את עצמה לאורך שנים בעולם, הספארק עדיין לא הוכיחה את עצמה

פינוק- זה עניין אישי. לספארק יש רשימת תוספות יותר ארוכה, אך זה לא אומר שהיא בהכרח מפנקת יותר.

צריך להתחשב גם בנוחות הנסיעה, ואת זה כמישהו שלא נהג בספארק אני ליכול להכריע.

תעשה נסיעות מבחן על שתיהן ותחליט.

הספארק רצה כבר יותר משנתיים באירופה וכבר הוכיחה את עצמה.

מבדיקות ובחינות שביצעו מספר מגזינים מובילים היא קיבלה מחמאות. אין ספק לגבי הפינוק שהיא מציעה לעומת ה 107.

ראיתי ונסעתי בשניהן וה 107 מרגישה מצועצעת יותר להבדיל מהספארק שמרגישה רכב.

כמו שהצעת ידידי, אין כמו נסיעת מבחן בשתיהן על מנת לקבל את חוות הדעת הנכונה לגבי כל אחד ואחד.

פורסם
לדעתי אם מדובר במיני ידנית קיה פיקנטו החדשה היא הבחירה (לא נסעתי עליה זה רק מתוך מפרט).

ו-7 שנים אחריות

:mm_yeah:

פורסם

ו-7 שנים אחריות

:mm_yeah::-D.

פורסם

ו-7 שנים אחריות

:mm_yeah::-D.

.

.

.

לדעתי מדובר בבחור אחד, MB3, שממליץ על רכב שהוא לא נסע בו, וכנראה גם לא ראה אותו מעולם, ובאים עוד 3 "מומחים" שגם הם לא ראו או נסעו ברכב, ומחזקים את דעתו "המקצועית", אכן התגלמות היעוץ המקצועי במיטבו, המשיכו לשפר כך את הרמה המקצועית של הפורום.

.

.

.

.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...