Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי VW פולו 16V שנת 97'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכל חברי הפורום,

אחיין שלי מתגייס סוף החודש (בשעה טובה ומוצלחת) והוא כרגע מחפש רכב. הוא כרגע ממויין לטירונות 02 ואח"כ הוא הולך ג'ובניק ויעשה יומיות (איך אני יודע? לפי פרופיל ות"ש. אין לי קומבינות :lol:).

רק נבהיר משהו מעכשיו, יש לבחור כסף להחזיק את הרכב. בזמן הצבא יש לו הכנסה חודשית של 2,000 ש"ח דרך הצבא+עבודה ככה שאין לו בעיה להחזיק את האוטו (עם הטבות על ביטוח הוא מסודר).

הוא מחפש רכב שיהיה עם "פוזה" לפי איך שהוא מגדיר את זה. שהרכב יהיה בעל מראה "ספורטיבי" יותר מהנורמה, יחס כ"ס-משקל טוב, ידני, עם סאנרוף, ג'אנטים ושאר הפיצ'פקעס.

חוץ מכך חשוב לי ולאחי (אבא שלו) ש:

1. הרכב יהיה בעל נפח מנוע שלא יעלה 1.4 (גלישה עד ל1.6)

2. צריכת דלק משולבת שלא תרד מ1 ל11 (בנסיעה רגילה)

3. אוטו אמין ולא יקר תחזוקה.

אחרי כל השיכלולים הנ"ל, ובקריאת אשכולות שהגיבו בהם בעלי הרכב הגעתי למסקנה שהפולו 16V יכולה לענות על הציפיות. הוא אוטו אמין (גרמני!) ודווקא ממה שקראתי התחזוקה שלו לא חור לכיס בכלל.

עכשיו שאלה לגבי אקזמפלר שמצאתי:

מצאתי את הפולו המדוברת, שנת 97' בפ"ת. האוטו מבחינה חיצונית מדהים. הכל במקום. מה הקאץ' ?

דיברתי עם הבחור והוא אמר שיש בעיה עם המנוע - עירבוב של מים ושמן, לא היה לו יותר מידי זמן להסביר לי את הבעיה.. אני אדבר איתו גם היום. הוא אומר שיכול להיות שצריך לעשות ראש מנוע ויכול להיות שצריך להחליף את המנוע. לפני שהלך המנוע המד עמד על 230K.

עכשיו - במידה ואצטרך להחליף מנוע וקלאץ', האם שווה להיכנס להרפתקאה עם האוטו הזה ?

הוא דורש מחיר יחסית נמוך. השיכלול עם עבודת המנוע לא יקר. מבחינה כלכלית זה לא רע. השאלה היא שלא אכנס לבור ללא תחתית וההשקעות יהיו ללא סוף.

מה דעתכם ? מכירים אולי את האוטו המדובר ? אתם אומרים ששווה להשקיע על כך ?

אשמח לכל דעה, עצה, עזרה מכל סוג.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

Up...

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

מה שאלתי מה עניתם שתהיו לי בריאים..

פורסם

בישראל, כמו בישראל...:-) (פורום קניה ומכירה גם הוא קיים. פה זה פורום ייעוץ בקניה).

לעניין הרכב המדובר - השקעה ראשונית גבוהה מאוד, מה שאתה מתאר: אוברול או החלפת מנוע, ומצמד. אני ממליץ לך להתייעץ עם מוסך רון לגבי עלויות של הנ"ל (האם בדקת כבר עלויות של הנ"ל ?)

אישית - הייתי עובר לרכב הבא. לדעתי, גם אם הפולו 16V יותר נדירה קצת מאחיותיה המקבילות, אני מאמין שתמצא אחת במצב יותר טוב עם קצת סבלנות.

לגבי אמינות, ברכבים משנתון כזה, היא נגזרת מ-איך טופל הרכב (האם יש לרכב הסטוריית טיפולים מסודרת ? האם השתמשו בנוזל קירור ייעודי ? האם השתמשו בחלקים מקוריים, או לפחות תחליפיים של יצרן מוכר וטוב ?), כך שייתכן שהליקויים עליהם יידעו אותך, הם באמת לא "סופיים".

לעניין עלויות האחזקה - ישנם רכבים שעלות אחזקתם יותר זולה מהפולו.

אם תציין תקציב, יהיה ניתן להאיר את עיניכם באופציות נוספות המתאימות לדרישות שהעלית.

alfa 156 2.5.

פורסם
בישראל, כמו בישראל...:-) (פורום קניה ומכירה גם הוא קיים. פה זה פורום ייעוץ בקניה).

לעניין הרכב המדובר - השקעה ראשונית גבוהה מאוד, מה שאתה מתאר: אוברול או החלפת מנוע, ומצמד. אני ממליץ לך להתייעץ עם מוסך רון לגבי עלויות של הנ"ל (האם בדקת כבר עלויות של הנ"ל ?)

אישית - הייתי עובר לרכב הבא. לדעתי, גם אם הפולו 16V יותר נדירה קצת מאחיותיה המקבילות, אני מאמין שתמצא אחת במצב יותר טוב עם קצת סבלנות.

לגבי אמינות, ברכבים משנתון כזה, היא נגזרת מ-איך טופל הרכב (האם יש לרכב הסטוריית טיפולים מסודרת ? האם השתמשו בנוזל קירור ייעודי ? האם השתמשו בחלקים מקוריים, או לפחות תחליפיים של יצרן מוכר וטוב ?), כך שייתכן שהליקויים עליהם יידעו אותך, הם באמת לא "סופיים".

לעניין עלויות האחזקה - ישנם רכבים שעלות אחזקתם יותר זולה מהפולו.

אם תציין תקציב, יהיה ניתן להאיר את עיניכם באופציות נוספות המתאימות לדרישות שהעלית.

תראה, התקציב הוא עד 16K כולל מתיחה. בתקציב הזה יש כמה קולטים מעניינים, פולו 16V או רנו מגאן קופה.. מפני שהוא מרוויח 2000 בחודש אני מאמין שקצת מעל מחצית מהסכום (1200) תלך על ביטוח, דלק וטיפולים שוטפים.

ברכב הנ"ל העלות של החלפת המנוע היא סביב ה5K ככה שעם עלות הרכב העלות יוצאת סביב ה13K וראש שקט.

אבל מה הבעיה ? שגם טסט אין, ככה שצריך לכלול עלויות של גרר וטסט ככה שהרכב יצא לי בסכום של כ15K והגענו שוב לאותו סכום.

לכן אני רוצה לראות אם באמת אחרי ההחלפת מנוע יש רכב לשנתיים שעם טיפולים שיגרתיים ישרוד ללא בעיות מיוחדות אז שווה כל שקל.

עוד תגובות/עצות יש למישהו ?

פורסם

למה אתם נכנסים למיטה חולה?

הרכב נישמע מוזנח ולא בטוח שמדובר רק במנוע יש עוד הרבה מיכלולים שצריך ליבדוק וזה שהוא יפה חיצוני לא אומר כלום אתם מחפשים רכב זול שבסוף תשלמו עליו ביוקר!

אני אישית לא הייתי קונה את הרכב הזה אם התקציב שלי נמוך כי אתה ממש לא יודע לאן אתם נכנסים ובסוף יכול להיות מצב שתעברו בהרבה את הסכום שאתה מחשב לעצמך בראש..

אני לפולו שלי עשיתי השקעה במנוע (במוסך רון) שבסופו של דבר הגיע להכל כולל הכל מעל 10 אלף ש"ח וזה רק במנוע ולא שאר המיכלולים!!!

8 אלף אצל רון ומעל 2000 ש"ח על חלקים חדשים שהחלפתי

ממליץ לכם לחפש רכב זול יותר ושיהיה במצב טוב או פשוט שלם עוד קצת בשביל ליקנות אחת שתוכלו בראש שקט להניע ולינסוע בלי בעיות ומוסכים..

בהצלחה!

פורסם
למה אתם נכנסים למיטה חולה?

הרכב נישמע מוזנח ולא בטוח שמדובר רק במנוע יש עוד הרבה מיכלולים שצריך ליבדוק וזה שהוא יפה חיצוני לא אומר כלום אתם מחפשים רכב זול שבסוף תשלמו עליו ביוקר!

אני אישית לא הייתי קונה את הרכב הזה אם התקציב שלי נמוך כי אתה ממש לא יודע לאן אתם נכנסים ובסוף יכול להיות מצב שתעברו בהרבה את הסכום שאתה מחשב לעצמך בראש..

אני לפולו שלי עשיתי השקעה במנוע (במוסך רון) שבסופו של דבר הגיע להכל כולל הכל מעל 10 אלף ש"ח וזה רק במנוע ולא שאר המיכלולים!!!

8 אלף אצל רון ומעל 2000 ש"ח על חלקים חדשים שהחלפתי

ממליץ לכם לחפש רכב זול יותר ושיהיה במצב טוב או פשוט שלם עוד קצת בשביל ליקנות אחת שתוכלו בראש שקט להניע ולינסוע בלי בעיות ומוסכים..

בהצלחה!

תודה על העצה. כנראה שנרד מהרכב הזה.. תודה רבה לעוזרים.

פורסם

בהצלחה!

רק טיפ קטן אם תחליטו בסופו של דבר שאתם הולכים על פולו 16v הבעיות הנפוצות הם בעיקר המצערת החשמלית שזה עסק גם לא זול ואטם מכסה שסטומיםשאצל רובם נוזל.

2 הדברים האלה הם הכי נפוצים בדגם הזה.

תבדקו כמו שצריך.. 8)

פורסם

איציק, סתם שאלה

השקעת כבר על הרכב, למה אתה מוכר אותו?

אגב אטם מכסה שס' זה גומי, כמו כול גומי גם הוא יתייבש וינזל לאחר פרק זמן מסוים.

קובי

פורסם

הרכב שלי כרגע לא מפורסם בכלל למכירה אבל אני שוקל לימכור בגלל שאני השנה בעזרת ה' מתחתן וחברה שלי גם לא רוצה לינסוע בגיר ידני אז במידה והרכב ימכר אני יחליף לאוטומט ומשפחתי..

הרכב נוסע בעיקר רק בסופי שבוע..

ולגבי אטם מכסה שסטומים אתה צודק שבסופו של דבר הגומי מתייבש אבל אצל רובם הוא יבש ונוזל ולא דואגים להחליף ולסדר את הבעיה שהיא נפוצה בדגם הזה.

פורסם

מנסיון של שנתיים על רכב זהה, כשהיה חדש.

אמינות גרועה (מהנסיון שלי בלבד), ביצועים בינונים מינוס, רמת גימור נמוכה (ריפודי בד זולים, גג שמש ידני, גלגלי סגסוגת לא מקוריים).

המכונית שהכי פחות אהבתי בחיי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מנסיון של 5 שנים על רכב כזה מודל 97, שקניתי אותו בשנת 2001 או 2002 לא מהחברה אלא עם קילומטרז של מעל 100 אלף ו3 ידיים ועבר התעללות שלי ,

הרכב מאוד אמין , הקונסולה המרכזית פריכה, שאר המכלולים בסדר גמור.

מנוע ה1.4 16V הוא מנוע נהדר יחסית לגודלו ,גג שמש ידני הוא יתרון ברכב בשנים האלה - 0 תקלות ,

חישוקי הסגסוגת כן מקוריים , כנראה אצל סולל הדרך עשו קומבינה.

סולל הדרך מרבה לייבב על הרכב הזה כמעט עשור ,לדעתי קיבל רכב לימוני והוא מתקשה להתנתק מהרגשה זו.

בזמנו כשחיפשתי רכב, לא היה אף רכב שכלל את כל האיבזור הזה (כריות אוויר, ABS, סאן רוף, פנסי ערפל, מראות חשמל ,חישוקי מגנזיום וכו' ) במחיר נורמלי .

נקודות תורפה : מצערת (סדר גודל 1500-2000 ש"ח) , אטם מכסה שסתומים (החלפת אטם, לא יקר) וחיישני ABS.

אנקדוטה מעניינת , כשמכרתי את הרכב שלי בסוף 2006 נדמה לי שהמחירון היה 28 אלף ש"ח... אני רואה שהמחירון בקושיזז בכל התקופה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...