Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקור המילה "טורים"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לאחר שיחה ארוכה עם נהג משאית, מתעוררת לי שאלה

מאיזו שפה מגיע אלינו המילה "טור" (טורים גבוהים/נמוכים וכו')

באנגלית זה מאוד פשוט RPM או בעברית סל"ד.

(לא רוצה כרגע להכנס לביטוים "מקצועיים" כמו בק אקסל קדמי או חצי אובר אול, אלה למילה הספציפית)

תודה מראש, ושבת שלום

פורסם

המילה טורים מקורה מהמילה הלועזית טורס (סיבובים), כמו המושג הלועזי סיבובים פר דקה.

נכתב מהסלולארי שפשוט מתיש אותך.

פורסם

מה עם המושג לתת גז? הרי מכוניות(לפחות הרוב) נוסעות על דלק ולא על גז.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם
המילה טורים מקורה מהמילה הלועזית טורס (סיבובים), כמו המושג הלועזי סיבובים פר דקה.

נכתב מהסלולארי שפשוט מתיש אותך.

\

אני בספק שזה המקור. סיבובים לדקה באנגלית זה RPM, ר"ת של Revolutions Per Minute

Ronka-

באמריקאית (שזו גרסה dumbed down של אנגלית....) גם דלק זה gas, זה השתרש גם אצלנו בצורה זו או אחרת.

פורסם
מה עם המושג לתת גז? הרי מכוניות(לפחות הרוב) נוסעות על דלק ולא על גז.

המדריך שלי בנהיגת שטח תמיד היה צועק בעליות "עוד דלק ,דלק!!!!"

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

סבא שלי ובני דורו משתמשים במלה "אקסלרטור", מלשון accelerate, להאיץ

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אולי, לכבוד יום העצמאות, הביטוי נולד באחת הסדנאות של הצבא או הפלמ"ח/אצ"ל/לח"י.

רס"ר וטורי היה קצין הרכב.

היות ואז טרם הומצאה השיטה של "תצבע ואולי זה יסע טוב יותר" וקצין הרכב וטורי ידע משהו על מנועים, כאשר היתה בעיה של סחיבה או גמגומים הוא היה מסובב משהו בקרבורטור או בברגים ליד הסעפת, ופתאם היה רעש קרבי יותר ואולי גם יכולת נסיעה לכמה דקות. כאשר העבודה גדלה והתרבו כלי הרכב, הביא את אח שלו לעזור וככה התחיל הביטוי "הטורים האלו סובבו יופי את המנוע" שקוצר לפשוט טורים.

למי שיש שליפה טובה יותר - שיביא.

המקור הוא לא מאנגלית אלא דווקא צרפתית, שם סיבובי מנוע נקראים בעברית שלהם tours par minute.

חבל. באיטלקית זה מתנגן אחלה! giri al minuto

לפי הידוע לי, בימים הראשונים של המדינה מי שרצה להחשב אינטיליגנט למד ודיבר צרפתית, ומכאן הדרך קצרה לתערובת צרפתית-אנגלית-עברית שקוצרה למילה טורים.

ורק תחשבו שעד לפני כ-20 שנה שעון טורים היה תוספת מיוחדת ללוח השעונים ולפני 30 שנה רק רכבי יוקרה או ספורט צויידו בשעון כזה. עד שאלפא ולנצ'יה שמו אותו כסנטדט בכל הדגמים.

למי שאין מה לעשות בפקק - שינסה לפענח את החישוב ... 92766f4e315737efcd7a346808e69fa1.png

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

RPM זה כמובן Revolutions per minute.

"תן גז" אכן הושרש בשפה העממית העברית מלשון Gas באנגלית שמשמעו בסלנג דלק.

'טור' היא יחידת מידה של לחץ (AKA - מילימטר כספית) יתכן וזה מגיע משם...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

תאמין לי שאני יודע ;)

נולדתי וגדלתי בארה"ב...

לכן כתבתי בסלנג - Gas שכמובן מקורו במילה Gasoline שאגב התרגום הישיר למילה הינו בנזין ולא דלק... :lol:

כאשר דלק = Fuel

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

רק שני תיקונים:

1. Gasoline ולא gasolene

2. Torr הוא קיצור של Torricelli - יחידת לחץ המוכרת לנו יותר כ-מ"מ כספית (ממ"כ, mmHg), על שם הפיזיקאי האיטלקי אשר Evangelista Torricelli המציא את בארומטר הכספית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...