Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לסכין שף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסכין קלה מאוד, ידית פלסטיק לחיתוך ירקות בעיקר אבל חותכת יופי גם בשר.

אז אין בגלל הקלילות והרכות של הפלסטיק לא מתפתחות אצלי שום יבלות, וההשחזה הדו-שבועית מספיקה לחיתוך כל דבר

שאני צורך.

בשר אני ממעט לאכול במילא כך שאין לי צורך בחרבות קצבים, ואם הסכין תתפגר אחרי 3 שנים, אז אקנה עוד אחת ב 30 ש"ח

ל 3 שנים הבאות, ואם המשחיז יתפגר אז עוד 10 ש"ח ל5 שנים הבאות.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Sאין שום סיבה שלסכין חדשה וחדה יורידו בשר מהלהב

מתוודה בזאת שלפעמים נראה שיש להם עומס והם דיי מזלזלים בעבודה ואוכלים הרבה והלהב או מעגלים את החורפה איפה שלא צריך

בכל אופן לא הייתי שם אצלהם shun (או אצל כל משחיז אחר מלבד אחד בדרום שמשחיז ידנית עם אבנים)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מקפיץ-

הshun נשלחו ללובלינסקי להשחזה, וחזרו ככה ששון דבר לא יעמוד בפניהן!

אבל, ממש רואים שהם הורידו כמה מ"מ מהלהב, זה תקין?

מנסיוני האישי, לובינסקי הם סופר-דופר מקצועיים אבל לצערי הם גם יותר מידי "מוכווני מכירה".

כל שאלה זה מיד הצעה של 20 מוצרים ואביזרים שונים, רציתי קולפן פרסה ב 10 שקל, שלף לי קולפן עגבניות ב 95 ש"ח והתחיל להסביר לי על מעלותיו.

סירבתי בנימוס וביקשתי שוב קולפן פרסה, שלף לי קולפן של איזה חברה גרמנית (WESTFIELD או איזה שם דומה) ב 80 ש"ח.

התעצבנתי והלכתי, קניתי את הקולפן 100 מטר ליד בשוק הכרמל.

קרה לי אצלם שבאתי להשחזה וזכיתי להצהרות תמוהות בסגנון של "לא כדאי, זה סכין גמור, עדיף תקנה חדש".

ברור לי שכל עסק צריך למקסם את ההכנסות שלו מכל אדם שעובר את סף הדלת אבל אצלם כבר כמה פעמים הרגשתי שלא בנוח.

והתוצאות כל כך טובות אחרי השחזה, שההתלהבות לקיוסרה שככה.

זה לא מדפסות? :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
Sאין שום סיבה שלסכין חדשה וחדה יורידו בשר מהלהב

מסכים. המשך ליקרוא...

מתוודה בזאת שלפעמים נראה שיש להם עומס והם דיי מזלזלים בעבודה ואוכלים הרבה והלהב או מעגלים את החורפה איפה שלא צריך

אני מכיר את הבעלים. קשה לי מאד להאמין שהם מזלזלים במשהו שם.

בכל אופן לא הייתי שם אצלהם shun (או אצל כל משחיז אחר מלבד אחד בדרום שמשחיז ידנית עם אבנים)

תן לי לנחש: אתה מדבר על בחור בשם צליל? האיש אמן יצירת סכיני קאסטום.

אחד הסכינים היה במצב מחפיר למדי, והשאר לא זכו להשחזה במשך 3 שנים מלבד שטול.

תתבייש לך.

:lol:

זה יסביר לחלוטין למה ירד לך הרבה "בשר" מהלהב- ה"מחפיר" לפי התיאור שלך (נהיה כבר משונן, נכון?...) היה צריך לעבור השחזת פאזה מחדש (פאזה=חורפה בעברית), והאחרות היו צריכות לעבור גם טיפול דומה, תלוי כמה גרוע היה המצב של כל אחת מהן.

מנסיוני האישי, לובינסקי הם סופר-דופר מקצועיים אבל לצערי הם גם יותר מידי "מוכווני מכירה".

כל שאלה זה מיד הצעה של 20 מוצרים ואביזרים שונים, רציתי קולפן פרסה ב 10 שקל, שלף לי קולפן עגבניות ב 95 ש"ח והתחיל להסביר לי על מעלותיו.

סירבתי בנימוס וביקשתי שוב קולפן פרסה, שלף לי קולפן של איזה חברה גרמנית (WESTFIELD או איזה שם דומה) ב 80 ש"ח.

התעצבנתי והלכתי, קניתי את הקולפן 100 מטר ליד בשוק הכרמל.

קרה לי אצלם שבאתי להשחזה וזכיתי להצהרות תמוהות בסגנון של "לא כדאי, זה סכין גמור, עדיף תקנה חדש".

לי מעולם לא קרה כך אצלהם. להיפך. כשביקשתי כעלם צעיר שהיה אצלהם לראשונה סכיני מטבח, קיבלתי אפילו כמה הסברים מקצועיים מאד. חלק מהסיבה שלא נתנו לך קולפן "פושט" זה כנראה כי הם לא מוכרים אותם בחנות שלהם... לא מצב אידאלי, נכון, אבל מובן לחלוטין.

ברור לי שכל עסק צריך למקסם את ההכנסות שלו מכל אדם שעובר את סף הדלת אבל אצלם כבר כמה פעמים הרגשתי שלא בנוח.

יש ויש ויש. הכל תלוי בשיטואצייה של אותו מקום. הרשה לי לשאול אותך שאלה- מצב היפוטתי.

אני לקוח, ואני מחפש מזון לכלבים של חברת "דוגי-וואן-קנובי". מעולם לא שמעת עליהם, ואין לך מושג מאיפה להביא אותם בכלל. יש לך 2 אופציות ברורות ומיידיות: לומר אין לי, לבאס את הלקוח, שכנראה לא יחזור, או לומר לו ש"יש לי משהו יותר טוב, של חברת "ווקר טקסס הולדם", שמכיל 20% יותר בשר אדם!" או משהו בסגנון, ולגרום לו לנסות.

יש גם את האופצייה השלישית, ההוגנת מכולן לדעתי, והיא לומר ללקוח "אינני מחזיק כאלה, תן לי לברר ולחזור אליך עם מחיר וזמן אספקה".

אופצייה 1, לא יעיל- אתה שורף לקוח כי "אין לך ז לחפש בשבילו".

אופצייה 2, עובדת רק במקרים שאתה מכיר את המוצר המתחרה לפחות חלקית, המוצר שלך באותה סביבת מחיר, או שאתה מכיר את הלקוח אישית\לקוח וותיק. עדיין, זו לא אופצייה שאני מעדיף, כי היא עדיין הטעייה.

אופצייה 3 היא הוגנת לשני הכיוונים- אתה כנה, ולקוח הוגן יידע להעריך את זה. אם הוא יחליט לקנות אחרי שתברר לו, זכית בלקוח VIP, למדת משהו חדש, יצרת קשר עם עוד יבואן, ועזרת לבחור שביקש זאת. ואם יחליט שלא לקנות, לא קרה כלום. עדיין יצרת קשר עם עוד יבואן ולמדת משהו חדש.

זה לא מדפסות? :shock:

גם. וגם סכינים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אכן, אחד מהלהבים קיבל שינון :Shame:

להגנתי אומר כי זה לא אני! צדיק חובש כיפה אנוכי!

איך יכול להגרם מצב כזה? אף אחד לא השתמש בה כגרזן, ותמיד רק על קרש חיתוך נורמאלי, וישר אחרי השימוש- שטיפה, ייבוש ולמגירה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
אכן, אחד מהלהבים קיבל שינון :Shame:

להגנתי אומר כי זה לא אני! צדיק חובש כיפה אנוכי!

איך יכול להגרם מצב כזה? אף אחד לא השתמש בה כגרזן, ותמיד רק על קרש חיתוך נורמאלי, וישר אחרי השימוש- שטיפה, ייבוש ולמגירה.

איך? משימוש ובאי-השחזה, ידידי.

כל סכין אשר משתמשים בה לאורך זמן, תקבל שינון. גם אם אני אשתמש בסכין "קומנדו" (לא קיים דבר שנקרא "סכין קומנדו". המונח הגיע לעולם בעקבות הסרט רמבו) לפתיחת ניילון של אריזת קשיו 100 גרם, בסופו של דבר(אם כי אחרי הרבה זמן), אם לא אשחיז, היא תקבל "שינון". החורפה היא דבר עדין. שימוש על גבי משטח קשיח מעץ או פלסטיק, רק מאיץ את התהליך.

פורסם

כן קוראים לו צליל (לא זכרתי מיקודם) והוא גם מיצר סכינים יחודיות ברמה ובגימור על,

יש לו גם אתר להזמנות (אין בידי קישור), אולי ברווז שמר במועדפים שלו.

בכל אופן, כן הם לפעמים ממש מזלזלים בהשחזה

וחוצמזה הגימור שלהם הוא משהוא עם שריטות של נייר 300~ ומבריק בגלל שהעבירו את הסכין על גלגל בד שמיר עם משחת הברקה

אישית אני לא מוסר להם סכינים שלי, אני כן עושה טובה למכרים/חברים/משפחה ומוסר אליהם השחזות כי אחרי שמבקרים אצלי פיתאום כולם רוצים להשחיז

לעיני משחיזים מנוסים זה נחשב תת רמה של גימור/עבודה, השחזה זה לא הכל

בגלל זה לא הייתי שולח אליהם shun או משהוא בסגנון

מי שרוצה סכין חדה וזהו אז כן לובלינסקי זה פתרון נח

פורסם

ולמי שמעוניין להתחיל להשחיז בעצמו, יש כרגע סט לא רע בכלל

של אבן מים דו-צדדית גדולה למדי הנושאת את שם המותג arcosteel, תמורת מאה זוזים.

מומלץ להתאמן קודם על סכין פשוטה, עניין השמירה על הזווית איננו פשוט בהתחלה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
Sבכל אופן לא הייתי שם אצלהם shun (או אצל כל משחיז אחר מלבד אחד בדרום שמשחיז ידנית עם אבנים)

איפה?

שמתי אצלהם את ה-Blazen שלי, וחזרה פ'סדר.

אני רוצה יותר מפ'סדר, אם אני כבר טורח לקחת להשחזה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני משחיז לי ולמשפחה ולחברים את הסכינים כבר תקופה לא קצרה,

יש לי אבני מים,

180 גריט

250 גריט

500 גריט

800 גריט

1000 גריט

6000 גריט

10,000 גריט

שטול קרמי

סטורפ עור +משחת פוליש

כך שבסוף העבודה הסכינים יוצאות חדות ברמה של תער ומגלחות ידים -רגליים ללא בעיה,

אבל זה אבל גדול. גם אם יהיו לך את האבנים הכי טובות מה שחשוב זאת הטכניקה,

פורסם

יש לי אבני מים יפניות,

180 גריט

250 גריט

500 גריט

800 גריט

1000 גריט

6000 גריט

10,000 גריט

שטול קרמי

סטורפ עור +משחת פוליש

גררררררר:twisted::turn-l::biglaugh::mrgreen::shock2::king::mm_tongue

פשוט להזיל ריר.

פורסם

מה אתה מרייר?

כמה אלפי שקלים וגם לך יש :lol:

אני מסתדר יופי עם אבן גסה 250~

+ דוצדדית 1000-6000

+ גלגל בד שמיר על משחזת ציר שזה מלטש בשניה כמו עבודה של שנה עם סטרופ

יש לי גם אבן טבעית 10000+ שאני כמעת ולא נוגע בה,

חשבתי שזה שימושי אך כל המאמצים להשיג אותה סתם היו מיותרים

פורסם

כנ"ל -> אבן מים דו צדדית של 250/800,

משם קופץ מיד למשטח יהלום 6000 או לסטרופ, תלוי במצב הרוח שלי.

לא צריך להסתבך, ובכל מקרה עיקר העבודה היא שמירה על זווית זהה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...