Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה קופרה/FR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש את הרכבים האלו משנתון 2008. לאחר שקראתי עליהן קצת וביצעתי חיפוש בפורום לא קיבלתי כל כך הרבה מידע.

בכלליות הבנתי שהן מכוניות אמינות שתיהן. ההבדל ביניהן בעיקר הוא 30 כ"ס, מתלים, בולמים ועוד כמה שיפורים שהבנתי שמשנים מאוד בהבדלים ביניהם.

ההפרש בין המחירים הוא לא מעט. השאל היא האם הרכב הזה שווה את המחיר. כמו כן, הייתי מעוניין לקבל נתונים לגבי צריכת דלק של כל אחת מן המכוניות האלו ואת העלויות שלהן במהלך השנה (תיקונים/טיפולים/אגרת רישוי).

קיבלתי הצעת מחיר של 4300 ש"ח לביטוח חובה + מקיף (עבור נהג יחיד - גיל 24, ללא תביעות ב-3 שנים האחרונות) האם זו הצעה טובה?

תודה לכולם!

פורסם

כמו שכתבת הפער בין הקופרה ל FR הוא גדול.

הקופרה הרבה יותר חדה וספורטיבית באופייה והתנהגותה.

השאלה למה אתה מכוון,ישנן אלטרנטיבות אחרות אך לפני הכל תן לנו דרישותך וצאכייך וכמובן תקציב.

פורסם

הרכב מאוד אמין,אם יודעים לשמור על רכב בכלל ורכב עם טורבו בפרט.

ההבדל בין הקופרה וFR הוא משמעותי לאלו שמחפשים לשפר ואופי יותר ספורטיבי.

בולמים קשיחים יותר ומכויילים באופן שונה,דיסקי בלימה גדולים יותר,אינטרקולר צד לאומת חזית בקופרה [מגבלה רצינית אם בא לך קצת לשפר ולקבל אוויר קר יותר אחר יותר משני לחיצות].

הסלון של הרכב יותר יפה בקופרה לדעתי.

ההפרש במחיר כיד שניה הוא לא כזה גדול,חפש רכב מטופל ושמור כמה שיותר.

צריכת דלק טובה מאוד לרכב ספורטיבי:

בעיר 1-9 מחוץ לעיר 1-13 בערך [כל זה בנסיעה רגוע כמובן]

אגרה 1900 ומשהו,אבל אמור לרדת השנה,טיפולים רגילים לחלוטין במוסך מורשה,לא שונה משום רכב אחר שמטופל בצמפיון,תיקונים לא יודע,לא היה לי עד עכשיו.

בכללי אחזקה מאוד שפויה לרכב טורבו ספורטיבי.

המחיר לביטוח,לא נשמע הגיוני בכלל,אני משלם 4500 רק למקיף בגלל שאין לי את כל ההגנות והשטויות שהם רוצים במאות ואלפי שקלים,הצעות שראיתי בפורומים לאנשים לא ירדו מ3700 למקיף תוסיף עוד 1700-1800 לחובה וכבר עברת בהרבה את ההצעה שלך,תבדוק שההצעה הזאת אכן מתייחסת לקופרה ומה כוללת הפוליסה.

אם יש עוד שאלות אשמח לענות.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

איביזה FR וקופרה מגיעות אך ורק ידניות עד שנת הייצור 2008' ומאז (דגמים החדשים) רק עם הגיר DSG הרובוטי.

כמו שכתבו לך למעלה,

ישנם הבדלים בין שתי המכוניות אבל הם דווקא לא ענקיים.

בסופו של דבר מדובר באותם המנועים עם אותם המכלולים.

קולר חזית בקופרה מול קולר צד ב-FR הוא כנראה השוני המשמעותי ביותר (וגם אותו כמובן אפשר לפתור ולשים קולר חזית גדול יותר בשניהם) וכמובן הבולמים.

מבחינת כוח צ'יפ לכל אחת מהן והן עומדות על בערך אותו כוח.

השאלה היא מה אתה מחפש,

לשפר? סטנדרטי?

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

דבר ראשון המון תודה על התגובות המהירות!

אז ככה, הרכב הולך להיות אצלי לכמה שנים ואני רוצה רכב שלא אתאכזב ממנו. התקציב שלי הוא סביב ה-80 אלף. ראיתי שהמחירים שמוצעים במחירונים הם "המלצה בלבד" כי מחירי השוק נמוכים בהרבה (ראיתי גם באוטו דיל שיש שם כמה וכמה FR וקוקופרות וגם ביד 2). כמו כן, זהו רכב ספורטיבי ראשון שלי כך שאין לי המון שאיפות ספורטיביות אני פשוט אוהב לנהוג בסגנון ספורטיבי ואני מחפש אוטו שיזרום איתי (אין צורך למצבי קצה אלא נהיגה ספורטיבית).

לגבי המחיר לביטוח זה מחירים שמיוחדים ובהנחה כלשהי דרך החברה שאבא שלי עובד בה. כלומר 4300 לחובה + מקיף נשמע לי די הוגן לרכב כזה (אין לי אנשים שאני מכיר עם רכבים כאלה שאוכל להשוות איתם. לכן מה דעתכם?).

העלויות אחזקה נשמעות לי די זולות לרכב ספורטיבי (פחות או יותר כמו רכב רגיל. רק להתפלל ששום דבר לא יקרה לטורבו).

אני יותר נוטה לקופרה כי הן גם יותר נפוצות וגם יותר מעניינות מהFR.

אשמח לשמוע עוד תגובות מאנשים שמחזירים רכב מהשנה הזאת. הבנתי שב-2009 הייתה מתיחת פנים כלשהי....

פורסם

אני רכשתי לפני חודשיים איביזה FR 2008

חיפשתי בהתחלה קופרה אבל פשוט יצא שנתקלתי בFR עם 22 אלף קילומטר ולא יכולתי לסרב לכזאת מציאה...פשוט אוטו חדש.

כמובן שאחרי שבוע שמתי ציפ של אפסלוט והאוטו תענוג .

ברור שאם תוכל עדיף כבר לקנות קופרה כי הבסיס יותר טוב , אבל אפשר בהשקעה לא גדולה מידי (בהתחשב בפער המחירים בין FR לקופרה) להביא את הFR למצב מכובד מאוד.

אני מאמין שבעתיד אתקין אינטרקולר חזית ואז אהיה מרוצה יותר :)

פורסם
אני רכשתי לפני חודשיים איביזה FR 2008

חיפשתי בהתחלה קופרה אבל פשוט יצא שנתקלתי בFR עם 22 אלף קילומטר ולא יכולתי לסרב לכזאת מציאה...פשוט אוטו חדש.

כמובן שאחרי שבוע שמתי ציפ של אפסלוט והאוטו תענוג .

ברור שאם תוכל עדיף כבר לקנות קופרה כי הבסיס יותר טוב , אבל אפשר בהשקעה לא גדולה מידי (בהתחשב בפער המחירים בין FR לקופרה) להביא את הFR למצב מכובד מאוד.

אני מאמין שבעתיד אתקין אינטרקולר חזית ואז אהיה מרוצה יותר :)

אז זהו שבדיוק עדיף להשקיע כבר את ה-5/6 אלף נוספים ע"מ להביא קופרה ולא להתעסק עם שיפורים למיניהם. אני מנסה למצוא קופרה שמורה שלא עברה התעללות בסביבות ה-80 אלף. אני מאמין שאפשר למצוא שנת 2008 כזאת. אין לרכב הזה כמעט שוק והמחירונים הם ממש המלצה בלבד כרגע.

• תוכן חדש...