Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיקום גל ארכובה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי גלי ארכובה משומשים של רובר 10/12. הם הושחזו כבר מעבר לגבול התחתון שהיצרן מרשה. מכיוון שהמכונית מצויידת במיסבים יצוקים בטלטלים, פירוש הדבר שהשחזה נוספת תצריך עובי לא סביר של המתכת הלבנה הרכה שממנה עשוי המיסב ובלאי מהיר של המנוע המשופץ.

בספרי המכונאות כתוב שבמצב זה ניתן לצפות את שרוולי גל הארכובה בכרום קשה ולהחזיר אותו לקוטר הנומינלי שלו.

בעבר ניסיתי זאת, על שני גלי ארכובה. שניהם צופו ולוטשו (ביוקר רב) - ונישברו אחרי תקופת שמוש קצרה (פרטים נוספים ב"האוטו שלנו ירוק" - סיפור הרובר). נאמר לי אז כי אחרי הציפוי יש לערוך לגל-הארכובה טיפול טרמי מסויים, שיחזיר לו את הגמישות וימנע את שבירתו.

שאלתי היא: האם למישהו יש מידע על התהליך הנכון לשיקום גל ארכובה, ובייחוד: האם אתם מכירים מומחים לתהליך בארץ? בית-מלאכה המתמחה בעבודה מסוג זה?

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

בגל אל בקריות,שמתי שם קראנק והוא הסביר לי שהוא מצפה את זה בכרום,דבר איתם יש שם אנשים מאוד מנוסים.

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אבל לדעתי זה לא רכב עד כדי כך נדיר באנגליה. לא ניתן פשוט לקנות אחד טוב באיזה אוטוג'מבל??

פורסם

נשמע שאין לך "ליין" בבלוק, במקרה כזה כל גל ארכובה שתשים יהרס.

ממליץ לך להתייעץ בנושא עם שני אנשים:

1. אברם מ"סמוך" בראשון 03-9661956.

2. ברזני שמשפץ גלי ארכובה בתל אביב 03-6836488.

תתחיל מסמוך מכיוון שנראה לי שהבעייה בבלוק.

בהצלחה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
נשמע שאין לך "ליין" בבלוק, במקרה כזה כל גל ארכובה שתשים יהרס.

ממליץ לך להתייעץ בנושא עם שני אנשים:

1. אברם מ"סמוך" בראשון 03-9661956.

2. ברזני שמשפץ גלי ארכובה בתל אביב 03-6836488.

תתחיל מסמוך מכיוון שנראה לי שהבעייה בבלוק.

בהצלחה.

תבדוק אופציה של הזמנה של מנוע קומפלט אחרי אוברול מחול

נראה לי תצא בהכי פחות כסף

בינתיים אתה עושה שיעורי בית שעולים לך בכסף

בכל אופן מחזק תהמלצה על הבחור מראשון

אישית אני לא מאמין בכל השיפוצים האלו

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
תבדוק אופציה של הזמנה של מנוע קומפלט אחרי אוברול מחול

נראה לי תצא בהכי פחות כסף

בינתיים אתה עושה שיעורי בית שעולים לך בכסף

בכל אופן מחזק תהמלצה על הבחור מראשון

אישית אני לא מאמין בכל השיפוצים האלו

אני אישית בעד לשמור על המנוע המקורי של הרכב ככל האפשר, האמריקאים קוראים לזה (Matching Numbers).

המנוע ששיפצתי לאחרונה הוכרז "כמת" על ידי כל ידידיי לתחביב. בעזרתו הרבה של אברם מ"סמוך" שוחזר בלוק המנוע, נעשה לו "ליין" והתוצאה לפנייך:

פורסם

ראובן יקירי,

אני מניח שאתה מתכוון ל in line boring של המנוע. כמובן שזה נערך (השפוץ נעשה בידי האחים שחר, בני ברק, הידועים במומחיותם), זה חלק שגרתי ובסיסי מכל שיפוץ הנערך כהלכה - וא' ב' כשמדובר במנוע עתיק עם מיסבים יצוקים. מנוע האלפא שאתה מביא כדוגמא הוא שלשה דורות צעיר יותר מהמנוע המדובר. הבעיה היתה בטיפול הטרמי לאחר הציפוי, שלא נעשה כהלכה אצל המצפה איתו עובדים האחים שחר.

אגב, השברים הללו ארעו לפני 12 שנה. בעזרתו של ינאי יבאתי אז מאנגליה שני קרנקים חדשים (האחרונים שהיו במלאי של ה RSR), הם הושמו מחדש באותם בלוקים עצמם, ועובדים מאז ועד היום - כך שהבעיה בבירור אינה בבלוקים (כל זה מתואר לפרטיו בסיפור הרובר).

אבל הגדלת קוטר קרנק על ידי ציפוי כרום הוא טכנולוגיה קלאסית, ומופיע בכל ספר לימוד למכונאות. אני מחפש מומחה בארץ לטכנולוגיה זו. הבה נשאיר יבוא מנועים, ושאר שיטות לחסוך כסף להזדמנות אחרת, תארו לעצמכם שאני מודע להן. אני מחפש מומחה מקומי בשטח "עיבוי" קרנקים שחוקים.

חיפוש קצר באינטרנט מראה שבתי מלאכה המתמחים בכך קיימים אפילו אצל השכנים:

http://www.dmidubai.ae/plating.htm

וגם אצל רחוקים:

http://www.ecgrinding.com/Performance_Racing.html

לא סביר שאין כזה בארץ. מי הוא? איפוא הוא?

פורסם

מציע שתתקשר לאלו שציינתי, מעריך שתקבל תשובות.

פורסם

ישראל שאל אותי ואומר לך :-) .

עם כל הכבוד ל"סמוך" ויש כבוד - כאחד מבתי המלאכה הטובים והמצויידים היטב בנושא ראשים הרי שבנושא מנועים וגלי ארכובה ומיסבים יצוקים עדיין "בראזני" הוא מספר 1 בתחום למרות שגם הוא לא מבצע את הציפוי בעצמו . אגב מנוע של אלפא שהגיע אלי לשיפוץ לפני מספר חודשים הגיע מ"סמוך "עם קראנק חרוט אך לא מצופה ולא מלוטש - דבר הנובע לדעתי פשוט מחוסר ידע ...

ולענין הציפוי את הציפוי לא עושים ע''מ לעבות את את גל הארכובה למידה הרצויה . מידת הציפוי בכרום מוגבלת ואין לעלות על המידה המותרת - אחרת הציפוי עלול להתקלף ו /או למנוע הרפיה מתאימה כששני המצבים יביאו לשבירת גל הארכובה .

ולענין גל הארכובה , חשיבות עליונה במיוחד במנועים מהדור הנ''ל (עם מיסבים יצוקים ) סגירת המיסבים בעזרת מדיד פלסטיק והתאמה סבלנית ומרבית .

אודי.

24082010(003).jpg

24082010(004).jpg

25082010(003).jpg

פורסם

שאלתי את יוסי מגל על הוא אומר שאין בעיה בכלל,דבר איתו,לפחות תקבל עצה טובה אין לך מה להפסיד...

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם

ראשית תודה לכל העונים. תודה מיוחדת ליהלי רתם שטרח וצלצל והביא לידיעתי קיומו של בית-מלאכה בשם "המשפץ" (רח' לבנדה 36 בתל-אביב) המתמחה בדיוק בעבודות מסוג זה – שיפוץ ו"עיבוי" גלי ארכובה וכיו"ב על ידי צפוי כרום קשה.

לבית-המלאכה הנ"ל יש אפילו אתר משלו באינטרנט:

http://www.hameshapetz.co.il/aboutUs.html

ניגשתי אליהם הבוקר עם גל-הארכובה השבור לשמוע חוות-דעתם ולברר אפשרות שיפוץ אלו שנותרו בידי.

לדעתם אפשרות סבירה היא כי אחרי הציפוי לא נערך לגלי-הארכובה ז"ל שחרור מימן – פעולה הנעשית בתנור מיוחד, בדומה לטיפול טרמי. ללא טיפול זה מאבד גל-הארכובה העשוי פלדה מחושלת את גמישותו והופך לפריך ושביר. ברשותם תנור מתאים לשחרור מימן וגם נסיון בעבודות מעין אלו והם מוכנים לקבל את העבודה.

אני מצרף (למען יראו ויראו) תמונות מהקרנק השבור. ניתן לראות בבירור את את ציפוי הכרום שעוביו כמילימטר (80 undersize!)

crank1b1.jpg

crank1A1.JPG

crank_broken1a.JPG

crank_brokena.JPG

פורסם

עוד טיפונת באותו עניין - המידע הזה יכול להיות חשוב למי שמנסה לשפץ חלקי רכב נדירים שקשה מאד להשיג להם חלופה.

חזרתי היום ל"המשפץ" עם יד-הסרן (hub) שבה שחוקים תושבות המיסבים והמשטח עליו פועלים מחזירי השמן. מדובר בחלקי רובר 10 שנת 1947.

מכיון שמדובר בחלקים בטיחותיים קריטי לבצע נכון את השיפוץ. "המשפץ" ישחיזו את החלקים, יצפו אותם בכרום קשה ויחזירו אותם למידה המקורית.

מסתבר (והם הראו לי תקנים ומאמרים מקצועיים הדנים בנושא) שהטיפול שונה לפי דרגת הקושי של החלק (ואגב, ברשותם כלים המאפשרים מדידת נתון זה). בעוד שחלקים שהקושי שלהם קטן מ 25 לא זקוקים לטיפול מיוחד לאחר הציפוי, חלקים שהקושי שלהם גדול מכך זקוקים לטיפול טרמי לשיחרור המימן - ופה הנקודה: על השחרור להתבצע תוך שלוש שעות מרגע שהציפוי מסתיים. אחרת משתנה ההרכב המטלורגי של החומר והוא נהפך לפריך, ללא דרך חזרה.

הבאתי איתי king pin ו steering rocker shaft שצופו גם הם לפני יותר משתים עשרה שנה והושחזו על ידי האחים שחר - אבל ללא טיפול טרמי. החלקים נראים נהדר אחרי הזמן הארוך הזה - אבל בדיקה שערכו "המשפץ" העלתה כי דרגת הקושי שלהם היא למעלה מ 90 - ומטעמי זהירות לא אשתמש בהם, בגלל דרך ההכנה הלקויה.

מצורפת תמונת ה rocker shaft הפסול.

steering-rocker-shaft.JPG

• תוכן חדש...