Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו או ספייס ורסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בהמשך לפוסטים הקודמים שלי (רכב אוטומטי חסכוני בדלק שיחליף את הפוקוס שיש לי כיום) ואחרי שחרשתי את האינטרנט, חשקה נפשי בפולו TSI, שלכאורה גם עונה על הדרישות שלי מהרכב (חסכוני בדלק, בטיחותי, מנוע חזק וישרוד את הנסיעות הארוכות). אולם מחיפושיי ברשת התרשמתי כי הרכב יקר לתחזוקה, ועלול לבקר במוסך יותר מרכבים אחרים בסגמנט (לדוגמא הונדה ג'אז). עוד דבר שמטריד אותי בקשר לפולו זה התלונות הרבות על הגיר.

לכן חשבתי לבחון את האופציה של טויוטה ספייס ורסו, שלמיטב הבנתי אף היא עונה על הדרישה של חיסכון בדלק ואמינות, אך לעומת זאת המנוע חלש יותר ואני לא בטוחה שהיא תשרוד בכבוד את הנסיעות לחיפה.

כיום אני נוהגת על פוקוס אוטומטית ופעמים רבות בדרך מחיפה לתל אביב יש לי תחושה כאילו הרכב התעייף והוא לא סוחב יותר, ואני חוששת שזה יהיה המצב גם עם הטויוטה.

(מאותה סיבה וגם בגלל המחיר ויתרתי על הג'אז)

עם זאת מאחר וההבנה הטכנית שלי במכוניות שואפת ל 0, אשמח לשמוע מה דעתכם, מי מבין ה 2 עדיפה ?

(הדרישות שלי בקצרה: חיסכון בדלק, בטיחות, אמינות, נוחות וכמובן מנוע חזק יחסית לסוג זה של רכב )

פורסם
שלום,

בהמשך לפוסטים הקודמים שלי (רכב אוטומטי חסכוני בדלק שיחליף את הפוקוס שיש לי כיום) ואחרי שחרשתי את האינטרנט, חשקה נפשי בפולו TSI, שלכאורה גם עונה על הדרישות שלי מהרכב (חסכוני בדלק, בטיחותי, מנוע חזק וישרוד את הנסיעות הארוכות). אולם מחיפושיי ברשת התרשמתי כי הרכב יקר לתחזוקה, ועלול לבקר במוסך יותר מרכבים אחרים בסגמנט (לדוגמא הונדה ג'אז). עוד דבר שמטריד אותי בקשר לפולו זה התלונות הרבות על הגיר.

לכן חשבתי לבחון את האופציה של טויוטה ספייס ורסו, שלמיטב הבנתי אף היא עונה על הדרישה של חיסכון בדלק ואמינות, אך לעומת זאת המנוע חלש יותר ואני לא בטוחה שהיא תשרוד בכבוד את הנסיעות לחיפה.

כיום אני נוהגת על פוקוס אוטומטית ופעמים רבות בדרך מחיפה לתל אביב יש לי תחושה כאילו הרכב התעייף והוא לא סוחב יותר, ואני חוששת שזה יהיה המצב גם עם הטויוטה.

(מאותה סיבה וגם בגלל המחיר ויתרתי על הג'אז)

עם זאת מאחר וההבנה הטכנית שלי במכוניות שואפת ל 0, אשמח לשמוע מה דעתכם, מי מבין ה 2 עדיפה ?

(הדרישות שלי בקצרה: חיסכון בדלק, בטיחות, אמינות, נוחות וכמובן מנוע חזק יחסית לסוג זה של רכב )

בנוסף לכל מה שיגידו מלומדי הפורום, דבר ראשון זה לקחת את שני הרכבים לנסיעת מבחן.

קחי בחשבון שהטויוטה תהיה מרווחת יותר הן בתא הנוסעים והן בתא המטען בהשוואה לפולו. אם נושא זה חשוב לך.

פורסם

אפשר להביא לך טיפ קטן?

כשקונים משהו, עדיף לא להתחיל "לחפור" בחיפוש אחרי הדבר ה"מושלם", כי אין לזה סוף, בסופו של דבר, מה שאת תקני לא יהיה מושלם, ותהיי מבואסת מהקנייה. הדגש הוא כמובן על החפירה האובססיבית, שכן השוואת מחירים ובדיקה זה משהו שכן צריך לעשות.

ועכשיו, בקשר לרכב,

אני מראש מתנצל אם אני נכנס לך לכיס, אבל עד כמה שאני זוכר את הולכת להוציא בשנה בסביבות ה-30 אלף שקל על דלק, וגם יש לך את הכסף/לא מפריע לך ירידת ערך של רכב חדש, אז למה בכלל להתעסק בכול הזוטות של "מנוע שלא יחזיק וכו'?

הרי במידה וזה כן יהיה נכון, אחרי 4-5 שנים שזה יקרה, את כבר תוציאי סביבות ה-150 אלף שקל על הוצאות קבועות, אז עוד ה-4 אלף על מנוע חדש, זה מה שישנה?

הצעה שלי, תעשי נסיעה על הרכבים הכי חסכוניים,בטיחותיים,רצוי ללא מערכות חדישות מפוקפקות מבחינת אמינות, תשווי בניהם מבחינת נוחות, קחי את האחד שבחשבון משוקלל יהיה הכי חסכוני+בטיחותי+נוח , ושלום על ישראל.

פורסם

היי davemustaine87,

קודם כל תודה. ואתה צודק אין דבר שהוא מושלם.

בקשר לרכב, לא בטוחה שהבנתי - אתה ממליץ ללכת על רכב (חדש?) שהוא הכי חסכוני בטיחותי ונוח ללא מערכות חדישות (כלומר לא מנוע TSI) ??

מה שמפריע לי ברכבים החסכוניים, זה לא שהמנוע ילך אחרי 4 שנים (מנוע עולה 4000 ש"ח?), אלא שבמשך 4 שנים אני אסע על עגלה שבקושי סוחבת. מחפשת רכב חזק, שאני לא ארגיש שאני צריכה לתת לאוטו דחיפה כדי שיסע, ולכן חשבתי על פולו TSI.

אם יש אופציות אחרות אני אשמח לשמוע.

פורסם

תעשי נסיעת מבחן על הרכבים, ותיראי אם הרכבים ברמה מספקת או לא. בתאוצות מהמקום, הרכבים הקטנים לא יפלו מהפוקוס שלך, בתאוצות במהירות ביניים לשם עקיפה זה יותר מורגש, כנ"ל לגבי הפולו TSI עד כמה שאני יודע.

לרוב זה ברירה, או לחסוך בדלק או לקבל יותר כוח. תעשי את השיקול שלך.

פורסם

אני גם התלבטתי לפני חודשים בין אותן מכוניות

בסוף קניתי פולו TSI

לרכב יש יותר כח יותר נעים לנהוג בו מאשר טויוטה

מצד שני יש לו פחות גימיקים ומשחקים

דבר נוסף שגרם לי לא לקנות טויוטה זה הניסיון הרע שהיה לי עם יאריס 2010

פעם ראשונה שהיתה לי טויוטה יאריס, וזו הפעם האחרונה שתהיה לי טויוטה!

פורסם

אני לא יודע איזה נסיון רע היה לך עם היאריס, אני דווקא לקוח מרוצה מאוד של טויוטה כבר כמעט 9 שנים במצטבר.

הספייס ורסו מגיעה עם גיר רציף, לנהג ההדיוט מדובר בגיר נוח ויעיל עשרות מונים על פני הגיר הרובוטי ביאריס הרגילה.

לגבי הפולו, אין ספק שהפולו מציגה יחידה כוח מתוחכמת וחזקה יותר (בעיקר במומנט) ותיבת הילוכים DSG חדשנית, לטוב ולרע.

עם זאת הרוח הנושבת בפורום היא שהשירות והתמחור של צ'מפיון מוטורס היה יכול להיות טוב יותר וההתרשמות האישית שלי היא שמדובר ביבואן שלא ממש משקיע בלקוחותיו ובאיכות השירות.

עלות החלפים של טויוטה בארץ גם היא שערורייתית, אך מדיניות השירות ורמת המוסכים המורשים טובה מאוד, איכות הרכבים מצויינת וגם המחירון (ההזוי) לא משקר. תוסיפי לזה שימושיות בדמות מרווח פנים עדיף משמעותית מהפולו ותקבלי מי לדעתי המנצחת בדו קרב הנ"ל.

אגב, בשום רכב אין סיבה להחליף מנוע לאחר 4 שנים, בטח אם טיפלו בו כמו שצריך. זה שיקול שממש לא צריך לקחת בחשבון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני לא יודע איזה נסיון רע היה לך עם היאריס, אני דווקא לקוח מרוצה מאוד של טויוטה כבר כמעט 9 שנים במצטבר.

הספייס ורסו מגיעה עם גיר רציף, לנהג ההדיוט מדובר בגיר נוח ויעיל עשרות מונים על פני הגיר הרובוטי ביאריס הרגילה.

לגבי הפולו, אין ספק שהפולו מציגה יחידה כוח מתוחכמת וחזקה יותר (בעיקר במומנט) ותיבת הילוכים DSG חדשנית, לטוב ולרע.

עם זאת הרוח הנושבת בפורום היא שהשירות והתמחור של צ'מפיון מוטורס היה יכול להיות טוב יותר וההתרשמות האישית שלי היא שמדובר ביבואן שלא ממש משקיע בלקוחותיו ובאיכות השירות.

עלות החלפים של טויוטה בארץ גם היא שערורייתית, אך מדיניות השירות ורמת המוסכים המורשים טובה מאוד, איכות הרכבים מצויינת וגם המחירון (ההזוי) לא משקר. תוסיפי לזה שימושיות בדמות מרווח פנים עדיף משמעותית מהפולו ותקבלי מי לדעתי המנצחת בדו קרב הנ"ל.

אגב, בשום רכב אין סיבה להחליף מנוע לאחר 4 שנים, בטח אם טיפלו בו כמו שצריך. זה שיקול שממש לא צריך לקחת בחשבון.

איתמר.

אם לא שמת לב רשמתי שמדובר ביאריס 2010 שזה רכב שונה מאד מיאריס מלפני 9 שנים.

פעם ראשונה שהיתה לי טויוטה יאריס, וזו הפעם האחרונה שתהיה לי טויוטה!

פורסם

מה הקשר? בירה נשר.

דווקא היאריס שלי סה"כ בת 5. ואני לא יודע כמה מרורים הצליחה להאכיל אותך יאריס בת שנה שאתה כל כך סובל. אתה פשוט לא מסתדר עם הגיר הרובוטי או דבר אחר?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...