Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעשיית רכב כחול לבן...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוכחה לעיל אפשר למצוא בסופה... מיוצרת בארץ אבל עדיין יקרה להכביר, מדוע? שילוב של הכל..

פה אני חושב שאתה טועה.

בעבר אני זוכר שהסופה היתה עולה גרושים (יחסית), ותקנו אותי אם אני טועה - הוחלט לא לתת לה הקלות במס יותר ואז החלה העלייה הגדולה במחיר.

אני זוכר שקראתי את זה איפשהו, זה לא כ"כ מדויק - אשמח אם תתקנו אותי.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
זה רק אני או שהנושא הזה נטחן עד תום עשרות פעמים?

רוצה אני אייבש אותך? לייצור מכונית אחת דרושים מאות (אם לא אלפי, אני לא זוכר) ליטרים של מים. לנו אין את זה. הנושא יורד מהפרק.

1.סליחה אני חדש פה.

2.אתה יכול בבקשה להסביר לי למה נצרכת כזאת כמות גדולה של מים?

קודם כל שלום Slash וברוכה הבאה, דבר שני כנראה שלאוניד חושב שפה מייצרים רכבים אמפיביים כדי לשוט בכינרת (*** עריכה*** נכון לעכשיו - לא צריך גם רכב אמפיבי כדי לשחות שם...)

בקיצור, אולי הבנאדם (לאוניד) מתכוון לבחינות מבחן לרכבים אמפיביים :wink:

לך תבין ! אז עד אז, שוטו בשלום ובזהירות... :wave2:

:twisted: חולה~הגה :twisted:

פורסם
מיזה זמן מה אני חושב לעצמי על רעיון תעשיית רכב בארץ, זה יכול די לעזור לכמה תחומים בארץ: כלכלה, מובטלים ועוד...

הכוונה היא להקים חברה שתרכיב רכבים בארץ וכך לא יהיה צורך לקחת מיסוי אדיר על ייבוא לארץ....

אולי אפילו איזה חברה רצינית תשים לב אלינו, כמו שקרה לסקודה ועוד...

מן הסתם יש לרעיון מלא מכשולים, אך מותר לחלום.

מה אתם חושבים?

אני הייתי הולך על ייצור פקקים לאמבטיה כפיתרון לבעיית האבטלה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם, לצורך העניין, היה פה כוח עבודה זול, מזרח תיכון חדש ואידליה מטורפת בין העמים הסובבים איתנו, אז יכול להיות שיהיה מקום למפעל רכב בישראל.

נניח והיה שלום מוחלט ביננו לבין הפלסטינאים, אז כוח עבודה זול יכול להיות נושא שאפשר להתגבר אליו .

ונניח שיש כוח עבודה זול, המכשול הבא הוא פער עצום בנסיון וטכנולגיה, גם זה פתיר.

לא חייבים לפתח פס ייצור מחדש, אפשר להתחיל איפה שהתחילו הקוראנים, קונים איזהשהו פס ייצור של רכב שכבר לא מיוצר אבל היה דיי מוצלח לזמנו ומתאים לשוק המקומי , מתחילים לייצר אותו ולומדים איך מתקדמים הלאה.

וכאן נכנס הקטע של האידליה , השוק המקומי הוא זה שיכול לקבוע את הצלחתו או אי הצלחתו של פרוייקט כזה, עם כל הכבוד לנו (ואין הרבה כבוד ) אני לא מאמין שנצליח לייצר משהו שיימכר לאירופה בכמויות כאלה שתצדיק את המפעל הזה (אלה אם כן עראפת יפעיל פרוטקצייות שיש לו ואין לנו) מה גם שבאירופה, קונים מכוניות לפי איכות וטיב ועם זה לא נוכל להתחרות , מה גם שעלויות המשלוח והמיסים (כל עוד לא נהיה חלק מהשוק האירופי המשותף) יטרפדו כל מחשבה על מכונית שתנצח את המקבילות האירפואית במחיר.

אז מה נשאר לנו ? שוק מקומי , האמת שאם לוקחים בחשבון שמפעל כזה ייצר מכוניות למצריים, טורקייה, ירדן, סוריה ולבנון, אז יכול להיות שהשוק המקומי דווקא כן מספיק גדול בשביל להצדיק קיומו של מפעל כזה, אבל מה לעשות שהיום בו פקיד מצרי ייכנס לסוכנות "כחול לבן" ויזמין לו איזה "משיח" עם ח"ח , נ"מ (מאירוני שזה מושגים צבאיים ? ) ומזגן מיוחד לארצות חמות רחוק עוד יותר מהיום בו נמצא נפט מתחת לבלטות של שוק מחנה יהודה.

פורסם

רוצים תעשיית רכב כחול לבן ???

תקנו ב.מ.וו (שלומי, סחתיין על הסמלון).

עכשיו ברצינות - טכנולוגיה יש לנו, כוח עבודה יש (האבטלה היום בשיעור גבוה) ידע - ניתן לרכוש.

עד כה, הכל טוב ויפה, אבל אני רוצה לראות איך תיראה מכונית ישראלית שפותחה עם "גישת הכסת"ח" האופיינית לדור שלנו...

אני לא הייתי נוסע על אחת, עד שהוכחה כאיכותית ותקינה. ראה ערך - סוסיתא (או שמא הייתה זו רום כרמל) מפיברגלאס - המזון האולטימטיבי לגמלים - עכשיו אצל הוטרינרים המובחרים.

פורסם
חבר'ה, בפעם האחרונה שבדקתי צריך הרבההההה מים בשביל לייצר את הפח של הרכב....

אתה כנראה מתכוון לכמות האדירה של חשמל?

כידוע הרבה אוזרי תעשייה כבדים נמצאים ליד מפלי מים המפסקים את החשמל הרב הדרוש לייצור (דיטרויט לדוג')

או אולי התכוונת שהעובדים צמאים ולכן צריך מים?

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם
זה רק אני או שהנושא הזה נטחן עד תום עשרות פעמים?

רוצה אני אייבש אותך? לייצור מכונית אחת דרושים מאות (אם לא אלפי, אני לא זוכר) ליטרים של מים. לנו אין את זה. הנושא יורד מהפרק.

1.סליחה אני חדש פה.

2.אתה יכול בבקשה להסביר לי למה נצרכת כזאת כמות גדולה של מים?

קודם כל שלום Slash וברוכה הבאה, דבר שני כנראה שלאוניד חושב שפה מייצרים רכבים אמפיביים כדי לשוט בכינרת (*** עריכה*** נכון לעכשיו - לא צריך גם רכב אמפיבי כדי לשחות שם...)

בקיצור, אולי הבנאדם (לאוניד) מתכוון לבחינות מבחן לרכבים אמפיביים :wink:

לך תבין ! אז עד אז, שוטו בשלום ובזהירות... :wave2:

:twisted: חולה~הגה :twisted:

ברוך הבא!

איך הגעת למסקנה שאני נקבה?!

פורסם

הסיבה שהייצור בארץ הפך ללא כדאי שכבר בימים של הסוסיתות והפורדים שהורכבו בארץ הוטל עליהם אותו מיסוי של רכב מיובא וכך המחיר שלהם היה לא כדאי, כי באותם מחירים קיבלת כלי רכב שלא היו ספרטניים בצורת מחרידה.

פורסם

אני חושב דוקא שאם משהו יצליח להגיע למצב שיש לו כבר מפעל לרכב בישראל והכל עובד- הוא יעשה הרבה כסף

רק ש.... אף אחד לא יגיע למצב כזה :lol:

פורסם
אני חושב דוקא שאם משהו יצליח להגיע למצב שיש לו כבר מפעל לרכב בישראל והכל עובד- הוא יעשה הרבה כסף

רק ש.... אף אחד לא יגיע למצב כזה :lol:

מספיק למצוא איזה משקיען עם כסף (רצוי הרבה) שאוהב מכוניות ומאמין בפוטנציאל, להקים ת'מפעל, להעסיק את האנשים הנכונים, ומשם אני מסכים איתך שכבר הדברים יסדדרו על הצד הטוב ביותר.

פורסם

לפי דעתי כל הבעיות האלה של מיסוי ושל כוח עבודה ושל עוד הרבה בעיות שהעלתם לכאן לכולן יש הרבה פתרונות פשוטים.

להלן כמה דוגמאות:

היורו- ישראל יכולה להצטרף ליורו ברגע שהכלכלה שלה תבוסס טיפה יותר והשער עם היורו ישתווה בערך משהו שלפי דעתי לא ממש שקול למציאת נפט באמצע שוק מחנה יהודה.

כוח עבודה- כוח עבודה הכוונה פה היא כוח עבודה זול נכון? לפי דעתי כשיקום מישהו ויסביר לכל המובטלים שהנה הגיעה להם הזדמנות לעבוד בעבודה מכובדת הם יקומו ויתחילו לעבוד.

חוץ מזה אם לבחור באפשות היותר הגיונית תמיד אפשר להביא פועלים מהשטחים או מתאילנד.

בעיה של חשמל- לפי דעתי חברת חשמל יכולה ללא מאמץ גדול להפיק מספיק חשמל לפס יצור קטן.

מיסוי- הבעה הכי גדולה בארץ עם המכונית, מיסוי.

לפי דעתי הממשלה תוציא חוק שיקל על המיסוי של קניית מכוניות תוצרת הארץ ולא ההפך כמו שנאמר כאן. מה שבטוח בנושא הזה המיסוי לא יישאר אותו הדבר.

משקיענים- מי שראה את ראלי לונדון- ירושלים, מי שראה כמה אמריקנים ואירופאיים ציוניים שהם מיליארדרים צריך לדעת שאין בעיה של תקציב אם יקחו את הפרוייקט הזה ברצינות כפרויקט להעלאת מצב המשק.

הערות- אני אומר מעכשיו שגם אם יהיו בעיות נגיד של ייצור פח כי צריך המון מיים או ייצור של משהו אחר שאין לנו תמיד אפשר להשיג חומרים מסין\ יפן\ קוראיה או מקפריסין\ תורכיה\ יוון.

ידע- אני חושב ויודע אפילו שיש במדינתנו הצנועה לא מעט מהנדסי רכב יצירתיים שכעט הם צערים ושאם ישקיעו בידע שלהם נגיד בלימוד באוניברסיטה בחו"ל אזי לא יהיה חסר לנו פה ידע ועם המוח הישראלי נעקוף בסוף את האירופאיים.

שוק- אני חושב שלפי התגובות פה בפורום ולפי תגובות של אנשים בכלל יהיה שוק אם המכוניות הללו ייבנו טוב וייחשבו ללוקסוס או לפחות למשהו שמשתווה למזדה לאנטיס.

אני חושב שהרבה ליסנניגים והרבה מוסדות ממשלתיים יישמחו להשתמש בתוצרת כחול- לבן,

שהמשטרה, מכבי האש, חברת חשמל, העירייות, ביטוח לאומי, משרדי ממשלה= כולם ייקנו את הרכבים תוצרת כחול לבן.

כל מה שנאמר כאן תלוי בדבר אחד בעיקר:

תמיכת הממשלה שתגרור הורדת מיסוי, תמיכה פיננסית, פיתוח תשתיות (למפעלים) ואם הממשלה לא תבין את כל זה ואת מה שהמדינה תקבל בחזרה כאשר הייבוא של המכוניות ייקטן משמעותית וכאשר הייצוא ייגדל בעצם מכלום למשהו..

ומכאן הדרך סלולה לפנינו.

מאור 8)

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
מספיק למצוא איזה משקיען עם כסף (רצוי הרבה) שאוהב מכוניות ומאמין בפוטנציאל, להקים ת'מפעל, להעסיק את האנשים הנכונים, ומשם אני מסכים איתך שכבר הדברים יסדדרו על הצד הטוב ביותר.

היו כאלה - לא אחד אלא שניים:

האחד קראו לו אפרים אילין שהרכיב פה: קייזר פרייזר, רנו למיניהן ( קאטר שבו דופין ופורגונט), לארק וקונטסה.

הוא עדיין חי, וגילו מתקרב למאה...תתקשר אליו הוא כבר ישכנע אותך למה זה לא כדאי...

השני קראו לו יצחק שובינסקי והוא ייצר פה את הסוסיתא לדורותיה.

כבר חצי-יובל שהוא לא איתנו אז יהיה קשה לשאול אותו.

אגב צחוק הגורל המפעל שייצר את הרום-כרמל בטירת הכרמל מייצר היום אסלות מפיברגלס... :lol:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האחד קראו לו אפרים אילין שהרכיב פה: קייזר פרייזר, רנו למיניהן ( קאטר שבו דופין ופורגונט), לארק וקונטסה.

הוא עדיין חי, וגילו מתקרב למאה...תתקשר אליו הוא כבר ישכנע אותך למה זה לא כדאי...

אגב צחוק הגורל המפעל שייצר את הרום-כרמל בטירת הכרמל מייצר היום אסלות מפיברגלס... :lol:

קראתי על האדם המכובד, למה אתה כל כך בטוח שהוא דווקא מתנגד לרעיון?

פורסם

קראתי על האדם המכובד, למה אתה כל כך בטוח שהוא דווקא מתנגד לרעיון?

אולי בגלל כל הכסף שהפסיד מההשקעה הזאת?

ועכשיו ברצינות, לבחור שכתב על המיסוי על הסופה... אני בספק אם המיסוי של רכב מתוצרת הארץ בכלל משתווה למס הנלקח על מכונית מיובאת... אני לא יודע מה המיסוי על הסופה, אבל הוא בטוח הרבה פחות מ-127% (זהו המס הכולל (כולל הכל) על רכב מיובא, לא?)

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

• תוכן חדש...