Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעשיית רכב כחול לבן...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיזה זמן מה אני חושב לעצמי על רעיון תעשיית רכב בארץ, זה יכול די לעזור לכמה תחומים בארץ: כלכלה, מובטלים ועוד...

הכוונה היא להקים חברה שתרכיב רכבים בארץ וכך לא יהיה צורך לקחת מיסוי אדיר על ייבוא לארץ....

אולי אפילו איזה חברה רצינית תשים לב אלינו, כמו שקרה לסקודה ועוד...

מן הסתם יש לרעיון מלא מכשולים, אך מותר לחלום.

מה אתם חושבים?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אך ורק בגדר חלום.

הרי הישראלים בחיים לא ייקנו רכב מישראלים (פרט לצבא שכנראה יהיה הלקוח הכי גדול שלך ואז בטח תתמקד לרכבים שיתאימו לו יותר כמו ג'יפ)

בחו"ל אף אחד לא סובל את הישראלים אז בטח ובטח שלא ייקנו.

בסוף מה שייקרה זה תע"ר II.

תקבל רכב סתמי בלי שום ייחוד במחיר מטורף, שרק כמה פסיכים (כמו משהב"ט - כי להם לא אכפת.. כסף שלך) ירצו לקנות כחדש.

פורסם
אך ורק בגדר חלום.

הרי הישראלים בחיים לא ייקנו רכב מישראלים (פרט לצבא שכנראה יהיה הלקוח הכי גדול שלך ואז בטח תתמקד לרכבים שיתאימו לו יותר כמו ג'יפ)

תקבל רכב סתמי בלי שום ייחוד במחיר מטורף, שרק כמה פסיכים (כמו משהב"ט - כי להם לא אכפת.. כסף שלך) ירצו לקנות כחדש.

מצטער אבל אני חולק על דעתך, אם לייצר פה רכב נורמאלי ישראלים כן יקנו אותו (מן הסתם הוא יהיה פי 2 זול יותר), בארצנו יש לפי דעתי פוטנציאל לייצר משהו רציני (ראה פורום זה).

תכלס בתחום התעשייה העולם מעריך אותנו ויודע שיש לנו פוטנציאל (ראה היי טק).

רק צריך לממש את הפוטנציאל. (או להמשיך ולחלום)

פורסם

זה רק אני או שהנושא הזה נטחן עד תום עשרות פעמים?

רוצה אני אייבש אותך? לייצור מכונית אחת דרושים מאות (אם לא אלפי, אני לא זוכר) ליטרים של מים. לנו אין את זה. הנושא יורד מהפרק.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
זה רק אני או שהנושא הזה נטחן עד תום עשרות פעמים?

רוצה אני אייבש אותך? לייצור מכונית אחת דרושים מאות (אם לא אלפי, אני לא זוכר) ליטרים של מים. לנו אין את זה. הנושא יורד מהפרק.

1.סליחה אני חדש פה.

2.אתה יכול בבקשה להסביר לי למה נצרכת כזאת כמות גדולה של מים?

פורסם
אך ורק בגדר חלום.

סליחה על הבורות אבל מזה תע"ר?

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

פורסם
אך ורק בגדר חלום.

תעשיות רכב

זה מה שמוכר לך הג'יפ-"סופה"....המפעל בנצרת.

פורסם
אך ורק בגדר חלום.

תע"ר=תעשייה ערבית, בגלל המוצר :wink:

סתם. הכוונה היא לתעשיית רכב, נצרת ע"ש המיקום שלה.

מרכיבים שם את הסופות ובעבר נ.נ, אבירים ונדמה לי שגם ההאמרים הממוגנים.

* עריכה *

זיזי - הקדמת אותי בשנייה

פורסם

חבר'ה

ייצור של כלי רכב בארץ כלל וכלל לא משתלם, לא ליצרן ולא לצרכן... ולמה?

א.

עלות תפעול שוטף ואחזקת עובדים בארץ גבוהה בהרבה מבחו"ל כמו טורקיה, סין, וכדומה...

אם עלות העובדים גדולה, כך גם העלות הכללית תגדל...

ב.

חלקים יקרים יותר.. אין בארץ יצור של מרבית החלקים של הרכבים, וכמו כן, לא יהיה צורך בכמות עצומה של חלקי רכב (כמה כבר יכולים למכור כאן?) ואזי היצרן לא יוכל להוזיל עלויות ע"י קניה מסיבית של חלקים.

ג.

רווח. כמה כבר היצרן יוכל למכור כאן בכדי להיות רווחי ולהמשיך לייצר? מספיק בשביל לכסות את כל ההוצאות ולתת רווח מספיק יחסית לכסף שהושקע? תחשבו בעצמכם.. יחס לא טוב בכלל...

הוכחה לעיל אפשר למצוא בסופה... מיוצרת בארץ אבל עדיין יקרה להכביר, מדוע? שילוב של הכל..

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

פורסם

שוק הרכב הישראלי בטל בשישים לעומת עלות הפיתוח של מכונית בעלת פוטנציאל להתחרות במיטב התוצרת העולמית. לפתח מכונית חדשה זה סיפור שיכול לעבור את המיליארד דולר - וזה לחברה כמו פורד, בעלת מדף מוצרים נרחב ממנו אפשר לקחת לא מעט מן המוכן (מנועים, תמסורות, מתגים, אלקטרוניקה, מה לא).

זה בשביל פיתוח הדגם; מה עם מפעלים? (סופר מתוחכמים). עוד המון, המון כסף.

זה היה אולי אפשרי בימי קדם (שנות ה60), וגם אז בקושי. כיום, מכוניות הן דבר כלכך מורכב שפשוט חבל לטרוח.

בקיצור, גם אם תשלוט ב10 אחוז משוק הרכב הישראלי - אתה עדיין תפסיד. אלו החיים.

מה שכן אפשרי הוא מפעל הרכבה לדגמים מסויימים (מאזדה 3, מישהו?). לא יודע אם זה שווה, זה בטוח יותר הגיוני.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם אתם לא רוצים רכב ישראלי. תוכלו להקים את המפעל באשדוד או באשקלון ואז הרכבים יהיו תוצרת רוסיה :D. דרך עגב מרוסיה יצאו אחלה מכוניות לאדה מממ....ועוד לדה וג'יפ ניבה.

בהצלחה :wink:

פורסם
אם אתם לא רוצים רכב ישראלי. תוכלו להקים את המפעל באשדוד או באשקלון ואז הרכבים יהיו תוצרת רוסיה :D. דרך עגב מרוסיה יצאו אחלה מכוניות לאדה מממ....ועוד לדה וג'יפ ניבה.

בהצלחה :wink:

אמממ בינתתים אתה צוחק על רוסים ואתה לא יודע לכתוב בעברית , חוץ מזה היית מת שיהיה משהו בארץ שיהיה דומה לתעשיית הרכב הרוסית זה שאתה מכיר רק את האוטו לאדה זה בעיה שלך שיש לך חור בהשכלה.

[/b]

ניסן אלמרה 01' 1800

• תוכן חדש...