Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי טויוטה פוראנר ואני צריך לקנות לו שמן מנוע.

הצמיגות(לפי Castrol) היא 5W-40, ואין לי מושג איזה שמנים כדאי לקנות.

יש המלצה?

אריאל

פורסם

עדכון:

הייתי באוטודיפו, מכיוון שיש לרכב נזילת שמן אז קניתי שמן פשוט של דלק, רק כדי שאני אוכל להגיע למוסך, אחרי זה אני אביא למוסך ליקווי מולי שישימו ברכב.

באוטו-דיפו יש מחירים לא רעים לחברות הטובות:

לשמן 15W40 של ליקווי מול ב130ש"ח, מוביל1 150ש"ח, אגיפ 140ש"ח.

ממליץ לקפוץ למי שצריך.

פורסם

LM הם סבירים מאוד.

כמה ק"מ עשה הרכב שלך? אם הוא גבוה והרכב אוכל שמן, אז לדעתי עדיף לך להשאר עם שמן חצי-סינטטי כגון ה LM.

נתקלתי ב agip באוטו דיפו, וקניתי אחד כזה לפיאסטה של אמא שלי (לפני שהיא נמכרה). אחרי חודש שימוש, בדקתי את השמן- והשמן יצא בגוון חום ואפילו לא שחור (שמראה על ספיחה של המשקעים), דבר שעורר את חשדי. בדוק את צבע השמן במידה ואתה קונה agip.

פורסם

240,000ק"מ

הרכב לא אוכל שמן, כרגע יש לו נזילת שמן כנראה אחד האטמים התייבש או משהו(הרכב עמד הרבה זמן)

אתם ממליץ לקחת אתה הMOBIL1 אולי במקום הLM?

עוד שאלה, מה ההבדל בין שמן מינרלי לחצי סינטטי או סינטטי?

פורסם

ראיתי הרבה חוות דעת טובות על mobil1 באתר שצירפתי לך.

יש גם amsoil שנחשב לא רע, וגם castrol. אם הקילומטרז' לא היה גבוה, הייתי ממליץ לך לעבור ל RP (אני משתמש בו בעצמי). מכיוון שהשמן הוא סינתטי והרכב שלך עם קילומטרז' גבוה, לצערי זה לא ישים.

פורסם

שמן מינרלי נוצר בתהליך של פיצוח הידרוכימי. ע"י זיקוק השמן לדרגת טוהר יותר גבוהה, השמן יכול לעמוד בטמפ' עבודה "סטנדרטיות". כיום לא הרבה רכבים משתמשים בשמן מינרלי, אלא אם הם אוכלים שמן ובעלי קילומטרז' גבוה, עקב הצמיגות הבסיסית שהשמן המינרלי נותן. דוגמה: שמן SAE40 הוא חד דרגתי ומתאים לטווח טמפ' מסויים, בעוד ששמן 10W30 מתאים לטווח מ0 מעלות עד 40 מעלות (הכל על פי דף היצרן של השמן). כיום משמשים כשמן בסיס או כשמן לרכבים ישנים.

שמן חצי סינטטי הוא תערובת של שמן בסיס מינרלי עם תוספים סינטטים, שמגדילים את טווח טמפרטורות העבודה שלו, את תכונתו להיגזר פחות ולאבד צמיגות בחום, וכמובן-הגנה יותר טוב על משטחים מפני חיכוך, ועוד דברים שקצרה היריעה מלמנות. זהו השמן שרוב החברות היום מוכרות. זהו שמן שנחשב ליותר טוב ועמו רוב חברות הרכב עובדות.

שמן סינטטי לפעמים נחשב ל "דובדבן שבקצפת", והוא שמן מקבוצה 4 (ששמה הוא PAO מקיצור לפולי-אולפינים) שבד"כ מופק מפולימרים סינטטיים בלבד, ללא המצאות של שמן מינרלי. גם שמן הבסיס (או ה"נשא" של התערובת הסינטטית) הוא שמן שנוצר מפולימרים סינטטיים. מחירו יותר גבוה משמן חצי סינטטי, אך היתרון הגדול שלו הוא שניתן להגדיל עמו מרווחי טיפולים באופן דרסטי (בארה"ב יש חבר'ה שנוסעים עליו 30 אלף קילומטר! :shock: ). הסתכל על המחיר של ליטר שמן LM או כל חברה אחרת שציינת לעומת מחיר של RP, בשביל לקבל השוואה על עלותם.

שמן שהוא סינטטי בלבד-רשום fully synthetic. כשרשום לך synthetic blend או synthetic technology לדוגמה, אלו שמנים חצי-סינטטיים.

יש גם שמן מקבוצה 5 שבד"כ מזוקק מאסטרים או מגז מיוחד (נדמה לי פולי-אתילן?). לא משתמשים בשמנים אלו כשמני מנוע אלא כשמני גיר וממסרות ולשימושים מיוחדים, עקב עמידותם הקיצונית לטמפ' גבוהות והצמיגות הגבוהה שלהם.

עריכה: פה תמצא הסבר על שמנים.

פורסם
ואוו המון תודה!

אז אם אני מוצא שמן סינטטי מלא למה לא ללכת עליו?

השמן הסינתטי בד"כ יותר דליל מאחיו החצי-סינתטי, למרות צמיגותו השווה על פי התקן. יש טענות שהשמן הסינתטי יכול להיכנס דרך אטמים עייפים ושחוקים ולעבור דרך מקומות ששמן חצי-סינתטי או מינרלי אוטמים באופן טבעי, דבר שיחמיר את מצב אטמי הראש ברכב שלך (שעבר למעלה מ240 אלף ק"מ לטענתך) ויגרום לאכילת שמן נוספת ולהחמרה במצבו של מנוע עייף ושחוק.

בנוסף, קראתי ששמן סינתטי יכול לגרום להתנפחות אטמים (או להצטמקותם, איני זוכר במדוייק). אני לא מתחייב על כך, כי אלו טענות שקראתי אצל משתמשים באתר שצרפתי לך. אצלי ברכב הקילומטרז' נמוך מאוד (15000) ולכן עברתי לסינתטי מלא אחרי סיום תקופת ההרצה.

פורסם

עוד שאלה אחרונה ברשותך:

המלצת היצרן זה או 15W40 או 20W50.

ה20W50 הוא יותר סמיך? אם ככה אז הוא עדיף כדי שלא יהרוס אטמים.

מה דעתך?

פורסם

אכן, ה 20W50 יותר סמיך. לגבי עלייה בצמיגות השמן, בצע חיפוש בפורום, ראיתי המלצות לכאן ולכאן, לכן אני חושב שהכי עדיף שתפנה למוסך מורשה או אפילו מורשה יבואן בנוגע לשאלה זו.

• תוכן חדש...