Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כחודש התחלתי להרגיש רעידות קלות במאזה2 שלי. הרעידות מורגשות רק במצב עמידה ובעיקר כשהרכב ב D (לפעמים גם ב N, אבל נראה לי שזה רק כשהרכב קר).

לפני כשבוע הכנסתי את הרכב לטיפול 60K וביקשתי מהמוסך להסתכל ולראות ממה נובעות הרעידות.

בהתחלה הוא אמר שהוא לא יודע ויכול להיות שזו בעיית טורים, אבל הוא לא רוצה להעלות את הטורים, כי צריכת הדלק תעלה.

אחרי בדיקה נוספת, הוא אמרת שאחת מתושבות המנוע קרועה וזה מה שגורם לרעידות.

רציתי לדעת האם זו יכולה להיות באמת הסיבה, ואם כן, כמה אמורה לעלות לי תושבת חדשה?

דרך אגב, הרכב שמור מאוד ומטופל בקפידה תמיד.

תודה.

פורסם

תושבת קרועה אכן יכולה לגרום לרעידות כי אין מה שירכך את הויברציות של המנוע.

אבל אני לא חושב שזה קשור לטורים עולים.

מה שכן, תוודא שהוא לא יעבוד בשיטת מצליח ("אולי" טורים, "אולי" תושבת, "אולי ראש מנוע.. :lol:) אלא שיבדוק ביסודיות.

לדעתי אם זו לא התושבת אז זה רק ניקוי בית מצערת כמו שאני עשיתי.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

אם הרכב שלך תחת אחריות, הייתי הולך למוסך מורשה (נדמה לי לכל מוסך יש מחיר משלו)

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

מניסיון שהיה לי עם אותה הבעיה החלפת תושבת מנוע לא תפתור את הרעידות.

למרות שאם הרכב באחריות אין לך מה להפסיד כי ההחלפה בחינם.

אני אישית כבר השלמתי עם הרעידות שאתה מתאר, לאחר שפניתי בתקופת האחריות פעמיים למוסך המרכזי, שם החליפו לי לאחר התלונה הראשונה תושבות מנוע שלא הועילו. בפעם השנייה נאמר לי שעשו לי עדכון תוכנה למחשב המנוע. הרעידות פסקו לאחר העדכון וגם שמתי לב שהסל"ד בסרק עלה מאזור ה 600 ל 800 מה שמגדיל את צריכת הדלק בעמידה מן הסתם אבל התופעה חזרה לאחר זמן קצר וגם הסל"ד חזר למקומו הטבעי.

כמובן שהתלונתי מספר פעמים למוסך המרכזי שהבעייה לא חולפת ובדקתי את העניין בטיפול שעשיתי לרכב במוסך מורשה מזדה ללא הועיל.

לדעתי, בלאי מואץ לתושבת המנוע מצביע על בעיית ייצור מה גם שנתקלתי בתלונות על רעידות דומות שעשיתי חיפושים על כך באינטרנט בארץ ובעולם.

בכל מקרה אם אתה מצליח למצוא פתרון אני אשמח אם תעדכן :)

• תוכן חדש...