Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התיעצות לגבי C4 שנת 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אז יש לנו כיוון וכרגע הוא C4 שאמורה להיות בטיחותית מאוד (5 כוכבים, ESP ו-6 כ.אויר), נוחה סה"כ וכו'.

מצאתי רכב כזה יד1 מליסינג שהיה בליסינג של לובינסקי ככה שכל החלפים מקוריים וכו', כ-60K ק"מ משנת 2008 ובמחיר של 62-63 אלף ש"ח. במקרה הזה הם מציעים גם שנתיים אחריות מקבילה לאחריות יצרן - ז"א שהכל באחריות מלבד נורות/צמיגים וכיו"ב. האחריות היא לעוד 40K ק"מ או שנתיים - שזה בכל מקרה מה שאעשה בשנתיים לערך.

רציתי לדעת דעות כלליות על הרכב, הבנתי שבסה"כ הדעות חלוקות לגבי האמינות ויש ראיתי שאמרו שהיה/יש להם רכב כזה ואין שום תקלות אך מצד שני יש כאלו שכן היו - נוכחתי לדעת שברוב הרכבים באופן כללי צריך הרבה מזל.

סה"כ במקרה הספציפי הנ"ל מדובר ברכב די חדש (2008 כאמור) עם מעט ק"מ (כ-20K לשנה, לא מאוד מעט אבל סה"כ ממוצע מאוד) וכשמוסיפים את האחריות (שכוללת תשלום מלא על טיפולים שיגרתיים גם ד"א) זו נשמעת לי אחלה עסקה.

מעבר לעסקה אשמח להתיחסות לגבי אמינות כללית, נוחות, תצרוכת דלק (דגש לא קטן) אמיתי בבקשה מי שיכול - נתוני יצרן לא חסר וזה גם לא ממש רלוונטי למציאות. כל מה שתוכלו להוסיף על אותו רכב - אשמח לשמוע.

תודה,

דור.

פורסם

עדיין אשמח לתגובה.

בכל מקרה, ביררתי קצת ויצא כי אותו רכב, שנת 2008 יד1 ליסינג עם כ-62K ק"מ החליפו לו תושבת גיר ושנה אחרי שעלה לכביש החליפו לו את כל הברקסים (כולל צלחות כך הבנתי). האם אני צריך לחשוש מהדברים הללו? חוץ מזה יש החלפות של נורות בלבד ושאר דברים קטנים. אשמח מאוד מאוד לתגובה לגבי הברקסים וההשלכות לעתיד

פורסם

בכללי, ה-c4 היא לא סיטרואן אמיתית, לטוב ולרע.

מחד היא לא נוחה כמו סיטרואן ומאידך לא מסובכת טכנולוגית\מכנית כמו סיטרואן אמיתית.

בעצם, היא הרבה יותר פיג'ו מסיטרואן.

לגבי האמינות, כמוך שמעתי סיפורים לכאן ולכאן.

החלק הבעייתי בדרך כלל ברכבים האלה הוא הגיר האוטומטי ובעיות חשמל מקומיות.

סה"כ מדובר ברכב חביב שלא באמת מצטיין בשום תחום מעבר לאיבזור יחסית לשאר הקטגוריה.

צריכת הדלק סבירה ודומה לשאר המכוניות בקטגוריה, הבדל גדול לא תמצא שם בכל מקרה אלה אם תלך לכיוון של רכב עם גיר ידני או רובוטי.

לגבי הדברים שהוחלפו, תושבת גיר הוחלפה ככל הנראה לאחר תלונות של בעל הרכב על "דפיקות בגיר", זה לא תמיד עוזר, שווה לבדוק את זה לעומק.

החלפה של הבלמים זה בלאי טבעי והגיוני שלרכב אוטומטי שעבר 60K יוחלפו החלקים השונים של הבלמים.

זה יכול לקרות גם הרבה לפני במידה והשימוש בבלמים הוא אגרסיבי.

סיטרואן C4 במדריך

פורסם

תודה רבה לך. בנתיים מצאתי רכב נוסף כזה עם 59K ק"מ מאותה השנה שלאחר 26K הוחלפו לו הברקסים, משיחה עם מכרה שלי שעובדת במוסך מורשה - הבנתי שזו "מחלה" של ה-C4 ושזה לא משהו יוצא דופן סה"כ. מה דעתך לגבי העניין הזה?

בכל מקרה התושבות לגיר הוחלפו לאחר שדווח על רעידות או משהו בסגנון.

לגבי תצורכת דלק - הבנתי, תודה.

סה"כ אני מאמין כי העסקה כן עסקה טובה מאחר ויש לי שנתיים של שקט מוחלט מלבד צמיגים/נורות/מצבר כאמור. מה דעתך הכללית על העסקה/מחיר הרכב לאור כך שהוא ליסינג וכו'?

פורסם

לגבי הבלמים, לא יודע על מחלה כזו. רכב אוטומטי שנוסע בעיר צריך להחליף את מכלולי הבלמים באופן תדיר יחסית.

לגבי העיסקה, נישמע טוב, צריך רק לברר מחירים בחברות אחרות לפני שסוגרים.

פורסם

הייתה לי סיטרואן מ -2007 ועכשיו יש לי אחת משנת 2009, שתיהן מליסינג שתיהן עושות\עשו כ- 60 אלף ק"מ בשנה בדרך בין-עירונית בעיקר. הצריכת דלק על הרכב הראשון לפי המחשב דרך הייתה 11.3 ק"מ\ליטר, לחדשה (לאחר משפט ושלילה על תנאי) יש צריכה של 11.9 ק"מ\ליטר. לא היו לי בעיות עם אף אחת מהן, לתיבת הילוכים אופי פעולה מעצבן אבל היא לא מקולקלת, לא זכורות לי בעיות בברקסים, רק הוחלפו לא מעט נורות קדמיות בעלות דיי אפסית. שים לב שבקרת יציבות סטנדרטית יש רק בדגם שלאחר מתיחת הפנים (סוף 2008 אם אני זוכר נכון). לגבי הנוחות, אומנם אין לה את המתלים הטובים של סיטרואן אבל המושבים מאוד נוחים וגם לי (מטר תשעים וחמש לגובה וגם לא מעט לרוחב) אין בעיה לעשות איתה נסיעות מהגולן וחזרה באותו היום וזה קרה לא מעט פעמים. מה שאני כן ממליץ לבדוק זה אם כל התאי אכסון בתוך האוטו נפתחים כמו שצריך כי הם נתקעים לא מעט ואת זה אי אפשר\לא כדאי לתקן.

חפרתי הרבה אבל אם יש לך שאלות נוספות יותר ספציפיות אני אשמח.

פורסם

קח בחשבון שמאזדה 3 או קורולה מקבילות, יעלו 15-20 אלף יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה רבה רבה. אני באמת סגור כבר על הרכב ואלך להזמין. קורצת לי במיוחד העובדה שיש לי שקט נפשי שנתיים. תודה לכולם

• תוכן חדש...