Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב דיזל חסכוני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שנועצתי בחכמי הפורום והבנתי מכמה שכדאי לי להתרחק מ-307 hdi ו\או קסארה td (למרות שאני ממש אוהב את הרכבים האלה), אני מחפש חלופה אחרת. הבנתי ש-c3 1400 hdi חסכונית עוד יותר משניהם וגם יותר אמינה. האם באמת הרכב עמיד יותר? כי מחיפוש קצר לא מצאתי רכב עם פחות מ-190k. למישהו יש ניסיון עם הרכב? או המלצה למשהו אחר? רק לא עגלות, דיזל בלי טורבו לא בא בחשבון

פורסם

אין לי נסיון עם הרכבים שהזכרת, אבל אני נוהג על סקודה אוקטביה 2002 1.9 TDI עם 90 כ"ס אוט'.

אני עושה לעיתים על מיכל כ 800-900 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

נכון, אני לא לוחץ ולא מאיץ ולא משתולל אלא נסיעה רגועה והרכב לרוב מסיע רק אותי, אני כמעט ולא מפעיל מזגן.

אם תמצא רכב ידני כזה הוא חסכוני אף יותר ותחסוך את בעיות הגיר האוטומטי הזקוק לשיפוץ אחרי כ 250,000 ק"מ.

הבעייה שרכבים מסוג זה "נטחנים" וקשה למצא רכב כזה במצב טוב.

פורסם

נדמה לי שכבר הסברתי לך בשרשור אחר שכל שקל שתחסוך על דלק, תשלם על אחזקה.

נראה לך הגיוני לקנות רכב עם כמעט 200K, במחיר של 20 אלף ש"ח ומעלה?

רוב מוחלט של הרכבים הללו פשוט נשחט דק דק בחברות השכרה ואח"כ עבר עוד התעללות אצל הנהג הישראלי - אתה מגיע בסוף הדרך כדי לאכול את כל ההוצאות הגדולות.

אגב - כל הרכבים שרצית ועדיין רוצה, אמינים מאוד. אבל אתה פשוט תשלם על בלאי טבעי של הרכב סכומים אגדיים, ולא תחסוך כלום.

פורסם

אכן ייעצת לי לא לקנות קסרה או 307, חשבתי שדיברת רק על הרכבים הספציפיים האלה...

פורסם

למה מראש לשלול את כל הרכבים?

פותח השרשור, אם יש לך זמן (כמה חודשים) וסבלנות, תחפש טורבו דיזל עם נתונים סבירים.

לא משנה, האם זה C3, קסארה, מגאן או 307.

בסוף בעזרת סבלנות ומזל תמצא משהו לא שחוט.

יש עוד כמה אופציות (גולף, פביה, אוקטביה).

רכב דיזל בן 8 עם 190 אלף ק"מ אלה נתונים סבירים ( אולי אפילו טובים).

תבדוק את תיעוד הטיפולים וקילומטראז' שרשום בקבלות, תראה מה כבר הוחלף\שופץ.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קח בחשבון - במחיר של C3 HDI, אפשר לקנות פונטו חדשה ב-שנתיים לפחות - גם היא יוצאת השכרה.

הק"מ יהיה נמוך יותר, אין מכלולים יקרים כמו טורבו ומזרקים (שמה לעשות, עולים המון לשיפוץ).

ההפרש בצריכת הדלק הוא לרעת הפונטו, אך היא עדיין חסכונית להפליא - בבין עירוני מגיעים בין 1:18 ל-1:20 (מדוד) ובעירוני 1:15 (מדוד).

לגבי הרכבים - אני לא דיברתי איתך על רכב מדגם ספציפי כי כולם היו אטרקטיביים מאוד בנקודה מסויים. כיום עבר זמנם, אלא אם מצאת משהו מטופל בצורה פדנטית ומדהימה וכבר הוחלפו בו המכלולים היקרים באמת.

מה הסיכוי שתמצא משהו כזה? תחשוב לבד.

פורסם

תבדוק, אולי כבר אפשר לקנות טויטה אוונסיס שני ליטר טורבו דיזל סביב המחיר הזה.

לא מכיר את הרכב, אבל אני גולש בפורמי רכב הרבה שנים וכמעט לא שמעתי על תקלות או בעיות כלשהן בדגם הזה.

וזה לא שהוא לא נפוץ, הוא יותר נפוץ משלוש מאות ושבע איץ' די איי, ולא רק אצל מורי נהיגה.

אבל, לדעתי זה הרבה יותר מעשרים אלף שקל.

פורסם

לאחר עוד בירורים בין השאר עם אנשי מגזין אוטו נאמר לי שיש גם פורד פיאסטה דיזל, שמומלצת לטענתם גם בבנזין. עשיתי חיפוש קצר ומצאתי אחת 2003 עם 160k. המחיר הנדרש- 15000. מה אתם אומרים? למישהו יש ניסיון עם הרכב הזה? drsubaru אשמח לשמוע מה דעתך

פורסם

ראה תמונה לרכב דיזל טוב מצד ימין, אבל תחשוב כמה ק"מ אתה עושה בשנה ואם פיאט פונטו או פיאסטה לא יהיו מספיק טובות. לגבי הפונטו אני נתקלתי בצריכת דלק טובה כזו רק בדגם ה- ELX שקשה למצוא כזה ידני וכזה אוטומטי פשוט לא כדאי.

פורסם

הק"מ נמוך יחסית וזה לדעתי לא הכי הגיוני. תבדוק טוב את הק"מ, האם אמיתי.

גם במידה וכן - זמינות החלפים מחוץ למוסכי היבואן היא 0 גמור, המחירים בהתאם - המחיר שבו היא נמכרת משקף את הביקוש לרכב בשוק.

בסה"כ רכב מוצלח אבל אני את שלי אמרתי - אם המטרה שלך היא לחסוך בכסף, אין לך מה לקנות רכב דיזל. מספיק שייקרע לך צינור לחץ של הגה כוח או שתצטרך לשפץ מכלול אחד קריטי - ואתה תאבד את כל החיסכון שלך.

אני מתקשה להבין למה צריכת דלק של 1:15 כמו שיש בפונטו ספייס לא מספקת אותך.

פורסם

זה לא רק עניין הצריכה. על ליטר דיזל אני משלם כרגע 5.8 ש"ח אז ביחד זה כבר הופך להבדל משמעותי כשנוסעים 35k בשנה. בנוסף אני רגיל לנסוע ברכבי דיזל, המומנט החלש ברכבי בנזין קטנים פשוט הורג אותי! אבל שוב יכול להיות שבשביל החיסכון אני יוותר על זה..

פורסם
יש גם פורד פיאסטה דיזל . עשיתי חיפוש קצר ומצאתי אחת 2003 עם 160k. המחיר הנדרש- 15000

המנוע שם זה אותו מנוע שנמצא גם בסיטרואן C3 דיזל, פיתוח משותף של פורד ופיז'ו.

פורסם

אז מבחינת חלקים למנוע אוכל להשתמש בחלפי סיטרואן?

פורסם

יש לי כרגע האצ'בק אוטומטי

הוא עושה לי 1:16 לליטר

אני מאמין שאם אתה נוסע הרבה אפילו תוכל לחסוך עוד

הלוך וחזור לאילת בטנק דלק אחד

לגבי המנוע אין בעיה המנוע אחד המוצלחים 300000 יכול להחזיק בלי בעיה

ככה שאם תמצא אחת טובה אפילו עם 180 אלף או 200 אלף אתה יכול להסיר דאגה מליבך.

• תוכן חדש...