Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי חבר שמעוניין לקנות בסכום הנ"ל את הרכב הבטיחותי ביותר שהוא יכול.

האופציות אחרי בדיקות וחפירות, הם:

אופל אסטרה 04

רנו מגאן 06-07 ידנית

פולקסווגן גולף 04

פיאט גרנדה פונטו

יש לציין שהוא מעוניין ברכב אם האמינות היותר טובה, וכך גם צריכת דלק, וגם הוא יעדיף מטעמי נוחות, אוטומט.

ממה שקראתי האופל מגיעה עם גיר איזיטרוניק, שהדעות חלוקות בקשר לאמינות שלו, יש למישהו יותר מושג בנושא?

וגם עד כמה ה-5 כוכבים של הפיאט פחות נחשב מה-5 כוכבים של שאר הרכבים(מפאת גודל, משקל וכו')?

מה לפי דעתכם הרכב היותר מומלץ?

פורסם

כל ה"כוכבים" ניתנים ע"י ה EURO NCAP שהוא גוף בדיקה אובייקטיבי, ולכן אין הבדל בין 5 כוכבים של רנו ל 5 כוכבים של פיאט.

אם זה ממש מעניין אותך או את חברך, היכנסו לאתר EURO NCAP וראו בדיוק כמה נקודות קיבל כל רכב בכל סעיף, יכולים להיות הבדלים משמעותיים.

לדעתי המגאן היא בעלת ציון הבטיחות הגבוה ביותר מהרכבים שמנית, ודגמי 2006-7 נהנים מאמינות משופרת וללא "מחלות הילדות" הידועות לשמצה. אם תמצא וחברך יסכים לאחת ידנית אז בכלל שדרגת את העיסקה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מהרבה חיפושים לא הצלחתי לקבוע חד משמעית אם באמת כול המחלות האמינות של המגאן נעלמו או לא.

יש אנשים שמשבחים את הרכב ויש כאלה שטוענים מהנסיון שלהם שגם בשנתון הזה יש לו תקלות בלי סוף.

אם לא היה את הבעיה הזאת, לא הייתה בכלל שאלה על איזה רכב הוא היה הולך.

פורסם

רכבים לימוניים יש לכל היצרנים ומכל השנתונים.

המגאן הוכיחה עצמה כרכב אמין למדי, במיוחד אם מטפלים בו כמו שצריך.

חבר שלי רכש לפני שנתיים מגאן 2004 מטופלת, ומאז הוא ממשיך לתחזק אותה רק עם טיפולים שוטפים. למעט פולי הדיפייזר (אחת ממחלות הילדות שכבר לא קיימות ברכבי 2006 ומעלה) לא התרחשה שום קטסטרופה עד כה.

הפיאט גרנדה פונטו תהיה זולה יותר לאחזקה, בעיקר תודות למנועים קטנים וחסכוניים יותר ועלויות חלפים נמוכות. גם לה אין מחלות מיוחדות רק צריך לשים לב למקוריות האוטו והיסטוריית ליסינג \ השכרה \ חברה מחייבת בדיקה ייסדוית ומעמיקה באשר למצבו המכני של הרכב.

על הגולף והאופל הייתי מוותר, בעיקר בשל עלויות אחזקה גבוהות וחוסר שוק במקרה של האופל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
וה-5 כוכבים של כול אחד מהרכבים שווים פחות או יותר?

ממש לא !!!

הבדיקות מדמות את ההתנגשות של הרכב עם רכב אחר מאותו משקל, לכן ככל שמשקל הרכב יורד רמת הבטיחות שלו יורדת לעומת רכב יותר כבד עם אותו מספר כוכבים.

ז"א רכב ששוקל 1200 ק"ג עם 5 כוכבי בטיחות הוא לא יותר ביטיחותי מרכב ששוקל 1800 עם 4 כוכבי בטיחות.

אם תסתכל באתר של EURONCAP תראה שהתוצאות ממויינות לפי קטגוריות.

http://www.euroncap.com/home.aspx

מצד שמאל CLASS

לדוגמא יש את פיאט 500 עם 5 כוכבי בטיחות (לפי הקטגוריה שלה)

http://www.euroncap.com/tests/fiat_500_2007/298.aspx

ואודי Q7 עם 4 כוכבים (לפי הקטגוריה שלה)

http://www.euroncap.com/tests/audi_q7_2006/262.aspx

ותראה מה קורה כשהם נפגשים:

תתרכז בשניה 0:58 והלאה ותחשוב באיזה רכב עדיף להיות במקרה כזה (חס וחלילה)

עוד דוגמא אבל עם רכבים יותר ישנים:

פורסם

אני במקומו הייתי הולך על המגאן.

בטיחותית מאוד ונוחה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ב45 אלף אפשר לנסות לקנות אסטרה 1800 סמ"ק אוטומטית. בניגוד לגרסת האיזיטרוניק זה רכב מוצלח מאוד וגם בטיחותי עם 6 כריות אוויר וESP שזאת מערכת חובה כשמחפשים בטיחות. אני לא חושב שתמצא ESP בגולף משנת 2004.

האסטרה האיזיטרוניק בכלל לא צריכה להיות אופציה כל עוד אין לך עשיריה מיותרת לתיקון גיר.

פורסם

אתה בטוח במה שאתה אומר?

כי מחיפוש בפורום ראיתי שהאיזיטרוניק של האסטרה זה לא אותו איזטרוניק של הקורסה(הבעייתי), והוא דווקא לא נחשב לבעייתי במיוחד.

האסטרה איזיטרוניק נשקלה מכייון שהיא קצת יותר חסכונית יחסית לאוטומט רגיל

פורסם

האיזיטרוניק אגב הוא גיר רובוטי וגם הגרנדה פונטו האוטומטית היא בעצם רובוטית. כדאי לערוך נסיעת מבחן ממצה ברכב זה טרם הרכישה בכדי לבדוק אם התנהגות הגיר מתאימה לחבר.

גם לדעתי המגאן היא האופציה הכי טובה ובתקציב הזה ניתן להשיג רכבים משנתון מתקדם לעומת שאר האופציות.

בהצלחה ושבוע טוב.

פורסם
ב45 אלף אפשר לנסות לקנות אסטרה 1800 סמ"ק אוטומטית. בניגוד לגרסת האיזיטרוניק זה רכב מוצלח מאוד וגם בטיחותי עם 6 כריות אוויר וESP שזאת מערכת חובה כשמחפשים בטיחות. אני לא חושב שתמצא ESP בגולף משנת 2004.

האסטרה האיזיטרוניק בכלל לא צריכה להיות אופציה כל עוד אין לך עשיריה מיותרת לתיקון גיר.

כבר מ 2001 הגולף מצויידת ב ESP בחלק מהדגמים.

לפותח השרשור, אם יש לך שאלות ספיצפיות לגבי הגולף או האסטרה (1.8, את ה 1.6 אני לא מכיר) אשמח לענות.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...