Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יגואר XJ או... דיימלר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליגואר יש הרבה דגמים מעניינים, יש דגם עם מנוע 6 טורי עם סופרצ'ארג'ר. כזאת אפילו נמכרה פעם פה בפורום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אגב, למנוע ה-V12 של יגואר יש היסטוריה מפוארת.

ראשית היה זה סך הכל המנוע השני שפותח עצמאית על ידי יגואר (קדם לו ה-3.8 ליטר שישה צילינדרים בטור שצמח מאוחר יותר ל-4.2 ליטר).

הוא קרוב משפחה של מנוע שפותח לכתחילה למכוניות המירוץ של יגואר בלה-מאן ומאוחר יותר הוסב למכוניות כביש. במקור הוא הוצג עוד במחצית שנות ה-50 (אני יודע את זה, אבל לא את השנה המדוייקת, חן? יש לך מידע אחר?), הנפח ההתחלתי היה 5 ליטרים. לכביש הציבורי הוא הגיע רק ב-1971 כאשר הראשונה לקבל אותו הייתה ה-E-type MKIII. אבל אז עדיין בקיבולת של 5.3 ליטר.

אז הוא הפיק בין 245 ל-295 כ"ס בתלוי במגבלות זיהום אוויר ופליטת מזהמים (ותחשבו כמה מזהם היית צריך להיות בתחילת שנות ה-70 כדי לא לעמוד במגבלות...).

אני לא כל כך זוכר או מכיר את ההתגלגלויות של המנוע הזה מבחינת נתונים, אני יודע שבתחילת שנות השמונים הייתה לו גרסה עם יחס דחיסה גבוה במיוחד והזרקת דלק, אבל לא למטרת תוספת כוח אלא לחיסכון בדלק (נשמע לי מוזר, אבל שוב, אני לא מכיר לעומק את הסיפור שם).

בתחילת שנות התשעים (אולי ב-92?) הנפח הועלה ל-6.0 ליטר, ואם אני לא טועה, שם זה גם נעצר.

בקיצור, באמת אחד מסמלי איפריית הרכב הבריטית המפוארת זצ"ל.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

מנוע ה V12 שהוצג בתחילת שנות ה 50' היה בעל גל זיזים עליון כפול לכל צד, כלומר, 4 גלי זיזים.

למנוע ה V12 שהוצג ב 72', תחילה ב E TYPE ולאחר מכן ב XJ, היה גל זיזים בודד בכל צד.

למרות שיגואר יכלו לחבר שני מנועי 2.8 מהמצאי הקיים, הם העדיפו לפתח מנוע חדש לחלוטין, תענוג שעלה להם לא מעט כסף.

בעיקרון, מנוע ה V12 תוכנן להשתמש בהזרקת דלק, אבל הבריטים או בשל גאווה לאומית או בשל עקשנות, התעקשו לפתח הזרקת דלק אלקטרונית למכונית, כשהפיתוח נעשה ע"י חברת לוקאס הבריטית, שאמינות ואיכות היו הדברים האחרונים שניתן לאמר על מוצריה.

בשלב מסויים החליטו מהנדסי יגואר לוותר על הזרקת הדלק ולעבור לשימוש במאיידי סטרומברג, מה שהפך את המנוע לאמין בהרבה אם כי לחלש יותר.

בשנת 97' הפסיקה יגואר את השימוש במנוע, בעיקר עקב עלות ייצור גבוהה ורמת מכירות נמוכה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בשלב מסויים החליטו מהנדסי יגואר לוותר על הזרקת הדלק ולעבור לשימוש במאיידי סטרומברג, מה שהפך את המנוע לאמין בהרבה אם כי לחלש יותר

ואז וובר החליטו להראות ל"מהנדסים הבריטים" האלה איך מוציאים 550 כ"ס אמינים מהמנוע הזה :twisted:

100_0441HE_in_V12E.JPG

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...