Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 98. כמה שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסיתי להחליף שמן ופילטר שמן בפולו 98 1.6 ידני. לצורך גישה נוחה יותר לפילטר הסרתי את צינור האויר והכיסוי המתכתי מעל לסעפת הפליטה, ושם ראיתי את הסדק הגדול והמכוער הנראה בתמונה המצורפת... מה ההשלכות של צלקת מכוערת זו בפרצופה הגאה של מכוניתי? מה התרחיש האפשרי?

כמו כן, לא ממש הצלחתי לפתוח את הפילטר, גם לא באמצעות מפתח פילטרים (הבנד המתכתי, הבורג שלו נראה בתמונה משמאל לסעפת מלמטה). אין לו גישה נוחה מלמעלה. האם צריך בדגם זה דוקא להרים את הרכב ולפתוח פילטר מלמטה?

ומה לגבי הלבשת בוקסה מתאימה על התבריג הבולט מהפילטר וסיבובו בראצ'ט? אגרסיבי מדי?

תמונה.JPG

פורסם

תודה.

אבל מה בענין הסדק בסעפת? יש ממה לחשוש? איך בכלל קרה דבר כזה?

כמו כן, אחד הברגים של כיסוי המתכת מעל לסעפת (מוצג באיור המצורף) פשוט נשבר בתבריג (היה חלוד כולו). זה משמעותי? הבנתי שהכיסוי עם הצינור המוביל אליו אמורים לשמש לקירור אויר חם. האם הביצועים יפגעו? הענין הוא שגם כשהכיסוי מוברג על שלושת ברגיוף הוא לא נראה סגור הרמטית או משהו כזה...

ללא שם.JPG

פורסם

OK

ומה לגבי הפלאגים ברכב ספציפי זה? איך מנתקים מהם את חוטי ההצתה? והאם הוצאת הפלאגים מסובכת? הם יושבים עמוק?

פורסם

אני קניתי מפתח לפילטרים שהוא כמו פלייר פטנט ואיתו את תופס ממש את גוף הפילטר ומסובב, עם הבוקסה כבר קרה לי שהיא נשברה(נתלשה)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בקשר לסעפת, שמעתי שאם ישימו לב לסדק בטסט אז לא מעבירים, אבל אין לי אסמכתא לעניין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הסדק נגרם כנראה בגלל הפרשי חום קור.

לכן עברו לייצר סעפות מחומרים אחרים שיותר עמידים להפרשים האלו.

הפלאג של בוש W7DTC הוא בעל מרווח אלקטרודות של 0.6 נכון?

אני הייתי מרוצה מהשימוש שלהם בטרנספורטר ישנה.

קובי

פורסם

הסדק הזה ככל הניראה קיים לא מעט זמן אבל לא ידעת על כך בגלל פחית ההגנה של סעפת הפליטה אז כל עוד אין השפעה כל שהיא שמורגשת מבחינתך לגבי ביצועי המנוע והרכב תסחוב עם זה כמה שתוכל. בסופו של דבר אם המצב שם יחמיר אני מניח שלא יהיה מנוס מלהחליף את הסעפת.

:)
  • ספונסר פורום
פורסם

הסדק בסעפת הוא דבר שכיח ברכב ישן עם סעפת שהיא יציקת מתכת

אם אין לך ריח של פליטה בתא הנוסעים או רעש אז הוא לא אמור להפריע לך .

לעיניין פתיחת מסנן השמן ,הפתיחה מתבצעת רק מלמטה ואין כל כך גישה למפתחות

הרגילים של מסנן שמן .

בקצה המסנן מחובר כמו ראש בורג גדול שאיתו ניתן לפתוח את המסנן באמצעות מפתח

סגור או פתוח 30 ממ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

סדק בסעפת זה ידוע ברכבים הישנים.

לכן עברו לסעפת העשויה מצינורית ברזל שעמידים בהפרשי חום קור משום שמייצרים אותם על ידי חום.

אין מה להחליף כל עוד הוא לא מריח כלום והרכב עדיין סוחב.

קובי

פורסם

בסוף פתחתי את הפילטר מלמעלה בעזרת ראצ'ט ובוקסה 30. הלך בקלות. כנ"ל הסגירה (ידנית). אין טפטופים ב"ה.

חבל רק שלא צילמתי את בורג הקרטר. ההחלפות הקודמות בוצעו אצל בני דודינו, שמשום מה התעצלו לשים שייבת נחושת, דחפו במקומה שייבה רגילה (של עבודות עץ...) ועליה עטפו בנדיבות טפלון\חוט פשתן\השד-יודע-מה. פלא שכל הקרטר היה בעל מרקם של סופגניה לא דיאטטית?

ולגבי הסדק, אני לא מרגיש שינוי בסחיבה, משום שכנראה כך קניתי את הרכב, אין לי דרך להשוות ולבחון האם הסדק מורגש.

האם ניתן אולי למרוח עליו שכבה של אפוקסי עמיד לחום גבוה (לא זוכר את השם המסחרי, יש דבר כזה בחנויות. משמש בין היתר להדבקת זגוגיות לתנורים) וכך לסתום אותו?

• תוכן חדש...