Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שסוף סוף הגעתי לבאמת כיוונים טובים ומערכת שסיפקה אותי מעל ומעבר, בגחמה של רגע החלטתי לפנק את עצמי ולהחליף את הרכב, נכון גם כן למאליבו חדשה.

הדבר האחרון שחשבתי עליו בזמנו היה המערכת וכל כאב הראש שכרוך בלהעביר אותה מרכב לרכב אבל זה כבר נושא לשרשור נפרד. רק לאחר כחודשיים הצלחתי לסיים את ההתקנה שמלבד הHU שהוחלף מ-CAR PC לJVC AVX-836 נשארה בסופו של דבר זהה למרות התלבטויות רבות ורצון להחליף אלמנט זה או אחר בסוף לא מצאתי שום אלמנט; רמקול או הגברה שישתוו מבחינת איכות הסאונד למה שכבר יש לי ולמדתי לאהוב ככה שהסט אפ נשאר זהה (מלבד כמובן הHU).

עכשיו התחיל הסיוט האמיתי. למרות שמיקום האלמנטים נשאר זהה (שינויים מינוריים בזויות) הייתי צריך להתחיל את כל מסכת היסורים של לכוון את המערכת מחדש. חודש וחצי אני ו-SROOL ישבנו שעות על גבי שעות ברכב, מאזינים לאותו טראק אינסוף פעמים, כיוונים RTA, אקולציה ואלף ואחד דברים ועדיין זה עדיין לא היה מה שהייתי רגיל אליו ברכב הישן למרות שמאוד התקרב.

לאחר שמיעה ברכב של אופיר DJ-GUTZ, עם הJBL-MS8 ושמעתי, למרות האלמנטים הפשוטים, במה פשוט מדהימה החלטתי שמספיק עם כל העבודה האין סופית של כיוונים אני קונה את המכשיר.

המכשיר הוזמן ולאחר כשלושה שבועות הוא הגיע. אני לא ירחיב יותר מדי על המכשיר ותכונותיו, אופיר לא מזמן עשה את זה מאוד יפה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=320779

התקנת המכשיר לא יכולה להיות פשוטה יותר, פלוס, מינוס, רימוט וכמובן הRCA. יש מלבד הRCA רק הכבל למסך שצריך להעביר קדימה וזהו. בגלל שהביט 1 היה כבר מותקן ברכב, חיבור הJBL ארך לא יותר מחצי שעה, כולל העברת כבל המסך קדימה. גם המידות החיצוניות, למרות שלJBL יש גם הגברה פנימית, הם כמעט זהות ככה שלא הייתי צריך לשנות דבר בהתקנה.

נכון שיש חוברת הדרכה עבת כרס אבל ממש לא צריך אותה. כשמפעילים את המערכת בפעם הראשונה, הJBL נכנס אוטמאטית למצב כיוון ראשוני של הפרוססור. יותר פשוט מאיך שהוא עושה את זה גם לא ניתן. יש להכניס דיסק למערכת (הפרוססור מנתק בשלב זה את הרמקולים) ומעלים את הוואליום של המערכת עד שהוואליום גבוה מדי ונוצר עיוות (יש דיווח שהואליום גבוה). לאחר מכן מגדירים את כמה סאבים יש, איזה סט מקדימה 2-3 WAY, מה נק' החיתוך שאנחנו מעונינים בהם, איזה סלופ וזהו. התהליך הזה לא לוקח יותר מדקה שתיים.

השלב השני הוא כיול אוטומאטי באמצעות אוזניות המסופקות והדברכה צמודה מעל גבי המסך שלב שלב כשכל מה שהייתי צריך לעשות בשלב זה זה רק להסתכל קדימה, צד שמאל צד ימין וכמובן ללחוץ כל פעם על GO:-D.

גם השלב הזה לוקח לא יותר משתי דקות ו... זהו בעצם הכיוון הראשוני.

לאחר הכיוון הראשוני, האזנה למערכת ו... וואו. למרות שעם הביט 1 ביליתי כחודש וחצי הJBL עשה את אותה העבודה בפחות מעשר דקות.במה ממורכזת, מפורטת עם נפח ועומק הרבה יותר גדולים ממה שהצלחתי להשיג עם הביט 1 ואני מעיז לומר גם מאשר ברכב הישן.

הקאץ' היחידי שאותו באמת צריך לעשות לבד לאחר כיוון ראשוני הינו כיוון גיינים הJBL לא מצליח להשוות את הגיינים עם ההבדלים בין הערוצים גדולים מדי (פה תודה ענקית לYOSSIAM שחסך ממני שעות של בדיקה וצמצם את זה לכעשר דקות)

שוב כיוון קטן וסוף סוף המערכת נשמעה פשוט פנטסטי. נשארו כיוון אקולציה קטנים להתאים את הסאונד לטעם שלי וזהו. מאז, כבר כשבועיים, פשוט לא נגעתי בכיוונים יותר.

מדהים איך מס' חודשים של כיוונים צומצמו לכשעה שעה וחצי שכוללים גם את כיוון האקולציה הספורים שעשיתי לאחר הכיול האוטמאטי של הפרוססור.

למי שמחפש פשוט לשמוע טוב מבלי להתעסק יותר מדי בכיוונים, משחקים עד השעות הקטנות של הלילה עם המערכת כשכל פעם תמיד ישנה הרגשה שאפשר למצות את נמערכת יותר, אני לא חושב שיש פתרון טוב יותר מה עוד שבמחיר שלו (עוד נשאר לי עודף מ3000 שח עלות עד הבית) הוא אפילו יותר זול מהביט 1.

לבסוף תודה ענקית לישראל JUNIOR66 שהפך את האינטרנט והצליח להשיג לי את המכשיר במחיר שפוי ולא במחיר שמתקרב למחיר של PXA-H900 :wink:

אלי

פורסם

תתחדש ותהנה.

אני מתרשם מאוד מפרוססור שעה וחצי ומערכת מכוונת מאוד מרשים.

וכל הכבוד לישראל על העזרה.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

גם אני לא האמנתי שהוא יהיה מסוגל לכוון את המערכת, אפילו בצורה סבירה, בזמן מועט כל כך ומכאן ההפתעה הענקית שלי כשהקשבתי למערכת לאחר הכיוונים. פשוט לא ציפיתי שהיא תשמע כזה טוב מכיוון ראשוני. נכון שבבדיקת הRTA לאחר מכן היו מספר פיקים קטנים אבל זה תוקן מהר מאוד וכיווני האקולציה הסופיים הם מינוריים.

כאב הראש שהפרוססור הזה חוסך הוא פשוט אדיר.

אלי

פורסם

אלי תתחדש

מזמן לא שמענו ממך וזה היה חסר, חסר מאוד.

אני מבין שאתה ההתקנה הזאת אתה ביצעת בעצמך - או אצל ישראל?

אני חושב שכולנו נשמח לראות תמונות של הרכב החדש וההתקנה החדשה, אני מקווה שאולי יצא לי מתישהו להגיע למפגש דרום - בחודשים האחרונים זה נופל לי כל הזמן על ימי עבודה או ימים תפוסים.

אני יכול לאמר לך שהשבוע, אחרי שהייתי במילואים שהם ממש סוג של חופשה - הגעתי סוף סוף לתוצאה שבה אני מרגיש שמיציתי כמעט לחלוטין את כווני המערכת - אני רוצה לעשות מחדש כווני איקולציה מתישהו אבל זה בעיקר מתוך סקרנות ולא מתוך תחושה של צורך - אכן, לקח לי חודשים להגיע למצב הזה וזה אחרי ש:

1. כיוונתי את המערכת כוון ראשוני ולא הצלחתי להבין למה אני משתלט על הTC ברכב החדש.

2. כוון של המערכת ביחד עם סטס שגרמה לכך שהתגברתי על חוסר התזמון של הסאב וופר.

3. הריסת כל הכוונים הקודמים והגדרות מחדש ביחד עם לאון :-D

4. כוון מערכת בעצמי שבה הצלחתי להשתלט סוף סוף על הגדרות הTC בצורה נהדרת.

5. הגעה למפגש - פגישה עם ניר :-D:-D:-D - סשן של שעה של כוון מערכת בה שונו לחלוטין נקודות החיתוך וחלק מהסלופים - כאן כבר קיבלתי את הכוון הראשוני לאן צריך לקחת את המערכת - ואחרי ששמעתי רפרנס טוב אצל ניר.

6. פתיחת גיינים (כן המערכת עדיין חדשה יחסית) סוף סוף וסשן כוונים נוסף בעזרת RTA - כאן כבר הוצאתי מהמשוואה בעיות אמיתיות כמו סאבוופר שתלטן מידי.

7. סשן כוונים נוסף בו הצלחתי לפגוע סוף סוף בסלופים הנכונים ביותר למערכת.

זה תהליך ארוך מאוד שלקח משהו כמו שלושה חודשים אחרי החודש שהרמקולים נפתחו בו ורק התחלתי לכוון.

אבל - זה שלושה חודשים שנהניתי בהם מהתהליך ומהתהוות המערכת וכל פעם מלמידה חדשה.

האם הייתי רוצה פרוססור שיעשה לי את כל העבודה הזו בעשר דקות?

לא יודע... אני באופן אישי עדיין לא הגעתי למצב בו אני רוצה לגמור עם כל העיסוק הזה בעניין של שעה שעתיים בכולל.

אבל על פניו מסתמן שמדובר במוצר טוב מאוד שמוכיח את עצמו ופותר אותך מהצורך להעזר ברפרנס שמגיע ממערכות אחרות ועשרות חוות דעת של חברים נוספים לתחביב.

יאללה - תעלה תמונות!

ובאמת - מקווה שיצא להפגש מתישהו בקרוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גיל תודה. לא יודע איך הוא יהיה בהשוואה ל360 החדש אבל אשמח להתנסות ולראות. אני מקווה שהכיוון האוטומאטי יהיה ברמה של הJBL לפחות אחרת זה יהיה חסרון גדול מבחינתי. זאת הסיבה שהחלפתי לMS8 מלכתחילה. יהיה מענין לבצע השוואה אחד מול אחד על אוטו הרכב. ההתקנה לא אמורה להיות קשה מדי. מישהו מרים את הכפפה ומביא אחד?

:-D

אדי, זה בעיה הסיוט שממנו נמלטתי. חודשים של כיוונים ואז אתה מגיע למפגש, חוטף על הראש ומתחיל מחדש כשמתברר שלא מיציתי ולו שבריר מהפוטנציאל של המערכת:wink: (זה בסדר לא רק לך זה קרה). גם בMS 8 ישנם מספיק אפשרויות כיוון; נקודות חיתוך, סלופים, אקולציה בהתאם לטעם האישי שלך אבל כשהTC והפאזות כבר מכוונות לגמרי בצורה הטובה ביותר כמו כן מרבית תיקוני האקולציה.

לי אין כבר כוח להתעסק שעות על גבי שעות, אחרי שעות העבודה כמובן, מאוחר בלילה או בימי שבת עם כיוונים על גבי כיוונים אינסופיים. מספיק מידי פעם לנסות נק' חיתוך וסלופים שונים לראות אם התוצאה טובה יותר כשאת מרבית העבודה מבצע הפרוססור. אבל זה אני:-P.

תגיע למפגש, תשמע ואני בטוח שתופתע. תמונות יהיו מחר כשיהיה לי קצת זמן לצלם. למרבה הבושה במשך כל תהליך לא חשבתי לצלם ולו תמונה אחת.

אלי

פורסם

אלי

אני דווקא לא מתפלא בכלל - שמעתי את המערכת של אופיר ושמעתי אותה היטב ועם רכיבים פשוטים מאוד (רמקולים והגברה) הJBL עשה שם עבודה מרשימה ביותר.

אני מעדיף לחטוף על הראש ולכוון ולהגיע לתוצאה בעצמי - מעולם לא פחדתי מביקורת ולהפך תמיד אמרתי לאנשים לכסח אותי כמה שרק אפשר.

אולי בשלב מסויים גם לי ימאס ואז אלך לכוון של אחד כזה - האמת, לא הייתי מתנגד שאבא שלי יקנה אחד כזה - כל השאר כבר אני אעשה :-D

יאללה מפגש! (מקווה שיצא לי להגיע לאחד הקרוב)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יאללה איפה DIYMA ?? צריך מבחן השוואתי - pxa-h800 / ms-8 / 3sixsty.3 !!

קראתי שמתוכנן גם מחליף ל BIT1 עם כיוונים אוטומטיים..

...CASKA for life

פורסם

אדגר, עשיתי משהו לא? חיברתי ונתתי למכשיר לעשות 99% מהעבודה :-D

גיל עם אתה מתכוון להביא אותו אני אשמח לתרום את המערכת שלי להשוואה ראש בראש של 2 הפרוססורים; התקנה כבר יש ולחבר כמה חוטים לא צריכה להיות בעיה. ההשוואה צריכה להיות מעניינת מאוד, בכל זאת מדובר ב2 פרוססורים לא רעים בכלל. שוב אותי מעניינת יכולת הכיוון האוטומאטי של ה-3SIXTY.3 אחרת אני לא רואה הבדל גדול בינו לבין הביט 1

אדי גם אני אוהב לכוון אבל בסופו של דבר אני אוהב אוהב לשמוע מוסיקה טוב קודם כל ואחר כך להתעסק בכיוונים. טוב נו כל אחד והעדפותיו. מה שכן מזמן לא נהנתי כל כך מהמערכת ברכב כמו עכשיו.

במחיר שלו לא צריך להיות הפרש גדול להוסיף לאחר מכירת הביט 1 :roll:.

יאללה תביאו עוד דגמים של פרוססורים, שוב, אנדב את הרכב שלי בשמחה.

אלי

פורסם

טוב הנה כמה תמונות של הפרוססור ועל הדרך קצת, ממש קצת מההתקנה החדשה. ההתקנה די דומה למה שהיה לי רק בהבדל קטן, הסידור של המגברים טיפה שונה על הפלטות כדי לאפשר גישה נוחה יותר לגיינים מ שיצר אצלי בעיה מכייון שגם עם פלטה כפולה המגברים לא נכנסו.

הפיתרון? פלטה משולשת (תמונות בהמשך):shock: מזלי שתא המטען מספיק עמוק ועדיין אני נשאר עם מספיק נפח. הקיקים קטנים עם לבד כדי לא למשוך תשומת לב יותר מדי בגלל זה לבד פשוט הספיק, מה שלא הצריך שליחה לרפד והוצאות נוספות. ריפוד קיק כזה עם לבד לוקח לא יותר מחצי שעה ועלות הלבד... אפסית.

אני אשתדל בהמשך להעלות עוד תמונות של ההתקנה.

אלי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

פורסם
סליחה על הבורות.

אבל הפרוססור הזה לא אמור להיות מיועד למערכות מקוריות של הרכב?

מה יש לכוון במערכת מקורית?

• תוכן חדש...