Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

איזה רמקולים יש לשברולט ספארק 2011 מקדימה ומאחורה?

אני מעוניין לדעת מה הגדול שלהם והעוצמה.

בנוסף אשמח להמלצה להחליף אותם (רק את הרמקולים) במשהו איכותי יותר בתקציב כולל של +/- 800 ש"ח.

תודה!

פורסם

מקדימה - 4 אינץ

מאחורה - 4X6 אינץ

HU: Alpine iDA-X305 Processor: IMPRINT AUDIO PXA-H100 Comp: Hertz MLK165 Amp: Audison LRx 4.5 Amp: Hertz EP4X Sub: Hertz ES250

פורסם

הנה, אני ושלימק חפרנו את נושא הספארק והרמקולים 4",

אז אם אתה לא מחפש משהו רציני אבל נחמד, טמפו קואקסיאלי.

אם זה לא מספיק ואתה מחפש משהו טיפה יותר מעניין, כל קומפוננט 4" שיתאים לטעם שלך יתאים פה.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

תודה לעוזרים!

מישהו יודע אולי מה ההספק של הHU? האם לחבר רמקולים קואקסליים איכתויום ישפר את הסאונד?

אולי הHU בעצמה מוציאה הספק נמוך ולא יעזור כלום חוץ מחיבור מגבר..

פורסם

תעשה ניסיון, תכניס רמקול אחד חדש בצד ימין ובצד שמאל תשאיר את המקורי ותשחק עם הבאלאנס ותראה בעצמך אם יש הבדל.

אם אין תחזיר את הרמקולים וחסכת לעצמך כסף, אם יש, תתחדש ותיהנה מאיכות שמע יותר טובה.

HU אפטרמרקט מוציאים בד"כ באזור ה15-18 RMS לפי מה שאני יודע, מספיק בשביל רמקול פשוט,

ברגע שתרצה לשדרג למשהו מעבר ל"פשוט" או לחילופין בסיסי, כנראה תצטרך מגבר.

אבל שוב, זה עניין של ניסיון וטעיה. רק ככה באמת לומדים.

אין לי מושג כמה HU מקוריים מהחברה מוציאים וואט סו אבר!

אז חברי הפורום עם קצת יותר ניסיון בתחום הזה יוכלו לעזור לך יותר ממני, במידה ויש לך HU מקורי.

בהצלחה.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

ההספק הוא לא רלוונטי , במגברים ההספק מתקבל באחוז עיוות אפסי .

ברדיו דיסק הכל דחוס ורכיבי ההגברה הם הכי זולים שיש ( גם בדגמים יקרים ) ואתה מקבל הספק עם אחוז עיוות גבוה מאוד , כשאתה אשכרא משתמש באותם 10 RMS עד הסוף ... כי זה ביחס לווליום הנתון , אתה כנראה שומע 25% רעשים.

בניגוד למגבר נורמאלי שמספק לך 50 RMS שאם אתה מגביר עד שהרמקול דורש את אותם 50 RMS הם יתקבלו באיכות טובה ואחוז עיוות לא שמיע.

אז השאלה היא לא כמה כוח יש , כי הכוח הזה לא שווה כלום.

אם היה לך רמקולים עם נצילות של 94 DB ואתה שומע בווליום נמוך , יכול להיות שלא תשמע את אותם רעשים , אבל זה לא קורה אף פעם בעולם האמיתי , ז"א לא תמצא רמקולים נצילים כאלה שיפיקו באס הגיוני ואתה לא תחפש לשמוע נמוך כי אתה מחפש הגברה.

רמקול זה רמקול , כל רמקול גם ב 10 שקל יניב תוצאות נעימות יותר לאוזן עם הגברה איכותית - זה לא יקרה עם הגברת ר"ד.

אנשים נוטים להאשים את הרמקול תמיד כשזה לא תמיד המצב , אם תגביר את הרמקולים המקוריים ברכב ותשמור על רמת ווליום סבירה , הם ישמעו טוב יותר בהרבה ואולי זה יספיק לך.

אם אתה מחפש באסים אבל תשכח מזה , אנשים נוטים קודם כל להחליף רמקולים למרות שזאת החוליה האחרונה שהייתי מחליף ... אתה תחליף לרמקולים יקרים שעדיין יוגברו ע"י הרדיו דיסק שעדיין ישחזרו את אותם הרעשים ועדיין ישמעו כמו בית שימוש.

ההבדל היחיד שאני רואה שכנראה יהיה זה באס חזק יותר , שים לב שאני לא אומר טוב יותר , כי הוא לא יהיה בכלל קרוב לכמו שהוא צריך להיות במקור , אבל הוא יהיה חזק יותר.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

תודה רבה, עזרתם לי מאוד.

diforce, תשובה יותר טובה ומפורטת לא יכולתי לבקש.

נראה לי שאני אתחדש גם במגבר ולא רק ברמקולים.

יש הצעות למגבר + 4 רמקולים לספארק בעלות כוללת של לא יותר מ2000 ש"ח כולל התקנה.

האם התקציב שלי הגיוני בכלל?

פורסם

לא מתפרץ לט'רד אבל אני מתלבט עם אותם השאלות, לכן אני חושב שנעזור אחד לשני גם:

האם חיבור של 2 מגברים של זאפקו (ועל הדרך ממליץ לך מאוד עליהם :) ) אחד של 2 ערוצים לסאב. והשני של 4, למערכת רמקולים שתפורט בהמשך - יחד עם המערכת הבילט אין ייתכן סאונד איכותי ?

לגבי מערכת הרמקולים, יש 2 אופציות, ברשותי 2 אחורים של מורל עם קרוס, ו2 קידמיים לדלתות עם קרוס (עם טוייטרים).

האם שווה להתקין אותם ברכב הספארק ?

הוספה בדלתות נראית לי ברוטלית, וקצת קשה - אופציה חלופית הינה לשדרג את הרמקולים הקידמיים, לזוג אינפיניטי.

ובלי שום קשר לאחוריים - להוסיף עוד זוג אחוריים בפנאל האחורי.

ואז יצא - 4 אחוריים, ו2 קידמיים של אינפיניטי.

או 4 אחוריים, ו-4 קידמיים כולל בדלתות.

פורסם

בספארק אי אפשר להרכיב רמקולים בדלתות

האם אתה מתכוון לבנייה?

אם ברצונך להחליף לHU לא מקורי-

http://incarmusic.co.uk/product/4347-231/CT23CV06-Chevrolet-Spark-Double-Din-Facia-Plate

זה הכי זול שמצאתי שעושה משלוחים לארץ ,

אם מישהו מוצא משהו יותר זול אז אני אשמח אם תפרסמו .

HU: Alpine iDA-X305 Processor: IMPRINT AUDIO PXA-H100 Comp: Hertz MLK165 Amp: Audison LRx 4.5 Amp: Hertz EP4X Sub: Hertz ES250

פורסם

אני חושב שעם סט 4 אינץ ברמה גבוהה תוכל לוותר על בנייה בדלתות

אל תשכח שהמיקום של הרמקולים הוא על הדשבורד מה שיוצר במה קדמית כמו שצריך

פורסם
אני חושב שעם סט 4 אינץ ברמה גבוהה תוכל לוותר על בנייה בדלתות

אל תשכח שהמיקום של הרמקולים הוא על הדשבורד מה שיוצר במה קדמית כמו שצריך

1. מסכים איתך, אבל אחד היתרונות המשמעותיים אצלי ברכב כיום הינו הטייטרים, שירגישו משמעותית בחסרונם.

מה לגבי הטוויטרים ? האם להוסיף קרוס עם טוויטרים ?

2.מה נוצר בשדה האחורי, כעיקרון תהיה במה אחורית של 4 רמקולים (בנוסף לבאס), אצלי בפנאל היום אני יכול לאזן בצורה ראויה בין הסאונד. אבל אני לא מכיר את המערכת בילט אין של הספארק.

3. האם התוספת של המגברים - 2 מגברים זפקו, עם קבל, עם כבלים 0 התנגדות, יצליחו להתגבר על החסרונות של המערכת בילט אין ולייצר סאונד איכותי ?

פורסם
1. מסכים איתך, אבל אחד היתרונות המשמעותיים אצלי ברכב כיום הינו הטייטרים, שירגישו משמעותית בחסרונם.

מה לגבי הטוויטרים ? האם להוסיף קרוס עם טוויטרים ?

2.מה נוצר בשדה האחורי, כעיקרון תהיה במה אחורית של 4 רמקולים (בנוסף לבאס), אצלי בפנאל היום אני יכול לאזן בצורה ראויה בין הסאונד. אבל אני לא מכיר את המערכת בילט אין של הספארק.

3. האם התוספת של המגברים - 2 מגברים זפקו, עם קבל, עם כבלים 0 התנגדות, יצליחו להתגבר על החסרונות של המערכת בילט אין ולייצר סאונד איכותי ?

אני עדיין מחכה לרכב שצריך להגיע עד סוף החודש ואז נהיה יותר חכמים.

כרגע החלטתי לתת הזדמנות למערכת המקורית (תמיד אפשר להחליף אם היא לא טובה) תוך כדי שימוש במנחת איכותי של JL AUDIO .

הרכב ממש קטנטן, אני לא יודע אם יש טעם ל-4 רמקולים , יכול להיות שהסטאפ הכי טוב יהיה קומפוננט 4 אינץ איכותי מקדימה + סאב.

מה שאני הולך להתקין מקדימה זה infinity kappa 42.9 (קואקסיאלי) וסאב של hertz es200.

גם אני עדיים בסימן שאלה לגבי הרמקולים האחוריים, יש לי היי אנרג'י HSK165 שאני עדיין לא יודע אם אני אתקין אותם מאחורה.

• תוכן חדש...