Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי אספנות בפולין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר נסעתי לפולין קפאתי וחזרתי ביום ד'.

בפולין יש מצב שבו נושא אספנות הרכב נמצא בתאוצה מדהימה.

לפני ארבע שנים לא היה ידוע בכלל שיקיים דבר כזה כמו אספנות רכב.

לפני שנה כבר היו ניצנים.

לפני כחצי שנה גיליתי מוזיאון רכב פרטי עם 300 רכבי אספנות! בעצם זה יותר מחסן ובודאי לא מוזיאון אבל כך הוא קורא לעצמו.

השבוע מצאתי בדוכני העיתונים לפחות 4 חובורות כרמו משובחות ביחס לרכבי אספנות ובאחת רשימה של אירועים רבים חד פיספסתי הייתי ממש שם .

באפריל תחילת מאי 2011 צפוי גם אירוע מענין, טיול רכבי אספנות בפולין: מדרום פולין לצפון פולין וחזרה כ 1970 ק"מ בכ 7 ימים.

כמה תמונות מרכבי אספנות ברחובות קרקוב שימו לב לגבישי הקרח בתמונה האחרונה

P1140418.JPG

P1140419.JPG

P1140422.JPG

P1140421.JPG

P1140420.JPG

P1140429.JPG

P1140431.JPG

P1140430.JPG

שלמה דן גדרון

פורסם

בדרך מברלין לוורשה (והלאה - לליטא, בלורוסיה, אוקריינה) נוסעות שיירות של גוררים הסוחבים איתם מכוניות משומשות מהארץ העשירה לארצות העניות. הן לא בדיוק אספנות - יותר נכון לתארן כאלטע-זעכן. על אחד הגוררים ראיתי אפילו טרבנט חלודה, ועוד אחת במגרש החניה של אוניברסיטת לודג'.

קטרי קיטור בפולין מעוררים צמרמורת.

מצורפת תמונה מתחנת הרכבת הישנה בלודג' - ממנה שולחו היהודים להשמדה ברכבות בהמות מונעות בקטרי קיטור.

עוד על נסיעה לפולניה תוכל לקרוא כאן:

http://linmagazine.co.il/node/view/49572

kronot1.jpg

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
על אחד הגוררים ראיתי אפילו טרבנט חלודה

רק שהטרבנט עשויה חומר פלסטי כלשהו, לא בדיוק פיברגלס - בדומה לסוסיתא.:oops:

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
רק שהטרבנט עשויה חומר פלסטי כלשהו, לא בדיוק פיברגלס - בדומה לסוסיתא.:oops:
ליתר דיוק הטרבנט עשוייה מקרטון דחוס...

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

זכור לי הטיול לפולין שהיה לי לפני 7 שנים, אז היית יכול לראות רכבים קומוניסטיים ישנים (סקודה משנות ה-80 ופיאט עתיקות) לצד מכוניות מודרניות אירופאיות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מעניין באמת מה גודל הסצנה של מכוניות אספנות מהתקופה הקומוניסטית? אני יודע שבמזרח גרמניה יש מועדונים רבים שרק הולכים וגדלים המוקדשים למכונית המזרח-גרמנית (טובי קראו לה או משהו כזה?), ואפילו למכוניות קומוניסטיות אחרות (לאדות, סקודות ועוד) מה המצב בפולין?

פורסם

שהייתי פולין בשנת 2002 היו שם פיאט 126 ממש בכמיות! (יותר ממאזדה 3 בארץ!) מה המצב היום?

היה שם עוד רכב בשם "פולנז" היו הרבה כאלה והאבתי את הרכב הזה, המוניות היו סיירות, אודי 80, אופל ישנות וכו', ראיתי גם רכב כמו הירוק רק בכחול וצילמתי אותו

מישהו יודע איזה רכב זה?

ואגב חשוב לציין שהרכבים הישנים שם רובם במצב חדש!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
הפיאט 126 דווקא לא אספנות - ייצרו אותם בפולניה עד לא מזמן!

גם לא Nysa (המסחרית הירוקה). ייצרו אותן עד 1994. זה כמו שתגיד בארץ על פורד טרנזיט משנות ה-90 שהיא אספנות.

בכלל, רוב תעשיית הרכב של הגוש המזרחי ייצרה דגמים משנות ה-60-70 עד אחרי קריסת מסך הברזל. לא פלא שגל ענק של רכבי יד שניה מאירופה/יפן (יפן זה בעיקר בחלק המזרחי של רוסיה) שהגיע בעקבות נפילת מסך הברזל השמיד את תעשיית הרכב המזרח אירופאית כמעט לגמרי, מאחר ופסאט או סיירה בנות 10 שנים עדיין היו עדיפות בכל פרמטר (כולל אמינות ומחיר) על פולונז/דאצ'יה/לאדה חדשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...