Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנדסת תוכנה- אפקה או HIT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד בפני הרשמה , עד עכשיו הייתי נעול על אפקה.

אחרי שקראתי קצת בפורום ראיתי שהרבה ממליצים על HIT בחולון.

איך המצב עכשיו? מה מומלץ?

תודה.

😈Seat Leon Cupra 280😈

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישבתי וניסחתי כאן כמה תשובות בשבילך, אבל קשה לי למצוא את האיזון הנכון שבין התשובה האמיתית לתשובה שאני יכול להרשות לעצמי לרשום על גבי הפורום הזה.

בשורה התחתונה, הגעתי לזה:

אני לא ממליץ על אפקה.

מכאן נובע שבהשוואה מאוד לא רחבה שנערכה בין שני המוסדות הנ"ל ואלו בלבד ללא שום אפשרות להוסיף אף מוסד אקדמאי אחר רמז רמז, HIT עדיף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בן דוד שלי נרשם למדעי המחשב במכללת ת"א יפו, אומרים שהם לא רעים בכלל!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הבנתי מהאנשים שמדעי המחשב הוא תואר מאוד "משעמם" , יש פה אנשים שלומדים/למדו את זה?

אגב, איך באמת מכללת ת"א יפו?

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

מקס - אתה יודע בכלל מה ההבדל בין מדעי מחשב להנדסת תוכנה? גם בפועל בשוק?

מי שמשעמם אותו מדעי מחשב - עדיף גם שלא יעשה הנדסת תוכנה.

בפועל בשוק ההבדלים קטנים אפילו יותר ולא נתקלתי במקומות שמחייבים או שמים לב בכלל להבדל בין מהנדס תוכנה לבוגר מדעי המחשב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ישבתי וניסחתי כאן כמה תשובות בשבילך, אבל קשה לי למצוא את האיזון הנכון שבין התשובה האמיתית לתשובה שאני יכול להרשות לעצמי לרשום על גבי הפורום הזה.

בשורה התחתונה, הגעתי לזה:

אני לא ממליץ על אפקה.

מכאן נובע שבהשוואה מאוד לא רחבה שנערכה בין שני המוסדות הנ"ל ואלו בלבד ללא שום אפשרות להוסיף אף מוסד אקדמאי אחר רמז רמז, HIT עדיף.

אני דווקא ממליץ על אפקה, בעיקר בגלל המגוון. אם לא ימצא חן בעינייך המקצוע תוכל להחליף כמעט לכל הנדסה אחרת כאשר ב-HIT יש רק תעשיה וניהול (קוראים לזה שם בשם אחר), תוכנה ואלקטרוניקה.

גם אני התלבטתי בעבר בין אפקה ל-HIT ומבחינת רמת הלימוד והשם בתעשיה המצב פחות או יותר שווה.

גילוי נאות: אני סטודנט שנה א' באפקה (עבדתי כמה שנים ב-HIT אבל לא בתחום האקדמי, למרות שאני מכיר את הנפשות הפועלות).

צביקה פיקה, אשמח לדעת מה הסיבות ש-HIT עדיפה (לא שהיא מכללה רעה או פחות טובה מאפקה, פשוט אני לא חושב כמוך שהפער הוא כזה גדול כמו שאתה טוען).

ד"א, אם כבר העלית את הנושא, לי דווקא יש בטן מלאה על אוניברסיטת בן גוריון. שלא רק שמזלזלת בסטודנטים לתואר ראשון (מקרה שלי) אלא עשתה תרגיל מאוד מסריח לחברה שלי (ולכל מי שלומד איתה) שלומדת שם תואר שני. קייס שכנראה יגיע לכותרות בקרוב אם החבר'ה שלמדו איתה לא יסכימו לפשרה שהציעה האוניברסיטה וימשיכו עם זה לבית משפט (חברה שלי הסכימה לפשרה אבל החבר'ה האחרים לא ויש להם קייס מאוד טוב).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
מקס - אתה יודע בכלל מה ההבדל בין מדעי מחשב להנדסת תוכנה? גם בפועל בשוק?

ליביו

בגדול ממה ששמעתי וקראתי- מדעי המחשב הוא תואר יבש יותר, רובו תאורתי. והנדסת תוכנה הוא יותר מעשי.

לפני שאני עושה טעות שתעלה לי ב 4 שנים מהחיים אני מחפש כמה שיותר הסברים והמלצות.

אז אני אשמח אם תסביר לי את ההבדלים.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם
בגדול ממה ששמעתי וקראתי- מדעי המחשב הוא תואר יבש יותר, רובו תאורתי. והנדסת תוכנה הוא יותר מעשי.

בתאוריה, אתה צודק. בפרקטיקה, אתה טועה.

ההבדל העיקרי בין שני התארים הוא שבהנדסת תוכנה עושים פרויקט ולומדים עוד כמה קורסים בפיזיקה (בעיקר בכדי להצדיק את התואר מהנדס).

אני דווקא ממליץ על אפקה, בעיקר בגלל המגוון. אם לא ימצא חן בעינייך המקצוע תוכל להחליף כמעט לכל הנדסה אחרת כאשר ב-HIT יש רק תעשיה וניהול (קוראים לזה שם בשם אחר), תוכנה ואלקטרוניקה.

גם אני התלבטתי בעבר בין אפקה ל-HIT ומבחינת רמת הלימוד והשם בתעשיה המצב פחות או יותר שווה.

מגוון מסלולים הוא אכן סיבה טובה לבחור מוסד לימודים אבל לא סיבה מצויינת. זאת חלק מהסיבה בגללה ההמלצה שלי על HIT אינה בפה מלא. זה בהחלט חיסרון גדול של HIT ובהחלט סיבה טובה שלא לבחור במוסד הזה. אבל זאת עדיין לא סיבה לבחור באפקה.

צביקה פיקה, אשמח לדעת מה הסיבות ש-HIT עדיפה (לא שהיא מכללה רעה או פחות טובה מאפקה, פשוט אני לא חושב כמוך שהפער הוא כזה גדול כמו שאתה טוען).

היות וכבר בחרת את מוסד הלימודים שלך כל מה שנותר לי הוא לאחל לך בהצלחה. תיהיה שלם עם הבחירה שעשית, ועזוב אותך ממה שאני חושב. לא אני זה שמשלם לך את התואר וכנראה שגם לא אני אהיה זה שאמיין את קורות החיים שלך. אני לא כותב את זה חלילה ממקום של התנשאות אלא ממקום של חוסר רצון לבאס. התלבטת? בחרת? מצוין, מפרגן לך.

פורסם

אני סתם רוצה לשמוע את דעתך כדי להשכיל, אין לי שום כוונה להתווכח אתך. תאמין לי אחרי שראיתי מקרוב 3 מוסדות לימודים, אני יודע טוב מאוד שעשיתי את הבחירה הנכונה. אני פשוט לא מאלו שעכשיו בגלל שאני לומד במוסד הזה אני אתחיל להלל אותו כל שני וחמישי (ע"ע סקודה פאביה).

לפותח השרשור, על כל מכללה/אוניברסיטה תשמע הרבה דעות לכאן ולכאן (הדעות יהיו שונות כי לכל אדם יש צרכים שונים מבחינה לימודית). ההבדל היום ברמה הלימודית בין אוניברסיטה למכללה שתופסת מעצמה הוא לא גדול כפי שרוב האנשים חושבים. ההבדל העיקרי הוא באיכות המרצים ונכונות המוסד לעזור/לבוא לקראת הסטודנט (הכוונה שלי היא בפתיחת שיעורי תגבור, שעות קבלה עם המרצה/מתרגל וכו'). לכן נסה כמה שיותר לברר דרך אנשים שלמדו/לומדים במוסדות שאתה מתעניין בהם ונסה לסנן את גאוות היחידה שטמונה בכל אדם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כמו שצביקה אמר - בתיאוריה - אולי , בפרקטיקה אתה טועה.

הקורסים הנוספים לטעמי מיותרים לגמרי ולא נותנים לך שום דבר בשוק כיתרון על מדעי מחשב. בפועל הקורסים של הנדסה בתחומי מחשב - קיימים גם במדעי מחשב , ובתחומים האחרים רלוונטים רק להיותו תואר מהנדס (ביולוגיה , פיסיקה , כימיה, ועוד כמה כאלו)

תואר הנדסה פותח אבל עוד כמה אופציות בתארים מתקדמים לדוגמא שלא קיימות במדעי מחשב.

לגבי המוסדות - אני משאר שמהאוניברסיטאות אתה מתרחק בגלל התנאי קבלה ומהנחשבות אתה מתרחק בגלל העלויות? (בין תחומי , מכללה למנהל) ו/או תנאי הקבל הגבוהים עדיין (סביבות ה680 + פסיכומטרי וממוצע קרוב ל100) אחרת הייתי הולך על אחד מהם , במיוחד אם אין לך ניסיון קודם שיהווה בסיס כלשהו לקריירה בשבילך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לגבי המוסדות - אני משאר שמהאוניברסיטאות אתה מתרחק בגלל התנאי קבלה (צודק) ומהנחשבות אתה מתרחק בגלל העלויות? (צודק) (בין תחומי , מכללה למנהל) ו/או תנאי הקבל הגבוהים עדיין ( צודק) (סביבות ה680 + פסיכומטרי וממוצע קרוב ל100) אחרת הייתי הולך על אחד מהם , במיוחד אם אין לך ניסיון קודם שיהווה בסיס כלשהו לקריירה בשבילך.

ליביו

* שאלה כללית- המכללה למנהל נחשבת לטובה בתחום? (מדעי המחשב)

בכל אופן, אני נוטה כרגע לכיוון HIT- מדעי המחשב.

לפני מה שאני קורא כאן ההבדלים בין התארים לא גדולים, ואני מבין שHIT נחשב טיפה יותר טוב. חשוב לי להוציא את המקסימום שלי

בתנאים האלו, ככה שאם אחרי 3-4 שנים של למידה אני אקבל תואר שעל הנייר שווה יותר- אני מעדיף לעשות זאת.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם
אני סתם רוצה לשמוע את דעתך כדי להשכיל, אין לי שום כוונה להתווכח אתך. תאמין לי אחרי שראיתי מקרוב 3 מוסדות לימודים, אני יודע טוב מאוד שעשיתי את הבחירה הנכונה. אני פשוט לא מאלו שעכשיו בגלל שאני לומד במוסד הזה אני אתחיל להלל אותו כל שני וחמישי (ע"ע סקודה פאביה).

אוקיי, אם אתה מבקש כל כך יפה :wink:

הנה כמה ציטוטים מדוח של המועצה להשכלה גבוהה. הדוח עוסק בתואר ראשון של הנדסת חשמל, אבל כמו שכבר תבין, אפשר להסיק ממנו לא מעט גם על תארים אחרים.

"... חלוקה מחדש של תקציב שבעבר היה מוקדש כולו לאוניברסיטאות המובילות, עם מספר רב והולך של מכללות ארבע-שנתיות אשר מקבלות סטודנטים בעלי יכולות נמוכות יותר, ומכשירות בוגרים בעלי הכנה וסיכויי הצלחה נמוכים יותר מאשר בוגרי האוניברסיטאות המובילות. אנו מכירים בערך הסוציו-אקונומי של מכללות המשרתות אוכלוסיות מרוחקות ממרכזי האוכלוסין אך יצירת מעמד של מהנדסים מדרגה שנייה איננה מהווה פתרון. מהנדסים אלו לא יתקבלו בתעשייה כפי שמתקבלים בוגרי האוניברסיטאות, ובדרך כלל הם יזכרו למשרות משניות".

או בהמשך הדו"ח, ספציפית לגבי אפקה:

"ככל הנראה, קיים עודף מחלקות להנדסת חשמל במרכז הארץ. המחלקות במכללת רופין, שנקר ואפקה נראות לנו מיותרות באופן מיוחד.... הוועדה ממליצה שלא לאשר תוכניות לימודים נוספות בתחום הנדסת החשמל".

בדו"ח המלא, שפורסם באנגלית, כתוב גם ש:

The committee is disappointed that despite Afeka Colleage's central location and large body of students, it has not succeeded in making the expected upgrade from a school of practical engineers (HANDASAIM) to an academic institution...

יש גם סקר שנעשה בקרב המעסיקים הגדולים במשק והוא, איך נכתב בעדינות, מאוד לא מחמיא עם אפקה.

ושוב, זה דו"ח שכתבה המעוצה להשכלה גבוהה, לא סטודנט עם גאוות יחידה מאוניברסיטה בנגב.

לפותח השרשור, על כל מכללה/אוניברסיטה תשמע הרבה דעות לכאן ולכאן (הדעות יהיו שונות כי לכל אדם יש צרכים שונים מבחינה לימודית). ההבדל היום ברמה הלימודית בין אוניברסיטה למכללה שתופסת מעצמה הוא לא גדול כפי שרוב האנשים חושבים. ההבדל העיקרי הוא באיכות המרצים ונכונות המוסד לעזור/לבוא לקראת הסטודנט (הכוונה שלי היא בפתיחת שיעורי תגבור, שעות קבלה עם המרצה/מתרגל וכו'). לכן נסה כמה שיותר לברר דרך אנשים שלמדו/לומדים במוסדות שאתה מתעניין בהם ונסה לסנן את גאוות היחידה שטמונה בכל אדם.

תשמע, אתה מעלה כאן כמה טענות מעניינות.

לגבי רמת הלימודים נראה לי שהדו"ח מדבר בעד עצמו. באופן כללי, רמת הלימוד במכללות נמוכה יותר. פה ושם יש מקרים בהם אפשר לומר בזהירות שהרמה משתווה, אבל לא יותר. גם במכללות שהם שלוחות של אוניברסיטאות גדולות ההבדל מורגש.

לגבי איכות המרצים - מכללות רבות ויבואו ויספרו לך במהלך הימים הפתוחים ש"אצלנו יש מרצים מהטכניון" או "המרצים שלנו מלמדים גם ב-MIT" וכו' וכו'. תבדוק טוב, בסוף תגלה שהמרצה מה-MIT הוא מרצה במשרה חלקית מאוד במכללה וההוא מהטכניון הוא בכלל פנסיונר חביב. לפעמים מגלים שהסגל מהאוניברסיטה היא בגלל מאסטרנטים שהגיעו לעבוד במכללה כשהשלמת הכנסה.

לגבי העזרה והתגבור - את הביטוי המוכר "קשה באימונים, קל בקרב" אתה מכיר? חלק מהעניין בתואר מהנדס הוא לא להקל עליך. ללמד אותך לחשוב לבד, להתמודד, לחפש פתרונות, לשבור את הראש ובסוף גם למצוא. חלק מהמכללות לוקחות סטודנטים עם רמה התחלתית מאד נמוכה (לא המצאתי את זה, המל"ג כתבו את זה), לועסות להם את החומר, דוחפות לפה ובסוף גם מגישות כוס עם קולה קרה כדי שיהיה קל לבלוע. אתה חושב שהמעסיקים לא יודעים את זה? אתה חושב שהבוס שלך בעבודה ירצה ללעוס לך הכל? סביר להניח שלא.. הוא ירצה עובד שיודע להתמודד בעצמו עם בעיות ויודע גם למצוא פתרונות, בלי שיפתחו לו שיעורי עזר במפעל.

גאוות יחידה היא אכן תכונה טבעית. שים לב שבשום שלב של השרשור לא המלצתי לבחור להגיע למוסד בו אני לומד למרות שאני חושב שזה מוסד מצויין. אין לי מניות באוניברסיטה ובאמת שאני לא מקבל אחוזים מכל מועמד שאני מגייס. רק מה לעשות, אני רואה כל מיני חברים שסיימו לימודי הנדסה במכללה ועכשיו עובדים בשמירת לילה ומתבאס בשבילם.

* שאלה כללית- המכללה למנהל נחשבת לטובה בתחום? (מדעי המחשב)

בתנאים האלו, ככה שאם אחרי 3-4 שנים של למידה אני אקבל תואר שעל הנייר שווה יותר- אני מעדיף לעשות זאת.

תשובה כללית - המכללה למנהל נחשבת בתחומים אחרים. בתחום הזה כנראה שאתה יכול לחסוך מעצמך את שכר הלימוד המאוד מאוד מאוד גבוה.

נראה לי שאחרי ההרצאה הארוכה שדפקתי כאן די ברור מה לדעתי הוא הפתרון הנכון אם אתה רוצה לעשות תואר שעל הנייר שווה יותר. אם לא, אני מוכן לתת שיעורי עזר :lol:

פורסם

אני אישית לומד במכללה למנהל, מסיים עכשיו את התואר במדעי המחשב B.Sc, אמנם אני ימנע מלהלל ולשבח את המכללה כי ברור לי שישנם חסמים כאלו ואחרים מול פותח השרשור, אבל חשוב לי לציין שאני עובד, ועבדתי עד לפני מספר חודשים בחברות הייטק הטובות בתחומן בארץ, ועבדתי מול מגוון רחב מאוד של בוגרים הכל ממכללות (כולל המכללה למנהל) ועד אוניברסיטאות. ההבדל בשטח כמעט לא קיים, מה שכן יהיה לך קשה יותר כבוגר מכללה להגיע לראיונות הללו מלכתחילה, אח"כ זה כבר תלוי לחלוטין ביכולות שלך להרשים בזמן הראיון ולהצדיק את העסקתך.

(אחרי המשרה הראשונה או השנייה, למוסד בו סיימת כבר כמעט אין משמעות)

אבי.

• תוכן חדש...