Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

רציתי לדעת מתי צריך להחליף שמן גיר במאזדה לאנטיס 1600 שנת 2003.

מכיוון שאני הולך להחליף את נוזל הקירור שלי חשבתי אולי לבצע עוד כמה החלפות נוזלים ולהחליף גם את שמן הגיר.

הרכב בבעלותי חצי שנה ואני לא יודע אם החליפו שמן בעבר.

השאלה האם החלפה של השמן לשמן חדש יכולה לגרום לבעיה כל שהיא? או שעדיף לא להתעסק עם משהו שעובד?

הדבר היחיד שאני מרגיש בגיר הוא החלפה לא חלקה בזמן שהמנוע קר אבל ברגע שהוא מגיע לטמפרטורת עבודה הגיר עובר בסדר גמור :)

אותה השאלה לגבי החלפה של שמן ברקס או שמנים נוספים במידה ויש.

תודה רבה לכולם.

אגב כמה עולה שמן כזה ואיזה הכי מומלץ לרכב שלי?

• ספונסר פורום
פורסם

שמן גיר בלאנטיס מחליפים כל 60,000 קילומטרים.

יש לא מעט בעלי מקצוע שטוענים שהחלפה של שמן גיר לאחר שהיה במערכת יותר מידי זמן עלולה לגרום לתקלות ובעיות בגיר. רצוי לתת לבעל מקצוע להעיף מבט במצבו של הגיר ובצבע השמן כדי לקבוע בצורה טובה יותר.

לא ציינת כמה קילומטרים וכמה בעלים קודמים יש לרכב, אבל ייתכן ובמוסך מורשה של מאזדה ניתן יהיה להוציא פלט טיפולים (לפחות חלקי) של הרכב ולבדוק מתי הוחלף לאחרונה שמן גיר.

בכל מקרה, החלפה נכונה של שמן הגיר מתבצעת ע"י מכונה מיוחדת שאין בכל מוסך.

אם תרשום מאיפה אתה בארץ אולי אוכל להפנות אותך למוסך טוב.

פורסם

שלום רב

מנסיון שלי לא נתקלתי אף פעם שהגיר פסק לעבוד אחרי החלפת שמן גיר

אני מחליף שמני גיר כבר למעלה מעשור. כמובן שיש להשתמש בכל רכב בשמן היעודי שלו ( יכול להיות כי הסיבות להפסקת פעולת הגיר נגרמת מהחלפה או שימוש בשמנים לא מתאימים.)

בברכה זיסו יוסי

פורסם

היי,

הרכב שלי עבר 80K ולרכב היו 3 בעלים קודמים.

אני פשוט רוצה לעשות ישור קו נוסף לקראת הקיץ וחשבתי על החלפה של שמן גיר ונוזל קירור.

ראיתי בספר רכב שלא מוזכר כלום לגבי החלפת שמן הגיר.

ידוע לכם איזה סוג אני צריך?

והאם אפשר לבדוק בעצמי את מצב השמן? ראיתי שיש מדיד כמו של שמן המנוע , איזה אינדיקציה הוא יכול לתת לי?

פורסם

שלום רב ההחלפה מתבצעת כל 60 אלף ק"מ .

יש מדיד שמן גיר בצבע כתום בצד שמאל ליד המצבר (מבט מצד נהג) כאשר הרכב מותנע ונמצא בניוטרל בלם יד משוך והרכב מפולס יש להוציא את המדיד להחזירו ושוב להוציא ולבדוק על פי הסימון + לבדוק לצבע אדום זך ולא שחור-חום .

לגבי נוזל קירור יש נוזל אשר נמצא במנוע ויש נוזל שנמצא במצנן (רדיאטור) יש להחליף את כול הנוזל .גם להחלפת נוזל קירור יש מתקן שטיפה שמבצע ניקוי של מעברי המנוע + מחליף את כל הנוזל .

בברכה זיסו יוסי

פורסם
שלום רב ההחלפה מתבצעת כל 60 אלף ק"מ .

יש מדיד שמן גיר בצבע כתום בצד שמאל ליד המצבר (מבט מצד נהג) כאשר הרכב מותנע ונמצא בניוטרל בלם יד משוך והרכב מפולס יש להוציא את המדיד להחזירו ושוב להוציא ולבדוק על פי הסימון + לבדוק לצבע אדום זך ולא שחור-חום .

לגבי נוזל קירור יש נוזל אשר נמצא במנוע ויש נוזל שנמצא במצנן (רדיאטור) יש להחליף את כול הנוזל .גם להחלפת נוזל קירור יש מתקן שטיפה שמבצע ניקוי של מעברי המנוע + מחליף את כל הנוזל .

בברכה זיסו יוסי

יוסי תודה רבה על המידע מחר בבוקר אני אבצע את הבדיקה ואחזור לעדכן :)

שבת שלום.

• תוכן חדש...