Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים עם תיבה רציפה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אודה לחברי הפורום אם יוכלו להסביר לי לגבי התיבה הרציפה,האם הפעלתה זהה להפעלתה לתיבה אוט' סטנדרטית?

האם העברת ההילוכים חלקה ?

אילו רכבים משפחתיים נמכרים בארץ והם בעלי תיבה רציפה?

תודה מראש

פורסם

מבחינת נהיגה כן, שימוש בתיבה רציפה שווה לשימוש בתיבה אוטומטית רגילה. לוחצים על הגז והרכב מאיץ, אין צורך להוריד את הרגל מהדוושה כמו בתיבה רובוטית.

אופן הפעולה שונה בתכלית ולמעשה יש מספר אין סופי של הילוכים. העברת "ההילוכים" מתבצעת בצורה בלתי פוסקת ובזמן ההאצה סל"ד הרכב נשאר קבוע. מכאן נובע כי אין טלטולים בעת העברת ההילוכים והרכב שומר ברציפות על סל"ד יעיל וחסכוני.

בונוס נוסף הוא שתיבות רציפות לרוב אמינות יותר מאחיותיהן הפלנטריות (כלומר תיבה אוטומטית רגילה).

לא עולים לי לראש רכבים משפחתיים עם תיבה רציפה, אבל אולי ישנם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הפעלתה אכן זהה, פעולתה בכלל לא.

דיברו על הנושא בפורום על אופי הפעולה שלה, חיפוש יניב תוצאות אני מבטיח!

רכבים משפחתיים שנמכרים בעלי גיר רציף שאני יודע עליהם:

אאודי A4, A6 בין השנים 2002 עד היום.(לא כל הדגמים, תלוי איזה מנוע)

היום הם לאט לאט מוחלפים בS-tronic, שזה בעצם DSG בשפה של אאודי.

ניסאן פרימרה שנמכרה כאן בכמויות לא גדולות במיוחד מ2002 עד 2005 אם אני לא טועה.

הונדה ג'אז, הונדה אינסייט.

טויוטה פריוס.

חלק מדגמי הלקסוס גם נמכרים עם גיר רציף. (בוודאות יודע שדגם הRX עם גיר רציף, לאבא של חבר יש אחת)

החלפות הילוכים לא מורגשות שכן הפעולה היא רציפה.(חיפוש)

האמינות שלו מוטלת בספק, קראתי לא מעט על גירים רציפים של אאודי שנטו להתקלקל ולעשות בעיות, כשהרכב לא הגיע ל150K קילומטר.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

ניסאן קשקאי שברשות אבי מצוידת גם היא בתיבה רציפה.

אופי פעולה חסכוני ונותן הרגשה של כוח זמין תמידי.

התיבה נחשבת מאוד אמינה,מדובר על פיתוח ובנייה של ניסאן במקרה שלה אם אינני טועה.

יש המדמים את פעולתה של התיבה הרציפה כקלאצ' מחליק.

הג'וק גם כן מצוידת בה,סובארו B4\אאוטבק החדשה וכו'.

באודי הקודמות אכן הייתה תיבה רציפה שפעלה בשיטה שונה משל ניסאן והציגה אמינות סבירה.

פורסם

בקשר לאמינות אני לא כל כך בטוח.

ניתן לבדוק בכל מכון לשיפוץ גירים אוטומטיים על הגירים הרציפים של אודי משנת 2002-2005 ויגידו לכם שזה אחד הגירים הפחות אמינים והבעיתיים לשיפוץ.

בחו"ל המון אנשים נפגעו מהגירים של אודי הזה שמת לפעמים אחרי 60.000 ק"מ.

פורסם

רכב משפחתי עם גיר רציף - מיצובישי לנסר חדשה עם מנוע 1800 סמ"ק (נמכרת מ 2008).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תיבה רציפה באופן כללי משלבת את הטוב מכל העולמות ולכן תופסת תאוצה אצל יצרנים רבים , בעיקר יפאניים.

היות ואין הילוכים קבועים ההעברה רציפה וחלקה לחלוטין , אין רעידות וקפיצות. אין התדרדרות לאחור כי יש ממיר מומנט.

תצרוכת הדלק עדיפה על תיבה אוטומטית פלנטרית רגילה.(אך מעט פחותה מתיבת DSG).

על פי רוב האמינות ואורך החיים עדיפה גם כן על תיבה אוטומטית רגילה. הבעיות שהיו פעם בתיבות הרציפות עם אמינות הרצועה ע"ג הקונוס חלפו להם.

קיים הבדל מסויים בתפעול - אין 1,2,3,D אלא מצב D בלבד עם אופציה למצב טיפטרוניק ובו מספר מצבים דמוי ידניים קבועים - 5 או 6 יחסי העברה קבועים וההעברה ביניהם ע"י הזזת ידית ההילוכים +/- .

במצב רגיל אין בלימת מנוע יעילה במיוחד בירידה תלולה והרכב עלול להאיץ באופן מוגזם - אז שימושי להשתמש בטיפטרוניק

לשמירת המהירות ביחס קבוע ע"י שמירה על הילוך קבוע ( למשל , 4 מתוך 6 ).

פורסם
לא עולים לי לראש רכבים משפחתיים עם תיבה רציפה, אבל אולי ישנם.

איתמר.

אנקוב במספר רכבים עממיים עם תיבה רציפה: הונדה סיוויק הייבריד, הונדה ג'אז החדשה, טויוטה פריוס וטויוטה ספייס. כמדומני מדובר גם במיצובישי לנסר 1.8 אם אינני טועה. כך או כך, המתקן המדובר נהיה מאוד נפוץ. לראשונה בסגמנט העממי התיבה הרציפה הוכנסה כמדומני בניסן פרימיירה הבלתי-מוצלחת. שם פעולת התיבה גרמה לקפיצות סל"ד ובסופו של יום לתוצאות בלתי-מחמיאות בצריכה והפעולה הרעשנית ומרגיזה של המנוע. אפילו בתאוצות הרגילות ישנה ההרגשה כאילו עשית קיק-דאון עצבני.

הרגשה דומה יש לי גם במיצובישי לנסר, ומכך נובעת מסקנתי (אפשר לבדוק אם אכן כך הם הדברים). ברכבים ההיברידיים המנוע החשמלי מאזן את הסל"ד לכן פעולת המנוע רגוע יותר ומרגיזה פחות. אך בפריוס דור הקודם הזמזומים המרגיזים עדיין חודרים לתא הנוסעים לעיתים תכופות. בסיוויק בידוד רעשים טוב קצת יותר, אך תחת העומס המנוע עדיין מזמר בצורה בלתי-נעימה לאוזן.

אינני חושב שברכבים הלא היברידיים התיבה הרציפה תורמת לחיסכון כלשהו. מה שכן התיבה מעלימה מצבים בהם מורגש מחסור בכוח. דהיינו עם תיבה זו נעים קצת יותר לעלות לירושלים.

לגבי האמינות ימים יגידו. אם מתקן כלשהו בעייתי בתוצרת VW הידועה באמינותה המופלגת באופן כליי, אין זה אומר שכך גם יקרה לבני העדה היפנית. מה שכן - התקלות עלולות להיות לא זולות כלל וכלל, כי הרי הפתרון הסביר יהיה החלפה ולא תיקון.

פורסם

תיבת הילוכים רציפה הייתה כבר בשנות ה 80 במאה שעברה בפיאט אונו והדגם נקרא אז "אונו סלקטה" וכן היייתה אותה תיבה רציפה, אם איני טועה, בפורד פייסטה באותם שנים.

תיבות הילוכים אלו סבלו מבעיות לא מעטות ובעיקר בגלל טיפול לא נכון ולא קפדני לפי הוראות היצרן.

תיבת הילוכים רציפה הייתה גם בפיאט טמפרה בשנים 1991-1993 ושם הבעיות היו דווקא בסבובי המנוע בעמידה שירדו מדי עד לדימום המנוע. במקרים בודדים החליפו בפיאט טמפרה את מע' הדלק מקרבורטור להזרקה ובכך פתרו את בעיית סבובי המנוע בסרק.

בברכה - רפי לין

פורסם

בגיר רציף, תחושת התאוצה היא כמו של סליפר קלאץ, אבל מפה ועד לתחושה ש"אין הילוכים" יש הרבה מרחק.

יש לי שכנה עם ניסאן ג'וק חדשה שיצא לי לנהוג עליה, במילה אחת גועל נפש. בתאוצה מהמקום התחושה היא סליפר קלאץ אימפוטנטי למדי ונוסף על זה מרגישים היטב את העברת ההילוכים, בעיקר בלחיצות חזקות.

לגבי אמינות, הנה לכם דוגמא, אותה שכנה נתקעה עם הרכב לא מזמן כשהגיר נתקע על הילוך ראשון (וזה סודר במסגרת האחריות).

בשנות ה80, נוסף לפיאט, גם לסובארו היתה תיבה רציפה, בג'אסטי ECVT, שהיתה כשלון.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם
תיבת הילוכים רציפה הייתה כבר בשנות ה 80 במאה שעברה בפיאט אונו והדגם נקרא אז "אונו סלקטה" וכן היייתה אותה תיבה רציפה, אם איני טועה, בפורד פייסטה באותם שנים.

תיבות הילוכים אלו סבלו מבעיות לא מעטות ובעיקר בגלל טיפול לא נכון ולא קפדני לפי הוראות היצרן.

תיבת הילוכים רציפה הייתה גם בפיאט טמפרה בשנים 1991-1993 ושם הבעיות היו דווקא בסבובי המנוע בעמידה שירדו מדי עד לדימום המנוע. במקרים בודדים החליפו בפיאט טמפרה את מע' הדלק מקרבורטור להזרקה ובכך פתרו את בעיית סבובי המנוע בסרק.

בברכה - רפי לין

תיבה רציפה היתה כבר ב 1960 בישראל ובאירופה לפני כן.

לחבר שלי היתה דאף דאפודיל 33 (2 צילינדר קירור אויר 800 סמ"ק למיטב זכרוני) 1962 ב-1966 . היו לה חגורות קוניות גדולות פתוחות לכל לכלוכי הכביש מתחת לבטן ,וככה היה אורך החיים שלהן. כבר אז הוא כתב למפעל ,- ילד בן 18 שעוד למד אז באורט טכניקום גבעתיים - שכדאי לסגור אותן- וההולנדים התייחסו אליו.

פורסם
תיבה רציפה היתה כבר ב 1960 בישראל ובאירופה לפני כן.

לא ממש הרבה לפני כן, DAF 600 (הדגם שלפני DAF 30-31-32, שכונתה דאפודיל) הייתה המכונית הראשונה בעולם עם תיבה רציפה, והיה יוצרה החל מ 1959.

הפטנט הזה המשיך אחר כך לוולוו 66, ומשם לסדרה 300 של וולוו.

פורסם

האמינות שלו מוטלת בספק, קראתי לא מעט על גירים רציפים של אאודי שנטו להתקלקל ולעשות בעיות, כשהרכב לא הגיע ל150K קילומטר.

דווקא גיר רציף ידוע באמינותו הכמעט מוחלטת לעומת כל גיר אוטומט/רובוטי אחר הודות למכניקה המאוד פשוטה שלו.

ממבט מבחוץ נראה שהחלפה רציפה של אינסוף "ההילוכים" היא פעולה מורכבת, אך תתפלא עד כמה המכניזם עליו התיבה מובססת הוא כ"כ פשוט, מכניזם שהבסיס שלו הומצא עוד במאה ה15 ע"י לאונרדו דה-וינצ'י, אותו עקרון מסויים עד היום עם שינויים לא גדולים.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...