Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה דקות עם מגאן RS250 היום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תצפו לשמוע על שלדות והתנהגות, לא כאן, לא היום. נסיעה של 10 דקות בדיוק + התרשמות מפנים הרכב + התרשמות מהליכי המכירה של קרסו.

אז ככה:

1. תא נוסעים: לא ברמה של GTI MK6, אבל זה לא מפתיע אף אחד. מרגיש פחות יוקרתי, פחות מיוחד ופחות איכותי. אבל, ממש ממש לא דיל ברייקר, בניגוד אולי לקודמת. זה בהחלט אוטו איכותי ונעים בפני עצמו. הייתי מסתדר עם זה.

תנוחת הנהיגה אפילו מעט טובה מזו של הגולף, או לפחות נוחה באותה מידה (מאוד חשוב לי אישית). מאחורה המרחב סביר מאוד, לא כמו גולף אך יותר מבשירוקו. אני 1.87 וישבתי מאחורה בסדר. מה שכן, החלונות האחוריים סמליים ולא נעים לעשות ככה נסיעות ארוכות, אבל אין בעיה פרקטית להסיע אנשים.

2. גיר מצויין, מהלך קצר יחסית עם פעולה חיובית וקלאץ' טוב.

3. מנוע די חזק, אני לא יודע בוודאות כי היינו שלושה וחצי (אני אשם באחד וחצי מהם). בערך כמו הGTI שלי עם הצ'יפ. תגובה מעט פחות חדה, במיוחד בסל"ד נמוך (מתחת 3000). צליל קרבי במנתק (נשמע כמו מכונית ראלי). עושה רושם שיש איזה שסתום שנפתח בפתיחת מצערת חזקה ונותן קצת יותר סאונד.

4. נסיעה נוחה, למרות שההתרשמות מוגבלת מאוד. שקטה.

5. בגאז' גדול גם אם לא עמוק במיוחד ופתח הטענה צר יותר מבגולף. בהחלט עדיף על זה של השירוקו.

6. הגה, בלמים - רמה מעל הגולף, לפחות מבחינת תחושה.

ועכשיו לקרסו. כפי שכבר התלוננתי רבות, המגאן הזו מתומחרת בצורה לא שפויה, חד וחלק. GTI שלוש דלתות עולה 187K, מעשית - על הכביש. המגאן עולה עוד 30-35K. זה טירוף, במיוחד לאור העובדה שGTI באנגליה, עם אבזור מקביל לארץ, עולה 1000 פאונד יותר מהמגאן. זה מחיר הזוי. ב189K, כמו הקודמת, זו מציאה, ב225K הם ימכרו בודדות וכנראה שלא אכפת להם במיוחד כי הם מטפטפים את המכוניות לארץ - שתיים פה, שלוש שם. כשציינתי את זה בפניהם שמעתי בעיקר סיפורים. אני מהמר על 15 מכוניות לשנה, מול משהו כמו 70 GTI.

ושוב אומר, אני לא אקנה אוטו שברור לי כי מחירו מנופח מלאכותית ולו רק כי יום אחד היבואן יחליט שהוא כן רוצה למכור ויחתוך מחירים (וולבו, אלפא, פולקסווגן כולם עשו את זה בתקופה האחרונה והלקוחות אכלו אותה). כל הוזלה שתבוא תהיה על חשבון המחירון של מה שאני אקנה וזה משהו שאני לא יכול לקבל.

לצערי, כרגע זה משהו לקשט להם את אולם התצוגה ולשים במודעות בשביל לשפר את התדמית של רנו. היי, לפחות הם מייבאים אותה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ושוב אומר, אני לא אקנה אוטו שברור לי כי מחירו מנופח מלאכותית ולו רק כי יום אחד היבואן יחליט שהוא כן רוצה למכור ויחתוך מחירים (וולבו, אלפא, פולקסווגן כולם עשו את זה בתקופה האחרונה והלקוחות אכלו אותה). כל הוזלה שתבוא תהיה על חשבון המחירון של מה שאני אקנה וזה משהו שאני לא יכול לקבל.

לצערי, כרגע זה משהו לקשט להם את אולם התצוגה ולשים במודעות בשביל לשפר את התדמית של רנו. היי, לפחות הם מייבאים אותה.

תודה על השיתוף. עושה רושם שקרסו מחביאים את העובדה שיש להם רכב מבחן וממש לא פונים לכל המתענינים הפוטנציאליים שהשאירו להם טלפונים.

אין ספק שהמחיר מנופח להפליא, בדומה למקרה של פיז'ו RCZ עם 200 כ"ס. ההימור של שני יבואני הצרפתיות הוא שמי שחם על האוטו יקנה בכל מחיר. למותר לציין שזו אסטרטגיה מוטעית מלכתחילה, שתגרור הורדות מחירים/מבצעים נקודתיים ובעקבותיהם סטטוס בעייתי בשוק החדשות והמשומשות. חלק נכבד מהצלחתה של צ'מפיון בהחדרת השירוקו נבע מתמחור הוגן של המכונית בעת השקתה - ועובדה היא, שירוקו קנתה לעצמה מקום של כבוד בסגמנט שלה. המחיר קצת עלה, כעת ירד שנית, אך כשההחדרה היא נכונה, המוצר יעמוד בטלטלות המחיר האלו.

האקט הצרכני שלך הוא יותר מנכון - וכולי תקוה ששני היבואנים לא יצליחו למכור אף רכב במחירים האלו עד שיתעשתו ויורידו את המחיר לרמה הגיונית יותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אל תצפו לשמוע על שלדות והתנהגות, לא כאן, לא היום. נסיעה של 10 דקות בדיוק + התרשמות מפנים הרכב + התרשמות מהליכי המכירה של קרסו.

אז ככה:

1. תא נוסעים: לא ברמה של GTI MK6, אבל זה לא מפתיע אף אחד. מרגיש פחות יוקרתי, פחות מיוחד ופחות איכותי. אבל, ממש ממש לא דיל ברייקר, בניגוד אולי לקודמת. זה בהחלט אוטו איכותי ונעים בפני עצמו. הייתי מסתדר עם זה.

בלי צ'ינג'ר, בלי חיבור USB, מה הם מצפים? שאחליף מ- genesis לפרפר נחמד תוך החלפת הילוכים על גבול המנתק? מילא אם אפשר היה להחליף את ה- HU, אבל אי אפשר... בנוסף, קליטת הרדיו לא משהו (משום מה) ומסך הנתונים צר מידי לטעמי מבחינת מה שהוא מסוגל להציג.

תנוחת הנהיגה אפילו מעט טובה מזו של הגולף, או לפחות נוחה באותה מידה (מאוד חשוב לי אישית).

מוסכם.

מאחורה המרחב סביר מאוד, לא כמו גולף אך יותר מבשירוקו. אני 1.87 וישבתי מאחורה בסדר. מה שכן, החלונות האחוריים סמליים ולא נעים לעשות ככה נסיעות ארוכות, אבל אין בעיה פרקטית להסיע אנשים.

חרכי ירי מתארים יותר טוב את החלונות האחוריים והאמת היא שדי חבל. לפחות במגאן קופה של פעם הם היו נפתחים...

2. גיר מצויין, מהלך קצר יחסית עם פעולה חיובית וקלאץ' טוב.

אכן.

3. מנוע די חזק, אני לא יודע בוודאות כי היינו שלושה וחצי (אני אשם באחד וחצי מהם). בערך כמו הGTI שלי עם הצ'יפ. תגובה מעט פחות חדה, במיוחד בסל"ד נמוך (מתחת 3000).

אכן. בנוסף, בחמישי הוא רועש מידי, וחייבים להעביר לשישי כדי לקבל קצת שקט במהירות שיוט.

צליל קרבי במנתק (נשמע כמו מכונית ראלי). עושה רושם שיש איזה שסתום שנפתח בפתיחת מצערת חזקה ונותן קצת יותר סאונד.

ואיזה סאונד... האמת היא שמאחור הוא קצת נוכח מידי למי שרוצה להסיע שם ילדים או סתם אנשים.

4. נסיעה נוחה, למרות שההתרשמות מוגבלת מאוד. שקטה.

בהחלט. כסאות טובים מאוד ולקח בסבירות את הנפילה הקטנה על מכסה הביוב, לפני ההחלפה.

5. בגאז' גדול גם אם לא עמוק במיוחד ופתח הטענה צר יותר מבגולף. בהחלט עדיף על זה של השירוקו.

אכן, מפתיע לחיוב.

6. הגה, בלמים - רמה מעל הגולף, לפחות מבחינת תחושה.

לא מספיק מכיר GTI. בלמים מגיבים די מהר. ברור שעדיף ממה שיש לי היום...

ועכשיו לקרסו. כפי שכבר התלוננתי רבות, המגאן הזו מתומחרת בצורה לא שפויה, חד וחלק. GTI שלוש דלתות עולה 187K, מעשית - על הכביש. המגאן עולה עוד 30-35K. זה טירוף, במיוחד לאור העובדה שGTI באנגליה, עם אבזור מקביל לארץ, עולה 1000 פאונד יותר מהמגאן. זה מחיר הזוי. ב189K, כמו הקודמת, זו מציאה, ב225K הם ימכרו בודדות וכנראה שלא אכפת להם במיוחד כי הם מטפטפים את המכוניות לארץ - שתיים פה, שלוש שם. כשציינתי את זה בפניהם שמעתי בעיקר סיפורים. אני מהמר על 15 מכוניות לשנה, מול משהו כמו 70 GTI.

כמו שהם אמרו: הם מביאים בערך שניים/שלושה פעם בחודשיים, ובצבעים מאוד מוגבלים. רוצה אפור? חכה עד יוני, וגם אז יש רק אחת. מה שהם מוכרים בשנה נראה לי שצ'מפיון מעיפים בשבוע. אבל ללא ספק רכב מאוד מיוחד. אם הייתי רווק - לא הייתי חושב פעמיים (אם רק היו מגלים גמישות במחיר). בגלל שאני לא רווק, אני כן חושב פעמיים, אף שאשתי כבר אישרה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אשכרה דפוקים, אני במקומם הייתי מוכר את הרכבים האלה שנה שנתיים בלי רווח כמעט, כדי להרוג את המתחרים שלי בשוק.

מצד שני, כשאתה קונה 2-3 רכבים בשנה מהיצרן, אתה בטוח לא מקבל מחיר טוב.

נ.ב. אני מבין שהעובדה ששידכתי בין שניכם הוביל ל"דייט" בקרסו וצ'מפיון ? :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

המגאן לא מתחרה בגולף GTI, אלא בדגמים יותר קיצוניים כמו גולף R וליאון קופרה.

אם כבר תמחור מוגזם זה של המגאן קופה, רכב כלל לא ספורטיבי במחיר של 160K, אני לא רואה סיבה להעדיף את הרכב הזה על פני קליאו ספורט/קופרה/מיטו/פונטו אבארט'.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
המגאן לא מתחרה בגולף GTI, אלא בדגמים יותר קיצוניים כמו גולף R וליאון קופרה.

ליאון קופרה עולה 200. גולף R לא מיובאת. רוצה שנשווה גם לS3? המגאן דומה הרבה יותר לGTI מאשר לגולף R, למעט נתון ההספק (מבחינת אבזור\הנעה\שימוש).

אם כבר תמחור מוגזם זה של המגאן קופה, רכב כלל לא ספורטיבי במחיר של 160K, אני לא רואה סיבה להעדיף את הרכב הזה על פני קליאו ספורט/קופרה/מיטו/פונטו אבארט'.

מי אמר שהרוכשים שלה מחפשים ספורטיבי?

בכל מקרה, לא יכולתי להחזיק את עצמי והייתי חייב לבדוק... מגאן 2.0 קופה CVT, כפי שמשווקת בארץ ועולה 155K, נמכרת בבריטניה ב19,395 פאונד. המגאן ספורט "הפשוטה", שכאן עולה 225K, נמכרת שם ב24,650 פאונד. הפרש של 27%, או במילים אחרות, המגאן ספורט, לפי אותו תמחור, הייתה צריכה לעלות כאן 196K. זה לא 183K אבל זה סביר. אבל היא עולה 225K; לא פחות מ45% יותר.

סתם בשביל הקטע, נבדוק גם את המגאן הרגילה, 1.6 Expression: היא עולה 15,760 פאונד, כלומר הקופה יקרה ממנה ב23%. בארץ המגאן הרגילה באותה גרסה עולה 127K, כלומר הקופה אכן יקרה ממנה ב23% בדיוק.

אז בשביל לסכם:

1. בין המגאן האצ'בק 1.6 למגאן קופה יש פער מחירים של 28 אלף שקל, או 23% - פער באחוזים זהה למה שקיים בבריטניה. טוב ויפה.

2. בין המגאן קופה למגאן ספורט יש פער מחירים של 70 אלף שקל, או 45% - בעוד שבבריטניה הפער הוא 27% בלבד.

בואו נעצור לרגע ונשחק במתמטיקה, שיתכן שהיא דמיונית לגמרי - אתם תחליטו: מעל הרווח הרגיל שלהם, באחוזים, על כל קשת הדגמים, שבוודאי גדל כמותית עם מחיר הרכב הבסיסי, יכול להיות שקרסו מרוויחים עוד קרוב ל30 אלף שקל על המגאן ספורט. שלושים-אלף-שקל. אם תוסיפו את זה לרווח הסטנדרטי שהם עושים על אוטו (נניח 20%, נניח. אל תשכחו כמה הנחה מקבל הליסינג), ואנחנו כבר נמצאים עמוק בטריטוריית הרווח של רכבי יוקרה - קרוב ל70 אלף שקל רווח על מכונית יחידה. מכרו 15 בשנה, עשו מיליון שקל. כאמור, תחליטו אתם כמה זה דמיוני.

אז למה קורעים אותנו? האם מי שאוהב מכוניות חזקות במידה מה ומתנהגות יחסית הוא גם בהכרח טיפש?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

roee, לקרוא את ההודעה שלך ולבכות, ממש חמורים הם.

שקלתה אולי לשלוח מייל כזה למנכ"ל שלהם ? רק בשביל FYI, כמו שאומרים באמריקקית.

פורסם

סוכן המכירות היה כן ואמר שאת הקופה קונות בעיקר נשים מבוססות.

אולי הספורט היא כמו מיקרוקוסמוס של הפאסאט: כל מה שהם מביאים נמכר, אז למה להפחית מחיר? אגב, פאסאט מאובזרת כבר אין, ולהזכירכם איש עוד לא נהג בה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מצד אחד- אין ספק שהמחיר מוגזם. הוא אמור להיות נמוך יותר משל הגולף GTI או בערך באותה סקאלה, ככה זה באירופה.

מצד שני- הציון הירוק של הגולף GTI הוא 8, של המגאן ספורט הוא 14 ככה שאם חשבנו שהמגאן אמורה להיות בערך במחיר של הגולף אז עכשיו אנו יודעים שהיא כמעט בהכרח אמורה להיות יותר יקרה בישראל בגלל עיוותי מס.

השאלה הנוספת היא בכמה קרסו מנפחים את המחירים? וגם האם מדובר במחיר וירטואלי ובמעמד הקנייה מתקיימת הנחה משמעותית (והמחיר המוצג לעיניי כל רק אמור לשמור עליה במעמד המשומשות)?

מצד אחר, רוב המבחנים דווקא משווים אותה למכוניות יותר "הארד-קור", כמו השירוקו R, הלאון קופרה-R ופוקוס RS.

ה-GTI לא בליגה שלה מבחינת ביצועים-התנהגות-עיצוב.

פורסם

אזור ה- 210-200 נשמע כתמחור סביר לרכב הזה. אם תשים כסף ותהיה רציני אז גם תהיה עסקה, אם לא עכשיו אז בעוד כמה חודשים כשהם יתקררו קצת.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

לא נהגתי על הרכב אז אני לא יכול להגיב על הסעיפים הראשונים של ההודעה שלך.

אבל הסעיף האחרון - כל מילה בלסע.

ובנוסף לזה יהיה מאוד קשה למכור את הרכב במחיר שפוי אחרי 2-3 ואם עוד יורידו רכבים בכלל הפסדת המון כסף.

וגם מהתרשמות של חבר עם קליאו ספורט .. המוסך של רנו פשוט לא יודע לעבוד עם הרכבים האלה.

בשביל לשכנע אותי לקנות רכב כזה במחיר הזה צריך מאוד להתאמץ או להיות ממש חובב של רנו.

MINI COOPER S 2012 - קארטינג ליום יום :arrow:

• תוכן חדש...