Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום קארס פורום קניתי מגבר של אוריון (West cost custom) וסאב של הייפוניקס HFI12D4 300RMS.

עכשיו הייתי מעוניין לדעת על כמה אני צריך לחתוך את הסאב וכמה את הרמקולים, הרמקולים הם של JBL GT5963

תמונה של הכיוונים במגבר:

http://up351.siz.co.il/up2/4niotwmh2wuu.jpg

והייתי מעוניין לדעת מה אני עושה עם הדברים האלה:

ynjwb4mjyuvm.jpg

http://up351.siz.co.il/up1/ynjwb4mjyuvm.jpg

קיבלתי אותם בקיט התקנה של 8G

תודה רבה לעוזרים, ספי.

פורסם

קנית סאב שהוא בעל שני סלילים של 4 אוהם,אתה צריך לדאוג שהסלילים מחווטים בטור ליצירת התנגדות סופית של 8 אוהם.

רמקולים:

תעלה את הגיין עד שאתה שומע עיווטים ותוריד טיפה.

חיתוך תדרים-תתחיל מתדר גבוה ותרד עד שתשמי עיווטים-קרוסאובר על HPF.

סאב:

אותו דבר כמו הרמקולים רק בLPF.

הפלסטיקים שקבל עם הקיט הם פלסטיקים לחיצים לחיבור כבלים.

בשיפוצים...

פורסם

גילי עיוותים לא עיווטים אבל אני לא מורה לעברית :wink:

מה שגילי הסביר? אחלה אבל הוא לא ציין מאיזה שלב לעלות Gain. אתה צריך להוריד את ה Gain למינימום להפעיל את הרדיו דיסק לנתק את הסאב שלא יעבוד ולהעלות את הווליום של הרדיו דיסק למקסימום אז להעלות את ה Gain עד לשלב שאתה שומע שזה מעוות. טיפה להוריד Gain וזהו לגבי הרמקולים. עכשיו תחבר את הסאב תעלה את הווליום של הרדיו דיסק לכ 3/4 ווליום ותתחיל להעלות את ה Gain של מגבר הסאב עד שתקבל איזון בסאונד ז"א לא יותר מידי באס ולא פחות אלא לפי טעמך [רצוי שמישהו יעזור לך כי המגבר מאחורה ואתה תשב במושב הנהג לשמוע].

תנסה את השיטה ותראה שגם אתה יכול להיות איש סאונד טוב 8)

פורסם

מישהו שלא יודע מנסה לקבל עזרה ממי שגם לא יודע.

אם תרים אם הווליום למקסימום ברדיו בחיים לא תשמע נקי בפתיחת גיין.

מעלים את הווליום לבערך 75% מהווליום המקורי.. ולפי הווליום הזה מכוונים גיינים. בהצלחה!

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם
קנית סאב שהוא בעל שני סלילים של 4 אוהם,אתה צריך לדאוג שהסלילים מחווטים בטור ליצירת התנגדות סופית של 8 אוהם.

רמקולים:

תעלה את הגיין עד שאתה שומע עיווטים ותוריד טיפה.

חיתוך תדרים-תתחיל מתדר גבוה ותרד עד שתשמי עיווטים-קרוסאובר על HPF.

סאב:

אותו דבר כמו הרמקולים רק בLPF.

הפלסטיקים שקבל עם הקיט הם פלסטיקים לחיצים לחיבור כבלים.

גיל כשחיברתי את הסאב חיברתי אותו ליציאה אחת כלומר לצד אחד זה טוב\לא טוב מה זה יכול לגרום?

ומה עדיף לחזור למוכר ולהגיד לו שיחליף לי את הסאב לסאב עם שני סלילים של 4 אוהם?

ועד כמה לעלות את התדר ליפני שאני מתחיל להוריד?

כאילו לשים הכי גבוהה(500HZ) ולהתחיל להוריד?

תודה רבה על העזרה לך ולשאר האנשים שהגיבו.

עריכה:

גיל אפילו אם תוכל להוריד את התמונה למחשבך ולערוך אותה על כמה אני צריך לחתוך כל אחד אני ישמח נורא!

פורסם
מישהו שלא יודע מנסה לקבל עזרה ממי שגם לא יודע.

אם תרים אם הווליום למקסימום ברדיו בחיים לא תשמע נקי בפתיחת גיין.

מעלים את הווליום לבערך 75% מהווליום המקורי.. ולפי הווליום הזה מכוונים גיינים. בהצלחה!

א. לא אמרת בהסבר המקורי שלך לעלות ל 75%

ב. אם הרדיו דיסק שלך במקסימום ווליום מוציא לך ביציאות LINE עיוות שאתה שומע אותו זרוק את המכשיר שלך לפח גם אם הוא עלה לך 7000 שח.

ג. גם אם יוצא מהרדיודיסק בווליום מקסימלי עיוות עדיין המטרה היא שהמגבר יהיה מכוון שמקסימום ווליום לא יביא אותו ל Cliping

ד. גם אני בימים עברו לפני שלמדתי אצל כל יצרן ויצרן חשבתי שאני יודע הכל לא בושה ללמוד מאחרים ואני עדיין לומד [אצל היצרנים]

פורסם

אופס...

שכחתי את ההסבר לגבי הHU:oops:

לא נורא,motronix תיקן אותי.

safe:אתה מתכוון שחברת אותו על ערוץ אחד?

הסאב שלך עכשיו שני סלילים של 4-אם אתה יכול,תחליף לHFI12S4(סליל בודד של 4 אוהם)

נכון,תתחיל מ500HZ ותתחיל להוריד.

וכמו שmotronix רשם(כנראה לא היה מובן ממה שרשמתי),תתחיל עם הרמקולים ואז תעבור לסאב.

בשיפוצים...

פורסם

כל רדיו במקסימום ווליום מוציא עיוות נכון שיש רמות שונות בהתאם לסוג המכשיר שלך.. אבל שורה תחתונה פול ווליום לא נכון ולא בריא בכלל בשום מערכת שקיימת.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

חבוב אתה מוזמן לבוא לבדוק את "הזבל" הכי ישן של רוקפורד במקסימום ווליום אם האוזן האנושית שלך תחוש/תשמע עיוות כלשהוא תקבל מה שאתה רוצה. זה יושב אצלי במעבדה כאחד ממכשירי הבדיקה RFX8210 .

ויש עוד רדיודיסקים אחרים גם שמוציאים רמת עיוות כזו שאוזן האדם לא שומעת בכלל.

מצד שני אלו שמוציאים 5 וולט ומעלה ביציאות ה RCA מכניסות את דרגות הכניסה בפרוססורים או במגברים ל Over drive וזה כבר סיפור בפני עצמו. רבותי בקרת ה GAIN במגברים זה לא מה שאתם חושבים שזה היא לא Volume והיא לא Level יש לה מטרה שונה לחלוטין וחשובה מאד והיא לא מה שאתם חושבים פה כי אני קורא אותכם

פורסם
אופס...

שכחתי את ההסבר לגבי הHU:oops:

לא נורא,motronix תיקן אותי.

safe:אתה מתכוון שחברת אותו על ערוץ אחד?

הסאב שלך עכשיו שני סלילים של 4-אם אתה יכול,תחליף לHFI12S4(סליל בודד של 4 אוהם)

נכון,תתחיל מ500HZ ותתחיל להוריד.

וכמו שmotronix רשם(כנראה לא היה מובן ממה שרשמתי),תתחיל עם הרמקולים ואז תעבור לסאב.

לא במגבר חיברתי אותו על ערוץ אחד.

בסאב עצמו יש את המחברים בצד צד יש אדום ושחור אז אני חיברתי רק בצד אחד ולא בשני הצדדים, זה יכול לגרום נזק? האם ככה אני מפעיל רק חצי מהכוח של הסאב?

ובקשר לכיוון תדרים גם בסאב אני מעלה על הHI-PASS ל500HZ ומתחיל להוריד? או שלכוון רק את הLOW-PASS בסאב?

וברמקולים לכוון את שניהם או רק את הHI-PASS?

תודה רבה על העזרה לכם!

פורסם
אף אחד פה רשם שגיין זה ווליום.

גיין זה רגישות כלפי אות הכניסה.

Gain זה לא רגישות איש יקר, Gain זה "הגברה". רגישות זה Sensitivity

פורסם

את הסאב אתה חותך באותו תדר של הרמקולים,רק בLPF.

לא ממש הבנתי איך חברת את הסאב-אתה מתכוון שחברת רק סליל אחד?

motronix,אם תשים לב,חלק מהמגברים רשום עליהם Sensitivity וחלק GAIN.

העיקרון הוא להשבות למתח הפראוט של הHU.

בחלק מהמגברים רשום בסוף הסקאלה 0.5V ובתחילת הסקאלה 5V.

בשיפוצים...

פורסם

כן את הסאב חיברתי רק לסליל אחד. זה יכול לגרום נזק כלשהו?, אבל עדיין לא ענית לי על שאלה שלא הבנתי.

אני חותך את הסאב רק בLOW-PASS?(תסתכל בתמונה ותבין) או גם בLOW-PASS וגם בHI-PASS

כנ"ל את הרמקולים רק בHI-PASS או גם בLOW-PASS?

http://up351.siz.co.il/up2/4niotwmh2wuu.jpg

• תוכן חדש...