Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

,ערב טוב

לאחר חיפוש ממושך לרכב 5 דלתות בסביבות 70-75 אלף ש"ח מצאתי טויוטה אוריס 2008 LUXURY במצב טוב

הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא שום מילה טובה או סבירה בכל האתרים לגבי הגיר הרובוטי..ביצעתי נסיעת מבחן ולא כ"כ סבלתי - השאלה היא האם הוא כזה נורא או סביל?

חוצמזה, הרכב יד שנייה זאת אומרת שאני כבר יד שלישית , זה ישפיע משמעותית על מכירה בעתיד?

ובכלל האם הרכב סחיר?

תודה...

פורסם

לשיקולי סחירות ונבואות על קלות מכירה ושמירת ערך לא אכנס, מהטעם הפשוט שהן נבואות.

לגבי התיבה - אני נמצא במיעוט שחושב שהתיבה באוריס ממש לא נוראית, במיוחד אחרי כמה שעות נהיגה כשמתרגלים

לפעולה שלה. בסך הכל מדובר בתיבה שמשפרת ביצועים וחוסכת דלק בהשוואה לתיבה אוטומטית, אך פחות חלקה בעיקר

בהילוכים הראשונים ומקשה על זינוק בעליה.

אם החסרונות המוזכרים לא הפריעו לך, האוריס היא מכונית טובה למדי עם רמת נוחות, בידוד רעשים ועיצוב תא נוסעים

מעל הממוצע. ובסך הכל, קנייה טובה למי שתיבה רובוטית לא מפריעה לו.

פורסם

במוקדם או במאוחר יתחילו בעיות עם הגיר הזה, אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום (יש כבר נאמן טויוטה אחד שהתבדה).

לא מבין מדוע אנשים מחפשים להכניס ראש בריא למיטה חולה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מאזדה 3, פורד פוקוס, קיה סיד (ותאומתה יונדאי i30).

כולן אלטרנטיבות ראויות לאוריס. אבל לדעתי האזהרה על בעיות אמינות בתיבה הרובוטית על סמך גולש פורום אחד

שסבל מבעיות, נשמעת כמו הגזמה פרועה.

פורסם

רועי, תאמין לי שאם אני רושם דעה כזו נחרצת אז יש ביסוס מאחוריה, אחרת הייתי רושם מניסיוני/שמעתי.

עבדתי בחברה שיש בה מאות קורולות רובוטיות ולא נתקלתי באחת שלא פתחה עם הזמן "גמגמת נפוצה" (התנהגות פשוט זוועתית בהילוכים הראשונים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

טוב, קודם כל - בניגוד לטענת אחד המגיבים פה, את האמון בתיבה או בטויוטה לא איבדתי. אני עדיין חושב שהיתרונות של התיבה עולים על חסרונותיה, ואם לא "מתחרעים" על התיבה היא עושה את עבודתה נאמנה.

ברשותי יאריס רובוטית. גילוי נאות-גם עברתי ביקור במוסך עם הגיר הזה, והוחלפו לו 2 דיסקיות קלאץ' במסגרת האחריות. פתחתי פוסט בנושא, אתה מוזמן לחפש. הרכב חזר מהתיקון במוסך והוא מתפקד לשביעות רצוני, וצריכת הדלק חזרה למה שהייתה לפני שהתקלה התחילה.

האם נהגת על גיר ידני? אם כן, לא תתקשה לתפעל את התיבה הרובוטית. אם לא- צפה לבעיות. התיבה הזו טובה למי שיודע להשתמש בה והיא לא מתאימה לכל אחד. החסכון בדלק ברכב הוא נהדר, ויכול להגיע ל 1:18 בתפעול נכון ועדין של דוושת הגז. עניין הזינוק בעלייה הוא בדיוק כמו בתיבה ידנית- וצריך לדעת לתפעל את התיבה כמו תיבה ידנית בהתאם.

אל תצפה לתגובה של תיבה אוטומטית בלחיצה על הגז אם אתה רגיל "לסחוט" את הדוושה..

אל תצפה להחלפת הילוכים זריזה במידה ואתה רגיל ללחוץ על הדוושה כאילו אין מחר. צפה לטלטולים כמו בתפילת "כל נדרי".

אל תצפה לתיקונים זולים במידה ויקרה משהו לתיבה (ויכול לקרות). החלפת 2 דיסקיות הקלאץ' עלתה 1500 ש"ח שלא יצאו מכיסי כי האחריות הופעלה.

כן תצפה לצריכת דלק טובה.

כן תצפה לנסיעה חלקה (שוב, אם תתזמן נכון את הורדת הרגל מהגז כמו בתיבה ידנית).

כן תצפה שייתכן ויצטרכו להחליף חלקים בתיבה אם האחריות תמה ותתגלה תקלה מכנית.

כן תצפה לנוחות נסיעה טובה, בידוד רעשים ואיכות חומרים טובה (מנהיגה שלי על אוריס לפני שרכשתי יאריס).

בנוגע לאמינות המכנית- הזמן יגיד. כפי שכתבתי, ביצעתי תיקון במסגרת האחריות - ואני מקווה שזה התיקון האחרון שאצטרך לבצע בתיבה במשך השנים שבהן הרכב יהיה ברשותי.

האם הייתי לוקח אוריס? כן, בתנאי שיבדקו את התיבה במוסך מורשה יבואן ויוודאו שהכל תקין, גם מבחינת דיסקיות הקלאץ' וגם מבחינת מחשב התיבה ופעולתה המכנית הכוללת. אם אתה מתכנן להשאר עם הרכב יותר משנתיים, שקול רכישה בתלות במצב המכני של הרכב.

שאל את עצמך מדוע הרכב נהפך ליד שנייה כל כך מהר-האם נתגלו בעיות בתיבה הרובוטית עקב כך שהרכב החליף ידיים כל כך מהר? האם בעיות אלה טופלו במוסך מורשה והופעלה אחריות?

אני מקווה שנתתי לך מספיק טיעונים של "בעד ונגד" לחשוב אם כדאי לך לקנות או לא.

וכפי שאמרו לפני:

מאזדה 3, פורד פוקוס, קיה סיד (ותאומתה יונדאי i30).

אלו גם אלטרנטיבות טובות.

פורסם

היי matanfr

גם אני התעניינתי באוריס... אבל מה שסיפרת על הדיקיות קלאץ' לא אהבתי...

הבדיקה של הדיסקיות היא בדיקה פשוטה? יש לך מושג כמה עולה??

תודה

פורסם

גם אני התעניינתי באוריס... אבל מה שסיפרת על הדיקיות קלאץ' לא אהבתי...

הבדיקה של הדיסקיות היא בדיקה פשוטה? יש לך מושג כמה עולה??

תודה

בדיקת הקלאץ' היתה כרוכה בפירוק הקונסולה המרכזית והגעה למחשב התיבה.כאשר התברר להם שהמחשב ביאריס הוא עדכני ותקין (כי התיבה היא עם 6 הילוכים ולא 5 כמו בדור הקודם) הם פירקו את התיבה עצמה. זמן הפירוק- בערך 4 שעות (אני יודע כי התייבשתי במוסך 5 שעות בגלל זה). לגבי העלות איני יודע כי זה בוצע במסגרת האחריות. אתה יכול להתקשר למוסך טויוטה מורשה יבואן ולבקש הצעת מחיר.

בנוגע לדיסקיות הקלאץ'- לפי מה שהבנתי ממנהל העבודה שם, הדיסקיות נשחקו והוחלפו לדיסקיות אחרות וכוון גם המרווח ביניהן.

אין לי מושג לגבי טיב החומרים שמהן בנויות הדיסקיות, אך אני מקווה שזוהי ההחלפה הראשונה והאחרונה שלהן ושהן יחזיקו מעמד לפחות עד שהרכב יוסיף במד המרחק ספרות מצד שמאל :wink:

• תוכן חדש...