Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Philips HID - מקורי או חיקוי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, אני זקוק לעצה ממישהו שהתנסה עם החלפת נורות קסנון או שיש לו ידע כלשהו בנושא.

הנורות שהיו על הרכב עד היום, היו ה-HID של אוסרם המקוריות שאיתם הגיע הרכב (C4 VTS) ומווידוא שעשיתי לפי המק"ט מדובר מן הסתם בנורה של 4250K.

האלומה שהתרגלתי לראות היא לבנה עם טיפונת כחלחל שניתן לזיהוי בעיקר בשולי האלומה.

ביום שישי קיבלתי זוג נורות קסנון שהזמנתי ב-ebay.

נורות D2S של פיליפס 6000K.

המוכר אמנם היה מהזולים אבל לא הזול ביותר כי ההיסטוריה של המוכרים הממש זולים הייתה קצרה מדי וזה הפחיד אותי.

יחד עם זאת הוא גם לא היה מהגדולים בתחום אבל הפריטים שהוא מוכר הם בתחום התאורה לרכבים ואופנועים עם התמקדות בקסנונים, לדים וכל מה שמסביב.

מספר עובדות גורמות לי לתהות אם הנורות שקיבלתי הן אכן מקוריות אבל אציין שלפחות המדבקות בבסיס הסטרטר נראות זהות למדבקות אותנטיות שניתן למצוא אין ספור תמונות שלהן באינטרנט.

1. קופסת הקרטון של הנורות - הנורות הגיעו בקרטון לבן שלא כתוב עליו כלום. זאת לעומת תמונות ששמו מוכרים אחרים של עטיפות כחולות עם ציור של נורת D2S עם מיתוג ברור של פיליפס. כבר בשלב הרכישה ידעתי שככה אקבל את הנורות כי זה הופיע בתמונות המוצר באיבי. אבל זה לא נראה לי יותר מדי מוזר כי לפעמים מפיצים גדולים לא מקבלים את המוצר באריזות מושקעות אלא בקרטוני OEM לבנים.

2. צבע פס הבידוד החוזר של הנורה - מראש הנורה חוזר מוליך לבסיס הנורה ובמקביל לנורה. מוליך זה מבודד בבידוד חום זהה לזה שניתן למצוא ברוב הנורות הסטנדרטיות. אבל!!! לפי חלק מהתמונות באינטרנט הדגם הזה מגיע עם בידוד כחול.

3. צבע אלומת האור של הנורות - לאחר ההתקנה (ביום שישי בערב) שמתי לב שאכן עוצמת ההארה טובה יותר בנורה הזו לעומת הנורה הסטנדרטית כמובטח ע"י היצרן, אבל לצבע הלבן של האלומה יש נטייה ממש קלה לכיוון הירוק!?!

למיטב ידיעתי ירוק הוא גוון ששיך לטמפרטורות צבע שבאזור ה-4000K.

יצרתי קשר עם המוכר לקבלת הבהרות בנוגע ל-2 ו-3.

לגבי 2. הוא סיפר לי שכל היצרנים הגדולים וביניהם פיליפס משתמשים בבידוד בצבע חום בלבד בכל הדגמים של הנורות שלהם ובפרט בדגם שהזמנתי. לטענתו, דווקא הפסים הכחולים מעידים על חיקוי.

לגבי 3. הוחלפו בינינו מספר אימיילים כשהעמדה שלו היא שב-6000K לא אמור להיות ירוק וגם לא כחול.

6000K הוא היפר לבן כדבריו. למעשה גם ב-4300K לא אמור להיות כחול אבל הרבה יצרנים מגוונים את האלומה באמצעים מלאכותיים בפרוג'קטור עצמו, בפרט הגיוון הזה מקובל באזור ה-cut-off-line שזה הגבול העליון של האלומה.

הכל טוב ויפה אבל לא מתיישב עם מה שאני רואה. אם יש גיוון כחלחל שמגיע מהפרוג'קטור אז מדוע הוא הפך לירקרק?

הדיאלוג בינינו הסתיים באמירה שיש להמתין שהנורה תעבור את שלב ה-break-in שלה עד שייתקבל הגוון הסופי.

חשוב לי להדגיש שהצבע כרגע הוא לא ירוק. הוא לבן עם נטיה מאד מאד קלה לכיוון הירוק.

מה אתם אומרים על הסיפור הזה? המוכר הזה נשמע לכם אמין?

אני שואל כי עדיין לא החלטתי איך אני ממלא את המשוב של איביי או אם יש לי איזשהו קייס לפתיחת תלונה באיביי.

אני חייב לומר שהעובדה שהוא מתעקש שהגוון לא אמור להיות ירקרק במקום להגיד לי זה בסדר ככה זה צריך להיות, גורם לי לתהות אם אולי אני באמת מגזים והנורה שסופקה לי היא הדבר האמיתי.

אם הייתי מרגיש שהוא מחרטט אותי היה לי יותר קל להיכנס בו במצפון שקט.

פורסם

לא קונים נורות פיליפס/אוסרם באיביי... נורות באינטרנט מומלץ לקנות רק ממפיצים רשמיים של פיליפס הרשומים באתר שלהם כמו PowerBulbs האנגלית.

אמנם המחירים דרכם טיפה יותר יקרים אבל מובטח לך שתקבל מוצר מקורי תוצרת גרמניה ולא חיקוי מהונג קונג (למרות שבתקופה האחרונה רוב החיקויים מגיעים מטיוואן), רק השקט הנפשי שקנית משהו מקורי ולא רימו אותך שווה לדעתי את הפרש המחיר שלא לדבר על הפרשי האיכות.

סט מקורי עולה בסביבות ה95 פאונד, אצל כל המפיצים הרשמיים תקבל משלוח חינם כך שהפרש המחירים בסופו של דבר די מתקזז.

אם זה מקורי, כך אתה אמור לראות את האלומה:

s_xenon_ub_vs_std.jpg

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

בתמונה שלך יש בבירור שוליים כחולים בצדדים.

זו תמונה של נורות 6000K?

בתמונות שממפות טמפרטורות צבע באינטרנט באמת אין כחול ב-6000K.

ייתכן שגם בתמונה אצלך נכנס מרכיב של רפלקטור כמו שטוען המוכר?

אתה מכיר תופעה של שינוי גוון בתהליך ה-Break-In?

אם אתה יודע שרוב המוכרים באיביי מוכרים חיקויים אתה מן הסתם יודע לזהות חיקוי?

אשמח אם תשתף אותי בידע הזה.

כך אדע אם יש לי בסיס לפתוח תלונה באיביי או לפחות לתת ביקורת שלילית?

אגב, יש לי טעות הנורה היא D1S ולא D2S כמו שכתבתי.

95 פאונד זה מחיר לסט סטנדרטי של 4300K לא לסט של 6000K.

המחירים שאני ראיתי באתרים הבריטים לסט של הנורות האלו היה באזור 250 פאונד לסט של שתי נורות.

אני שילמתי 202$ כולל משלוח וזה הבדל מאד גדול.

פורסם

נכנסתי ל-PowerBulbs.

מחיר לנורה בודדת הוא 95 פאונד וזה כמעט 50% יותר ממה ששילמתי.

לנורה באתר יש פס כחול כמו שכתבתי אבל ניתן גם לראות שהיא כוללת פילטר כחול ולכן היא נקראת UltraBlue.

רק עכשיו נופל לי האסימון שהנורה המכונה UltraBlue מספקת צבע כחול בזכות פילטר כחול והנורה שאני הזמנתי בכלל לא נקראת UltraBlue.

אני פשוט יצאתי חומוס שלא שמתי לב לנואנס הזה.

אז עכשיו נשאלת השאלה האם יש סימן שמעיד על כך שיש לי חיקוי כי המוכר מתחייב שאלו נורות מקוריות מתוצרת גרמנייה.

פורסם

הנורה שהזמנת ממותגת 6000K ?

האם הכנסת נורה אחת חדשה, השארת ישנה אחת והדלקת את האור ?

האם ראו בברור שהחדשה לבנה יותר (די קל לראות הבדל בין 4000 ל 6000) ?

נשמע לי שיש מצב טוב שהיא מקורית של פיליפס OEM אבל שנינו יודעים שיש חיקויים מושקעים.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

הנורה ממותגת 6000K אבל לא מוזכר עליה UltraBlue.

אני לא צריך לשים אחד ליד השני כדי לומר בוודאות שהנורה מוציאה יותר אור והוא יותר קרוב ללבן מהמקורית.

אבל האופסט הקל שנשאר מהלבן המוחלט נוטה לכיוון הירוק בעוד הקודמת נתנה תחושה של אופסט לכיוון הכחול.

ייתכן וזו היתה אשלייה שנוצרת במכוון ע"י התאבכויות ב-cut-off-line.

אני לא בטוח בזה אבל לדעתי cut-off-line ב-D1S (בניגוד ל-D1R) נוצר בפרוג'קטור.

החיזוק שיש לי לזה הוא העובדה שהאלומה של הקסנון נפתחת במצב אורות גבוהים כאילו ה-cut-off-line מוסר באופן מכאני.

לכאורה אותו אפקט כחלחל היה צריך להישמר ללא קשר לנורה אבל ייתכן והוא תלוי אורך גל וכנראה גם עוצמה.

פורסם

גוון 6000K הוא לא גוון לבן נקי. 5000K נחשב גוון PURE WHITE.

6000K גם יפה וגם אופה, ואמור להיות לבן, כחלחל. (מה שבטוח לא ירוק)

לגבי הגוון שאצלך. קשה להגיד בוודאות. עם מדובר בבאלסט מקורי של 55W (הרוב הם 35W) אזי הגוון תמיד ילך דרגה למטה.

זאת אומרת, ב55W נורה של 6000K תיראה יותר כמו 5000K. (יותר עוצמה, הבהירות עולה,הצבע יותר "דוהה").

לגבי הברייק-אין, הגוון צריך לדהות עם הזמן ולא להיתחזק.

האם אצלך זהו פרוג'קטור BI-XENON?

בפרוג'קטור, (BI-XENON) כמו שהזכרת אור גבוהה נוצר בצורה מכאנית,HID משמש גם לאור נמוך, וגם לאור גבוהה.

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם

אלו Bi-Xenon מקוריים עם בלסט 35W של Valeo.

אני לא מכיר בלסטים מקוריים עם 55W עבור D1S.

הנורה היא נורה של 35W, למה שהבלסט 35W לא יספיק עבורה?

פורסם

הוא מספיק בהחלט.

שינויי הצבע שאתה מתאר, ככל הנראה נובעים מהעדשה.

אם מדובר בשינויי צבע קליל באיזור הCUT OFF LINE אז מדובר בעדשה.

כמו כן, אם זה מאוד מפריע לך, ולמען הסדר הטוב, הייתי רוכש נורת פיליפס מקורית (קרי מחיר מלא, 100% לאמינותה)

תרכיב אותה בצד אחד, ואת הנורה שרכשת באיביי תרכיב בצד האחר, ושלח למוכר תמונה.

עוד דבר שעושים, נקרא COLOR MOD תוכל לקרוא כאן

בעקרון, מחדד את פיזור האור, ומונע צבעים לא רצויים.

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם

האמת שזה לא מפריע לי בכלל.

ומהתשובה שלך ומהלינק החכמתי עוד קצת :wink:

עכשיו אני מבין למה אלומות לבנות מוציאות צבעים בשוליים, איך יצרן משפיע על הצבע דרך הפרוג'קטור ולמה הקסנונים של מרצדס כ"כ צבעוניים.

תודה.

פורסם

הסבירות שזה מקורי מאד נמוכה . שים לב לתמונה. בחלק התחתון שמחבר בין בסיס הנורה ובין ה ARC צריך להיות כמה לשונות מתכת שאוחזות ב ARC . זה חלק מהתקן שמשמש מעיין קפיץ לשיכוך זעזועים בנורה...יש לך כזה? כמובן כל החותמות של תקן ואיכות חייב להיות

images?q=tbn:ANd9GcQmc8OOoWoWTSLllPap6aYGyPwaDw0__lKb2bvHJ5Oty0DUUHuJ

ברוך

פורסם

זו נורת D2 ושלי D1 אבל למיטב זכרוני ויזואלית הפיליפס זהה אחד לאחד לאוסרם המקורי שפורק למעט המדבקה של פיליפס.

פורסם

אגב, שכחתי לעדכן שלאחר מספר שעות הצבע באמת יותר לבן.

אז מסתבר שבאמת יש break-in בקסנון.

האלומה שלי היום נראית בדיוק באותו צבע של קסנון של מרצדס שיצא לי לסוע לידה ולהשוות, כולל צבע ה-cut-off-line.

הצבע של ה-cut-off-line פחות כחול מזה שהיה לי קודם אבל כנראה שאפקט העקיפה של הפוטונים מתקבל בתבנית שונה כשאורך הגל משתנה.

• תוכן חדש...