Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברי הפורום,לאחרונה שמתי לב כאשר בפניה אני מאיץ ההגה בורח ו"התחת נזרק ".

מדובר כאשר הכביש יבש ולא רטוב .

רציתי לדעת האם הסיבה יכולה להיות כתוצאה מצמיגים אחוריים ' גמורים ' בני 4 שנים שעברו 23 אלף ק"מ(מיום קנית האוטו)

אשמח לעזרה:wink:

יפני זה הכי אחי

פורסם

23K ק"מ זה לא הרבה לצמיגים שאינם קיצוניים, 4 שנים זה קצת יותר בעייתי.

התחת נזרק? כלומר אתה מקבל היגוי יתר בהאצה בפניה? הרכב הנעה אחורית? איזה רכב?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

הרכב הנעה קידמית, מדובר בסוזוקי ליאנה.

בהאצה בפניות אני מקבל היגוי יתר קיצוני ואני מרגיש כאילו התחת נזרק לצד וההגה מקבל חיים משלו ומסתובב לצד השני ( במידה ולא שמים לב הרכב נכנס לסיחרור .. כבר יצא לי להיתקל בסיטואציה..למזלי הצומת הייתה גדולה וריקה מאדם או רכב..עשיתי באמצע הצומת סיבובים במקום ממש כמו סביבון, לצערי היום חוויתי כמעט את אותה סיטואציה בשנית, למזלי הייתי מוכן עם 2 יידים על ההגה וזה מה שמנע לפי דעתי מסיחרור של האוטו ואיבוד שליטטו. )

יפני זה הכי אחי

פורסם

אין לי נסיון, גם לא תאורתי, עם הרכב. תבדוק את הרגילים. מצב צמיגים (סדוקים? חריצים רדודים? יבשים?), לחץ אוויר (היגוי יתר חריף יכול להגרם מלחץ אוויר גבוה מדי מאחורה או נמוך מדי מקדימה), ואולי הנהיגה שלך היא שגורמת לזה?

סתם מתוך סקרנות, אתה לא נתקל לעולם בתת היגוי תחת כח בתוך פניה?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ככל הנראה זה לא קורה בהאצה עצמה (אז אתה תקבל תת-היגוי) אלא בעזיבת גז חדה באמצע ההאצה. הצמיגים האחוריים שלך או יבשים מאוד או לא מנופחים כראוי. אני מניח שזה קורה על אספלט חלק יחסית, כמו בכיכר. בכביש רטוב המצב יחמיר. מומלץ להחליף צמיגים ובינתיים לנסוע לאט יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה לכם.

מחר אני יבדוק את לחץ הצמיגים ובמידה והם עם לחץ נמוך אני ינפח .

הצמיגים בסך הכל נראים לי סביר, אין סדקים או שיפשופים.

יפני זה הכי אחי

פורסם

הגה בורח אולי התכוונת לתת היגוי

תבדוק גם את הפרונט של האוטו בולמים משולשים תפוחים אם נוצר שם חופש אז הוא גורם לך לתת היגוי ובעזיבת דוושת הגז אתה ישר נכנס להיגוי יתר (חלק אחורי מחליק)

בולמים קשים יותר מאחורה (אם הקדמיים מתים) תורמים גם להיגוי יתר

פורסם
הרכב הנעה קידמית, מדובר בסוזוקי ליאנה.

בהאצה בפניות אני מקבל היגוי יתר קיצוני ואני מרגיש כאילו התחת נזרק לצד וההגה מקבל חיים משלו ומסתובב לצד השני

על פניו - נשמע בלתי אפשרי פיזיקלית, בהנחה שאין משהו מאוד מאוד לא מאוזן ברכב מלכתחילה.

אתה בטוח שאתה לא מבלבל היגוי יתר עם תת היגוי ? כבר נתקלתי בהדרכות בלא מעט נהגים שהיו במצב של תת היגוי וחשבו שהם בהיגוי יתר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
על פניו - נשמע בלתי אפשרי פיזיקלית, בהנחה שאין משהו מאוד מאוד לא מאוזן ברכב מלכתחילה.

אתה בטוח שאתה לא מבלבל היגוי יתר עם תת היגוי ? כבר נתקלתי בהדרכות בלא מעט נהגים שהיו במצב של תת היגוי וחשבו שהם בהיגוי יתר.

הלכתי אתמול למגרש אספלט ריק מאדם ומכוניות וניסיתי לחקור את התופעה לעומק.

שמתי לב שבפניה ללא לחיצה על ברקס, או לחיצה . הפניה יוצאת חלקה ללא שום תופעות לוואי.

מנגד , כאשר לחצתי גז כאשר פניתי פניה יחסית רגילה ההגה קיבל "חיים" והסתובב במכה אחת לצד שבו אני רוצה לפנות.

כתוצאה מכך הגלגלים האחוריים מאבדים אחיזה ואני מוצא את עצמי בתוך שניות " זורק תחת" ונמצא במן סיחרור עצמי של 180 מעלות.

בדקתי אתמול את לחץ הצמיגים והכל יצא תקין, מה שלא יצא תקין זה הבולמים האחוריים שנראה לי צד אחד הפסיק להגיב ולא יורד כאשר מפעילים משקל על הצד השמאלי.

יפני זה הכי אחי

פורסם

אתה מתכוון שכשנתת גז, תוך כדי הלחיצה על הגז, הרכב כאילו נכנס יותר לתוך הפנייה (כלומר פונה יותר חזק לאן שרצית לפנות)? זה כמובן לא הגיוני ברכב הנעה קדמית. כנראה שהתקינו בליאנה שלך הנעה אחורית בטעות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אין לי טעם לצחוק,או לשקר. אני רק מסביר את הבעיה.

לפי קריאה וצפיה בסירטונים ביוטיוב מדובר בהיגוי יתר,השאלה שלי הייתה מדוע התופעה הזאת מתגברת.

על הדרך ואפרופו "דריפט" , בן דודי צילם תמונה די חמודה של הרכב בסיטואציה דמוי " דריפט";

as8efx3a08hpj0hewize.jpg

יפני זה הכי אחי

פורסם

כבר הסבירו לך למה היא מתגברת, וגם למה היא בוודאות לא קורה בצורה שאתה מתאר אותה. היגוי יתר ברכב שלך יכול לקרוא כשאתה עוזב גז בחדות תוך כדי פנייה, בולם תוך כדי פנייה, או מפנה יותר את ההגה תוך כדי פנייה (בלי גז או עם גז עדין, אולי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מנגד , כאשר לחצתי גז כאשר פניתי פניה יחסית רגילה ההגה קיבל "חיים" והסתובב במכה אחת לצד שבו אני רוצה לפנות.

torque steer ?? :shock:

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...