Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילת מי קירור רנו 19, 1992

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב חורפי טוב לחברי הפורום,

הרכב הוא רנו 19 שנת 92 מנוע 1400 אנרג'י ועבר כ-93,500 ק"מ.

ישנה נזילה איטית של מי קירור כאשר אני צריך פעם בשלושה - ארבעה ימים למלא קצת מי קירור - אציין שאני משתמש רק במי קירור ירוקים של דלקול.

שמתי לב למקור הנזילה והוא נמצא ליד ראש המנוע, ישנו צינור מתכת לאורכו אשר מצדו הימני מתחבר צינור גומי של מערכת הקירור

הנזילה היא בצידו השמאלי אשר מתחבר לראש מנוע,( ישנו חשד לאטם גומי? ), אשמח לרעיונות לגבי מהות התקלה, והאם זה מסובך לתיקון ויקר?

הנזילה מתגברת כאשר מעלים את סלד הרכב ולוחצים עליו.

תודה :-D

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנה התמונות, סימנתי בעיגול אדום סביב אזור הנזילה, מקווה שזה יתן כיוון לתקלה:

בתמונות לא רואים טוב, אבל הנוזל הוא בצבע ירוק, נוזל הקירור.

a.jpg

b.jpg

c.jpg

d.jpg

פורסם

יש סיכוי לפי התמונות כי מדובר במשאבת מיים שמתחילה להיגמר לה (היות והנזילה ממש מקבילה למשאבה). תבדוק מתי מתקיימת הנזילה, האם שהרכב מונע? האם לאחר כיבוי הרכב? בטורים גבוהים? נמוכים?

:)
פורסם

כשהרכב מונע, וככל שהטורים עולים כך הנזילה מתגברת, כשהרכב כבוי אז הנזילה בקושי מתקיימת, ברמה של 7 - 10 טיפות מים ירוקים בשלושה ימים(ביצעתי בדיקה בסופ"ש על ידי הנחת קרטון מתחת לרכב).

פורסם

תודה, אבדוק, אשמח אם מישהוא יודע מה אמור להיות פחות או יותר מחירה של משאבת מים חליפית \ מפירוק (מה עדיף מבין השתיים?) עם ובלי עבודה?

והאם חייבים להחליף גם רצועת טיימינג על הדרך בגלל הקירבה בין השתיים?

תודה רבה על ההכוונה שנתת לי, אחרת לא הייתי יודע שזה יכול להיות ממשאבת המים.

פורסם
תודה, אבדוק, אשמח אם מישהוא יודע מה אמור להיות פחות או יותר מחירה של משאבת מים חליפית \ מפירוק (מה עדיף מבין השתיים?) עם ובלי עבודה?

והאם חייבים להחליף גם רצועת טיימינג על הדרך בגלל הקירבה בין השתיים?

תודה רבה על ההכוונה שנתת לי, אחרת לא הייתי יודע שזה יכול להיות ממשאבת המים.

כמובן שמה שנאמר על סמך תמונות בלבד שהראת פה ולכן לפני שאתה רץ לקנות משאבת מיים עבור אבחנה נוספת במוסך שמיתעסק ברכב הנ"ל לשם אישור סופי לבעייתך. במידה וזה אכן משאבת מיים אז המשאבה עצמה מקורית עולה בסביבות ה-400 ש"ח תחבר לזה עבודה ובטח גם החלפת טיימינג על הדרך, כל זה ייצא בסביבות ה-800 - 1000 ש"ח.

פורסם

שלום.

איך אני אוהב את זה כולם מומחים ולא מבנים כלום!

יקרי הנזילה לא ממשאבת המים!!!

הנזילה היא מצנור מתכת שמתכת לסעפת הפליטה ליד מסנן השמן וחודרת לגוף המנוע בתחת של משאבת המים.

הצנור לא יקר העבודה מחורבנת גישה קשה.

בברכה בני ל.

אם תרצה עזרה תפנה אלי בפרטי.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני בהחלט רואה את הצינור עליו אתה מדבר בני רק שבנוסף ניראה שקצהו מיתחבר אל משאבת המיים. בהחלט לא פוסל אופציה של נזילה מהפלאנג' ובגלל זה אני אומר את דבריי על היסתמך בתמונות בלבד. אני מניח שאתה קצת יותר מיומן בתחום ממני ואם טעיתי באבחנה זה נעשה בתום לב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ופתרון הבעיה לאחר שהייתי במוסך:

מאחורי הצינור הוחלפו פקקים של ראש המנוע והנזילה פסקה.

עכשיו אמרו לי שיש נזילה מהרדיאטור בדוד הימני, הציעו לי משופץ ב1400 ש"ח או לנסות לפרק ולשלוח לתיקון את שלי,

האם שווה לנסות לתקן את שלי? כי המחיר כרגע בשמיים בשבילי בשביל משופץ.

הולחפה גם רצועת טיימינג ורצועות מנוע,

מילו מים מעל הMAX ואמרו שהמפלס אולי ירד לאחר מספר נסיעות עקב אוויר שנשאר בצנרת, האם זה תקין?

עוד משהוא, עד היום הייתי מניע את הרכב כאשר הוא קר עם צו'ק מלא ולאחר מספר ששניות מוריד אותו, היום הצו'ק ממש חנק את הרכב והורדתי אותו לגמרי ישר והמנוע התייצב, וזה כאשר המנוע היה קר, האם זה קשור איך שהוא לרצועות?

תודה!.

פורסם

שלום רב !

לעולם אל תניע את הרכב, כאשר הצוק משוך עד הסוף !

תמיד משוך את הצוק עד כשני שליש

, התנע את הרכב, והחזר את הכבל למקומו עד למחציתו, התחל בנסיעה, והקפד להחזירו למקומו עד הסוף, לאחר כמקסימום 2 דקות מההתנעה.

לאחר החלפת פקקי המים, היה על המכונאי מוטסך, תובה למקז אוויר משנים עד שלושה פקקים הנמצאין על צינור ראשי ברדיאטור באזור התרמנוסטט, ובאזור צנרת החמום.

עלות המחיר שהוצעה לך על שיפוץ הרדיאטור היא מוגזמת, ועולה אפילו על מחירו של חדש.

פנה לאבי פרטס, בקישור הבא לשם קבלת מחיר לנקוי תיקון ושיפוץ, ואו מחיר לחדש:

http://www.aviparts.co.il/

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על העצה, אפעל לפי זו.

בקשר לניקוז האוויר, במידה ולא בוצע, האם יכול להיגרם נזק כלשהוא או שהאוויר יתנקז לבד לאחר מספר נסיעות?,

האם אפשר לנקז אוויר בעצמי?, במידה ואפתח את הפקק מילוי מים כאשר המנוע מונע האוויר יתנקז החוצה?

• תוכן חדש...