Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טופס בדיקה - רנו מגאן 2 2004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקומפרסיה אמרו לי בע"פ שהיא בסדר, הבדל של אחוז זה בסדר.

1. מנוע/מערכת קירור/דלק/הצתה -רעש מערכת תזמון ושסתומים (כסת"ח) ושריפת שמון מנוע, נזילות שמן - לתיקון, תושבות מנוע פגומות, להחליף רצועה/שרשרת תיזמון לפי הוראת יצרן (כסת"ח), רעש גלגלות ורצועות, (מאמין שגם כסת"ח)ניקוי ותיקון מערכת הקירור, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים.
  2. מערכת פליטה - דוד עמעם אחורי פגום
  3. סרן קדמי/מערכת היגוי - לתקן זויות היגוי
  4. קפיצים - תקין
  5. שילגה, משמעות נמוכה - תיקון בחזית,תיקוני פח וצבע, לחיצות פח, פגמים בצבע, פגושים פגומים. (נאמר לי בע"פ שאין בעיה/פגיעה בשילדה)
  6. מערכת בלמים - מסומן על לא תקין עם לפרק גלגלים לבדיקה
  7. צמיגים - תקינים מערכת תאורה כולל מצבר - מסומן על לא תקין (=כנראה בגלל ש"תאריך מצבר לא ברור"
  8. העברת כוח - נזילות שמן מתיבת הילוכים. רעש וחופש ממערכת הנעה יש לבדוק מצב שמן וגיר במוסך מורשה אין אחריות לתיבת הילוכים אוטומטית (כסת"ח)

הערות שאין אחריות לפה ושם

ככה הבחור שטף את הרכב לפני הבדיקה (הוא ידע שהולכים לבדיקה). בעיקר מה שהעיר הבודק את תשומת ליבי זה הנזילות. הוא אמר שהמנועים ברנו חזקים יותר מהגיר והגיר חלש יותר ככה שאם לא מטפלים בו אז הוא "יבגוד בי". לגבי הנזילה מהמנוע הוא אמר שזה (כנראה?) מגיע מלמעלה כנראה מדובר על להחליף אטם/גומיה

רציתי לקחת את הרכב למוסך מורשה לבדוק כמה יעלו לי כל הדברים האלה (וגם בשביל לוודא שלא יגידו לי פתאום שזה משהו רציני כמו ראש מנוע או גיר או לא יודע מה. הבחור התחיל לעשות בעיות הוא אמר שהוא לא מתכוון לבזבז את כל היום שלו במוסך (יום שישי) ושבמקרה הטוב הוא מוכן להוריד רק באלף שקל בשביל לסגור עיסקה. מבחינתו הוא לא היה מוכן לבדוק בשום מוסך בשום פנים ואופן הוא רק היה מוכן לסגור את העיסקה ואני רציתי לוודא שמדובר בדברים קטנים ולא בדברים גדולים, שמוסכניק יפתח את הרכב ויבדוק באופן פרטני את התקלות.

אח שלי התקשר למוסכניק שלו שאמר לו שבמקרה הכי גרוע מדובר על כ3 אלף שקל (הטיפול בנזילות) ושסביר להניח שזה יהיה פחות. בסוף אחרי התייעצות עם כמה אנשים החלטתי לתת לו תשובה ביום ראשון בבוקר, לקחת זמן לחשוב על זה ולא בלחץ.

מה גם שעכשיו אני רואה שיש עוד כל מיני דברים קטנים כמו תושבת מנוע ובלמים שלא רשמו מה הבעיה, אולי רק לא נראה להם באופן כללי.

כמו כן הבוחן אמר לי שיש בעיה בדוד כי יש פליטה מסויימת שהיא גבוהה מהרגיל וזה יכול לעשות לי בעיות בעתיד/בטסט (הטסט לרכב בנובמבר)

%Vol CO2 12.71

השאלה שלי אם מדובר באמת על דברים קטנים. זה רכב משנת 2004 אז הוא כ7 שנים על הכביש (136 אלף ק"מ). אין דברים רציניים כמו שילדה או כל מיני כאלה. הנזילות כנראה בדרך כלל זה משהו קטן אבל אף אחד לא פתח את הרכב והסתכל פרטנית.

אין לי בעיה לשלם 3 אלף שקל על התיקון אבל כל עוד זה באמת זה ולא כשיגיעו לרכב ויפתחו אותו יראו את הבעיה ויגידו שזה משהו אחר יותר רציני.

עצות/דעות יתקבלו בברכה

פורסם

מדובר ברכב שלא קיבל טיפול מעולה. חשוב לראות היסטוריית טיפולים מודפסת על מנת להבין למה נכנסים.

אני בשום אופן לא הייתי קונה את האקזמפלר הזה בלי בדיקת מוסך והערכת מחיר לתיקון הנזקים.

אני מציע לך לפנות אליו ולסגור מחיר לפני עלויות טיפולים ולהתקזז על הערכת המחיר 50:50 ביניכם עם סעיף חריגה שאם מתגלה פגם מעבר לבלאי שוטף (גיר תקול,שעילדה וכיוב) יש לך זכות לסגת.

כמובן שמחיר צריך לשקף את השוק הסופר חלש לרכב זה: 4-5 מתחת למחירון+ 50 אחוז מעלות התיקונים נראה לי סביר.

המוכר נראה לך אדם אמין אות שהוא נראה לחץ ומסתיר ?

פורסם

תסגור איתו ביום ראשון בבוקר במוסך מרכזי של רנו תעשה בדיקה מעמיקה שניה, ואם התוצאות יהיו לשביעות רצונך סגור ענין. קח בחשבון שתושבות מנוע וגיר (צריך להחליף את כולן יחד כי אם תחליף רק אחת לדוגמא, היא תיקרע מהר בגלל הבלאי של האחרות) סופר יקרות ברנו

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
המוכר נראה לך אדם אמין אות שהוא נראה לחץ ומסתיר ?

אני יודע שהוא לא סוחר לגבי אמין הדעה שלי חלוקה. הוא נראה די אמין עד לשלב שהוא אמר לי שהוא שטף את הרכב לפני הבדיקה (הרימו את הרכב ואחי ראה שמטפטף). כמו כן הוא נהיה קיר כשלקחתי את הרכב למוסך. אני חושב שהוא די אמין

פורסם

שטיפת רכב לפני הבדיקה זה לא חריג, ייתכן שפשוט רצה שהרכב ייראה טוב כדי שתרצה לקנות אותו.

לגבי בדיקת הליקויים במוסך מורשה - לא הייתי מוותר לו ומבחינתי זה שובר עסקה. אם אין לו מה להסתיר הוא יגיע

איתך למוסך, זו לא בדיקה ארוכה ובשוק של היום יש לו לא מעט להפסיד, אז תרגיש חופשי להתעקש על כך.

בכל מקרה, הרכב נשמע יותר מסביר לפי התוצאות, בהתחשב בכמות הכסת"ח שמכונית נותנים למכוניות "ישנות".

פורסם
שטיפת רכב לפני הבדיקה זה לא חריג, ייתכן שפשוט רצה שהרכב ייראה טוב כדי שתרצה לקנות אותו.

הוא נראה די אמין עד לשלב שהוא אמר לי שהוא שטף את הרכב לפני הבדיקה (הרימו את הרכב ואחי ראה שמטפטף)

ככל הנראה מדובר על שטיפת המרכב התחתון ע"מ להסתיר נזילות שמן שככל הנראה חזקות יותר מהנראה לעין.

חשדהו וכבדהו!

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אתה יודע שחר, לי נראה שאתה בשכנוע עצמי ודלוק עם הרכב.

"זה כסתח, זה לא משמעותי, למצבר אין תאריך..." תן לאחרים לחוות דעה.

נניח שהאוטו ללא תאונות משמעותיות, אבל יש הרבה תקלות לא זולות. כל דבר אלף פלוס-מינוס. סהכ יכול להיות כמה אלפים. הנזילות לא צריכות להיות. גם לא קורוזיה בולטת וכל הרעשים שצויינו. 7 שנים זה לא כזה ישן.

אתה חייב הערכת תיקונים ממוסך מורשה (אחר כך תבחר אם לתקן שם או באחר) כדי להעריך את עלות התיקונים.

בדוק מתי בוצעו טיפולים, טיימינג, ואם לפי הוראות יצרן. היה טוב לו ציינת איזה יד ועבר של הרכב, כדי להעריך את מצבו הנוכחי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בסניק 05 עם 110,000 ק"מ, נמצא בטסט האחרון vol CO של 0.003 בסרק ו- 0.002 בסלד 2500.

רשום שהמקסימום הוא 0.3 בסרק ו- 0.2 בסלד גבוה. יש לך בעיה ! האחוז שמצאו, אם אלו אותן יחידות מידה, חריג לרעה.

אולי ממיר קטליטי, אולי משהו אחר שמתחבר לכל הנזילות. גם מהמנוע, גם מהגיר. סיפור יקר.

מי שמוכן לתקן את כל הליקויים ב-3000 ש"ח - רוץ אליו. רק החלפת תושבות זה מעל 2000 ש"ח. ועוד לא דברנו על הדוד הפגום וכל הרעשים האחרים.

אסא כבר כתב לך שהרכב לא טופל כהלכה.

אני לא הייתי ממשיך להתעניין ברכב הזה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כמו כן הבוחן אמר לי שיש בעיה בדוד כי יש פליטה מסויימת שהיא גבוהה מהרגיל וזה יכול לעשות לי בעיות בעתיד/בטסט (הטסט לרכב בנובמבר)

%Vol CO2 12.71

בסניק 05 עם 110,000 ק"מ, נמצא בטסט האחרון vol CO של 0.003 בסרק ו- 0.002 בסלד 2500.

רשום שהמקסימום הוא 0.3 בסרק ו- 0.2 בסלד גבוה. יש לך בעיה ! האחוז שמצאו, אם אלו אותן יחידות מידה, חריג לרעה.

שימו לב, אתם מדברים על נתונים שונים - CO vs CO2.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...