Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת רכב 55K-60K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזה תקופה שאני מחפש רכב לאשתי, חשוב לנו שהרכב יהיה: בטיחותי, מספיק גדול (יש לנו תינוקת קטנטנה), שנתון גבוה ככל האפשר, אמין וחסכוני.

בתחילת הדרך פניתי לחברות הליסינג אבל מהר מאוד הבנתי שהאפשרות להפתעה כזו או אחרת היא מאוד גבוהה, מה גם אני קצת מתקשה לתת אמון בחברות האלו....

לאחרונה החלטנו לרכז את החיפוש ולהתמקד בפיז'ו 307 שנתונים 06-07, עשיתי חיפושים נרחבים בפורום ואני יודע שהדעות על הרכב די חלוקות. מצד אחד מדובר ברכב בטיחותי, נוח, עם מספיק מקום והכי חשוב שאין לו ביקוש ולכן בתקציב שלנו ניתן לרכוש רכב משנת 06 או אפילו 07, מצד שני... עדיין מדובר ברכב צרפתי שעלול "להפתיע" עם בעיות אמינות רבות ויקרות.

לפני מספר ימים פניתי למוסך מורשה של החברה ושאלתי האם ידוע להם על רכבים יד 2 למכירה, לשמחתי נעניתי בחיוב וקיבלתי הצעה על רכב שנת 06 עם 75 ק"מ במחיר 56 אלף ש"ח (מחיר מחירון הוא 61 אלף)

עכשיו לשאלות:

1. האם אנו עושים בחירה נכונה בבחירת סוג הרכב ? והאם אכן על פי כל השיקולים של תקציב נמוך, שנתון גבוהה, בטיחותי, אמין וחסכוני אז ה-307 נותן מענה יעיל ?

2. עד כמה אני יכול לבטוח במוסך מורשה של החברה כאשר מצד אחד עדיין מדובר ב"סוחר רכב" אבל מצד שני בדובר במוסך מורשה שאני עוד אבצע בו טיפולים עתידיים לרכב ולכן יש לו אינטרס גדול יותר לעזור לי.

3. יהיה נכון לומר כי רכבים אלו (צרפתיות יד שנייה) נמכרים ב- 15% פחות ממחיר מחירון ? או שמדובר סתם בקלישאה ? בכל המודעות בלוח יד 2 ניתן לראות "מחיר גמיש".....

למען הסק ספק - בכל מקרה ומצב אני אקח את הרכב לבדיקה. תודה.

פורסם

איני רוצה לחוות דעה על רכב שאיני מכיר, אבל יש לי הערה אחת. משפחה עם תינוקת אחת יכולה להסתפק גם ברכב מקבוצת הסופרמיני, אשר יהיה יותר זול ברכישה (או שבאותו סכום תקבל רכב יותר חדש) ובתחזוקה (רכב קל - יצרוך פחות דלק). הדבר אמור במיוחד אם מדובר ברכב שני אשר עיקר השימוש בו יהיה לנסיעות קצרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באם הדרישה היא לבטיחות מרבית, אני ממליץ על רנו מגאן האצ'בק (הדגם הקצר). מגיעה עם שש כריות אוויר בכל הגרסאות

(לעומת פיז'ו 307 שמסתובבות גם עם שתי כריות אוויר), וציון בטיחות מעולה. רמת האמינות מניסיוני מעולה, והדרך הקלה

ביותר למצוא אחת שתמעיט בתקלות היא להסתכל על היסטוריית הטיפולים של הרכב. אם לא היו תקלות עד עכשיו, ככל הנראה

לא יתחילו תקלות מיוחדות גם בהמשך. בתקציב שלך אפשר לקנות רכב חדיש למדי, אך שים לב שרובן הן בגרסת הסדאן שככל

הנראה גדולה מדי עבורכם (ומתוכן הרוב המוחלט מליסינג, לעומת ההאצ'בק שנקנו כפרטיות).

פורסם

תודה על התגובות,

sperial אתה בהחלט צודק אבל מכוון ומדובר ברכב ראשון ובנוסף יש בכוונתנו להרחיב את המשפחה בחודשים הקרובים אז אנו מעדיפים "ללכת" על מכונית הגדולה יותר מסופרמיני, מה גם בתקציב הנוכחי נכנסות מכוניות כמו סריון, גטס וזהו....

אם ה- I20 הייתה נכנסת לתקציב הנ"ל אני חושב שהייתי רוכש אחת מבלי לחשוב פעמיים.

רועי - הדגם עם 2 כריות אוויר אינו רלוונטי מבחינתי, אני מחפש רק דגם הכולל 6 כריות אוויר ולכן מבחינת בטיחות ה- 307 והמגאן 5 דלתות יהיו זהות אני מאמין.... סה"כ מדובר ברכבים די דומים לא ?!

בכל מקרה אני אקבל את ההצעה שלך ואם אמצא מכונית שמורה אני אשקול זאת בחיוב.

מה לגבי רכישה מהמוסך המורשה ? או שעדיף להמשיך לחפור ביד 2 וחברות הטרייד אין, הייתי ב-2 חברות באזור פתח תקוה, אחת בכלל לא נתנו הנחה וביקשו על רכב שנת 06 עם 120K ק"מ מחיר מחירון מלא..... הזוי משהו...

בחברה השנייה דווקא הייתה להם הצעה נחמדה רכב שנת 06 עם 75K ק"מ במחיר הנמוך ממחירון בסביבות 10%.

דעתכם ?

האם ה- 307 תהווה בחירה נכונה להשקעה ? (ירידת הערך שלה מטורפת...)

תודה

פורסם
רועי - הדגם עם 2 כריות אוויר אינו רלוונטי מבחינתי, אני מחפש רק דגם הכולל 6 כריות אוויר ולכן מבחינת בטיחות ה- 307 והמגאן 5 דלתות יהיו זהות אני מאמין.... סה"כ מדובר ברכבים די דומים לא ?!

בכל מקרה אני אקבל את ההצעה שלך ואם אמצא מכונית שמורה אני אשקול זאת בחיוב.

הן לא זהות - למגאן חמישה כוכבי בטיחות, בעוד של-307 ארבעה כוכבים. ההבדל לטובת המגאן בעיקר בכושר ההגנה במקרה

של תאונה חזיתית. לא הבדל דרמטי שבהכרח צריך לפסול את ה-307, אבל זה הספיק בשבילי כדי להעדיף את המגאן על-פניה

כשהוריי חיפשו רכב חדש (יחד עם הנוחות העדיפה).

לגבי המונח "השקעה" - אני ממליץ בחום להחליף אותו ב"בזבוז", או לפחות "הוצאה". מכונית היא לעולם לא השקעה, אלא אם

אתה רוכש מכונית אספנות מבוקשת מאוד ומוכר אותה במכירה פומבית אחרי כמה שנים. בכל מקרה אחר, תתייחס לזה כפי שזה:

אמצעי תחבורה מאבד ערך שצריך לשרת אותך בצורה טובה. וה-307 והמגאן ככל הנראה יעמדו במשימה הזו היטב.

פורסם

כל רכב מאבד מערכו,רכב זה לא השקעה,זה אמצעי תחבורה.

ההבדלים,במיוחד במודלים האלה הם מינוריים.

ממליץ מאד על ה307,גם מנסיון אישי,וגם משיחות עם בעלי 307.

המגאן תהיה יקרה בצורה משמעותית לאחזקה מה307.

פורסם

אם אתה מחפש מגאן אני ממליץ לך לגשת לאחד הסניפים של קרסו טרייד, הטרייד אין הרשמי של רנו בישראל.

יש להם מבחר גדול מאוד של רכבי רנו, בעיקר מגאן. גם כאלה יוצאי ליסינג וגם פרטיות.

מדובר ברכב מרווח ונוח. הבעיה שלי איתו היא תא נוסעים מעט פלסטיקי ואיבזור קמצני בדגם הבסיסי.

אם מדובר ברכב שני בבית והרכב הראשון הוא משפחתי הייתי ממליץ על האחות הלא כל כך קטנה של המגאן, רנו קליאו. הקליאו 3 היא אחת הסופר מיני הכי מרווחות וגדולות. הדגמים המאובזרים היו מצויידים ב-6 כריות למיטב זכרוני וזכאים ל-5 כוכבי בטיחות.

גם פיג'ו 207 היא סופר מיני מאוד גדולה ומרווחת, דומה במידותיה לקליאו וגם היא קיבלה 5 כוכבים במבחני הריסוק.

הרנו סובלת מירידת ערך גדולה יותר ולכן תידחק לתקציב בקלות לעומת ה-207 שאולי תצריך הרחבה קלה. הקליאו גם נמכרת מ-2007 לעומת ה-207 שהחלה להימכר ב-2008.

2 הרכבים מצויידים בשנתונים הרלוונטיים במנועי 1.6 ליטר עם תיבות אוטומטיות שמציעים ביצועים טובים וצריכת דלק לא נוראית.

בהצלחה ושבוע טוב.

פורסם

תודה רבה על העזרה,

אין ספק שגם הקילאו באה בחשבון למרות שאנו מעדיפים את ה- 307/מגאן שכן מדובר ברכב ראשון במשפחה ומכוון ששתייהן 1.6 אז ל-307 יש יתרון של גודל.

שאלה אחרונה -

יש הבדל מבחינת אמינות הרכב (ל- 307) בין הגרסה האוטומטית לגרסת טיפטרוניק ? יש לכך השפעה על הגיר...?

פורסם

טיפטרוניק = תיבה אוטומטית עם תפעול ידני. זה אומר שבמקום להעביר מ-D ל-3 ומשם ל-2 ול-1, אתה יכול להעביר הילוכים

במשיכה או דחיפה במצב הידני. מעבר לכך שמדובר בתוכנה שונה וצורה אחרת של בורר הילוכים, אין שום הבדל וזה לא יותר

או פחות אמין או עמיד. מעבר לכך, התיבה ב-307 (שמשותפת למגאן) לא נחשבת לאמינה במיוחד ולא זולה לתיקון, אז שים דגש

על מצבה בבדיקת הרכב.

• תוכן חדש...