Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש סדר בין דיגמי fiat punto spice השונים ויעוץ לגבי הדגם המומלץ ביותר (2001-2003)

<<TIBURON>>
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לחברי הפורום,

השאלה שלי מכוונת וממוקדת יותר לחובבי המותג פיאט ולמביני עניין אשר יכולים לעשות לי סדר בראש קצת לגבי הבדל הדגמים.

כפי שהבנתם, אני מעוניין לרכוש רכב מדגם פיאט פונטו ספייס בין השנים 2001 ו2003, לאחר חיפושים ממושכים באתרי המכירות די יצאתי מבולבל.

קימים מספר דגמים שונים לפונטו ספייס, הייתי שמח אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בראש ולעמוד על השוני בין הדגמים וכמובן להמליץ על התת דגם המומלץ ביותר בשבילי, כמו כן הבנתי שיש הבדלים גם בין שנות היצור לגבי אמינות הרכב.

בגדול, אני מעוניין למצוא דגם כמה שיותר חסכוני בדלק, כמובן שיהיה יחסית אמין לשנה עצמה וזול להחזקה (הכל יחסי כמובן).

ראיתי שיש מספר דגמים ואלי גם יותר כמו: spice ELX

SX spice

S spice

FUN spice

young 60

וכמו כן מנועי 1250, 1300, 1350, 1400

התקציב הוא פחות או יותר בין 14K ל18K עם התגמשות קלה רק לקניית הרכב, הדרישות הן שוב: בטיחותי, חסכוני בדלק, ידני, ואמין (יחסי).

על איזה דגם, תת דגם, נפח מנוע ושנה הייתם ממליצים לי ללכת לחפש ולרכוש שיספק את הצרכים שלי בצורה הטובה ביותר?

וכמובן אם יש איזה שהוא דגם אחר של חברה אחרת שהייתם מיעצים לי להסתכל עליו, הייתי שמח לשמוע, בגדול הייתי רוצה שלרכב יהיה מראה יחסית מודרני לכן אני חושב שהפיאט היא ההתפשרות הכי טובה מבחינתי, אך אני פתוח להצעות אחרות שאולי לא חשבתי עליהן.

תודה מראש על העזרה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל תמקד את עצמך על מספר מכוניות ספציפיות, כדי שלא תיפול לבור של הוצאות.

מדובר ברכב אמין, אבל יש גבול גם לכמות ק"מ שהוא מסוגל לספוג וכמובן להיסטוריה שלו יש משמעות רצינית.

תנסה למצוא רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת. אני לא בטוח שאפשר להשיג רכב עם ספר טיפולים ממוסך מורשה בשנתון כזה.

רוב המכוניות שתראה יהיו יוצאות השכרה\ליסינג לשעבר. לשלם בהתאם כמובן.

הק"מ חשוב גם הוא - אני לא הייתי שש לקנות רכב שמתקרב ל-200 אלף אלא אם יציגו לי ספר טיפולים מסודר שמראה על טיפול מדוקדק.

לגבי הדגמים עצמם - אפשר להסתדר גם עם הדגם הפחות מאובזר, אבל אין סיבה למשל לקנות את דגם S שבו אין שעון חום.

זה מבחינתי ייהרג ובל יעבור ברכב ישן ועוד כזה שמאוד רגיש להתחממות.

בסה"כ רכב מצוין שנותן תמורה מעולה למחיר ומפנק גם מבחינת אמינות וצריכת דלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר חיפוש וחקר מעמיק יותר באופציית החיפוש באתר, נתקלתי בשתי שרושורים פחות או יותר רלוונטים לשלאלתי.

אחד מהם הוא זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=347947&highlight=fiat+punto

כאשר ההסבר בו אינו מפורט מספיק ולא הבהיר לי את הדברים כמו שצריך, מה גם שהתמונה המופיעה בו, שאמורה לתאר את שנת הדגם שאני מעוניין בפרטים לגביו אינה נראית בכלל כמו הפיאט פונטו ספייס שנמכרות פה בארץ בשנים שאני מחפש (2001-2003).

לכן אני אבקש טיפה הבהרה לגבי העניין.

אגב הפונטו שאני מחפש נראית ככה:

http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&Expensive=&CarID=1715816&Pic=1

החזית שונה לגמרי.

בנוסף, נתקלתי בשרשור אחר, שממליץ גם לבדוק את ה-206 ואת הקליאו, לא לקחתי בחשבון את הרכבים האלו בתור אופציה, מכיוון שחשבתי שבשנים האלו האחזקה שלהם יקרה יותר מכיוון שהאמינות שלהם ירודה מאוד, הייתי שמח לחידושים או הבהרות בנושא.

תודה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי הדגמים עצמם - אפשר להסתדר גם עם הדגם הפחות מאובזר, אבל אין סיבה למשל לקנות את דגם S שבו אין שעון חום.

זה מבחינתי ייהרג ובל יעבור ברכב ישן ועוד כזה שמאוד רגיש להתחממות.

.

זה בדיוק ההסבר שחיפשתי וחסר לי גם בתשובה שלך, מה נחשב הדגם היותר מאובזר ומה הפחות מאובזר, וכמו כן מה השוני בין כל הדגמים?

מה יש בכל דגם ומה אין?

או.קי., אז הבנתי שדגם ה-S הוא הפחות מאובזר ואין בו שעון חום, ומה לגבי שאר הדגמים? מה ההבדל בינהם ומה כל דגם מביא עימו, אילו איבזורים?

איזה דגם נחשב יותר אמין? ואיזה מנוע נחשב יותר אמין ויותר חסכוני?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תרשה לי לעשות קצת סדר .

קודם כל פונטו ספייס , שהיא פונטו דור שני , שווקה בארץ בשנים 2000-2004 , שאז עברה מתיחת פנים (לדגם MK2B עד 2006).

בארץ נקראים כל הדגמים SPICE (שם מקומי של היבואן) - יש ארבעה תתי דגמים.

היה דגם "ספורטיבי" HGT בעל 3 דלתות מנוע 1747 סמ"ק , שלא רלבנטי לגביך.

כל שאר הדגמים בעלי מנוע בגודל אחיד - 1242 סמ"ק (כל נפחי המנוע האחרים שציינת שגויים ולא קיימים), יש גרסאות שונות

למנוע , לתיבה ולאיבזור - כדלקמן :

דגם S (שנקרא משנת 2003 YOUNG) - הוא בעל 60 כ"ס , מומנט: 10.4 קג"מ ב 2500 סל"ד.

גיר ידני 5 הילוכים . איבזור הבסיסי ביותר :

פגושים שחורים, 2 כריות אויר, לוח השעונים הפשוט (ללא מד סל"ד או חום). ריפודי בד פשוטים. ללא פסי מיגון בדלתות. כולל ABS החל משנת היצור הראשונה. מחשב הדרך קיים משנת 2002. כמו כן, מצב ה CITY אינו קיים בדגם זה, יחד עם מד הסל"ד.

SX - (בשנת 2003 והלאה קיבל את הכינוי Fun בארץ): הספק: 60 כ"ס ב5000 סל"ד.

מומנט: 10.4 קג"מ ב 2500 סל"ד.

ידני , 5 הילוכים.

איבזור: גרסא זו מציעה איבזור נכבד יותר. לוח שעונים מפורט יותר - מד חום וסל"ד, ריפודים איכותיים יותר. קונסולה מרכזית מאובזרת יותר. 2 כריות אויר, 2 ח"ח. פגושים בצבע הרכב. פסי מיגון בדלתות. ABS בכל השנים.

ELX - (בשנת 2003 והלאה קיבל את הכינוי Club בארץ):

מנוע: 1242 סמ"ק, 16 שסתומים. 4 לכל צילנדר קאמשפט כפול. 4 צילנדרים בטור.

הספק: 80 כ"ס ב5000 סל"ד.

מומנט: 11.6 קג"מ ב 4000 סל"ד.

תיבת הילוכים: ידנית 5 הילוכים. או רציפה בעלת אפשרות של מצב 6 יחסי העברה - נקרא אוטומטי , תיבת SPEEDGEAR .

איבזור: הגרסה המפוארת ההמונית ששווקה כאן בארץ במספרים גדולים. ריפודים שונים, פגושים בצבע הרכב, 2 ח"ח, 2 כריות אויר. פסי מיגון בדלתות. מושב הנהג ניתן לכיוון לגובה, וכך גם משענות הראש הקדמיות. ניתן לכוון את ההגה לגובה. ABS בכל השנים.

אין הבדלי אמינות בין הדגמים השונים.

מעבר להבדלי האיבזור :

כל מנועי 1242 סמ"ק , בשני ההספקים עמידים ואמינים , בתנאי שטופלו כנדרש במרוווח טיפולים נאות (שמן איכותי, פילטר מקורי,

טיימינג בזמן, נוזל קירור פארפלו בלבד).

המנועים רגישים להזנחה , ולכן רצוי לחפש כאלו שטופלו במוסכים מורשי פיאט עם תיעוד. (לא פשוט אבל שווה להתעקש על כאלו , יש).

שני המנועים חסכוניים (מאוד) בדלק , כאשר ההבדל בין שתי גרסאות המנוע די זניח.אם אתה נוסע בתנאי עומס - עליות, נוסעים ומטען , מזגן - העדף את דגם ה - 80 כ"ס , למרות שדגם ה - 60 סוחב גם כן יחסית היטב.

אל תסתכל על שנתון אלא יותר על מצב הרכב וטיב אחזקתו. יש הרבה בשוק המוכרים , וחלק גדול מוזנח ובלוי - הזהר.

אם חשוב לך האיבזור הנוסף התמקד בדגם המועדף.

תקלה נפוצה ולא זולה לתיקון הינה הגה כח חשמלי שקורס. בשנתונים הללו העדף למצוא אקסמפלר שכבר עבר החלפה/שיפוץ הגה.

אם יש לך שאלות נוספות - בבקשה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המון המון תודה לך על התשובה המפורטת.

רק ברשותך, האם ידוע לך עלות התיקון של שיפוץ הגה כזה?

ושוב פעם, תודה על ההשקעה בתשובה.

עכשיו רק נשאר לחכות לתשובה לגבי עדיפות אולי של דגם אחר, כמו ה-206 והקליאו או שאולי לשלילה שלהן ככה שאני אהיה רגוע וסגור בבחירה שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי עלות תיקון הגה חשמלי - העניין משתנה ונד בין 500 ל - 5000 ש"ח.

ההבדלים העצומים נובעים ממספר משתנים : מוסך פיאט מורשה/מוסך כללי/חלק חדש מקורי/חלק משופץ/חלק משומש מפירוק/

מהות התקלה-חיישנים או מנוע חשמלי או רכיבים אחרים.

לגבי התלבטות מול ה 206 / קליאו .

שני דגמים אלו עדיפים על הפונטו בשני היבטים : נסיעה יותר חלקה ורכה (גם בפונטו כלל לא רעה) , התנהגות והרגשה קצת יותר

ספורטיביות.

הפונטו עדיפה בהרבה על שתיהן בהיבטים הבאים : זולה יותר לאחזקה , יותר אמינה , בפרט במערכת החשמל והגיר האוטומטי,

יותר מרווחת, יותר חסכונית בדלק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב פעם, המון תודה לך

ענית לי על כל השאלות והלבטים שלי.

אני אלך על הפנוטו מדגם הSX ומעלה(מבחינת רמות האבזור), כנראה שיבחר דגם הSX בעיקר בגלל הזמינות שלו בלוחות המודעות, את הדגם הבחיר יותר לא ראיתי מלבד מודעה אחת שהופיעה.

הדגם הבחיר מופיע בעיקר בגרסת האוטומט, גרסה שלא מתאימה לי כרגע (בעיקר בגלל צריכת הדלק).

אז בגדול לפי מה שהבנתי ממך, כל דגם כזה משנת 2001 עד 2003 הוא אקזמפל פוטנציאלי, כל עוד הוא שמור, השנה פחות חשובה יותר חשוב טיב האקזמפלר.

ובגדול אתה אומר שכל המונעים זהיים בנפחם, למרות שבחלק מהמודעות מופעים נתונים מוזרים של 1400 ו1300.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...