Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה שלא ברבנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נאמר "מעשה אבות סימן לבנים", לא התכוונו לזה ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
למרות שהגזמת בצורה קיצונית (שלא להגיד מופרכת) בתאור ההליכים, לבר-מצווה למדת לשיר פרקים שלמים בהטעמת אשכנז ולברית המילה חתכו לך את הזין אז מה זה בשבילך קצת בירוקרטיה וריצות בשביל קצת יידיש-קאעייט? :wink:

תיתפלא אבל לא רק שלא הגזמתי אלא השמטתי קצת כי גם ככה רשמתי מגילת אסתר...

לבר המצווה למדתי (לא דווקא אשכנז אבל בגדול אתה צודק) כדי לחסוך את האמ אמממ אמא של הכפה שאבא שלי היה מוריד לי אם הייתי מפשל :-P

וזה שחתכו לי בגיל חודש (נולדתי פג :twisted:) לא אכפת לי כי אני לא בדיוק זוכר, לא בדיוק שילמתי על האירוע וגם זכיתי לטעום פעם ראשונה יין!

אגב, אני אמנם לא שומר שבת וכו' אבל שומר חלק מהמצוות (בשר חלב וכו') וגם חוגג את כל החגים בדיוק בגלל הנקודה שלך לגבי הייחוס היהודי שממנו נולדתי ומשמר את מורשת עמי.

פורסם

לפותח השרשור, אני חושב שהתגובה של fish די ממצה את הסיבה העיקרית ל "למה לא לעשות את זה דרך הרבנות".

השפלה!

טרטורים לשווא!

רדיפת בצע!

פרמיטיביות!

שוביניזם!

ועוד ועוד..

וכל זה בשביל מה? בשביל איזה אישור מסריח על זה שקנית את האישה שלך ועכשיו אתם נשואים כדת וכדין??

אני אישית התחתנתי לפני 4 חודשים בחתונה אזרחית ואני גאה בזה!

היה מישהו שערך את הטקס.

הייתה סוג של כתובה. היו ברכות הייתה שבירת כוס, היה חילופי טבעות. והכי חשוב, הייתה הדדיות והיה טקס מודרני בדיוק כמו שרצינו!

בלי חארטות ובלי קניית האישה וכל הבולשיט הדתי והמיותר הזה!

היה טקס מרגש, אמיתי וכנה! ולא טקס "שטנצ" כמו שיש אצל כולם!

אנחנו בחרנו מה ואיך לעשות, בדיוק כמו בחיים שלנו. אם אני בוחר להתחתן ואני בוחר עם מי להתחתן,אז אני גם אבחר את הדרך שבה מתאים לי להתחתן.

ואם זה לא מתאים למדינת ישראל, שיקפצו לי! לא רוצה שיכתיבו לי את הדרך לחיות!

זה אולי נשמע מרדני ומטופש, אך זה ממש לא! יש המון אידיאולוגיה מאחורי זה! (טוב נו, וגם קצת שנאה לכפיה הדתית)

עדיין לא התחתנו בחו"ל. אנחנו לא לחוצים על זה. נעשה את זה בהזדמנות.

בינתיים יש לנו חשבון בנק משותף, תשלומים משותפים, רכב משותף ואני לא רואה עוד משהו שאנחנו לא יכולים לעשות במשותף כ "נשואים אזרחיים".

עודד.

נ.ב

גם אני שמעתי שאולי זה יעשה צרות לילדים שלי אם הם יבחרו להתחתן עם תדיים או חרדים.

ואם זה מה שהם יבחרו, אז המירוץ אחר הטפסים וכל הבלגאן יהיה העונש שלי אליהם על זה שהם החליטו להתחתן ככה:wink:

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

חברים תודה על התשובות :-P

היה צפוי ששרשור כזה ילך מעט לכיוון של ויכוחים בנושא הדת.

אם יש משהו שתמיד בכל מצב אפשר להתווכח עליו הרי שזו הדת שלנו.

עבור הסר ספק - אני רואה את עצמי לא רק בתור חילוני ממוצע, אלא חילוני הדוק.

מה זה אומר? זה אומר שההגדרה שלי לחילוני שונה מאד מהגדרה של רבים בארצנו.

מבחינתי, בנאדם אשר צם בכיפור, מתעלם מבגט נחמד בפסח או רואה פסול בקצת בולונז עם פרמזן - איננו חילוני. אבל זה רק אני.

אני בא מנקודת המבט של החילוניים בלבד, אלו שלא רואים ביהדות מעבר למשהו היסטורי שטמון בנו.

בכל יום השואה אני נזכר בהיותי יהודי. חושב על אחותה של סבתא שלי שקיבלה כדור בראש מול סבתי. בערב כיפור או ערב ראש השנה, נושא היהדות לא ממש עולה לי.

בכל מקרה, הנושא שיותר מעניין אותי הוא יותר איך נתפסת האלטרנטיבה אצל החילוניים פה.

מה זה בעצם טקס קלינגוני?

והאם ניתן לעשות חתונה רפורמית בה האורחים של הכלה כמעט ולא ישימו לב בהבדל? (יש לה דתיים במשפחה, קשה אבל זה המצב)

בנוגע לרבנות עצמה, יש לי בעיה עקרונית עם לגשת לשם ולעבור את התהליך המזעזע הזה. אני סולד מאנשי דת ורבנים ברמה אחת מתחת לפעילות עוינת. (זאת אומרת אני מקלל בלב אבל נחמד אליהם כלפי חוץ ולא פותח קבוצות אנטי ונאצה בפייסבוק)

אגב ברית, רק אצל רופא ובשביל הצבא והבנות, שום סיבה הגיונית אחרת לא עולה לי בכלל לראש.

היו לי חבר'ה ערלים במחלקה בנח"ל ואני מבטיח לכם ששום עקרון שלי לא שווה את האי נעימות שהייתה לחלק מהם במקלחת, לפחות בהתחלה. אז בשביל מה?

הילד יהיה ישראלי, יהודי אבל חילוני פלוס. אלא אם כן הוא יחליט אחרת.

DRIVEMASTER - האם אנחנו מדברים על חתונה רפורמית? כעת אתם "ידועים בציבור" עד אשר תקפצו לקפריסין או לוורונה (מתחת למרפסת שם אפשר?) ותתחתנו על הדף?

האם קיבלתם איזשהם תגובות שליליות? אני בטוח שהיה איזה אורח דתי או 2.. או שהם לא שמו לב בכלל?

פורסם
אתה צודק, אבל יש מי שעושה אחד, ולא עושה את השני, כך שבכל מקרה כל אחד בוחר מה שמתאים לו.

בנוסף, יש באי חתונה ברבנות משום מחאה אזרחית ראויה על כך שענייני אישות עדיין סובלים בארץ מהיותם כפופים לחוקי הדת, דבר שאין לו אח ורע בעולם המערבי.

ועם זאת, אני פחות מבין ממי שעושה ברית מילה באופן אוטומטי מאשר את מי שמתחתן ברבנות. חתונה ברבנות זה אקט טקסי, חסר משמעות פרגמטית אמיתית. ברית מילה, לעומת זאת, זהו הליך כירורגי בלתי הפיך. אין לי בעיה עם מי שבוחר לעשות ברית, אבל למה ברית מתקבלת באופן אוטומטי בעולם החילוני, וחתונה לא, אין לי מושג.

מהפח אל הפחת?!

למה?!

אני חי טוב מאוד בלי אלוהים, תודה רבה.

1. ההורים פיזית לא יסבלו כמו התינוק ולכן אין להם את העניין להתנגד, במיוחד שאתה רוצה שהילדים שלך כן יהיו יהודים.

2. כל ההליך הקודם לחתונה הוא מסורבל ויקר והרבה אנשים לא רוצים את זה על הראש, מעדיפים להתחתן בצורה אחרת ואולי להגיד "דפקנו את המערכת". זאת אומרת הם נשואים אבל לא דרך הרבנות, להיות יהודי אתה לא יכול בלי ברית מילה.

מבחינתי האישית, חוזה ממון אצל עורך דין מספיק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני טוען שאם אתה יהודי גאה, אז יאללה, למה לא להתחתן בחתונה יהודית כשרה?

הרמב"ם אמר דבר מאוד חשוב, שמצוות לא נותנות לאדם עדיפות מול אלוהים, מה שמקרב את האדם לאלוהים זה הידע שלו ושאיפה לידע (יש גם דיון שלם על הפיקוח).

בשלב מסויים הזרם הרציונלי של דת התחלף בזרם המיסטי שפופולארי גם היום. מעבר לזה, אין קשר (למרות שבכל הכוח מנסים להכניס את הקשר הזה) בין לאום/השתיכות לעם לבין דת.

במילים אחרות, אינני רואה שום קשר בין הגאווה היהודית לבין חתונה דתית עם רב.

אני בן אדם של אם כבר אז כבר. אם כבר להתחתן חתונה דתית, אז גם לא לנסוע בשבת, לשמור יום כיפור, ללכת לבית הכנסת, לנסוע בתחבורה ציבורית נשים וגברים בנפרד, לא לאכול אוכל לא כשר וכד'. באופן סלקטיבי לעשות כמה מדברים, אני לא חושב שזה הופך מישהו להיות יהודי יותר טוב.

להיות יהודי, זה קודם כל להיות בן אדם, להיות יהודי טוב, זה קודם כל להיות בן אדם טוב. אין לזה קשר עם זה שיהודים ישבו 40 שנה במדבר, עברו דרך ים סוף (כי ארכיולוגים לא מצאו שום שרידים) ועוד הרבה סיפורי אלף לילה ולילה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה עושה חתונה בשביל מה שיחשבו אנשים או בשבילך ובשביל אישתך לעתיד ?

אתם צריכים להחליט מה הכי טוב לכם ואיך אתם רוצים להתחתן. מבחינת מדינת ישראל כמדינה אזרחית עדיין הכי קל כיום לקפוץ לקפריסין להתחתן ואז לחזור ומכירים בכם מייד כזוג נשוי לכל דבר. תיאורטית אפשר בכל מדינה בעולם כל עוד אתם מתחתנים לפי חוקי אותה מדינה! כן כן.

קפריסין לדוגמה זה קל מאוד כי העניין מוכר למשרד הפנים ויש גם חברות ישראליות שמארגנות את כל העסק מהתחלה ועד הסוף כל מה שאתם רוצים תקבלו. וגם לא לשכוח טיול במקום לא רע.

יש כאלה שההורים אצלהם מתנגדים לרעיון של קפריסין. אז גם זה לדעתי, על ה***. אחרי שתביאו נכדים הם ישכחו את הכל.

תעשו מה שטוב לכם ושכולם ילכו לחפש.

ולגבי קטע הילדים וחתונה עם חרדים - זה אני אומר משיחות שניהלתי עם דתיים אדוקים שלעולם הם (החרדים) לא ירשו לילדים שלהם להתחתן עם מי שהוריהם נישאו שלא כדת משה וישראל ואפילו אם ההורים יהודים כשרים. יאללה, עוד כמה שחיים בתקופת האבן.

ולגבי ברית מילה - יש מוהלים סופר מומחים שיותר טובים מכל רופא. רק צריך לשאול. ואם כבר רופא אז רק רופא-מוהל וכברירה אחרונה רופא שאינו מוהל אך יש לו ניסיון עשיר אחרת יש סיכוי שהם לא יודעים מה לעשות! וגם להיזהר מאוד מנושא הרדמה כי יש לעניין סיכונים רבים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני התחתנתי לפני שנה וחצי, דרך הרבנות, לא חוויתי חוויות רעות כמו שסיפרו פה.

ניגשתי לרבנות עם אישתי, פתחתנו תיק נישואים, הבאתי 2 עדים (לבסוף היה צורך רק באחד) ואמא, היא כנ"ל 2 עדים ואמא.

כל התהליך לקח שעה סה"כ. ("אתה מכיר אותו?" , "כן", הוא רווק?" ,"כן". "יופי תחתום פה".)

לאחר מכן קבעו לאישה 2 פגישות עם רבנית, אשתי כדבריה לא סבלה, היה די נחמד להרחיב אופקים. (מה גם שהיו עוד כלות...)

גם לי קבעו פגישה בת שעה וחצי עם רב (רבנות של ראשון לציון מחייבת), הלכתי שמעתי וזהו. (ושנינו אנשים עובדים , עסוקים).

לא סרטים ולא נעליים , בחרנו כתובה מהודרת, וזהו. מזל טוב.

חודש אחרי החופה/ חתונה (חיתן אותנו הבן של הרב ישראל לאו, והחלפנו טבעות במהלך הטקס), ניגשנו לקבל את אישור הנישואים וזהו.

לכל מטבע , יש שני צדדים.

סה"כ מבחינתי זוהי מסורת, אבי התחתן ברבנות, כיבדתי אותו והתחתנתי גם ברבנות, לא צמחו לי קרניים, לא הרגשתי כפייה דתית, לא עשו לי את המוות, לא הרגשתי נרדף, לא עשו לנו צרות (ואישתי היא עולה מאוקריינה, אומנם מלפני 23 שנה ).

אם הילדים שלי ירצו להתחתן עם דתיים, שומרי מסורת, וכו', מי אני שאמנע זאת מהם? העיקר שיהיו בני אדם.

עריכה:

ולגבי מוהל רופא או רופא וכל השיט הזה, אצלנו במשפחה המורחבת של אבי, 32 נכדים עברו כולם תחת אותו סכין של מוהל אחד ולאחר שנפטר המשיך הבן שלו , כנ"ל לגבי חברים שלי ש2 הבנים שלהם עברו ברית אצל אותו מוהל, אצל כולנו הכל תקין (רק משתינים ימינה אבל זה בקטנה:lol: מתרגלים).

חבר אחד עשה לפני שנתיים לבנו ברית אצל מנתח מפורסם, ראיתם פעם ילד קטן בן 8 ימים שמדמם כמה שעות ארוכות, ולאחר מכן קובעים לו ניתוח לשחזור???

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

מה זה בעצם טקס קלינגוני?

באמת היית חייב לשאול?...

http://www.youtube.com/watch?v=0Gj8zea_zDg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

רגע, אז עם כל האידיאולוגיה שאתה מפמפם פה בשצף קצף, אז תסביר לי למה בכלל למול את הבן שלך?

באגירה, עכשיו אני מתפלא עליך, אתה לא נוהג להגיב לפני שאתה קורא עד הסוף תגובה של בנאדם (או ברווז) בד"כ. תקרא את הציטוט שלי שהבאת, רשום שם במפורש- זה עניין של בריאות. זה יותר בריא להיות נימול, וגם אם הייתי מדת אחרת הייתי כפי הנראה מוהל את בני, שוב-זה בריא יותר.

אין למילה שום קשר בעיניי לבין הדת.תחשוב על זה רגע. הקשר בין איזה משוגע ששמע קולות שאמרו לו לחתוך לעצמו את הקצה, ואשכרה ביצע את זה, לבין דת בעיניי הוא בדיוק כמו הקשר לאותו אדיוט שהשאיר לחם שבוע על המרפסת, והחליט לטעום מהעובש וגילה את הפנצילין. לא כל מה שכל אדיוט אומר או עושה חייבים לעשות גם, ואני יותר מאמין בפנצילין מאשר בקולות שאומרים לי מה לעשות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בטח היה לך ולאשתך קל. מול הבית שלך יש בית כנסת. קצר לרבנית/רב.

בכל מקרה, גם חתונה בקפריסין זה לא להיט בכלל.

אתה רצוי שתלך דרך חברה שמשדכת את זה. שתיקח לך 700 דולר על הנסיעה.

אתה צריך אישור רווקות (שאגב לא עולה 130 שקל, לייתר דיוק, הוא חינם לחלוטין). משרד הפנים. 5 דקות.

אתה צריך לתרגם אותו אצל נוטריון עם חתימה - 300 שקל.

המסמך צריך להיות תקף. ז"א לא יותר מלהיות בן שבוע.

שם בקפריסין תיסע למרכז העיר, לבניין מלוכלך מאחורי העירייה, ותחכה שם בתור לפחות 5 שעות מרגע ההזמנה שלך (תבוא ב8, תכנס ב1). שם יהיו בערך 20 זוגות של מוסלמים/ערבים צעירים עם בנות זוג מאוקראינה, שאפילו לתקשר ביניהם בשפה הם לא יכולים. שבאו להתחתן כי אין להן מה לעשות במדינה שלהן. אתה פוגש גמד קירח עם שן מזהב, שיש לו על הצוואר מדליה ענקית, הוא טוען שהוא חבר עירייה כבר 23 שנים. מסתכל על המסמכים. מספר סיפור ארוך מאוד, של חצי שעה, על קפריסין. אומר לך לחזור אחריו באנגלית עילגת. אין אורחים. אין עדים. אין כלום (אלא אם אתה משלם למשפחה שלך שתבוא, ואז עולה יותר הטקס). מה שכן, אתה יכול לקבל מיץ תפוזים לשתות. יש מקום ל 8 איש בסה"כ בהמתנה, ז"א 4 זוגות. מעבר לזה אתה עומד. ככה שיש תור גם לכסא.

אחר כך הוא מביא לך חותמת. אבל אתה לא מקבל את המסמכים. כי הם לא תקפים. צריך עורך דין, ועוד תרגום.

אז אתה תקבל אותם כשתחזור לארץ.

בקיצור, גם זה לא תענוג. שלא לדבר על להביא אותם בארץ לאישור.

ממש לא טקס מרגש. לא מרפסת ולא נעלים. לא משנה מזג האויר (אלא אם אתה ממש עשיר).

בכל מקרה, אתה יהודי, תנסה לא להתרחק מהדת. זה גם חשוב לילדים. הם צריכים משהו לגדול עליו. לא בנאליות. לכן כדאי לשמור על מצוות. להראות להם תמונות. שישמחו שהם חיים בישראל. יש לזה חשיבות לעתיד. משהו שילכד את המשפחה. וזו הדת. (ולא. אני לא דתי).

פורסם
בכל מקרה, אתה יהודי, תנסה לא להתרחק מהדת. זה גם חשוב לילדים. הם צריכים משהו לגדול עליו. לא בנאליות. לכן כדאי לשמור על מצוות. להראות להם תמונות. שישמחו שהם חיים בישראל. יש לזה חשיבות לעתיד. משהו שילכד את המשפחה. וזו הדת.

כתבת דברים אומנם שנשמעים מאוד יפה, אך לגמרי לא קשורים על מה שהדגשתי בקו. אם הדת זה משהו שמלכד את המשפחה, אז אותה משפחה חיה במצב מאוד בעייתי. יש ערכי משפחה, מסורת המשפחתית, חינוך שבא מהמשפחה, אהבה הדדית - לכל הדברים האלה קשר לדת הוא מקרי בהחלט. לפי התיאוריה שלך, משפחה שלא שומרת מסורת דתית דינה להתפרק, אך המציאות מראה אחרת: יש המון משפחות שחיות חים מאוד יפים בלי שום קשר לדת. ושוב אני מדגיש, אין קשר אמיתי (אלה מלאכותי שמנסים להקנות חוגים מסויימים) בין דת, לאום והשתיכות לעם.

במדינה שהיא חלק מציויליזצייה שמכבדת את עצמה ואזרחיה חייבת להיות חתונה אזרחית. אני מבין מי שנולד כאן בארץ לא מכיר דוגמאות אחרות, אבל בתור יוצא ברית המועצות לשעבר ראיתי גם חים אחרים, ראיתי אנשים שמתחתנים חתונה אזרחית. חתונה דתית זו הייתה בחירה של חוג מצומצם מאוד של אנשים דתיים באמת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בטח היה לך ולאשתך קל. מול הבית שלך יש בית כנסת. קצר לרבנית/רב.

לצערי, הרב / רבנית נמצאים אך ורק ברבנות.

אז זה אתה שמתצפת לי על הרכב?? :twisted:

לגבי בית הכנסת ממול, השכנים הכי שקטים שהיו לי.:-D

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
בכל מקרה, גם חתונה בקפריסין זה לא להיט בכלל.

ברור שזה לא להיט, אבל מה שאתה מתאר זה חוסר רצינות של החברה שארגנה את הדיל.

היום אתה מקבל את כל החותמות והאישורים הנוטריוניים והתרגומים וכל מה שתרצה, עוד באותו יום, בבית המלון.

(בנוגע לבניין מלוכלך, גמד, עמידה בתור, חצי שעה של סיפורים על קפריסין - 'צטער, זה ממש לא הרושם שקיבלתי)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אחרי הסיפורים שלכם על הרבנות ועל קפריסין מצד שני, אני כבר לא יודע מה יותר גרוע :lol:

השורה התחתונה היא שעם כל הכבוד לדת (ולי אישית אין, צר לי) - אני חושב שזה מגוחך ש2 בני זוג חילוניים לגמרי שלא שומרים על מסורת בשום צורה שהיא יצטרכו לעבור את כל השטות הזו של הרבנות רק על מנת שיהיו נשואים זה לזו ע"פ חוק.

היא צריכה ללכת למקווה? לפגוש רבנית? לשלם כסף לאוכלי חינם האלה שלא עושים איתי מילואים בסוף החודש בצאלים? מה קרה???

לא מצחיק קצת שהדרך היחידה להתחתן במדינתנו המערבית והמתקדמת היא דרך מקווה ורכישת חברתי לחיים? טקס שמתאים אולי (בהגזמה) לימי הביניים.

לא יודע, לי לא מתאים.

אני אחזור לנושא של החתונה הרפורמית - אפשרי לערוך היום חתונה רפורמית שעבור האורחים תיראה אותו הדבר? מה לעשות זה עושה לה לא נעים.

מה שטוב לנו לא בהכרח טוב למשפוחס המורחבת שלה.

• תוכן חדש...