Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיוטה קורולה חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקושי למכור טויוטה הוא רק בדגמים עם הגיר הרובוטי ואנחנו מדברים על שנת 2008 - זהו!

המשבר בסופו של דבר עשה לטויוטה יותר תועלת מנזק (בטווח הקצר) - המחירות שלהם דווקא זינקו בסופו של דבר והם לא הורידו אגורה במחיר של הרכבים.

סחירות נמוכה רק בדגם 2008 ?!

ולמה החלטת שתהיה אמינות גבוהה ? בגלל שהטויוטות הישנות היו אמינות ?

מילא לI30 אבל הCW זה רכב "מתנחל"

מה זה רכב "מתנחל" ?

הI30CW הוא רכב מעולה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא לחבר שלי היתה טיוטה קורולה ידנית !!

לא הייתי אומר שמדובר ברכב אמין , עלויות האחזקה כמו המחירים השערורתים שגבו מימנו במוסך גרמו לו למכר את הרכב.

רכב חדש תמיד תקין השאלה מה קורה אחרי 4 שנים !!

פורסם

אני חושב שהבעיה של הרכב הזה היא לא הגיר הרובוטי, לא הבוצה ולא הסחירות.

הבעיה היא יבואן שאומר "הממ.. טויוטה קורולה? יקנו אותה בכל מקרה, וגם אם הלקוחות הפרטיים ינטשו אותנו אז תמיד יש ליסינג" ואז פשוט קיצצו מהאיבזור הסטנדרטי שלה באירופה 3 כריות אויר חשובות וככה היא הפכה מבחינתי ללא רלוונטית.

בעידן שבו רכב מיני כמו יונדאי I10 וגם שברולט ספארק (בקרוב) יציעו 6 כריות אויר (במקרה של השברולט זה יהיה בפחות מ-70 אלף שקלים), אין סיבה שיבואן טויוטה החמדן יפקיר את בטיחות לקחותיו וייבא את הרכב ללא כריות האויר שאיתן הוא קיבל 5 כוכבי ריסוק, לדעתי זה לא מתקבל על הדעת ויש לפסול את הרכב הזה על הסף עד שיבואן יתעשת וייבא אותו עם אביזרי הבטיחות ההכרחיים.

חבל שמדינת ישראל שכבר מחייבת לייבא רכב פרטיים חדשים עם בקרת יציבות לא מחייבת גם 6 כריות אויר באותה הנשימה.

כל זאת מבלי לדבר על כך שאפילו חלונות חשמליים מאחורה אין בו בדגם הבסיסי, זה לפעם אחרת. כנראה שבטויוטה כל אביזר הוא כל כך מיוחד שהוא פשוט היה מוסיף אלפי שקלים למחירה של המכונית, להזכירכם מדובר בחלון חשמלי. אגב על תוספת התקנה של שניים כאלה מאחורה גובה היבואן 1500 שקלים ואפילו מיצב את הדגם המצוייד בהם כרמת גימור נפרדת, סאן פלוס.

פורסם

מה זה אומר על הקונים ?

הם מוכנים להתפשר ולנסוע ברכב פחות בטיחותי , אבל העיקר שהרכב "אמין" "ומחזיק מחירון"

פורסם

אוי נו באמת - כאילו שאתה לא יודע מה זה רכב "מתנחל"

סובארו לאונה סטיישן עם מדבקות של נחמן זה ספינת הדגל שלהם :-D

אחרי זה כל רכב סטיישן שבסופו של דבר יתיישן - יהפוך לאחד כזה בפוטנציה :-D:-D:-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רכב מתנחל ?! זה לא משהו לצחוק עליו , יש אנשים שצריכים רכב גדול בגלל המשפחה או הכלב , זה לא הופך את האוטו לרכב של "מתנחלים" ,

הI30CW הוא רכב מדהים וכנראה שהוא ייהנה מסחירות יותר טובה מהטויוטה שאתה כל כך מעריץ

הגיר אוטומטי, בעל 4 הילוכים ללא מצב טיפטרוניק.

הרובוטי לא מי יודע מה, ואגב, מניסיון שלנו עם טויוטה קורולה ושל עוד כמה מכרים וקרובים שמחזיקים בטויוטות כאלו ואחרות, יש בזמן האחרון קושי למכור רכבים של טויוטה, ככל הנראה בגלל המשבר שפקד אותם ופגע קשה בשם שלהם.

אם כבר, בתקציב שלה - יונדאי i30CW. אוטו מדהים. הכי חזק בקטגורייה, נראה לא רע, מאובזר היטב מבחינת בטיחות ופינוקים. יופי של רכב.

:mm_yeah:

פורסם

למה אתה חושב שאני לוקח צד?

יש לנו גם I30 במשפחה והיא אחלה מכונית

טובה יותר מהקורולה? - מצטער, לא.

לא בתאוצה.

לא בצריכת דלק.

לא בשמירת ערך.

לא במרווח פנימי.

לא בעלות תחזוקה.

לא באיכות המוסכים.

אבל זה לא אומר שלא מדובר ברכב נהדר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה לא לוקח צד? אז מי כתב את הודעת הפרסומת הזאת ?

מבחינת עיצוב - בעיני המתבונן - אני דווקא מוצא את הרכב הזה כיפה לעין.

מבחינת נוחות - תשכחו מהסטיגמה של היפניות, מדובר היום על רכבים נוחים שבהחלט מספקים את הסחורה מבחינת מושבים, מבחינת מתלים של הרכב, מבחינת גובה הישיבה - נכון, הצרפתיות יותר נוחות וכך גם הגרמניות אבל ההבדלים הם קטנים בהרבה מהמקרים היום.

איכות חומרים - איכות חומרים גבוהה בתוך הרכב, פלסטיקה טובה אבל איכות הרכבה עדיין לא משהו והרכב אחרי כמה שנים עלול לקרקש מכל מיני מקומות.

הנדסת אנוש וסביבת נהג - נהדרת! חשבו על המון דברים ברכב הזה כולל מקומות לבקבוקי 1.5 ליטר בדלתות הקדמיות, תא כפפות ענק, כל מיני נישות קטנות לאכסון, לוח מכוונים מאוד מודרני ויפה, איתותי צד במראות הצד, מקומות אבטוח למכלול קשירה בתוך תא המטען עצמו ועוד.

מנוע - טויוטה ובפרט הקורולות תמיד התהדרו ביחידות מנוע חזקות מאוד וחסכוניות מאוד במקביל - 124 כוח סוס ל1.6 ליטר זה אמנם לא 1.4TSI של VAG אבל עדיין מדובר במנוע מאוד חזק.

מבחינת תצרוכת דלק הרכב הזה יעשה 1:10 בעיר אולי אפילו קצת יותר טוב ועד 1:15 בנסיעות ארוכות בכבישים פתוחים.

אמינות - בשמיים.

מוסכים ושירות - יוצא מן הכלל.

שמירת ערך - לא צריך להרחיב.

טיפולים ואחזקה - זולים לאורך נסיון של 10 שנים עם טויוטות במשפחה.

הנקודות הרעות הן אכן באבזור וגם אולי בנושא הבטיחות וכמובן תג מחיר גבוה יחסית ליד 2

ואתה מתעלם ממה שאנשים כתבו פה :

ואגב, מניסיון שלנו עם טויוטה קורולה ושל עוד כמה מכרים וקרובים שמחזיקים בטויוטות כאלו ואחרות,

יש בזמן האחרון קושי למכור רכבים של טויוטה, ככל הנראה בגלל המשבר שפקד אותם ופגע קשה בשם שלהם.

אז איך קבעת שהוא הולך להיות רכב עם סחירות גבוהה ?

פורסם

לא קבעתי כלום מעבר למה שאני מכיר ויודע על קורולות והמוסכים של טויוטה.

לא אמרתי שאין לרכב הזה סחירות טובה או שיש לו - אל תכניס לי מילים לפה!

אמרתי שהטויוטה שהיה קשה למכור אותה זו הטויוטה עם הגיר הרובוטי - וזה נכון.

סליחה אבל רשמתי משהו לגבי רכבים אחרים כשהגבתי את התגובה שאתה קורא לה מפרוסמת? - התגובה שלי היתה לגבי טויוטה כי יש לנו נסיון עשיר עם המותג.

די! קרציה...

והמשבר שפקד את טויוטה - לא נראה שתפס בכלל בארץ אפרופו.

אולי מספיק? מה יש לך איתי - לא רק בפורום הזה...

Pioneer TS-X150

פורסם

אתה התייחסת לשמירת ערך טובה

שמירת ערך - לא צריך להרחיב.

ומכירה קלה ,

הקושי למכור טויוטה הוא רק בדגמים עם הגיר הרובוטי ואנחנו מדברים על שנת 2008 - זהו!

אתה לא יכול לדעת מה יקרה עוד 3 או 4 שנים ,

ואתה בטוח שעכשיו המצב של טויטוב ביד 2 הוא טוב ? אז כדאי שתסתכל על יד 2

וגם אם עכשיו המחיר של הטויוטה הוא גבוה , זה לא אומר שהרכב נמכר במחיר הזה , או קרוב אליו ,

פורסם

היתה לך פעם טויוטה שמכרת? אני מניח שלא...

היתה לך פעם יונדאי שניסית למכור אני מניח שלא...

תפתח מחירון רכב -

כמה עולה יונדאי אלנטרה 2003?

כמה עולה קורולה 2003?

הנה התשובה שלך - מה אני חושב על זה באופן אישי זה כבר העניין האישי שלי.

כמה אתה חושב שתעלה בעוד שבע שנים I30?

עכשיו כמה אתה חושב שתעלה קורולה מאותה שנה בעוד 7 שנים?

אתה יודע את התשובה.

Pioneer TS-X150

פורסם

טויוטה 2003 זה עם הסיכון לבוצה או 0420 ?

אז קח דוגמא על טויוטה 2002 , זה הדגם "המוצלח" .

הנה מישהו שרצה לקנות טויוטה 2002 יד ראשונה פרטית ובלי הרבה קילומטרים , שווה מחירון , נכון ?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=355291

אז מה קרה בסוף ?

לאוטו הזה יש מחירון גבוה , אבל אף אחד לא קונה רכב ישן במחיר כזה ,

פורסם

וזה שהקורולה שנת 2002 היא בגודל של צימוק לעומת ה2003 זה לא שווה משהו?

די - מספיק... הבנו אחד את השני

דעתי היא דעתי לגבי הקורולה דעתך היא דעתך.

עד כאן.

Pioneer TS-X150

פורסם
למה אתה חושב שאני לוקח צד?

יש לנו גם I30 במשפחה והיא אחלה מכונית

טובה יותר מהקורולה? - מצטער, לא.

לא בתאוצה.

לא בצריכת דלק.

לא בשמירת ערך.

לא במרווח פנימי.

לא בעלות תחזוקה.

לא באיכות המוסכים.

אבל זה לא אומר שלא מדובר ברכב נהדר.

אתה שם לב שאתה מדבר על דברים שמיוחסים לרכב בעקיפין. מוסכים, שמירת ערך ועלות תחזוקה לא מעידים על טיב הרכב עצמו. ואני בספק גדול אם עלות התחזוקה של I30 גבוהה יותר, כנ"ל גם בעניין צריכת הדלק ואיכות המוסים. השירות בכלמוביל הוא אחד מהטובים ביותר בהם נתקלתי, ולי יש ניסיון עם מאזדה, טויוטה, פולקסוואגן וגם סובארו.

אז מניסיון שלי אישי עם 2 הרכבים.

בראש ובראשונה, היונדאי לא מעליבה את הלקוח שלה והיא מצויידת באיבזור בטיחותי כמקובל כיום ולא כמקובל בתחילת שנות ה-2000.

התאוצה דומה מאוד וכך גם צריכת הדלק. מבחינת שמירת הערך, יונדאי פרטיות נסחרות במחירון מלא שאמנם נמוך מהמחירון של הקורולה אך משקף את פערי המחיר כשהיו חדשות למרות שהיונדאי מאובזרת יותר.

במרווח הפנים הטויוטה אכן מובילה על היונדאי האצ'בק. בגירסת הסטיישן היונדאי מרווחת הרבה יותר בכל המישורים.

בנוגע למיתוג ה-I30CW כרכב מתנחלים, העידן הזה כבר תם. קהל הלקוחות הבין שהוא מקבל הרבה יותר ברכבים כאלה ועדיין במחיר קרוב וגם במימדים לא מופרזים. ולראיה, מכירותיה של גירסת הסטיישן של היונדאי גדולים יותר מאלה של הדגם הרגיל. גם הפוקוס סטיישן נמכרת בכמויות נאות ומיד אחריהן קיה סיד. לפי דעתי מי שהובילה את השינוי ומאז ומתמיד ייבאה רכבי סטיישן ארצה היא סובארו וגם פורד נתנה את הדחיפה עם ייבוא המונדיאו החדשה בגירסת סטיישן מרווחת במיוחד שעזרה בשינוי המגמה של מכירת הרכבים הללו.

אני חושב שהמגמה הזאת תימשך בשנים הקרובות ותוכניות היבוא של שאר היבואניות לגירסאות הסטיישן רק מחזק את דעתי.

פורסם

אני רק רוצה להבהיר משהו כי נראה לי שנתפסתם בקשר אליי לעובדה שאני מאוד אוהב טויוטות באופן שגורם לכם לחשוב שזה הרכיב היחיד בעולם מבחינתי.

חברים - אני מכיר את המוסכים של יונדאי

יש להם אפילו רמות שירות ומנויי VIP (שירות TOP עד כמה שזכור לי) - המוסכים שלהם ענקיים, מסודרים להפליא והשירות שלהם הוא טוב.

מהנסיון שלי עם רכבים ועם טויוטות בפרט - שני דברים רצוי לא להחליף - מוסך טוב, רכב טוב

בגלל זה אני נשאר עם טויוטה כל עוד אני יכול.

---- לגבי יונדאי -----

אני בעצמי חיפשתי אחד משני רכבים:

יונדאי סונטה שנתונים 2005 עד 2007 עם העדפה מובהקת דווקא לדגם הקודם - לא יודע, העיצוב דיבר אליי.

יונדאי אלנטרה 2 ליטר

במקביל הייתי מאוד פתוח לקיה מג'נטיס ולמזדה 3 2 ליטר.

אבל רצה הגורל ונפלה לידי האוונסיס וראיתי כי טוב :-P

אז ראיתי לנגד עיניי טויוטה

ראיתי לנגד עיניי הישארות במוסך שאני מאוד אוהב

פעמיים כי טוב :-P:-P:-P

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...