Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הורדת רכב מהכביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מכרתי רכב למישהו כשבחוזה הוסכם שהוא יעביר בעלות. הרכב נמסר (קיבלתי תשלום במקום) אך הבן אדם לא מעביר בעלות כבר מספר שבועות.

במשרד הרישוי יעצו לי להגיע על מנת להוריד את הרכב מהכביש. הפקידה טענה שמספיק שאגיע עם תעודת זהות שלי. האם מישהו יודע מהו ההליך הרגיל להורדת רכב? האם המקרה הזה של רכב שכבר 'נמכר' גם כלול בהליך הרגיל? האם לא עדיף למסור תצהיר במשטרה?

פורסם

מכיוון שלא העברת בעלות, הרכב עדיין רשום על שמך.

כל עברה שיבצע הרכב כגון: חניה אסורה, מהירות רמזור אדום וכו', הקנס יגיע אליך.

גם נסיעה ושימוש בכביש מספר 6 הודעת התשלום תחייב אותך.

כדאי ליצור קשר עם הבעלים הנוכיחים של הרכב ולנסות להעביר בעלות במקום, אם הוא עדיין מתנער מכך לא לקחת סיכונים ולהוריד את הרכב מהכביש.

הקונה "בחור בעייתי"?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

נוהל החזרת לוחיות למשרד הרישוי כבר אינו קיים.

יעקב אבן שיש,

שים לב, הורדה מהכביש הינו תהליך בלתי הפיך והקונה יוכל לתבוע אותך על הפסדיו במידה ותחר לבצע זאת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית תקן אותי אם אני טועה.

לפני מספר שנים (4-5 שנים לערך), הורדנו רכב מהכביש במשרד הרישוי, לאחר מספר דקות הגיע אדם שרצה לרכוש את הרכב, עלינו אל הפקידה חזרה (עיניין של 10 דקות), וביקשנו שיבטלו את ההורדה, נענו בשלילה, אך הוסבר לנו שניתן לגשת עם הרכב לעמדה מספר 1 יחד עם אישור מעורך דין ויהיה ניתן להחזיר את הרכב.

יש אמת בדבר?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
נוהל החזרת לוחיות למשרד הרישוי כבר אינו קיים.

יעקב אבן שיש,

שים לב, הורדה מהכביש הינו תהליך בלתי הפיך והקונה יוכל לתבוע אותך על הפסדיו במידה ותחר לבצע זאת.

על פי החוזה (זכרון דברים) בינינו מחובתו להעביר בעלות. הוא לא ביצע זאת כבר תקופה ארוכה. נתתי לו מספיק זמן לעשות זאת זאת. מבחינתי הוא מפר את החוזה בינינו ולא נותא לי אלא להוריד את הרכב מהכביש (מה יקרה לאחר שאוריד אותו מהכביש? מישהו ממשרד התחבורה יגיע לקחת את הרכב? קצת בעייתי כי הרכב לא ברשותי...)

תודה לכל המגיבים...

פורסם
על פי החוזה (זכרון דברים) בינינו מחובתו להעביר בעלות. הוא לא ביצע זאת כבר תקופה ארוכה. נתתי לו מספיק זמן לעשות זאת זאת. מבחינתי הוא מפר את החוזה בינינו ולא נותא לי אלא להוריד את הרכב מהכביש (מה יקרה לאחר שאוריד אותו מהכביש? מישהו ממשרד התחבורה יגיע לקחת את הרכב? קצת בעייתי כי הרכב לא ברשותי...)

תודה לכל המגיבים...

צר לי, אך איני מבין את זה.

אחריות המוכר היא להעביר בעלות. איני מבין איך עסקת מכירת רכב לא מסתיימת בהעברת בעלות.

אין ולא צריך לתת שום ארכה להעברת בעלות במכירת רכב. מוכרים תוך כדי העברת בעלות, או שלא מוכרים בכלל.

alfa 156 2.5.

פורסם
מכרתי רכב למישהו כשבחוזה הוסכם שהוא יעביר בעלות. הרכב נמסר (קיבלתי תשלום במקום) אך הבן אדם לא מעביר בעלות כבר מספר שבועות.

למיטב זכרוני, חובת העברת בעלות מוטלת על המוכר, שחייב להיות נוכח בעת העברת בעלות בדואר יחד עם ת"ז שלו ויחד עם הקונה, אא"כ מדובר בייפוי כוח. מסופקני שהקונה יכול היה להעביר בעלות ללא נוכחותך בדרך חוקית.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
סולו - העברת בעלות לא נעשתה.

הכסף שולם, הכסף והמפתחות החליפו ידיים. הבעלות לא.

כן, ברור, על זה אני מדבר: למיטב ידיעתי, וכנראה בניגוד לציפיות המוכר, ברגע שנפרדו דרכם של המוכר והקונה העברת בעלות פשוט לא יכלה לקרות (ע"ע ייפוי כוח), כך שאין פלא שזה לא קרה.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
עמית תקן אותי אם אני טועה.

לפני מספר שנים (4-5 שנים לערך), הורדנו רכב מהכביש במשרד הרישוי, לאחר מספר דקות הגיע אדם שרצה לרכוש את הרכב, עלינו אל הפקידה חזרה (עיניין של 10 דקות), וביקשנו שיבטלו את ההורדה, נענו בשלילה, אך הוסבר לנו שניתן לגשת עם הרכב לעמדה מספר 1 יחד עם אישור מעורך דין ויהיה ניתן להחזיר את הרכב.

יש אמת בדבר?

ל'

לא מכיר ולא נתקלתי באפשרות כזו.

יפלא בעיני אם קיימת אפשרות כזו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

יעקב,

מבחינה חוזית, הרכב כבר לא שלך.

מבחינה רישומית הוא עדיין שלך.

לצערך - החוק קובע שכל עוד לא הוחלפה בעלות באופן מסודר, כל הדוחות, קנסות, נקודות ושאר מרעין בישין, יחולו על ראשך.

אני בספק גדול אם כשתרצה להסב עבירות תנועה ע"ש הקונה, יקבלו במשטרה את זכרון הדברים כאסמכתא ולו רק מהסיבה שהחוק מחייב אותך להעביר בעלות. כלומר גם לא העברת בעלות וגם אתה רוצה לקבל סעד מצד החוק ? החיה הזאת לא בדיוק קיימת.

אם תהיה תאונת פגע וברח ויהיו עדים שיספיקו לרשום את מס' הרישוי - המשטרה תדפק עלך דלתך באישון לייל וישר לחקירה. עכשיו תסביר להם שאין לך אחות. אני מניח שספציפית במקרה זה, הם ימשיכו לחפש את הקונה כדי לשמוע מה בפיו, אבל זה באמת המקרה היוצא דופן ולו רק בגלל שיש נפגעים.

לענ"ד, הדרך הנכונה לפתור בעיה זאת, היא לשלוח מכתב רשום (אולי להעזר בעו"ד) המודיע לקונה שאם לא ישתף פעולה ויעביר בעלות תוך X ימים, אתה תפנה לבקש סעד מביהמ"ש.

כפי שאמר עמית, אם תוריד את הרכב מהכביש, הקונה יכול לתבוע את הפסדיו ויתכן ויזכה שכן חוזית הרכב אינו שלך. לכן נראה לי שהפתרון הוא לפנות לבימ"ש ולבקש פס"ד הצהרתי המורה לרשות הרישוי לרשום את הרכב על שם הקונה. במצב שכזה אינך צריך את הקונה לצורך ביצוע העברת בעלות ועל משרד הרישוי תהיה החובה לרשום את הרכב ע"ש הקונה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...