Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

נראה לי שאין אחד שלא מכיר את ההמלצה לכבות מזגן ואורות וכל צרכן חשמלי כבד אחר לפני ההנעה.

מישהו פה יכול לאמת את העניין עם הסבר טכני?

עקב וויכוח שנקלעתי אליו בימים האחרונים עם חבר.

תודה רבה

פורסם

הנעה זה השלב הכי קשה - הכי הרבה בלאי - לכל המכלולים הקשורים.

כלומר, למנוע מאוד קשה "להתעורר", זה צורך ממנו מאמצים רבים.

לכן, כשאתה מניע, עדיף לנתק כל דבר אפשרי כדי לא להעמיס עליו עוד יותר, לדוגמא אני תמיד מניע עם דוושת הקלאץ' לחוצה.

למזגן יש דבר הנקרא מדחס, שתאחלס, בגדול, זה מנוע בפני עצמו. הדבר האחרון שהמנוע שלך צריך בעת ההנעה זה לדאוג להפעיל מדחס, כמובן שיש עוד את כל השטויות האחרות של המזגן, מאוורר, אלקטרוניקה וכו'.

Bimmer

פורסם
הנעה זה השלב הכי קשה - הכי הרבה בלאי - לכל המכלולים הקשורים.לכן, כשאתה מניע, עדיף לנתק כל דבר אפשרי כדי לא להעמיס עליו עוד יותר, לדוגמא אני תמיד מניע עם דוושת הקלאץ' לחוצה

בהנחה והרכב לפני ההתנעה נמצא על הילוך סרק, הלחיצה על הקלאץ' מיותרת לחלוטין. אדרבא, כשהקלאץ' לחוץ, הוא נשחק.

פורסם

ולמה אומרים לכבות מזגן לפני שמכבים מנוע?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בהנחה והרכב לפני ההתנעה נמצא על הילוך סרק, הלחיצה על הקלאץ' מיותרת לחלוטין. אדרבא, כשהקלאץ' לחוץ, הוא נשחק.

אני לא כל כך בטוח שאתה צודק ידידי,

למשל, ברכבי ב.מ.וו ידנים חדשים (עם מע' הנעה בלחיצת כפתור - START STOP) הרכב לא מניע בלי לחיצה על הברקס והקלאץ' ביחד...

מעבר לזה, שתמיד אומרים שבהנעה קרה עדיף להניע עם קלאץ' ע"מ להקל על המנוע...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אני מדבר על רכבים באופן כללי, וקצת הגיון בריא. אם הרכב לא משולב להילוך, ללחיצה על הקלאץ' אין שום משמעות, מלבד בלאי מצטבר לקלאץ' (לכשהמנוע מותנע ורץ).

ב BMW הצורך נובע מאקט בטיחותי.

פורסם

אמרו לי שרוב המכוניות החדשות יודעות לבד לא להפעיל שום דבר אחר חוץ מהמנוע בעצמו ושניה אחרי שהמנוע נדלק הוא מדליק את המזגן וכו'...

יכול להיות דבר כזה?

פורסם
אני מדבר על רכבים באופן כללי, וקצת הגיון בריא. אם הרכב לא משולב להילוך, ללחיצה על הקלאץ' אין שום משמעות, מלבד בלאי מצטבר לקלאץ' (לכשהמנוע מותנע ורץ).

ב BMW הצורך נובע מאקט בטיחותי.

אתה יודע איך קלאץ' עובד? כלומר אתה יודע מה קורה לו כשהדוושה לחוצה, ומה קורה כשהדוושה משוחררת?

Bimmer

פורסם

מאוד פשוט, תדליק את המזגן ותכבה את הרכב (בלי לכבות את המזגן כמובן).

פתח את מכסה המנוע ואתר המזגן שלך.

תגיד לחבר להניע את הרכב ותקשיב לפעולת המדחס - האם היא מתחילה ישירות או לוקח לו כמה דקות אחרי ההנעה? (אגב שלב קודם לא חובה יש מצב שתשמע גם בלי לקרב לזה את האוזן).

על איזה רכב מדובר?

Bimmer

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לחיצה על הקלאץ' בהנעה מפחיתה עומס מהמנוע, משום שכשהקלאץ' לחוץ הוא מפריד בין הגיר למנוע, והמנוע לא צריך לסובב גם את הגיר, שלמעשה גם כשהוא בניוטרל והקלאץ' לא לחוץ הוא מסתובב אבל "על ריק".

כמו שקליאו ברוש אמר, יש מכוניות שגם אם לא כיבית מזגן לפני ההנעה זה יודע להדליק אותו רק אחרי שהנעת, אבל למה לקחת סיכון?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לחיצה על הקלאץ' בהנעה מפחיתה עומס מהמנוע, משום שכשהקלאץ' לחוץ הוא מפריד בין הגיר למנוע, והמנוע לא צריך לסובב גם את הגיר, שלמעשה גם כשהוא בניוטרל והקלאץ' לא לחוץ הוא מסתובב אבל "על ריק".

אתה צודק, זה פחות עומס על המנוע - באותה מידה בה זריקת אבן לאוקיינוס מעלה את מפלס המים ברמה הגלובלית.

לחיצה על הקלאץ' שלא לצורך (ניוטראל, לפני התנעה ובמהלכה) שוחקת את הקלאץ' לשווא. זה מיותר. אם כבר, לחץ על הקלאץ', שלב לניוטראל, עזוב אותו ותתניע. זה הרבה יותר נבון.

אתם רוצים לקחת את זה צעד קדימה? מהיום כשאתם עומדים ברמזורים, עמדו עם קלאץ' לחוץ (כן, בדיוק כמו בשיעורי נהיגה). נראה תוך כמה זמן תצטרכו להחליף את הקלאץ', בעוד המנוע ימשיך לפעול במלוא גאון והדר.

פורסם
מאוד פשוט, תדליק את המזגן ותכבה את הרכב (בלי לכבות את המזגן כמובן).

פתח את מכסה המנוע ואתר המזגן שלך.

תגיד לחבר להניע את הרכב ותקשיב לפעולת המדחס - האם היא מתחילה ישירות או לוקח לו כמה דקות אחרי ההנעה? (אגב שלב קודם לא חובה יש מצב שתשמע גם בלי לקרב לזה את האוזן).

על איזה רכב מדובר?

KIA CARENS 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...